Ontdek › Plan

4 YOU

Aangemaakt: 31 mei 2017

Heb hart voor onderwijs

Kinderen een kans geven op eigen ontplooiing in cultuur,dans,toneel,muziek en ouders/verzorgers ondersteuning bieden bij de opvoeding

kansarme kinderen de kans bieden om meer uit zichzelf te halen door het bieden van en in te gaan op de vraag van de jongeren. Door ze door professionele en bekende bn'rs kennis te laten maken op het gebied die ze kennen maar financieel niet in de gelegenheid zijn om hier kennis mee te maken en te ontdekken

Waarom goed voor Rotterdam?

Kinderen moeten meer leren over hun cultuur, maar wat is hun cultuur? Door samen met opvoeders aan tafel te zitten, door de jongeren te ondervinden wat zij nu willen in de maatschappij en daarop inspelen, dit door op jonge leeftijd preventief te handelen voordat het een (groter) probleem wordt

Waarom vernieuwend?

Rotterdam heeft veel achterstand wijken maar weten niet alle kinderen binnen te halen omdat ze niet of niet juist inspelen op dat gene wat er nodig is. Er wordt een bepaalde groep aangepakt en de rest wordt in de vergeethoek geplaatst. Samenwerking met instanties als scholen, consultatiebureau, home start, jeugdzorg enz. 2de en derdejaars studenten worden ingezet om de jongeren te begeleiden of het gaat om taalontwikkeling, theater, muziek ,dans, voeding, stimuleren om in jezelf te geloven.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Doe mee

Organisatie: 4 YOU

Contactpersoon: S.V Benjamin

Wij zoeken

om instanties te benaderen zodat we eerder bij de kern kunnen komen bij de gezinnen die hulp nodig hebben waarvan de jongeren niet zo goed weten waar hun talenten liggen.

Gerelateerde Plannen

10615451 383301478491784 5498673520405854829 n

Mijn superpap

De burgerkracht van kinderen die een ouder moeten missen wordt vergroot doordat het sociaal netwerk preventief bewustwording creëert en het onderwerp oppakt met het kind, door middel van het boek 'mijn superpap'!

Bekijk dit plan
Logo maakotheek

Maakotheek

Maakotheek helpt scholen en leerlingen om Wetenschap & Techniek zo leuk en uitdagend te maken als het is. De Maakotheek komt naar de scholen toe met een gebalanceerd aanbod van kennis, spullen en onderhoud in een roulerend systeem.

Bekijk dit plan
Ruimtereis 2016

Ruimtemissie voor leerlingen

Leerlingen van het Vreewijk Lyceum organiseren en maken hun eigen ruimtereis! Iedereen kan mee doen vanwege de verschillende disciplines.

Bekijk dit plan
Img 0475

Leer- en Veerkracht, in je kracht op school!

Een intensief Integraal meerjarentraject ter bevordering van de mentale veerkracht van leerlingen en leerkrachten.

Bekijk dit plan
Hetadviesbureau small

Het Adviesbureau.

Leerlingen uit de onderbouw van het HAVO/VWO van scholen in Rotterdam gaan werken als onderzoekers en ontwerpers voor echte opdrachtgevers.

Bekijk dit plan
Estudiar medicina

FLARE

Onderwijs instellingen en bewoners van Rotterdam bekend maken met het nieuwe leren d.m.v. Microsoft Hololens.

Bekijk dit plan

Uit Grootmoeders Keuken

'Uit Grootmoeders Keuken' is een Rotterdams productlabel met de smaak van 'toen', de producten worden gemaakt met de hulp van Rotterdamse oma's en opa's.

Bekijk dit plan
Yp2

Naar nieuwe comfort zones

Jongeren met verschillende achtergrond, kennis en vaardigheden werken internationaal samen aan de stad van morgen.

Bekijk dit plan
Meer plannen