Sabine Maertens.
STADSJURY.

Wie ben je?

Sabine Maertens, geboren trotse Rotterdammer. Na 25 jaar heb ik noord verruild voor Zuid en woon nu met veel plezier aan die kant van de stad.

Wat doe je?

Als freelance projectleider, kwartiermaker, programmamaker breng ik graag verbindingen tot stand. En zorg ik dat mensen, kansen en ideeën samen komen. Ik werk veelal aan projecten binnen kunst en cultuur, het onderwijs en de sociaal maatschappelijke sector.

Waarom ben je stadsjurylid geworden?

Door en voor Rotterdam. Ik vind het geweldig dat door Citylab010 uiteenlopende mooie, spannende, innovatieve grote en kleine plannen van Rotterdammers om onze stad beter en mooier te maken, gerealiseerd kunnen worden. Door de aangeboden begeleiding bij het vormgeven en uitwerken van de plannen maakt het voor iedereen mogelijk om een initiatief in te dienen. Ik zet mijn kennis en ervaring graag in en neem op mijn beurt weer kennis van wat er speelt en bedacht wordt in de stad.

Wat is je leukste herinnering aan de stad?

Dagelijks is er iets te beleven, ergens in onze stad. Ik geniet volop van alles wat de stad te bieden heeft wat betreft kunst en cultuur in alle breedte; grootse festivals, voostellingen en tentoonstellingen, maar ook de experimentele soms kleinere niche avant garde initiatieven. Een guilty pleasure: ‘s nachts met de auto met een muziekje aan door de lege verlichte straten van het centrum te rijden.

Mijn droom voor Rotterdam is…

Dat Rotterdam de stad blijft die je ook zelf moet veroveren namelijk: niet te gelikt, waar het niet altijd gaat om wat voor de hand ligt en die blijft verrassen. En dat Rotterdam van Rotterdam en alle Rotterdammers is: met gelijke kansen voor iedereen of het nu gaat om onderwijs, wonen, werken en leuke dingen doen.

Waar kunnen we je ‘s nachts voor wakker maken?

Niets! Je wilt mij als ik eenmaal slaap echt niet wakker maken... 

STADSJURY CITYLAB010.
KENNIS VAN ZAKEN EN HART VOOR DE STAD.

De Stadsjury CityLab010 bestaat uit 12 leden met kennis van zaken en hart voor de Rotterdam.

ONTMOET DE STADSJURY