Ontdek › Plan

‘1ste Historische pand op waterstof-energie’

Aangemaakt: 30 april 2018

Een duurzame en bereikbare stad

Het eerste historische bedrijfspand in Rotterdam, Nederland, dat volledig zelfvoorzienend is door middel van een eigen waterstof energiecentrale.

Het idee is om een oud historisch pand een nieuwe bestemming te geven. Waarbij duurzaamheid en zelfvoorzienendheid voorop staan. Op deze mooie locatie willen we een ontmoetingsplek starten waar jong en oud geïnspireerd worden bewuster te leven. Onder genot van een eerlijk kop koffie samen in verbinding met historisiche kernwaardes in een oude melkfabriek.
Het pand gaat verwarmd en van stroom voorzien worden door een eigen waterstof energie centrale. Hierdoor zal Rotterdam voorop lopen op de energie-transitie die noodzakelijk is.

Op deze ontmoetingsplek(Horeca Coffee-lunchroom), beganegrond pand, willen wij samenwerkingsverbanden aangaan met ondernemers uit Rotterdam. Daarbij willen wij onze locatie aanbieden om de partners hier hun kennis te laten delen door middel van bijvoorbeeld masterclasses, relatieontvangsten en teambuilding. We willen een podium bieden voor de gemeenschap en het lokale bedrijfsleven naar duurzame oplossingsgerichte leven.

Waarom goed voor Rotterdam?

Rotterdam zet Waterstof nog meer op de kaart als toekomst voor onze energie vraag.

Al in 1870 schreef Jules Verne dat waterstof de oplossing is. Laten wij als Rotterdammers dan dit nu in de praktijk laten zien. 'Geen woorden, maar daden'

Waarom vernieuwend?

Op kleine schaal zijn er al auto's, vrachtwagens en schepen op waterstof, maar huizen zijn nog niet echt aanbod gekomen. De techniek is er!

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Pakhuis vanaf weiland.jpeg

Doe mee

Organisatie: Live & Work Inspired

Contactpersoon: Rene von Seida

Wij zoeken

Mensen die samen met ons de energie-transitie in de juiste richting helpen.
Waterstof is de toekomst. Dit is het beste voor ons en dus ook voor de aarde.

Medewerking, Mede-financiers, Subsidie

Gerelateerde Plannen

aangename buitenwijken, milieubeleid en voorzieningen

overal waar de metro komt uniek en speciaal maken. Integraal milieubeleid met voorzieningen voor aangenamer leven.

Bekijk dit plan
Dakdorpen walden rotterdam

Dakdorpen Rotterdam

Het grijze dakoppervlak van Rotterdam activeren en omtoveren tot een groene oase voor natuur, recreatie en wonen!

Bekijk dit plan
Dsc 7059

serVies

Stel je voor: een servies gekleurd met Rotterdamse fijnstof, de stofdeeltjes die we dagelijks inademen. Durf jij ervan te eten?

Bekijk dit plan
20161006 je ken t dak op logo def

Het Rotterdamse Dakenboek Je ken 't dak op!

In Rotterdam ligt 14,5 miljoen vierkante meter plat dak smachtend te wachten op invulling. Het Rotterdamse Dakenboek Je ken ‘t dak op! laat zien wat er al wordt gedaan met platte daken in Rotterdam en wat de ambities in de stad zijn.

Bekijk dit plan
Materiaal met logo

Van plastic naar PLASTICIET

Plasticiet is een initiatief dat inspeelt op een van de grootste afvalstromen die het minst benut wordt namelijk: plastic. Wij geloven dat we met een sterk materiaal, design en kleinschalige gemeenschappen de wereld een beetje beter kunnen maken.

Bekijk dit plan

"ode" aan de BioDiversiteit

Het bedenken en maken van een "monument" /standbeeld ter ere van de Biodiversiteit

Bekijk dit plan
Mtm knikkertegel 16 9slide

PlasticLabs

Lokale productie- en kenniscentra voor de verwerking van post-consumer plastics tot hoogwaardige nieuwe producten voor in de wijk

Bekijk dit plan
Slow mill wake

Duurzame oevers

Oeverbescherming d.m.v. golfenergie generatoren die golven dempen, biodiversiteit stimuleren, lokaal elektriciteit opwekken en aan een breder publiek demonstreren dat golfenergie ook op kleine schaal mogelijk is.

Bekijk dit plan
Meer plannen