Ontdek › Plan

2Tango.Work

Aangemaakt: 30 april 2018

Dus echt iedereen aan het werk

Om autisten te ondersteunen in het vinden en behouden van werk willen we een duurzame en slimme oplossing creëren gebaseerd op ons werk 2Tango.Signs, dat effectieve communicatie mogelijk maakt tussen autisten en zijn/haar collega’s en leidinggevende.

Autisten hebben andere behoefte qua communicatie doordat taalvorming in hun brein andere betekenissen geeft aan communicatie dan hun niet autistische collega’s. De oplossing is innovatief en draait om quantum computing, A.I. machine learning en een nieuwe vorm van autisme-vriendelijke taal-constructie (genaamd Signs), die uitingsvormen heeft via predictive speech, fysieke gebaren en languageswiping. Wij willen via CityLab010 dit concept verfijnen en implementeren in Rotterdam, samen met het bedrijfsleven, zodat autisten aan het werk geholpen kunnen worden.

Waarom goed voor Rotterdam?

Via CityLab kunnen wij de tool van 2019-2023 beschikbaar stellen aan werkgevers en autisten in de regio Rotterdam, om de doelgroep aan het werk te krijgen. Hiermee creëren we weer banen, waarbij we onze voorkeur behouden voor autistische of anderszins neurodivergente rotterdammers.

Waarom vernieuwend?

Wij gaan een volledig nieuw product introduceren met behulp van de huidige technologie dat in staat is om autistische boodschappen (woorden of zinnen) te vertalen naar werk gerelateerde communicatie voor collega’s of leidinggevende. Vernieuwende technologie gaat het mogelijk maken dat autisten hun werk goed kunnen doen en zij door werkgevers effectief aangestuurd kunnen worden.

Bijlagen:

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

2tango woordlogo met slogan

Doe mee

Organisatie: Stichting Neurodiversiteit / 2Tango

Contactpersoon: Tjerk Feitsema

Wij zoeken

We zoeken financiële steun. Daarnaast zijn we op zoek naar projectmatige support van data scientists ter aanvulling van ons technische team binnen dit project.

Gerelateerde Plannen

Videobooth010

Videobooth010

Laat zien wie je bent. Zien is geloven.

Bekijk dit plan
To reach 2697951 600 300x182 2x

Project Smart 2018

De kortste weg naar een betaalde baan in 2018; en unieke werkervaringsplaatsen.

Bekijk dit plan
Me and society transp

Ondernemende Nieuwkomers

Het project richt zich op de inburgeringsfase waarin de intrinsieke motivatie en inzet van de nieuwkomers hoog is om een eigen bedrijf op te zetten.

Bekijk dit plan
Moeder vader werk gezin mamafamily 1100 734 c1

Sterke mannen, sterke gezinnen

Met mijn plan wil ik jongemannen naar de arbeidsmarkt toe leiden. Deze jongemannen van 16 jaar en ouder zijn vooral vroeg tijdig schoolverlaters en staan veraf van de arbeidsmarkt.

Bekijk dit plan
Talentsbook en ece

Talentvol 010 op Talentsbook

Door uitbreiding van Talentsbook en samenwerking met het Erasmus Centre for Entrepreneurship willen we meer Rotterdamse jongeren hun talenten laten inzetten zodat zij op natuurlijke manier werkervaring opdoen en geld verdienen.

Bekijk dit plan

Urban Skills

Leren voor jongeren. Werken voor jongeren.

Bekijk dit plan
Logo midden

De Blauwe Krokodil

Mensen met een arbeidsbeperking die hun digitale talent inzetten en hiermee aanvullend inkomen genereren. Ze kunnen op deze manier deelnemen aan de veranderende arbeidsmarkt die steeds flexibeler wordt.

Bekijk dit plan
Meer plannen