Ontdek › Plan

‘1ste Historische pand op waterstof-energie’

Aangemaakt: 30 april 2018

Een duurzame en bereikbare stad

Het eerste historische bedrijfspand in Rotterdam, Nederland, dat volledig zelfvoorzienend is door middel van een eigen waterstof energiecentrale.

Het idee is om een oud historisch pand een nieuwe bestemming te geven. Waarbij duurzaamheid en zelfvoorzienendheid voorop staan. Op deze mooie locatie willen we een ontmoetingsplek starten waar jong en oud geïnspireerd worden bewuster te leven. Onder genot van een eerlijk kop koffie samen in verbinding met historisiche kernwaardes in een oude melkfabriek.
Het pand gaat verwarmd en van stroom voorzien worden door een eigen waterstof energie centrale. Hierdoor zal Rotterdam voorop lopen op de energie-transitie die noodzakelijk is.

Op deze ontmoetingsplek(Horeca Coffee-lunchroom), beganegrond pand, willen wij samenwerkingsverbanden aangaan met ondernemers uit Rotterdam. Daarbij willen wij onze locatie aanbieden om de partners hier hun kennis te laten delen door middel van bijvoorbeeld masterclasses, relatieontvangsten en teambuilding. We willen een podium bieden voor de gemeenschap en het lokale bedrijfsleven naar duurzame oplossingsgerichte leven.

Waarom goed voor Rotterdam?

Rotterdam zet Waterstof nog meer op de kaart als toekomst voor onze energie vraag.

Al in 1870 schreef Jules Verne dat waterstof de oplossing is. Laten wij als Rotterdammers dan dit nu in de praktijk laten zien. 'Geen woorden, maar daden'

Waarom vernieuwend?

Op kleine schaal zijn er al auto's, vrachtwagens en schepen op waterstof, maar huizen zijn nog niet echt aanbod gekomen. De techniek is er!

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Img 20180611 wa0001

Doe mee

Organisatie: Live & Work Inspired

Contactpersoon: Rene von Seida

Wij zoeken

Mensen die samen met ons de energie-transitie in de juiste richting helpen.
Waterstof is de toekomst. Dit is het beste voor ons en dus ook voor de aarde.

Medewerking, Mede-financiers, Subsidie

Gerelateerde Plannen

2016 09 16 12.44.44

Dakgaard

Het beheren van de boomgaard op het dak van het treinstation Hofplein met bijenstand en compostwormenboerdeij.

Bekijk dit plan
Balloonbridgeopening

BallonBrug

De BallonBrug ontsluit Heijplaat, jaagt ontwikkeling van voormalig RDM-gebied aan, en trekt veel toeristen naar Rotterdam.

Bekijk dit plan
Test image skyecho v1

HD Weather and Storm surveillance on your doorstep

Our plan is to offer Rotterdam high resolution (street level) weather surveillance products that helps citizens and local companies becoming more resilient to storm and weather disruptive events.

Bekijk dit plan
Ecoeuros

Ecoeuros innamemachine voor lege flesjes en blikjes

Rotterdammers die flesjes inleveren bij de ecoeuro machine verdienen een beloning. Het ingeleverde plastic wordt hergebruikt.

Bekijk dit plan

Herenboeren Rotterdam

Onze drijfveer is dat we meer grip willen op wat we eten. We willen erop kunnen vertrouwen dat ons eten eerlijk is geproduceerd, met respect voor de boer, de dieren en de natuur.

Bekijk dit plan
Slow mill wake

Duurzame oevers

Oeverbescherming d.m.v. golfenergie generatoren die golven dempen, biodiversiteit stimuleren, lokaal elektriciteit opwekken en aan een breder publiek demonstreren dat golfenergie ook op kleine schaal mogelijk is.

Bekijk dit plan
Schermafbeelding 2017 05 21 om 17.58.53

EXPOSITIE ROTTERDAM MAKE IT HAPPEN

De attractieve expositie, plaats van samenkomst en kennisdeler over het WHY WHAT en HOW van het transitie-proces van Rotterdam als leefbare en duurzame stad...

Bekijk dit plan
Plantengang 3

Moss Air Filter

Het realiseren van een natuurlijk luchtfilter van levend mos in het innovatieve BlueCity, waardoor buitenlucht gezuiverd van fijnstof in de werkruimtes geleid wordt. Dit stelt ons in staat de optimale opstelling voor zo'n mosfilter te onderzoeken.

Bekijk dit plan
Meer plannen