Ontdek › Plan

aangename buitenwijken, milieubeleid en voorzieningen

Aangemaakt: 08 april 2017

Een duurzame en bereikbare stad

overal waar de metro komt uniek en speciaal maken. Integraal milieubeleid met voorzieningen voor aangenamer leven.

Er zouden meer pleinen met fonteinen en bankjes met architecturale werken verspreid over de buitenplaatsen van Rotterdam. Maak dat elke omgeving bij elke metrohalte uniek en speciaal is, zodat het lijkt of je reist naar een ander land. Qua milieubeleid kan men verplicht van die drinkbare plastic zakjes invoeren en scheiding tussen plastic en andere huisvuil. Ook de waters in Rotterdam zouden van afval moeten opgeruimd worden. En een milieu leer- en onderzoekcentrum voor milieuwerkers en vrijwilligers om bij te leren en aan innovatieve projecten voor een groenere stad te werken. Ook zou er een tv zender moeten komen dat over het milieu gaat zodat de bevolking op grote schaal milieubewuster wordt.Ondernemers die een groene onderneming willen zouden moeten gesubsidieerd worden zoals bijvoorbeeld waterstoftankstations. Een stadscamping maakt het reizen en leven aangenamer. En meer parkeerplaatsen voor campers om langdurig te kunnen parkeren zoals de slagboom opheffen aan de Meijerplein.

Waarom goed voor Rotterdam?

Het is aangenaam als heel de stad aangenaam is dus niet alleen de binnenstad. Het leven zelf moet aangenaam zijn daarom is welzijn van de geest belangrijk. Het heeft geen zin metrolijnen aan te leggen naar overal als er niks te zien is op die plekken. Milieubeleid is geen last maar een zingeving voor velen, het geeft het leven een betekenis en daarom moet milieuleergierigheid en innovatie gestimuleerd worden.

Waarom vernieuwend?

Het leven is een avontuur als heel de stad interessant is. Met mooiere architectuur en infrastructuurwerken kan de stad een paradijs worden voor degenen die hier wonen. Welzijn voor de geest bereik je door verschillende neighbourhoods en is de oplossing tegen depressie. Betrokkenheid in milieubeleid en omgeving geeft betekenis aan veel mensen hun vrijetijd.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Doe mee

Organisatie: individu

Contactpersoon: Ting - Ting

Wij zoeken

crowdfunding

Gerelateerde Plannen

Pakhuis vanaf weiland.jpeg

‘1ste Historische pand op waterstof-energie’

Het eerste historische bedrijfspand in Rotterdam, Nederland, dat volledig zelfvoorzienend is door middel van een eigen waterstof energiecentrale.

Bekijk dit plan
20161006 je ken t dak op logo def

Het Rotterdamse Dakenboek Je ken 't dak op!

In Rotterdam ligt 14,5 miljoen vierkante meter plat dak smachtend te wachten op invulling. Het Rotterdamse Dakenboek Je ken ‘t dak op! laat zien wat er al wordt gedaan met platte daken in Rotterdam en wat de ambities in de stad zijn.

Bekijk dit plan

Stadswindenergie010

Mijn plan is dat Rotterdam centrum gebruik gaat maken van zijn stadswind om horeca, cultuur- en andere openbare gebouwen energie-zelfvoorzienend te maken.

Bekijk dit plan
Blue vespa?1525098465

Blue Vespa – circle scooter company; 100% circulair

Mensen met afstand tot de arbeidsmarkt bouwen vervuilende Vespa’s om tot zero-emissie elektrisch, halen vervuilende scooters van alle merken op, verwerken ze en geven restproducten een nieuwe functie.

Bekijk dit plan
Cirkel logo

CIRKEL

Cirkel is een kleinschalig burgerinitiatief dat een nieuwe bewustzijn wil helpen groeien en verspreiden binnen de samenleving, de

Bekijk dit plan
Sdg event september

Rotterdam voor de 17 global SDG's

Het event lanceert de 17 SDG's voor Rotterdam, door Rotterdam en met Rotterdam. Het event creërt verbindingen, synergiën tussen- en een overzicht van alle duurzame initiatieven die Rotterdam rijk is.

Bekijk dit plan
Dsc 0030

look-a-luik

Een nieuwe alternatieve, recyclebare en vooral duurzame vorm van buitenzonwering!

Bekijk dit plan
Meer plannen