Ontdek › Plan

4 YOU

Aangemaakt: 31 mei 2017

Heb hart voor onderwijs

Kinderen een kans geven op eigen ontplooiing in cultuur,dans,toneel,muziek en ouders/verzorgers ondersteuning bieden bij de opvoeding

kansarme kinderen de kans bieden om meer uit zichzelf te halen door het bieden van en in te gaan op de vraag van de jongeren. Door ze door professionele en bekende bn'rs kennis te laten maken op het gebied die ze kennen maar financieel niet in de gelegenheid zijn om hier kennis mee te maken en te ontdekken

Waarom goed voor Rotterdam?

Kinderen moeten meer leren over hun cultuur, maar wat is hun cultuur? Door samen met opvoeders aan tafel te zitten, door de jongeren te ondervinden wat zij nu willen in de maatschappij en daarop inspelen, dit door op jonge leeftijd preventief te handelen voordat het een (groter) probleem wordt

Waarom vernieuwend?

Rotterdam heeft veel achterstand wijken maar weten niet alle kinderen binnen te halen omdat ze niet of niet juist inspelen op dat gene wat er nodig is. Er wordt een bepaalde groep aangepakt en de rest wordt in de vergeethoek geplaatst. Samenwerking met instanties als scholen, consultatiebureau, home start, jeugdzorg enz. 2de en derdejaars studenten worden ingezet om de jongeren te begeleiden of het gaat om taalontwikkeling, theater, muziek ,dans, voeding, stimuleren om in jezelf te geloven.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Doe mee

Organisatie: 4 YOU

Contactpersoon: S.V Benjamin

Wij zoeken

om instanties te benaderen zodat we eerder bij de kern kunnen komen bij de gezinnen die hulp nodig hebben waarvan de jongeren niet zo goed weten waar hun talenten liggen.

Gerelateerde Plannen

Klaar voor de toekomst

010010 010 Klaar voor de toekomst

We zitten aan de vooravond van een enorme technologische versnelling. Willen we daar als Rotterdam op voorbereid zijn dan moeten we zorgen dat onze kinderen daarop zijn voorbereid anders missen we de boot!

Bekijk dit plan
Edu logo citylab

Het Rotterdamse sociale innovatie & educatie platform

Futureskills is een platform dat lespakketten (modules) en workshops ontwikkelt. Futureskills ontwikkelt deze educatieve programma’s rondom de vierde industriële revolutie.

Bekijk dit plan
Veerkracht010 gr

VEERKRACHT010

Onze jongeren van nu, zijn de Rotterdammers van morgen. Samen bouwen wij aan hun veerkracht en zelfredzaamheid

Bekijk dit plan
Logo dit is talent

DIT IS TALENT

Versneld afgestudeerd HBO-ers opleiden tot startbekwaam groepsleerkracht in het basisonderwijs voor de gemeente Rotterdam.

Bekijk dit plan
Noa

Robotics

Leerlingen leren de onderwijsrobot programmeren om hem te laten dansen op eigen geprogrammeerde muziek. In dit plan wordt techniek verbonden met muziek en dans.

Bekijk dit plan
Imc basis logo

IMC Basis Rotterdam

Op school leer je voor later, bij IMC Basis leer nú wat later is

Bekijk dit plan
Meer plannen