Ontdek › Plan

aangename buitenwijken, milieubeleid en voorzieningen

Aangemaakt: 08 april 2017

Een duurzame en bereikbare stad

overal waar de metro komt uniek en speciaal maken. Integraal milieubeleid met voorzieningen voor aangenamer leven.

Er zouden meer pleinen met fonteinen en bankjes met architecturale werken verspreid over de buitenplaatsen van Rotterdam. Maak dat elke omgeving bij elke metrohalte uniek en speciaal is, zodat het lijkt of je reist naar een ander land. Qua milieubeleid kan men verplicht van die drinkbare plastic zakjes invoeren en scheiding tussen plastic en andere huisvuil. Ook de waters in Rotterdam zouden van afval moeten opgeruimd worden. En een milieu leer- en onderzoekcentrum voor milieuwerkers en vrijwilligers om bij te leren en aan innovatieve projecten voor een groenere stad te werken. Ook zou er een tv zender moeten komen dat over het milieu gaat zodat de bevolking op grote schaal milieubewuster wordt.Ondernemers die een groene onderneming willen zouden moeten gesubsidieerd worden zoals bijvoorbeeld waterstoftankstations. Een stadscamping maakt het reizen en leven aangenamer. En meer parkeerplaatsen voor campers om langdurig te kunnen parkeren zoals de slagboom opheffen aan de Meijerplein.

Waarom goed voor Rotterdam?

Het is aangenaam als heel de stad aangenaam is dus niet alleen de binnenstad. Het leven zelf moet aangenaam zijn daarom is welzijn van de geest belangrijk. Het heeft geen zin metrolijnen aan te leggen naar overal als er niks te zien is op die plekken. Milieubeleid is geen last maar een zingeving voor velen, het geeft het leven een betekenis en daarom moet milieuleergierigheid en innovatie gestimuleerd worden.

Waarom vernieuwend?

Het leven is een avontuur als heel de stad interessant is. Met mooiere architectuur en infrastructuurwerken kan de stad een paradijs worden voor degenen die hier wonen. Welzijn voor de geest bereik je door verschillende neighbourhoods en is de oplossing tegen depressie. Betrokkenheid in milieubeleid en omgeving geeft betekenis aan veel mensen hun vrijetijd.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Doe mee

Organisatie: individu

Contactpersoon: Ting - Ting

Wij zoeken

crowdfunding

Gerelateerde Plannen

Mtm knikkertegel 16 9slide

PlasticLabs

Lokale productie- en kenniscentra voor de verwerking van post-consumer plastics tot hoogwaardige nieuwe producten voor in de wijk

Bekijk dit plan
Flickbike

FlickBike: Find, Ride, Drop

Deelfiets oplossing zonder vaste stallingen: na gebruik hoeft fiets niet terug. Gebruikers vinden en openen een fiets met een app.

Bekijk dit plan
Introductietraining 1024x682

KlimaatGesprekken

KlimaatGesprekken wil Rotterdammers helpen in het verduurzamen van hun levenstijl, op een manier die hoop, humor en handelingsperspectief biedt. Zo willen we de klimaattransitie inspirerend en sneller te maken.

Bekijk dit plan
Ecoeuros

Ecoeuros innamemachine voor lege flesjes en blikjes

Rotterdammers die flesjes inleveren bij de ecoeuro machine verdienen een beloning. Het ingeleverde plastic wordt hergebruikt.

Bekijk dit plan

"ode" aan de BioDiversiteit

Het bedenken en maken van een "monument" /standbeeld ter ere van de Biodiversiteit

Bekijk dit plan
010lab met logo

Innovil

Drie aspecten voor duurzame en zelfvoorziende leven op één locatie: de Marconistrip in het Merwe-Vierhavensgebied (M4H).

Bekijk dit plan
Test image skyecho v1

HD Weather and Storm surveillance on your doorstep

Our plan is to offer Rotterdam high resolution (street level) weather surveillance products that helps citizens and local companies becoming more resilient to storm and weather disruptive events.

Bekijk dit plan
Zepp gpu citylab010

Zero Emission Ground Power voor Rotterdam Airport

Het creëren van een gezondere omgeving voor personeel en passagiers door het ontwerpen, produceren en inzetten van een zero-emission Ground Power Unit (GPU).

Bekijk dit plan
Meer plannen