Sabine Maertens.

Sabine Maertens

Stadsjurylid | 47 jaar

Wie ben je?
Sabine Maertens, geboren trotse Rotterdammer. 47 jaar.

Wat doe je?
Als freelance projectleider, kwartiermaker en programmamaker breng ik graag verbindingen tot stand. En zorg ik dat kansen en ideeën samen komen. Ik werk graag aan culturele projecten in combinatie met het onderwijs of de sociaal maatschappelijke sector of vice versa.

Waarom ben je stadsjurylid geworden?
Door en voor Rotterdam. Ik vind het geweldig dat door Citylab010 uiteenlopende mooie, spannende, innovatieve plannen van Rotterdammers, om onze stad beter en mooier te maken, gehonoreerd en daarmee gerealiseerd kunnen worden. De aangeboden begeleiding van Citylab010 bij het vormgeven en uitwerken van de plannen, maakt het voor iedereen mogelijk om een initiatief in te dienen. Ik zet mijn kennis en ervaring graag in en leer op mijn beurt wat er speelt en bedacht wordt in de stad.

Wat is je leukste herinnering aan de stad?
Ik geniet volop van het rijke kunst en cultuuraanbod dat onze stad te bieden heeft. En dat er echt dagelijks iets te beleven valt. Guilty pleasure: ‘s nachts met de auto met een muziekje aan door de lege verlichte straten van het centrum rijden.


Mijn droom voor Rotterdam is…
Dat Rotterdam de stad blijft die je ook zelf moet veroveren, namelijk: niet te gelikt, waar het niet altijd gaat om wat voor de hand ligt en die blijft verrassen. En dat Rotterdam van Rotterdam en alle Rotterdammers is: met gelijke kansen voor iedereen of het nu gaat om onderwijs, wonen of werken. 


Waar kunnen we je ‘s nachts voor wakker maken?
Gut, je wilt mij als ik eenmaal slaap echt niet wakker maken...

STADSJURY CITYLAB010.
KENNIS VAN ZAKEN EN HART VOOR DE STAD.

De Stadsjury CityLab010 bestaat uit 12 leden met kennis van zaken en hart voor de Rotterdam.

ONTMOET DE STADSJURY