Ontdek › Plan

- Lucht Park - een buurt park op hoogte

Aangemaakt: 28 oktober 2016

Prettig wonen voor gezinnen: droomstraten

Een tijdelijk Lucht Park aanleggen in de Robertfruinstraat om te onderzoeken of het mogelijk is om de reguliere functies van een straat samen te laten gaan met de wensen van de bewoners. Het is geïnspireerd door de uitkomst van 2 Droomworkshops.

De straat heeft vele functies. Ze biedt een prettig klimaat, veilige plekken voor recreatie en ruimte voor auto’s, afvalbakken en natuur. Hoewel deze functies allemaal zijn ondergebracht in de straat, kunnen ze elkaar ook in de weg zitten. Waar auto’s komen kunnen geen bomen staan, waar bankjes staan komt overlast. Hoe kunnen alle functies en wensen van de bewoners in één straat passen?

Een lucht park
Een verdieping boven de huidige straat die alleen gericht is op recreatie. Een kruising tussen een boomhut en een dakpark, die door de kruinen van de bomen voert. Praktische functies zoals parkeerplaatsen en afvalbakken blijven behouden op de onderliggende laag terwijl er extra ruimte komt voor bomen, gras en bankjes, op de verhoogde straat. Doordat er geen rekening gehouden hoeft te worden met het onderliggende verkeer ontstaat een rustige omgeving waar kinderen kunnen spelen en bewoners elkaar kunnen ontmoeten.

Waarom goed voor Rotterdam?

Omdat er geëxperimenteerd wordt met het verhogen van de leefbaarheid in een straat, de resultaten van het experiment kunnen van waarde zijn voor de hele stad.
Het doel is om een normale straat te verheffen tot Droomstraat. Een fijne woonomgeving, waar plaats is voor ontspanning en vermaak.

Waarom vernieuwend?

Omdat er geen compromis gesloten wordt tussen de gewenste functies van de straat. Uit de twee droomworkshops die door de gemeente zijn gefaciliteerd, kwamen veel wensen en aandachtspunten naar voren voor de herontwikkeling van de Robert Fruinstraat. Alle wensen samen zouden te veel ruimte innemen maar door in delen van de straat een verdieping toe te voegen ontstaat er ruimte voor alle gewenste functies.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Collage lucht park

Doe mee

Organisatie: De Staalslagerij

Contactpersoon: Titus Wybenga

Wij zoeken

Tuinmannen & vrouwen
Steigerbouwers
Buurt observators

Gerelateerde Plannen

Logo nieuw groen

Kaap Workout

Een workoutpark waar kunst en sport samensmelten, waar kunstobjecten als sporttoestellen fungeren. Buitensporten op Katendrecht, toegankelijk voor een ieder, voor zowel jong als oud.

Bekijk dit plan
Strand gekleurd

Kaapsestrand

Het Katendrechtse strand samen met de buurt omtoveren tot een Kaapse Copacabana beach!

Bekijk dit plan
20170208 pres d2

Droomstrand: Rotterdam Playa op de Lloydpier

De beste hotspot van Delfshaven! Een kleine oase langs de Maas, tussen schepen, kranen en wolkenkrabbers, dat is de Playa.

Bekijk dit plan
20160921 schets

Een leefstoep voor de Ruilstraat

Een levendige stoep, en openheid en kwaliteit in de gevels van de Ruilstraat. Met relatief kleine fysieke ingrepen op het snijpunt van gevel en straat, bereiken we een tijdens de experimentperiode een groot effect op ruimtelijk en sociaal gebied.

Bekijk dit plan
Gelukshuislogo

OranjeDROOMstraat

Van de Oranjeboomstraat de OranjeDROOMstraat maken door opgehaalde dromen samen met bewoners te realiseren.

Bekijk dit plan
Ctiwtazusaa7h v

Droomstraat Lambertusstraat

De Lambertusstraat en Annastraat worden veiliger, toegankelijker, groener en leuker

Bekijk dit plan
2016 10 07 droomstraat willebrordusstraat hunk design8

Urban jungle playground

In de Willebrordusstraat zullen 5 parkeerplaatsen tijdelijk een andere invulling krijgen.

Bekijk dit plan
Img 0472

Blommersdijkselaan

Ruimtelijke verbetering Blommersdijkselaan

Bekijk dit plan
Meer plannen