Ontdek › Plan

- Lucht Park - een buurt park op hoogte

Aangemaakt: 28 oktober 2016

Prettig wonen voor gezinnen: droomstraten

Een tijdelijk Lucht Park aanleggen in de Robertfruinstraat om te onderzoeken of het mogelijk is om de reguliere functies van een straat samen te laten gaan met de wensen van de bewoners. Het is geïnspireerd door de uitkomst van 2 Droomworkshops.

De straat heeft vele functies. Ze biedt een prettig klimaat, veilige plekken voor recreatie en ruimte voor auto’s, afvalbakken en natuur. Hoewel deze functies allemaal zijn ondergebracht in de straat, kunnen ze elkaar ook in de weg zitten. Waar auto’s komen kunnen geen bomen staan, waar bankjes staan komt overlast. Hoe kunnen alle functies en wensen van de bewoners in één straat passen?

Een lucht park
Een verdieping boven de huidige straat die alleen gericht is op recreatie. Een kruising tussen een boomhut en een dakpark, die door de kruinen van de bomen voert. Praktische functies zoals parkeerplaatsen en afvalbakken blijven behouden op de onderliggende laag terwijl er extra ruimte komt voor bomen, gras en bankjes, op de verhoogde straat. Doordat er geen rekening gehouden hoeft te worden met het onderliggende verkeer ontstaat een rustige omgeving waar kinderen kunnen spelen en bewoners elkaar kunnen ontmoeten.

Waarom goed voor Rotterdam?

Omdat er geëxperimenteerd wordt met het verhogen van de leefbaarheid in een straat, de resultaten van het experiment kunnen van waarde zijn voor de hele stad.
Het doel is om een normale straat te verheffen tot Droomstraat. Een fijne woonomgeving, waar plaats is voor ontspanning en vermaak.

Waarom vernieuwend?

Omdat er geen compromis gesloten wordt tussen de gewenste functies van de straat. Uit de twee droomworkshops die door de gemeente zijn gefaciliteerd, kwamen veel wensen en aandachtspunten naar voren voor de herontwikkeling van de Robert Fruinstraat. Alle wensen samen zouden te veel ruimte innemen maar door in delen van de straat een verdieping toe te voegen ontstaat er ruimte voor alle gewenste functies.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Collage lucht park

Doe mee

Organisatie: De Staalslagerij

Contactpersoon: Titus Wybenga

Wij zoeken

Tuinmannen & vrouwen
Steigerbouwers
Buurt observators

Gerelateerde Plannen

Gelukshuislogo

OranjeDROOMstraat

Van de Oranjeboomstraat de OranjeDROOMstraat maken door opgehaalde dromen samen met bewoners te realiseren.

Bekijk dit plan
Logo veilig veiliger middelland

Veilig, veiliger Middelland

Hoe stuur je automobilisten richting verantwoord rijgedrag?

Bekijk dit plan

Samen & Anders: samen leven en anders doen.

Het ontwikkelen en implementeren van een tool (zoals een app of een site) zodat de burger niet alleen kan toetsen of hij geschikt is om in onze woongemeenschap te komen wonen, maar wordt door de tool intrinsiek gemotiveerd actief wederkerig te zijn.

Bekijk dit plan
Assendelftplein droomplein

Assendelftplein: spelen, ontmoeten, bewegen

Meer groen, avonuurlijk spelen en elkaar ontmoeten op het Assendelftplein. Daar gaan we voor! Dit grote plein is een unieke plek in Kralingen die niet ten volle wordt benut. Bewoners willen met behulp van CityLab010 daar verandering in brengen.

Bekijk dit plan
Img 7921

Rondje Rechthuislaan

Samen met kinderen, bewoners en ondernemers een tijdelijk en inrichtingselement te bedenken voor de Rechthuislaan. Een ‘podium’ dat mensen uitnodigt tot ontmoeten en een plek biedt voor het organiseren van buurtactiviteiten.

Bekijk dit plan
969218 456253891116366 1718818298 n

Droomstraten De Drie Straatjes

Verbeteren buitenruimte en inrichting tijdelijk plein als 'centrum' voor Beatrijs,- Persijn- en Frank van Borselenstraat

Bekijk dit plan
Schermafbeelding 2016 04 06 om 17.04.46

Droomstraat Kettingstraat

Deelname aan het project Droomstraten

Bekijk dit plan
2016 05 26 familieplein noord

Familieplein Noord

Noordplein wordt een echt familieplein voor ouders en kinderen.

Bekijk dit plan
Meer plannen