Ontdek › Plan

‘1ste Historische pand op waterstof-energie’

Aangemaakt: 30 april 2018

Een duurzame en bereikbare stad

Het eerste historische bedrijfspand in Rotterdam, Nederland, dat volledig zelfvoorzienend is door middel van een eigen waterstof energiecentrale.

Het idee is om een oud historisch pand een nieuwe bestemming te geven. Waarbij duurzaamheid en zelfvoorzienendheid voorop staan. Op deze mooie locatie willen we een ontmoetingsplek starten waar jong en oud geïnspireerd worden bewuster te leven. Onder genot van een eerlijk kop koffie samen in verbinding met historisiche kernwaardes in een oude melkfabriek.
Het pand gaat verwarmd en van stroom voorzien worden door een eigen waterstof energie centrale. Hierdoor zal Rotterdam voorop lopen op de energie-transitie die noodzakelijk is.

Op deze ontmoetingsplek(Horeca Coffee-lunchroom), beganegrond pand, willen wij samenwerkingsverbanden aangaan met ondernemers uit Rotterdam. Daarbij willen wij onze locatie aanbieden om de partners hier hun kennis te laten delen door middel van bijvoorbeeld masterclasses, relatieontvangsten en teambuilding. We willen een podium bieden voor de gemeenschap en het lokale bedrijfsleven naar duurzame oplossingsgerichte leven.

Waarom goed voor Rotterdam?

Rotterdam zet Waterstof nog meer op de kaart als toekomst voor onze energie vraag.

Al in 1870 schreef Jules Verne dat waterstof de oplossing is. Laten wij als Rotterdammers dan dit nu in de praktijk laten zien. 'Geen woorden, maar daden'

Waarom vernieuwend?

Op kleine schaal zijn er al auto's, vrachtwagens en schepen op waterstof, maar huizen zijn nog niet echt aanbod gekomen. De techniek is er!

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Pakhuis vanaf weiland.jpeg

Doe mee

Organisatie: Live & Work Inspired

Contactpersoon: Rene von Seida

Wij zoeken

Mensen die samen met ons de energie-transitie in de juiste richting helpen.
Waterstof is de toekomst. Dit is het beste voor ons en dus ook voor de aarde.

Medewerking, Mede-financiers, Subsidie

Gerelateerde Plannen

Cirkel logo

CIRKEL

Cirkel is een kleinschalig burgerinitiatief dat een nieuwe bewustzijn wil helpen groeien en verspreiden binnen de samenleving, de

Bekijk dit plan
Rotterdamplasticfree

RotterdamPlasticfree

Rotterdamplasticfree is een samenwerkingsverband van Rotterdamse organisaties die de hoeveelheid plastic in de stad stevig terugdringen. Zij voeren op lokaal niveau acties uit om de problematiek die plastic veroorzaakt een halt toe te roepen.

Bekijk dit plan
Introductietraining 1024x682

KlimaatGesprekken

KlimaatGesprekken wil Rotterdammers helpen in het verduurzamen van hun levenstijl, op een manier die hoop, humor en handelingsperspectief biedt. Zo willen we de klimaattransitie inspirerend en sneller te maken.

Bekijk dit plan
Bag

Fruitleather Rotterdam.

Gebruikt fruitafval voor een goedkoper en milieuvriendelijk alternatief in de leerindustrie.

Bekijk dit plan
Spouwfonds

Revolverend Spouwmuurfonds

Rotterdam een stuk duurzamer maken (het scheelt uiteindelijk 42 kiloton CO2) per jaar, zonder noemenswaardige kosten. Het kan door het collectief aan te pakken via een revolverend spouwmuurfonds.

Bekijk dit plan
Slide1

Samen voor Rotterdam

We redden voedselsurplus door het te doneren aan liefdadigheidsinstellingen. We zetten ons hiermee in voor de buurt en tegen voedselverspilling.

Bekijk dit plan
Dsc 7059

serVies

Stel je voor: een servies gekleurd met Rotterdamse fijnstof, de stofdeeltjes die we dagelijks inademen. Durf jij ervan te eten?

Bekijk dit plan

Duurzaam Vesta Nano infraroodplanelen

Het verwarmen van de massa en niet meer de lucht. Zeer zuinig waardoor een huishouden tussen de 40-60% bespaart.

Bekijk dit plan
Meer plannen