Ontdek › Plan

aangename buitenwijken, milieubeleid en voorzieningen

Aangemaakt: 08 april 2017

Een duurzame en bereikbare stad

overal waar de metro komt uniek en speciaal maken. Integraal milieubeleid met voorzieningen voor aangenamer leven.

Er zouden meer pleinen met fonteinen en bankjes met architecturale werken verspreid over de buitenplaatsen van Rotterdam. Maak dat elke omgeving bij elke metrohalte uniek en speciaal is, zodat het lijkt of je reist naar een ander land. Qua milieubeleid kan men verplicht van die drinkbare plastic zakjes invoeren en scheiding tussen plastic en andere huisvuil. Ook de waters in Rotterdam zouden van afval moeten opgeruimd worden. En een milieu leer- en onderzoekcentrum voor milieuwerkers en vrijwilligers om bij te leren en aan innovatieve projecten voor een groenere stad te werken. Ook zou er een tv zender moeten komen dat over het milieu gaat zodat de bevolking op grote schaal milieubewuster wordt.Ondernemers die een groene onderneming willen zouden moeten gesubsidieerd worden zoals bijvoorbeeld waterstoftankstations. Een stadscamping maakt het reizen en leven aangenamer. En meer parkeerplaatsen voor campers om langdurig te kunnen parkeren zoals de slagboom opheffen aan de Meijerplein.

Waarom goed voor Rotterdam?

Het is aangenaam als heel de stad aangenaam is dus niet alleen de binnenstad. Het leven zelf moet aangenaam zijn daarom is welzijn van de geest belangrijk. Het heeft geen zin metrolijnen aan te leggen naar overal als er niks te zien is op die plekken. Milieubeleid is geen last maar een zingeving voor velen, het geeft het leven een betekenis en daarom moet milieuleergierigheid en innovatie gestimuleerd worden.

Waarom vernieuwend?

Het leven is een avontuur als heel de stad interessant is. Met mooiere architectuur en infrastructuurwerken kan de stad een paradijs worden voor degenen die hier wonen. Welzijn voor de geest bereik je door verschillende neighbourhoods en is de oplossing tegen depressie. Betrokkenheid in milieubeleid en omgeving geeft betekenis aan veel mensen hun vrijetijd.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Doe mee

Organisatie: individu

Contactpersoon: Ting - Ting

Wij zoeken

crowdfunding

Gerelateerde Plannen

Stadswindenergie010

Mijn plan is dat Rotterdam centrum gebruik gaat maken van zijn stadswind om horeca, cultuur- en andere openbare gebouwen energie-zelfvoorzienend te maken.

Bekijk dit plan
Armoede kinderen e1449100904908

Suspended Rotterdam

Participatie 2.0, verdeling van kapitaal en waste tegen gaan

Bekijk dit plan
12901368 1031865426894843 851048262647949262 o

De BMX Fietsschool

Praktijkgerichte verkeerseducatie voor basisschoolleerlingen en/of buurtkinderen met de BMX fiets

Bekijk dit plan
Pakhuis vanaf weiland.jpeg

‘1ste Historische pand op waterstof-energie’

Het eerste historische bedrijfspand in Rotterdam, Nederland, dat volledig zelfvoorzienend is door middel van een eigen waterstof energiecentrale.

Bekijk dit plan
Logo makkiebike

MakkieBike

Bij MakkieBike lease je een fiets. Zo ben je altijd voorzien van een fiets voor een laag bedrag per maand, inclusief reparaties!

Bekijk dit plan
Slide1

Samen voor Rotterdam

We redden voedselsurplus door het te doneren aan liefdadigheidsinstellingen. We zetten ons hiermee in voor de buurt en tegen voedselverspilling.

Bekijk dit plan
Aloha tuin1

Van bord naar plant: voedselkringlopen in Rotterdam

Door een composteermachine te plaatsen midden in restaurant Aloha, leveren we compost aan Rotterdamse tuinen, sluiten de lokale voedselkringloop en brengen duurzaamheid dichterbij de Rotterdammer.

Bekijk dit plan
Cirkel logo

CIRKEL

Cirkel is een kleinschalig burgerinitiatief dat een nieuwe bewustzijn wil helpen groeien en verspreiden binnen de samenleving, de

Bekijk dit plan
Meer plannen