Ontdek › Plan

4 YOU

Aangemaakt: 31 mei 2017

Heb hart voor onderwijs

Kinderen een kans geven op eigen ontplooiing in cultuur,dans,toneel,muziek en ouders/verzorgers ondersteuning bieden bij de opvoeding

kansarme kinderen de kans bieden om meer uit zichzelf te halen door het bieden van en in te gaan op de vraag van de jongeren. Door ze door professionele en bekende bn'rs kennis te laten maken op het gebied die ze kennen maar financieel niet in de gelegenheid zijn om hier kennis mee te maken en te ontdekken

Waarom goed voor Rotterdam?

Kinderen moeten meer leren over hun cultuur, maar wat is hun cultuur? Door samen met opvoeders aan tafel te zitten, door de jongeren te ondervinden wat zij nu willen in de maatschappij en daarop inspelen, dit door op jonge leeftijd preventief te handelen voordat het een (groter) probleem wordt

Waarom vernieuwend?

Rotterdam heeft veel achterstand wijken maar weten niet alle kinderen binnen te halen omdat ze niet of niet juist inspelen op dat gene wat er nodig is. Er wordt een bepaalde groep aangepakt en de rest wordt in de vergeethoek geplaatst. Samenwerking met instanties als scholen, consultatiebureau, home start, jeugdzorg enz. 2de en derdejaars studenten worden ingezet om de jongeren te begeleiden of het gaat om taalontwikkeling, theater, muziek ,dans, voeding, stimuleren om in jezelf te geloven.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Doe mee

Organisatie: 4 YOU

Contactpersoon: S.V Benjamin

Wij zoeken

om instanties te benaderen zodat we eerder bij de kern kunnen komen bij de gezinnen die hulp nodig hebben waarvan de jongeren niet zo goed weten waar hun talenten liggen.

Gerelateerde Plannen

Perpetual plastic

Perpetual Plastic 010

Waar lespakketten vaak in de schoolbanken blijven hangen willen wij de eerste interactieve recycle-les-machines in de klassen van Rotterdam introduceren zodat Rotterdams plastic afval een bron wordt voor een nieuwe ding.

Bekijk dit plan
Shutterstock 95571682

Met Taal Vooraan; taalverrijking op de VVE

Taalontwikkeling van kinderen op de VVE verbetert door kwalitatief goed taalaanbod. Hogeschool Rotterdam, ZOLORO en drie VVE-lokaties ontwikkelen ‘Taal Vooraan’, waarin pedagogisch medewerkers on-the-job gecoacht worden.

Bekijk dit plan
Image

debat010

Rotterdamse leerlingen uit verschillende culturen, religies en lagen van de bevolking gaan met elkaar in debat.

Bekijk dit plan
Img 0470

Havenschool

Ondernemende, nieuwsgierige en betrokken jongeren opleiden die bewuste toekomstkeuzes kunnen maken

Bekijk dit plan

Adminbedriijf.nl (future financials)

Een ‘ontmoetingsplaats’ waar studenten van het Mbo en van het Hbo uitstekend worden voorbereid op de arbeidsmarkt.

Bekijk dit plan
Citylab afb

PROFESSIONELE LEERGEMEENSCHAP CKV, ROTTERDAM

Rotterdam is de eerste stad in NL waar docenten ckv en educatoren van culturele instellingen zelf, samen, hun professionalisering gaan versterken.

Bekijk dit plan
Aanvraag

Unitonderwijs voor Wereldburgers Mariaschool

Unit onderwijs waarin elk kind uniek is en uitgroeit tot levenskunstenaar en waar wij recht doen aan samen voor het talent van uw kind

Bekijk dit plan
Images

SKILLS op Zuid

SKILLS lessen met individuele coaching zodat de Rotterdam Zuid leerling zijn krachten en talenten beter leert kennen. De jongeren binnen het onderwijs 1 op 1 begeleiden zodat schooluitval en risicogedrag wordt tegengegaan.

Bekijk dit plan
Meer plannen