Green Roof Initiative. Een groene oase voor ieder type dak.

Startbudget toegekend € 25000,-
Studio ID Eddy & HUNC hebben samen een doel. De stad groener, milieuvriendelijker en aantrekkelijker maken. Ze hebben de laatste 10 jaar groene gevels en meerdere groene daken gerealiseerd. Samen hebben ze de Green Roof Initiative en Groene Gevel Design ontwikkeld.

Groene daken zijn goed voor het ecosysteem en onze levenskwaliteit. Ze vangen fijnstof af, gaan hittestress tegen en zorgen voor beter watermanagement. Wij hebben een circulair systeem bedacht dat een spectaculair dakenlandschap oplevert. Het is modulair van gerecycled plastic en past op ieder dak.

Daarom goed en vernieuwend voor Rotterdam.

Groene daken zijn goed voor het ecosysteem en onze levenskwaliteit. Wij zetten een onderbelicht stukje stad in om de stad mooier en gezonder te maken. We maken gebruik van platte daken. Hier is ruimte voor natuur. Ons ontwerp verbindt de verschillende daken en creƫert zo een mooi dakenlandschap.
Steden kampen met hittestress en regenwaterpieken. Ons systeem van (variable) waterberging zorgt voor verkoeling en houdt het regenwater langer vast. Wanneer het nodig is wordt het water hergebruikt om het groendak te irrigeren. Zo wordt het riool ontzien en wordt voorkomen dat tapwater nodig is.
Wij hergebruiken grondstoffen om het modulaire systeem van het groendak te produceren. Plastic dat anders vernietigd zou worden wordt nu de basis voor dit innovatieve product. Het is een lokale kringloop zodat de CO2 afdruk minimaal blijft.

Bijlagen.

meer weten.

Contactpersonen van dit initiatief
Bart Cardinaal