Ontdek › Plan

365 dagen zwemmen in de Zevenhuizerplas

Aangemaakt: 28 juni 2017

De Zevenhuizerplas is perfect zwemwater, maar vaak erg koud. Wij willen kijken hoe we het aangenamer kunnen maken.

Mensen krijgen steeds meer behoefte aan buiten sporten op tijden die hun schikken. Zwemmen in natuurwater is dan een zeer fijne activiteit. De Zevenhuizerplas is een goede plek om te sporten: je bent lekker buiten, de waterkwaliteit is uitstekend en er is geen chloor! Je ziet nu al actieve sporters die graag zwemmers in de plas.
Maar… het water is simpelweg te koud om te zwemmen. Alleen van half juli tot eind augustus is het redelijk.
Ons prille en wilde plan is om in de Zevenhuizerplas een 'muurtje' te bouwen. Binnen die muur ontstaat een bad dat duurzaam en circulair wordt verwarmd. Doordat het water in verbinding blijft met de Zevenhuizerplas, blijft het water schoon.
In dit verwarmde deel komt dan ruimte voor recreatief zwemmen, banen zwemmen, trainen, zwemlessen in natuurwater etc. Het bad is minimaal 50 meter lang. We denken ook aan speelmogelijkheden, zoals vlonder of duikplanken. Het natuurbad is openbaar, vrij toegangelijk, zonder commercieel doel.

Waarom goed voor Rotterdam?

Meer gelegenheid voor bewoners om te bewegen, op een laagdrempelige manier, in niet-georganiseerd verband --> dit is een duidelijke en goede trend!
- Unieke manier van sporten
- Uniek project, vernieuwend, circulair en duurzaam. Het draagt bij aan het gewenste imago van Rotterdam als sportstad

Waarom vernieuwend?

Als eerste: het water in het natuurbad blijft schoon door hemelwater en doordat het water van het ommuurde bad in verbinding blijft met de rest van de Zevenhuizerplas.

Als tweede: het water wordt duurzaam verwarmd waardoor het het hele jaar door aangenaam is om in te zwemmen. En zwemmen in natuurwater voor een grotere groep mensen mogelijk wordt.

Deze drie elementen natuurbad, openbaar toegankelijk én duurzaam verwarmd maakt ons plan uniek. In Nederland is zo'n plek nog niet te vinden!

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Afbeelding 2 versie 2 kl

Doe mee

Organisatie: Stichting Wonio

Contactpersoon: Esther Schulte

Wij zoeken

Ondersteuning (qua menskracht en financieel) voor het vormen van een klankbordgroep. De KNHM financiert een haalbaarheidsonderzoek voor ons. De voorwaarde is dat we een klankbordgroep vormen. Daar zoeken we steun bij.

Ter info, deze subsidie is al aangevraagd. De oorspronkelijke publicatie van dit plan is niet meer zichtbaar (alleen voor ons) vandaar dat we het opnieuw gepubliceerd hebben.

Gerelateerde Plannen

Banner

MASH UP ON TOUR

Mash up is een clubavond die verschillende subculturen samenbrengt binnen Rotterdam. Hiermee verbindt Mash up verschillende culturen die anders nooit samen zouden komen op een plek.

Bekijk dit plan

HIEROtterdam

Reuzenletters op Centraal Station plein t.b.v. foto's/selfies etc.

Bekijk dit plan
Prostudentlife   logo transparant

Prostudentlife

Een online community voor jongeren en studenten die alles uit hun leven willen halen

Bekijk dit plan

President van de Verenigde Straten

Kinderen kiezen hun eigen President van de Verenigde Straten en maken hiermee kennis met allerlei aspecten waaronder democratische waarden en het verkondigen van een mening.

Bekijk dit plan

KONINKRIJKSRACE

De Koninkrijksrace is een zeiltocht van Rotterdam naar Willemstad Curacao met een bemanning die een weerspiegeling van de Nederlandse samenleving vormt.

Bekijk dit plan
Schermafbeelding 2018 11 08 om 11.18.10

Green Life Community

Een online community platform speciaal ingericht voor studenten, met alle duurzame (student gericht) initiatieven gecategoriseerd.

Bekijk dit plan
Met elkaar voor elkaar

Magic Mix

Idealisme in de praktijk toepassen is een vernieuwend concept. Door diverse doelgroepen te mixen, ontstaat de magic mix.

Bekijk dit plan
Meer plannen