Ontdek › Plan

4 YOU

Aangemaakt: 31 mei 2017

Heb hart voor onderwijs

Kinderen een kans geven op eigen ontplooiing in cultuur,dans,toneel,muziek en ouders/verzorgers ondersteuning bieden bij de opvoeding

kansarme kinderen de kans bieden om meer uit zichzelf te halen door het bieden van en in te gaan op de vraag van de jongeren. Door ze door professionele en bekende bn'rs kennis te laten maken op het gebied die ze kennen maar financieel niet in de gelegenheid zijn om hier kennis mee te maken en te ontdekken

Waarom goed voor Rotterdam?

Kinderen moeten meer leren over hun cultuur, maar wat is hun cultuur? Door samen met opvoeders aan tafel te zitten, door de jongeren te ondervinden wat zij nu willen in de maatschappij en daarop inspelen, dit door op jonge leeftijd preventief te handelen voordat het een (groter) probleem wordt

Waarom vernieuwend?

Rotterdam heeft veel achterstand wijken maar weten niet alle kinderen binnen te halen omdat ze niet of niet juist inspelen op dat gene wat er nodig is. Er wordt een bepaalde groep aangepakt en de rest wordt in de vergeethoek geplaatst. Samenwerking met instanties als scholen, consultatiebureau, home start, jeugdzorg enz. 2de en derdejaars studenten worden ingezet om de jongeren te begeleiden of het gaat om taalontwikkeling, theater, muziek ,dans, voeding, stimuleren om in jezelf te geloven.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Doe mee

Organisatie: 4 YOU

Contactpersoon: S.V Benjamin

Wij zoeken

om instanties te benaderen zodat we eerder bij de kern kunnen komen bij de gezinnen die hulp nodig hebben waarvan de jongeren niet zo goed weten waar hun talenten liggen.

Gerelateerde Plannen

P3220093

Onderzoekend leren op de Zalmplaatschool

Onderzoekend en ontwerpend leren op de Zalmplaatschool ! 21 ste Century Skills

Bekijk dit plan
Li 400x400 logo

De Muren hebben Oren

In dit project ontmoeten Rotterdamse leerlingen tussen de 10-12 jaar uit diverse wijken van de stad elkaar en interviewen zij samen stadsgenoten over hun geschiedenis. Al deze persoonlijke verhalen verbinden de inwoners met elkaar en met Rotterdam.

Bekijk dit plan
Infographic archiklas

ArchiKlas - architectuurlessen voor kinderen

Kinderen in het primair onderwijs spelenderwijs de 21e-eeuwse vaardigheden bijbrengen door middel van een reeks van architectuurlessen, waarin creativiteit en onderzoekend en ontwerpend leren een grote rol speelt.

Bekijk dit plan
Noa

Robotics

Leerlingen leren de onderwijsrobot programmeren om hem te laten dansen op eigen geprogrammeerde muziek. In dit plan wordt techniek verbonden met muziek en dans.

Bekijk dit plan
1383758 1421285188084569 1395309728 n

Onderwijs van de 21e eeuw!

Een onderwijsysteem invoeren waarin ieder kind zich maximaal ontplooit, talent mag ontwikkelen en klaar is voor de toekomst.

Bekijk dit plan
Beweeglokaal

BeweegPlus School

Minder zitten - meer bewegen!

Bekijk dit plan
Citylab afb

PROFESSIONELE LEERGEMEENSCHAP CKV, ROTTERDAM

Rotterdam is de eerste stad in NL waar docenten ckv en educatoren van culturele instellingen zelf, samen, hun professionalisering gaan versterken.

Bekijk dit plan
Yp2

Naar nieuwe comfort zones

Jongeren met verschillende achtergrond, kennis en vaardigheden werken internationaal samen aan de stad van morgen.

Bekijk dit plan
Meer plannen