Ontdek › Plan

4 YOU

Aangemaakt: 31 mei 2017

Heb hart voor onderwijs

Kinderen een kans geven op eigen ontplooiing in cultuur,dans,toneel,muziek en ouders/verzorgers ondersteuning bieden bij de opvoeding

kansarme kinderen de kans bieden om meer uit zichzelf te halen door het bieden van en in te gaan op de vraag van de jongeren. Door ze door professionele en bekende bn'rs kennis te laten maken op het gebied die ze kennen maar financieel niet in de gelegenheid zijn om hier kennis mee te maken en te ontdekken

Waarom goed voor Rotterdam?

Kinderen moeten meer leren over hun cultuur, maar wat is hun cultuur? Door samen met opvoeders aan tafel te zitten, door de jongeren te ondervinden wat zij nu willen in de maatschappij en daarop inspelen, dit door op jonge leeftijd preventief te handelen voordat het een (groter) probleem wordt

Waarom vernieuwend?

Rotterdam heeft veel achterstand wijken maar weten niet alle kinderen binnen te halen omdat ze niet of niet juist inspelen op dat gene wat er nodig is. Er wordt een bepaalde groep aangepakt en de rest wordt in de vergeethoek geplaatst. Samenwerking met instanties als scholen, consultatiebureau, home start, jeugdzorg enz. 2de en derdejaars studenten worden ingezet om de jongeren te begeleiden of het gaat om taalontwikkeling, theater, muziek ,dans, voeding, stimuleren om in jezelf te geloven.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Doe mee

Organisatie: 4 YOU

Contactpersoon: S.V Benjamin

Wij zoeken

om instanties te benaderen zodat we eerder bij de kern kunnen komen bij de gezinnen die hulp nodig hebben waarvan de jongeren niet zo goed weten waar hun talenten liggen.

Gerelateerde Plannen

02abdb93 23c1 4680 919e a4476c0379e1 374 00000033c0b1cbf5

Sterke gelukkige kinderen

Kinderen die hun talenten ontwikkelen die zij nodig hebben om gelukkige mensen te worden

Bekijk dit plan
Li 400x400 logo

De Muren hebben Oren

In dit project ontmoeten Rotterdamse leerlingen tussen de 10-12 jaar uit diverse wijken van de stad elkaar en interviewen zij samen stadsgenoten over hun geschiedenis. Al deze persoonlijke verhalen verbinden de inwoners met elkaar en met Rotterdam.

Bekijk dit plan
Logo2 meesterlijk

Meesterlijk Rotterdam

Vakmanschap in Onderwijs! voor een betere aansluiting op het beroepsveld.

Bekijk dit plan

Adminbedriijf.nl (future financials)

Een ‘ontmoetingsplaats’ waar studenten van het Mbo en van het Hbo uitstekend worden voorbereid op de arbeidsmarkt.

Bekijk dit plan
Knikkergek

KnikkerGEK

Experimenteren, leren in het basisonderwijs met en door knikkers: knettergek van knikkers.

Bekijk dit plan
Logo

The Science Tour & Junior ScienceBattle

Middelbare scholieren helpen bij hun profielkeuze en hun profielwerkstuk laten presenteren voor een publiek in het theater.

Bekijk dit plan
Images 1

Fawaka Naschools Ondernemen

Kinderen maken op jonge leeftijd kennis met duurzaam ondernemen. En daarmee zicht op een aantrekkelijk toekomstperspectief.

Bekijk dit plan
2016 10 13 photo 00000230

ROoster10

Meer jongeren haken af bij het reguliere onderwijs om sociale, emotionele, economische of culturele redenen. ROoster10 is hun huiskamer, luisterend oor en huiswerkbegeleiding.

Bekijk dit plan
Meer plannen