Ontdek › Plan

aangename buitenwijken, milieubeleid en voorzieningen

Aangemaakt: 08 april 2017

Een duurzame en bereikbare stad

overal waar de metro komt uniek en speciaal maken. Integraal milieubeleid met voorzieningen voor aangenamer leven.

Er zouden meer pleinen met fonteinen en bankjes met architecturale werken verspreid over de buitenplaatsen van Rotterdam. Maak dat elke omgeving bij elke metrohalte uniek en speciaal is, zodat het lijkt of je reist naar een ander land. Qua milieubeleid kan men verplicht van die drinkbare plastic zakjes invoeren en scheiding tussen plastic en andere huisvuil. Ook de waters in Rotterdam zouden van afval moeten opgeruimd worden. En een milieu leer- en onderzoekcentrum voor milieuwerkers en vrijwilligers om bij te leren en aan innovatieve projecten voor een groenere stad te werken. Ook zou er een tv zender moeten komen dat over het milieu gaat zodat de bevolking op grote schaal milieubewuster wordt.Ondernemers die een groene onderneming willen zouden moeten gesubsidieerd worden zoals bijvoorbeeld waterstoftankstations. Een stadscamping maakt het reizen en leven aangenamer. En meer parkeerplaatsen voor campers om langdurig te kunnen parkeren zoals de slagboom opheffen aan de Meijerplein.

Waarom goed voor Rotterdam?

Het is aangenaam als heel de stad aangenaam is dus niet alleen de binnenstad. Het leven zelf moet aangenaam zijn daarom is welzijn van de geest belangrijk. Het heeft geen zin metrolijnen aan te leggen naar overal als er niks te zien is op die plekken. Milieubeleid is geen last maar een zingeving voor velen, het geeft het leven een betekenis en daarom moet milieuleergierigheid en innovatie gestimuleerd worden.

Waarom vernieuwend?

Het leven is een avontuur als heel de stad interessant is. Met mooiere architectuur en infrastructuurwerken kan de stad een paradijs worden voor degenen die hier wonen. Welzijn voor de geest bereik je door verschillende neighbourhoods en is de oplossing tegen depressie. Betrokkenheid in milieubeleid en omgeving geeft betekenis aan veel mensen hun vrijetijd.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Doe mee

Organisatie: individu

Contactpersoon: Ting - Ting

Wij zoeken

crowdfunding

Gerelateerde Plannen

Test image skyecho v1

HD Weather and Storm surveillance on your doorstep

Our plan is to offer Rotterdam high resolution (street level) weather surveillance products that helps citizens and local companies becoming more resilient to storm and weather disruptive events.

Bekijk dit plan
Agora tech lab

Agora Tech Lab (www.agoratechlab.com)

Agora Tech Lab wil een belongingssysteem bouwen op blockchain waarmee burgers beloond kunnen worden voor het recyclen van afval.

Bekijk dit plan
Spouwfonds

Revolverend Spouwmuurfonds

Rotterdam een stuk duurzamer maken (het scheelt uiteindelijk 42 kiloton CO2) per jaar, zonder noemenswaardige kosten. Het kan door het collectief aan te pakken via een revolverend spouwmuurfonds.

Bekijk dit plan
2016 09 16 12.44.44

Dakgaard

Het beheren van de boomgaard op het dak van het treinstation Hofplein met bijenstand en compostwormenboerdeij.

Bekijk dit plan
18951302 1824207254561981 1589704468107003175 n

Autovrije dagen Rotterdam

Maandelijks autovrije dagen in Rotterdam.

Bekijk dit plan

de daksluis

hemelwater overlast met alle gevolgen daarvan in Rotterdam te verminderen

Bekijk dit plan
Balloonbridgeopening

BallonBrug

De BallonBrug ontsluit Heijplaat, jaagt ontwikkeling van voormalig RDM-gebied aan, en trekt veel toeristen naar Rotterdam.

Bekijk dit plan
Dsc 7059

serVies

Stel je voor: een servies gekleurd met Rotterdamse fijnstof, de stofdeeltjes die we dagelijks inademen. Durf jij ervan te eten?

Bekijk dit plan
Meer plannen