Jamie van Lede.

Jamie van Lede

Stadsjurylid | 46 jaar | Vijverschie

Wie ben je?
Ik ben Jamie van Lede, vader van twee prachtige dochters. Ik woon samen met mijn partner en haar zoon. We wonen en werken op de Vijverschie in een verbouwde boerderij op de stadsgrens tussen Delft en Rotterdam. Een paradijs vlak bij de stad.

Wat doe je? 
Ik ben architect en al 25 jaar gespecialiseerd in duurzaamheid. Ik werk aan allerlei leuke projecten zoalseen groot interieur aan de Westblaak en een woningconcept voor het klimaat van Madagaskar. Ook werk ik aan de oprichting van een academie voor duurzaamheid op de Vijverschie. Op deze locatie stellen we een zaal beschikbaar voor de verhuur en het volgen van inspirerende programma’s. 

Waarom ben je stadsjurylid geworden? 
Ik geloof heel erg in de kracht van het collectief. Daarom ben ik gefascineerd door ideeën die bottom-up tot een betere stad leiden. Omdat ik al heel lang nadenk over duurzaamheid en milieu denk ik dat ik op die thema’s goed kan jureren. En de complexe maar kansrijke ideeën boven tafel kan krijgen.

Wat is je leukste herinnering aan de stad?
De geboorte van mijn Rotterdamse dochter. Maar ook de vruchtbare bodem voor leuke initiatieven waardoor de stad constant groeit en bloeit.

Mijn droom voor Rotterdam is…
Héeeeeel veel groen. Niet alleen omdat het mooi, fijn en gezond is maar ook omdat het de stad kan helpen om de gevolgen van klimaatverandering die hard op ons afdonderen beter aan te kunnen.

Waar kunnen we je ’s nachts voor wakker maken?
Een goed live concert!

STADSJURY CITYLAB010.
KENNIS VAN ZAKEN EN HART VOOR DE STAD.

De Stadsjury CityLab010 bestaat uit 12 leden met kennis van zaken en hart voor de Rotterdam.

ONTMOET DE STADSJURY