Giancarlo Gallant.

Giancarlo Gallant

Stadsjurylid | 30 jaar | Rotterdam West

Wie ben je?
Een leergierige Rotterdammer die graag de theorie in de praktijk toepast. Ik heb een grote voorliefde voor cijfers, taal en IT.  Ik bracht een groot deel van mijn jeugd door op de velden van voetbalvereniging Spartaan’20- een plek waar de hele stad samenkwam. Ik leerde daar het belang van teamwork, hard werken en discipline. Dankzij de sport en de vereniging (van mensen). Oja, ik heet Giancarlo Gallant, maar meestal noemen mensen mij Gianni. In Rotterdam-Zuid ben ik geboren en getogen, vanaf het najaar ben ik ook op West te vinden na een korte periode op Oost. Ik stroop mijn mouwen graag op en vereenzelvig mij met de mentaliteit van onze stad.

Wat doe je?
Weet je wat je wilt weten? Ook wanneer je het wilt weten? Is dat informatiesysteem onduidelijk? Wat kun je met al die data? Wat moet je met al die informatie? Hoe kun je de systemen voor jou laten werken? Kun je makkelijk een jaarrekening maken? Of inzicht krijgen in je cijfers? In mijn werk als Expert Manager zoek ik in het dagelijkse leven naar de beste manieren om een vraag te beantwoorden door de best mogelijke afstemming van computers en cijfers. Ik heb gestudeerd aan de Hogeschool in Rotterdam en Nyenrode en heb een Bedrijfseconomische achtergrond. Daarnaast heb ik een passie voor IT, Gadgets en alles wat met computers te maken heeft. Naast het werk probeer ik op allerlei manieren terug te geven en continue te blijven leren.

Waarom ben je stadsjurylid geworden? 
Ik wil mensen de kans geven om het optimale uit de stad te halen door het eerst uit zichzelf te halen. In mijn omgeving hadden mensen altijd de wildste ideeën maar nooit de aansluiting tot mogelijkheden of de middelen om deze concept(en) tot realisatie te brengen. Ik zou graag mijn Flexpertise van Finance, Controle en IT willen inzetten om een steentje daaraan bij te dragen.

Wat is je leukste herinnering aan de stad?
Misschien niet de leukste maar zeker wel één hele fijne: de opening van het nieuwe centrale metrostation tezamen met de nieuwe RandstadRail. Dat staat voor mij symbool voor de innovatie, mobiliteit en economische kracht van de stad. 

Mijn droom voor Rotterdam is…
Dat de stad een thuishaven is voor alle mensen uit alle gelederen van de stad. Een plek waar dromen werkelijkheid worden doordat we ons focussen op het poetsen. 

Waar kunnen we je ‘s nachts voor wakker maken?
Heel cliché, maar alle kookkunsten van mijn moeder en als dat niet mag; gewoon een frikandel speciaal (mag ook vegan).
 

STADSJURY CITYLAB010.
KENNIS VAN ZAKEN EN HART VOOR DE STAD.

De Stadsjury CityLab010 bestaat uit 12 leden met kennis van zaken en hart voor de Rotterdam.

ONTMOET DE STADSJURY