Ontdek › Plan

2Tango.Work

Subsidie toegekend € 150.000,00

Aangemaakt: 30 april 2018

Dus echt iedereen aan het werk

Om autisten te ondersteunen in het vinden en behouden van werk willen we een duurzame en slimme oplossing creëren gebaseerd op ons werk 2Tango.Signs, dat effectieve communicatie mogelijk maakt tussen autisten en zijn/haar collega’s en leidinggevende.

Autisten hebben andere behoefte qua communicatie doordat taalvorming in hun brein andere betekenissen geeft aan communicatie dan hun niet autistische collega’s. De oplossing is innovatief en draait om quantum computing, A.I. machine learning en een nieuwe vorm van autisme-vriendelijke taal-constructie (genaamd Signs), die uitingsvormen heeft via predictive speech, fysieke gebaren en languageswiping. Wij willen via CityLab010 dit concept verfijnen en implementeren in Rotterdam, samen met het bedrijfsleven, zodat autisten aan het werk geholpen kunnen worden.

Waarom goed voor Rotterdam?

Via CityLab kunnen wij de tool van 2019-2023 beschikbaar stellen aan werkgevers en autisten in de regio Rotterdam, om de doelgroep aan het werk te krijgen. Hiermee creëren we weer banen, waarbij we onze voorkeur behouden voor autistische of anderszins neurodivergente rotterdammers.

Waarom vernieuwend?

Wij gaan een volledig nieuw product introduceren met behulp van de huidige technologie dat in staat is om autistische boodschappen (woorden of zinnen) te vertalen naar werk gerelateerde communicatie voor collega’s of leidinggevende. Vernieuwende technologie gaat het mogelijk maken dat autisten hun werk goed kunnen doen en zij door werkgevers effectief aangestuurd kunnen worden.

Bijlagen:

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

2tango woordlogo met slogan

Doe mee

Organisatie: Stichting Neurodiversiteit / 2Tango

Contactpersoon: Tjerk Feitsma

Wij zoeken

We zoeken financiële steun. Daarnaast zijn we op zoek naar projectmatige support van data scientists ter aanvulling van ons technische team binnen dit project.

Gerelateerde Plannen

Sollicitatietraing voor Turkse uitkeringsgerechtigden

De Turkse uitkeringsgerechtigden beschikken over een curriculum vitae en ze kunnen een motivatiebrief schrijven.

Bekijk dit plan
Img 5126

GEEN woorden maar BEELDEN

Dit plan helpt iedereen aan een baan dmv beelden!

Bekijk dit plan
Foto deelnemer wmo radar %283%29

Talent aan het werk

Traineeship van 23 maanden voor jongeren met een afgeronde Mbo 2 opleiding bij diverse bedrijven van de Facillicom Group

Bekijk dit plan
Talentsbook en ece

Talentvol 010 op Talentsbook

Door uitbreiding van Talentsbook en samenwerking met het Erasmus Centre for Entrepreneurship willen we meer Rotterdamse jongeren hun talenten laten inzetten zodat zij op natuurlijke manier werkervaring opdoen en geld verdienen.

Bekijk dit plan
Afbeelding link2work

Link2Work 2.0

Maatwerk coachingstraject voor uitgevallen Rotterdamse jongeren in de leeftijdscategorie 16 t/m 27 jaar. Het doel is zelfvertrouwen, kennis en vaardigheden te ontwikkelen, zodat zij kunnen uitstromen naar een betaalde baan, stage of opleiding.

Bekijk dit plan
Foto tienervader i

Toolz & Talent

Toolz & Talent geeft jonge vaders, die geen startkwalificatie of werk hebben, mentale en fysieke gereedschappen mee, om zo een rolmodel voor hun kind(eren) te zijn.

Bekijk dit plan
Meer plannen