Ontdek › Plan

365 dagen zwemmen in de Zevenhuizerplas

Aangemaakt: 28 juni 2017

De Zevenhuizerplas is perfect zwemwater, maar vaak erg koud. Wij willen kijken hoe we het aangenamer kunnen maken.

Mensen krijgen steeds meer behoefte aan buiten sporten op tijden die hun schikken. Zwemmen in natuurwater is dan een zeer fijne activiteit. De Zevenhuizerplas is een goede plek om te sporten: je bent lekker buiten, de waterkwaliteit is uitstekend en er is geen chloor! Je ziet nu al actieve sporters die graag zwemmers in de plas.
Maar… het water is simpelweg te koud om te zwemmen. Alleen van half juli tot eind augustus is het redelijk.
Ons prille en wilde plan is om in de Zevenhuizerplas een 'muurtje' te bouwen. Binnen die muur ontstaat een bad dat duurzaam en circulair wordt verwarmd. Doordat het water in verbinding blijft met de Zevenhuizerplas, blijft het water schoon.
In dit verwarmde deel komt dan ruimte voor recreatief zwemmen, banen zwemmen, trainen, zwemlessen in natuurwater etc. Het bad is minimaal 50 meter lang. We denken ook aan speelmogelijkheden, zoals vlonder of duikplanken. Het natuurbad is openbaar, vrij toegangelijk, zonder commercieel doel.

Waarom goed voor Rotterdam?

Meer gelegenheid voor bewoners om te bewegen, op een laagdrempelige manier, in niet-georganiseerd verband --> dit is een duidelijke en goede trend!
- Unieke manier van sporten
- Uniek project, vernieuwend, circulair en duurzaam. Het draagt bij aan het gewenste imago van Rotterdam als sportstad

Waarom vernieuwend?

Als eerste: het water in het natuurbad blijft schoon door hemelwater en doordat het water van het ommuurde bad in verbinding blijft met de rest van de Zevenhuizerplas.

Als tweede: het water wordt duurzaam verwarmd waardoor het het hele jaar door aangenaam is om in te zwemmen. En zwemmen in natuurwater voor een grotere groep mensen mogelijk wordt.

Deze drie elementen natuurbad, openbaar toegankelijk én duurzaam verwarmd maakt ons plan uniek. In Nederland is zo'n plek nog niet te vinden!

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Afbeelding 2 versie 2 kl

Doe mee

Organisatie: Stichting Wonio

Contactpersoon: Esther Schulte

Wij zoeken

Ondersteuning (qua menskracht en financieel) voor het vormen van een klankbordgroep. De KNHM financiert een haalbaarheidsonderzoek voor ons. De voorwaarde is dat we een klankbordgroep vormen. Daar zoeken we steun bij.

Ter info, deze subsidie is al aangevraagd. De oorspronkelijke publicatie van dit plan is niet meer zichtbaar (alleen voor ons) vandaar dat we het opnieuw gepubliceerd hebben.

Gerelateerde Plannen

KONINKRIJKSRACE

De Koninkrijksrace is een zeiltocht van Rotterdam naar Willemstad Curacao met een bemanning die een weerspiegeling van de Nederlandse samenleving vormt.

Bekijk dit plan

#HoeftNiet

#HoeftNiet is een campagne voor jongeren en jongvolwassenen om de bewustwording van het “niet perse hoeven” in leven te roepen.

Bekijk dit plan
1494409531752 1494382941

QAbroedplaats APP

Wijkbreed in zetten op samenwerken, gebruikmakend van talenten en ervaringen van personen, instanties en bedrijven om als professionals tot een doorgaande lijn te komen op het gebied van de algehele ontwikkeling van het kind, door middel van een APP

Bekijk dit plan
Rotterdam pages  the place to be rotterdam zuid

The Place to Be op Zuid

The place to be voor jongeren, kunstenaars, muzikanten, flexwerkers, studenten en werkenden in Rotterdam-Zuid. Wij willen voorzien in de toenemende behoefte aan een plek waardoor mensen van heinde en ver naar Rotterdam-Zuid zullen komen.

Bekijk dit plan

HIEROtterdam

Reuzenletters op Centraal Station plein t.b.v. foto's/selfies etc.

Bekijk dit plan

Groen, grijs en gelukkig

Ouderen stimuleren om in de tuin te werken, stil te staan bij de schoonheid van natuur, natuurherinneringen van vroeger ophalen.

Bekijk dit plan
Meer plannen