Culture Campsite.

Startbudget toegekend € 8000,-

Culture Campsite is een duurzame stadscamping en publieke tentoonstelling inéén. Een plek waar je slaapt in kleinschalige architectuur tussen geurige planten op een steenworp afstand van de Maas en nog geen tien minuten van het centrum van Rotterdam.

Wie Culture Campsite
Jaar 2018
Thema Cultuur als vernieuwende kracht

Omschrijving

Culture Campsite is een architectonische en duurzame stadscamping waar je slaapt in een bijzonder object tussen geurige en eetbare planten op nog geen tien minuten van het centrum van Rotterdam en op een steenworp afstand van de Maas. Vanaf medio maart kun je twaalf micro architectonische hoogstandjes bewonderen én huren. De reeks unieke objecten zijn ontworpen door vormgevers, kunstenaars en architecten en veelal gemaakt van gerecyclede materialen. Culture Campsite is er voor iedereen geïnteresseerd in kunst, architectuur, duurzaamheid of een unieke ervaring midden in Rotterdam. Gasten ervaren hoe het is om te overnachten in een experimentele en duurzame omgeving op een omgetoverde stedelijke locatie. Daarnaast biedt de Culture Campsite uitstekende mogelijkheden voor diverse (educatieve) activiteiten zoals workshops en studentenprojecten, sociale (en lokale) interactie in de stadstuin. Om de basis op te zetten voor de culturele stadscamping hebben we een bedrag berekend van €32.000,-.

Sociale relevantie

Culture Campsite zal zich komende vijf jaar vestigen op het buitenterrein van ‘de KROON’. Dit bedrijfsverzamelgebied voor creatieve ondernemers ligt aan de rand van Delfshaven, direct aan de Maas en tussen de wijken Schiemond en Lloydkwartier in. Een gebied in transitie; bedrijvigheid, ruimte voor (re)creatie en in de verre toekomst misschien een brug naar de overkant, de ultieme kans voor Culture Campsite om aan deze gebiedsontwikkeling bij te dragen.

Innovatie

Culture Campsite maakt op een unieke wijze de ontmoeting tussen bezoekers, kunst, architectuur en duurzaamheid mogelijk. Hier kunnen gasten ongedwongen hun horizon verbreden op het gebied van architectuur, duurzaamheid, innovatie en vormgeving in architectuurstad Rotterdam. Daarnaast ambieert CC een dynamische plek te creëren met nieuwe slaapobjecten en ook op het gebied van het vinden van circulaire oplossingen voor eigen en lokale reststromen ziet CC vele ontwikkelingsmogelijkheden.

meer weten.

Contactpersonen van dit initiatief