Ontdek › Plan

‘1ste Historische pand op waterstof-energie’

Aangemaakt: 30 april 2018

Een duurzame en bereikbare stad

Het eerste historische bedrijfspand in Rotterdam, Nederland, dat volledig zelfvoorzienend is door middel van een eigen waterstof energiecentrale.

Het idee is om een oud historisch pand een nieuwe bestemming te geven. Waarbij duurzaamheid en zelfvoorzienendheid voorop staan. Op deze mooie locatie willen we een ontmoetingsplek starten waar jong en oud geïnspireerd worden bewuster te leven. Onder genot van een eerlijk kop koffie samen in verbinding met historisiche kernwaardes in een oude melkfabriek.
Het pand gaat verwarmd en van stroom voorzien worden door een eigen waterstof energie centrale. Hierdoor zal Rotterdam voorop lopen op de energie-transitie die noodzakelijk is.

Op deze ontmoetingsplek(Horeca Coffee-lunchroom), beganegrond pand, willen wij samenwerkingsverbanden aangaan met ondernemers uit Rotterdam. Daarbij willen wij onze locatie aanbieden om de partners hier hun kennis te laten delen door middel van bijvoorbeeld masterclasses, relatieontvangsten en teambuilding. We willen een podium bieden voor de gemeenschap en het lokale bedrijfsleven naar duurzame oplossingsgerichte leven.

Waarom goed voor Rotterdam?

Rotterdam zet Waterstof nog meer op de kaart als toekomst voor onze energie vraag.

Al in 1870 schreef Jules Verne dat waterstof de oplossing is. Laten wij als Rotterdammers dan dit nu in de praktijk laten zien. 'Geen woorden, maar daden'

Waarom vernieuwend?

Op kleine schaal zijn er al auto's, vrachtwagens en schepen op waterstof, maar huizen zijn nog niet echt aanbod gekomen. De techniek is er!

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Pakhuis vanaf weiland.jpeg

Doe mee

Organisatie: Live & Work Inspired

Contactpersoon: Rene von Seida

Wij zoeken

Mensen die samen met ons de energie-transitie in de juiste richting helpen.
Waterstof is de toekomst. Dit is het beste voor ons en dus ook voor de aarde.

Medewerking, Mede-financiers, Subsidie

Gerelateerde Plannen

Slide1

Samen voor Rotterdam

We redden voedselsurplus door het te doneren aan liefdadigheidsinstellingen. We zetten ons hiermee in voor de buurt en tegen voedselverspilling.

Bekijk dit plan
Aloha tuin1

Van bord naar plant: voedselkringlopen in Rotterdam

Door een composteermachine te plaatsen midden in restaurant Aloha, leveren we compost aan Rotterdamse tuinen, sluiten de lokale voedselkringloop en brengen duurzaamheid dichterbij de Rotterdammer.

Bekijk dit plan
Picture1

HEXAPOT, Angles make the difference

Milieuvriendelijk, Efficiënt ontwerp en Economie

Bekijk dit plan
20161006 je ken t dak op logo def

Het Rotterdamse Dakenboek Je ken 't dak op!

In Rotterdam ligt 14,5 miljoen vierkante meter plat dak smachtend te wachten op invulling. Het Rotterdamse Dakenboek Je ken ‘t dak op! laat zien wat er al wordt gedaan met platte daken in Rotterdam en wat de ambities in de stad zijn.

Bekijk dit plan
Everybike010

Everybike010

De deelfiets voor alle Rotterdammers!

Bekijk dit plan
Schermafbeelding 2017 05 21 om 17.58.53

EXPOSITIE ROTTERDAM MAKE IT HAPPEN

De attractieve expositie, plaats van samenkomst en kennisdeler over het WHY WHAT en HOW van het transitie-proces van Rotterdam als leefbare en duurzame stad...

Bekijk dit plan
Hoofdafbeelding zids

Zon in de Stad

Zon in de Stad laat Rotterdammers warmlopen voor zonne-energie. We combineren communicatie, technologie en sociale innovatie en zetten Rotterdam op de kaart als zonne-energiestad, om te beginnen in de wijk Middelland.

Bekijk dit plan
Meer plannen