Ontdek › Plan

2Tango.Work

Subsidie toegekend € 150.000,00

Aangemaakt: 30 april 2018

Dus echt iedereen aan het werk

Om autisten te ondersteunen in het vinden en behouden van werk willen we een duurzame en slimme oplossing creëren gebaseerd op ons werk 2Tango.Signs, dat effectieve communicatie mogelijk maakt tussen autisten en zijn/haar collega’s en leidinggevende.

Autisten hebben andere behoefte qua communicatie doordat taalvorming in hun brein andere betekenissen geeft aan communicatie dan hun niet autistische collega’s. De oplossing is innovatief en draait om quantum computing, A.I. machine learning en een nieuwe vorm van autisme-vriendelijke taal-constructie (genaamd Signs), die uitingsvormen heeft via predictive speech, fysieke gebaren en languageswiping. Wij willen via CityLab010 dit concept verfijnen en implementeren in Rotterdam, samen met het bedrijfsleven, zodat autisten aan het werk geholpen kunnen worden.

Waarom goed voor Rotterdam?

Via CityLab kunnen wij de tool van 2019-2023 beschikbaar stellen aan werkgevers en autisten in de regio Rotterdam, om de doelgroep aan het werk te krijgen. Hiermee creëren we weer banen, waarbij we onze voorkeur behouden voor autistische of anderszins neurodivergente rotterdammers.

Waarom vernieuwend?

Wij gaan een volledig nieuw product introduceren met behulp van de huidige technologie dat in staat is om autistische boodschappen (woorden of zinnen) te vertalen naar werk gerelateerde communicatie voor collega’s of leidinggevende. Vernieuwende technologie gaat het mogelijk maken dat autisten hun werk goed kunnen doen en zij door werkgevers effectief aangestuurd kunnen worden.

Bijlagen:

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

2tango woordlogo met slogan

Doe mee

Organisatie: Stichting Neurodiversiteit / 2Tango

Contactpersoon: Tjerk Feitsma

Wij zoeken

We zoeken financiële steun. Daarnaast zijn we op zoek naar projectmatige support van data scientists ter aanvulling van ons technische team binnen dit project.

Gerelateerde Plannen

Robin   emma at work

Experience LAB Rotterdam

Jongeren met een chronische fysieke aandoening stimuleren naar een zelfstandige toekomst, door een lokaal netwerk te vormen dat draagvlak creëert en jongeren ondersteunt met als doel een duurzame werkplek te vinden voor deze jongeren.

Bekijk dit plan
Irk nedir

Geen woorden maar dagelijkse daden

Steve werkt met swipes, likes, een leuke vraag, een kleine opdracht of prikkelende opmerking. Gedurende ons FAST-programma vitaliseert, motiveert en prepareert Steve dagelijks kandidaten zodanig d persoonlijke doorbraken worden gerealiseerd.

Bekijk dit plan
Logo seedz rgb

SeedZ - socio-economische incubator in Rotterdam

Door een pragmatische en creatieve aanpak biedt SeedZ met Rotterdamse eigenzinnigheid een werkzaam perspectief op betaald werk en/of zelfstandig ondernemerschap.

Bekijk dit plan
Citylab %28plaatje%29

Jouw Opstelling Voor Succes

Het ondersteunen van niet-werkende-werkzoekende Rotterdamse jongeren bij het veroveren van hun plek op de arbeidsmarkt.

Bekijk dit plan
Wijkenergie werkt

WijkEnergie Werkt

Een wijkinstallatiebedrijf dat mensen uit de wijk inzet bij de energietransitie in hun wijk.

Bekijk dit plan
Schermafbeelding 2018 10 31 om 12.04.17

Food for Talk

Food for Talk is een maaltijdvoorziening op wijkniveau voor ouderen: Vrouwen en mannen uit de wijk worden opgeleid om maaltijden te bereiden, studenten worden ingezet om te maaltijden te bezorgen en samen met de ouderen te eten.

Bekijk dit plan
Img 3544

Refugees Forward Incubator: nieuwkomers ondernemen!

Refugees Forward biedt incubatorprogramma's aan aan ondernemers met een vluchtelingenachtergrond, in samenwerking met o.a. het Erasmus Center for Entrepreneurship. Binnen 4 maanden worden nieuwkomers begeleid van idee naar de start van een bedrijf.

Bekijk dit plan
Meer plannen