Ontdek › Plan

YCADEMY010 | gerse koppen

Aangemaakt: 06 februari 2018

Heb hart voor onderwijs

Openbare academie voor het versterken van (over)levensvaardigheden

FYNDER zet in het nieuwe Rotterdamse makersdistrict M4H een openbare, vernieuwende academy op. Een academy als open leeromgeving met focus op (over)levingsvaardigheden.
Waar wij kunnen leren, trainen, participeren, ontmoeten, samenwerken, onderzoeken, hacken, innoveren, werken en duurzaam (her)ontwikkelen.

Wij reiken vaardigheden en instrumenten aan die de basis beslaan van het (over)leven namelijk; praktische zelfredzaamheid, veerkracht en 21e eeuwse vaardigheden.

- Effe praktisch?
Wij versterken door trainingen en workshops Rotterdammers. Jong, oud, kwetsbaar, ondernemer, roept u maar!

- Wie doen er mee?
Meerdere scholen (basis tot WO), diverse wijken, overheid, veiligheidsregio, ondernemers

- Alleen..
zoeken wij nog financiële versterking van € 17.500 euro om onze Ycademy af te kunnen bouwen. Zo kunnen wij in september 2018 starten met het programma.

- Dus..
Samen bouwen aan een duurzaam en veerkrachtig Rotterdam!

Waarom goed voor Rotterdam?

Vanuit de YCADEMY010 willen wij Rotterdammers blijvend versterken. Jong & oud! Jongeren van nu, zijn de Rotterdamse burgers van morgen. Onze ouderen hebben ooit onze stad opgebouwd en bezitten een schat aan kennis en ervaring! Samen geven wij kennis en kunde door in onze stad en bouwen wij aan het Rotterdam van morgen. Wederkerigheid, weinig lullen en veel poetsen!

YCADEMY010 gaat over onze toekomst, onderwijs, bewustwording, samenwerking en veerkracht! Daar waar Rotterdam voor staat.

Waarom vernieuwend?

Vanuit onze YCADEMY010 starten we met het waarom! Van bewustwording van gedrag tot het positief veranderen van gedrag. Vanuit het 'koppie' en omdat wij het willen. Willen is kunnen! Met onze methodiek treden wij buiten de gebaande paden. Van leren met bakstenen tot kijken door een VR-bril. Onze meedenkers zijn gedragswetenschappers, noeste havenarbeiders en dakloze jongeren.

Het meest vernieuwende?
De investering in de mens! Bewustwording van eigen gedrag. Over duurzaam gesproken!

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Afbeelding1

Doe mee

Organisatie: FYNDER FOUNDATION

Contactpersoon: Johan Hoogendijk

E-mail: johan@fynder.nl

Telefoon: +31(6) 83212754

Adres: Keilestraat 5a, 3029 BP Rotterdam

Wij zoeken

Wij zoeken
- Denkkracht op de thema's 21e eeuwse vaardigheden, en Community Resilience.
- Organisaties die willen samenwerken in de wijk, binnen het onderwijs en het sociale domein met focus op (kwetsbare) jongeren.
- Financiële versterking van € 17.500 voor het aanschaffen van containers (werk - en leeromgeving), inrichting en wervende activiteiten.

Gerelateerde Plannen

Kleuters

In Ontwikkeling Bedreigde Kleuters (IOBK) 2.0

Het opzetten van een voorziening voor startende kleuters, die door specifiek gedrag nog niet kunnen functioneren in een reguliere kleutergroep. Deze kinderen krijgen een intensieve begeleiding zodat zij wel goed kunnen instromen/functioneren.

Bekijk dit plan
Li 400x400 logo

De Muren hebben Oren

In dit project ontmoeten Rotterdamse leerlingen tussen de 10-12 jaar uit diverse wijken van de stad elkaar en interviewen zij samen stadsgenoten over hun geschiedenis. Al deze persoonlijke verhalen verbinden de inwoners met elkaar en met Rotterdam.

Bekijk dit plan
Hqdefault

Digitaal schoolplein scholengroep Charlois.

Het digitale schoolplein (een sociaal platform) van de scholengroep Charlois brengt experts binnen de scholengroep samen

Bekijk dit plan
1218 rotterdam marketing

Smart port, meiden aan boord

Wij stimuleren meiden te kiezen voor een carrière in de Rotterdamse haven en industrie. Dit doen we met een magazine vol rolmodellen, voor en door meiden, de "Havenskills"-netwerktraining en praktijkbezoeken.

Bekijk dit plan
Sportschool 010   citylab

Educatieve ondersteuning en sport in Rotterdam Noord

Het aanbieden van educatieve ondersteuning en sport in Rotterdam Noord en dit beschikbaar maken voor iedereen.

Bekijk dit plan
Artikel ad 20 maart 2018

Spel-IQoké-activiteiten voor (hoog) begaafde kinderen!

Spelactiviteiten voor (hoog) begaafde kinderen en hun familie met uitleen uitdagende spellen en boeken rondom thema hoogbegaafdheid in combinatie met ontmoetingen voor de ouders.

Bekijk dit plan
31123296 s %281%29.jpg

De Gelukkige Driehoek

De Gelukkige Driehoek zorgt voor een school waar kinderen graag naar toe gaan. Een school waar het pedagogische klimaat voorop staat en alle kinderen mogen zijn wie ze zijn.

Bekijk dit plan
Vieze handen

Tuintje Tono

Groene, (maatschappelijk) duurzame Peuterplus opvang voor kwetsbare kinderen en gezinnen met Hoofd, Hart en Handen.

Bekijk dit plan
Meer plannen