Ontdek › Plan

2Tango.Work

Subsidie toegekend € 150.000,00

Aangemaakt: 30 april 2018

Dus echt iedereen aan het werk

Om autisten te ondersteunen in het vinden en behouden van werk willen we een duurzame en slimme oplossing creëren gebaseerd op ons werk 2Tango.Signs, dat effectieve communicatie mogelijk maakt tussen autisten en zijn/haar collega’s en leidinggevende.

Autisten hebben andere behoefte qua communicatie doordat taalvorming in hun brein andere betekenissen geeft aan communicatie dan hun niet autistische collega’s. De oplossing is innovatief en draait om quantum computing, A.I. machine learning en een nieuwe vorm van autisme-vriendelijke taal-constructie (genaamd Signs), die uitingsvormen heeft via predictive speech, fysieke gebaren en languageswiping. Wij willen via CityLab010 dit concept verfijnen en implementeren in Rotterdam, samen met het bedrijfsleven, zodat autisten aan het werk geholpen kunnen worden.

Waarom goed voor Rotterdam?

Via CityLab kunnen wij de tool van 2019-2023 beschikbaar stellen aan werkgevers en autisten in de regio Rotterdam, om de doelgroep aan het werk te krijgen. Hiermee creëren we weer banen, waarbij we onze voorkeur behouden voor autistische of anderszins neurodivergente rotterdammers.

Waarom vernieuwend?

Wij gaan een volledig nieuw product introduceren met behulp van de huidige technologie dat in staat is om autistische boodschappen (woorden of zinnen) te vertalen naar werk gerelateerde communicatie voor collega’s of leidinggevende. Vernieuwende technologie gaat het mogelijk maken dat autisten hun werk goed kunnen doen en zij door werkgevers effectief aangestuurd kunnen worden.

Bijlagen:

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

2tango woordlogo met slogan

Doe mee

Organisatie: Stichting Neurodiversiteit / 2Tango

Contactpersoon: Tjerk Feitsma

Wij zoeken

We zoeken financiële steun. Daarnaast zijn we op zoek naar projectmatige support van data scientists ter aanvulling van ons technische team binnen dit project.

Gerelateerde Plannen

Pac

Prins Alexander Connected (PAC)

‘Prins Alexander connected’ is hét on- en offline platform dat werkzoekende 45 plussers in de deelgemeente Prins Alexander op een langdurig en succesvolle manier verbindt aan lokale ondernemers en instanties.

Bekijk dit plan
Logo5.0 01

GenderTalent: Aan 't werk met Talent van Transgenders

GenderTalent helpt trans personen concreet aan het werk door vanuit een veilige haven trans personen te coachen, trainen en bemiddelen naar een werkplek bij een veilige werkgever.

Bekijk dit plan
Afbeelding link2work

Link2Work 2.0

Maatwerk coachingstraject voor uitgevallen Rotterdamse jongeren in de leeftijdscategorie 16 t/m 27 jaar. Het doel is zelfvertrouwen, kennis en vaardigheden te ontwikkelen, zodat zij kunnen uitstromen naar een betaalde baan, stage of opleiding.

Bekijk dit plan
2018 10 23 14 50 46

Game and Work / Speak

Mensen met een achterstand op o.a taal aan het werk helpen door middel van games

Bekijk dit plan
Ninaflitstsr 11

Sea Rangers: de Rotterdamse banen voor de toekomst

Tijdens een bootcamp van 5 weken krijgen groepen (werkloze) jongeren een nieuwe start en kans op een unieke carrière op zee.

Bekijk dit plan
Ontbrekende schakel

Rotterdam Schakelt!

Rotterdam kent veel werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt. Rotterdam Schakelt! verbindt hen direct met werkgevers en de instellingen die werken aan hun plaatsing.

Bekijk dit plan
Robin   emma at work

Experience LAB Rotterdam

Jongeren met een chronische fysieke aandoening stimuleren naar een zelfstandige toekomst, door een lokaal netwerk te vormen dat draagvlak creëert en jongeren ondersteunt met als doel een duurzame werkplek te vinden voor deze jongeren.

Bekijk dit plan
Meer plannen