Ontdek › Plan

YCADEMY010 | gerse koppen

Aangemaakt: 06 februari 2018

Heb hart voor onderwijs

Openbare academie voor het versterken van (over)levensvaardigheden

FYNDER zet in het nieuwe Rotterdamse makersdistrict M4H een openbare, vernieuwende academy op. Een academy als open leeromgeving met focus op (over)levingsvaardigheden.
Waar wij kunnen leren, trainen, participeren, ontmoeten, samenwerken, onderzoeken, hacken, innoveren, werken en duurzaam (her)ontwikkelen.

Wij reiken vaardigheden en instrumenten aan die de basis beslaan van het (over)leven namelijk; praktische zelfredzaamheid, veerkracht en 21e eeuwse vaardigheden.

- Effe praktisch?
Wij versterken door trainingen en workshops Rotterdammers. Jong, oud, kwetsbaar, ondernemer, roept u maar!

- Wie doen er mee?
Meerdere scholen (basis tot WO), diverse wijken, overheid, veiligheidsregio, ondernemers

- Alleen..
zoeken wij nog financiële versterking van € 17.500 euro om onze Ycademy af te kunnen bouwen. Zo kunnen wij in september 2018 starten met het programma.

- Dus..
Samen bouwen aan een duurzaam en veerkrachtig Rotterdam!

Waarom goed voor Rotterdam?

Vanuit de YCADEMY010 willen wij Rotterdammers blijvend versterken. Jong & oud! Jongeren van nu, zijn de Rotterdamse burgers van morgen. Onze ouderen hebben ooit onze stad opgebouwd en bezitten een schat aan kennis en ervaring! Samen geven wij kennis en kunde door in onze stad en bouwen wij aan het Rotterdam van morgen. Wederkerigheid, weinig lullen en veel poetsen!

YCADEMY010 gaat over onze toekomst, onderwijs, bewustwording, samenwerking en veerkracht! Daar waar Rotterdam voor staat.

Waarom vernieuwend?

Vanuit onze YCADEMY010 starten we met het waarom! Van bewustwording van gedrag tot het positief veranderen van gedrag. Vanuit het 'koppie' en omdat wij het willen. Willen is kunnen! Met onze methodiek treden wij buiten de gebaande paden. Van leren met bakstenen tot kijken door een VR-bril. Onze meedenkers zijn gedragswetenschappers, noeste havenarbeiders en dakloze jongeren.

Het meest vernieuwende?
De investering in de mens! Bewustwording van eigen gedrag. Over duurzaam gesproken!

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Afbeelding1

Doe mee

Organisatie: FYNDER FOUNDATION

Contactpersoon: Johan Hoogendijk

E-mail: johan@fynder.nl

Telefoon: +31(6) 83212754

Adres: Keilestraat 5a, 3029 BP Rotterdam

Wij zoeken

Wij zoeken
- Denkkracht op de thema's 21e eeuwse vaardigheden, en Community Resilience.
- Organisaties die willen samenwerken in de wijk, binnen het onderwijs en het sociale domein met focus op (kwetsbare) jongeren.
- Financiële versterking van € 17.500 voor het aanschaffen van containers (werk - en leeromgeving), inrichting en wervende activiteiten.

Gerelateerde Plannen

Logo maakotheek

Maakotheek

Maakotheek helpt scholen en leerlingen om Wetenschap & Techniek zo leuk en uitdagend te maken als het is. De Maakotheek komt naar de scholen toe met een gebalanceerd aanbod van kennis, spullen en onderhoud in een roulerend systeem.

Bekijk dit plan
Bars.00 08 53 03.still061

Niet mijn schuld!

Rondom de korte documentaire ‘BARS’ zetten wij een educatief project op waarmee wij jongeren bereiken die zich binnen de zogenaamde schuld risicogroep bevinden of zich daarin dreigen te begeven.

Bekijk dit plan
Ct 001 ava p1

ConnecTeach010– Hét Rotterdamse lerarenplatform

ConnecTeach010 is een online en offline platform voor de Rotterdamse leerkracht. ConnecTeach010 brengt leerkrachten van VVE tot WO met elkaar in verbinding zonder tussenkomst van besturen.

Bekijk dit plan
Futureflextaglined

Future Flex

Willen we ons onderwijs verbeteren en met de tijd mee laten gaan, dan valt of staat dit met voldoende professionele ruimte voor leraren om hiermee aan de slag te gaan. Daar zetten we op in met de pilot 'Future Flex'.

Bekijk dit plan
Lampje

Wij-maken-Rotterdam: jouw licht op vragen van de stad!

Rotterdamse leerlingen laten hun licht schijnen over sociaal-maatschappelijke vraagstukken van de stad in contextrijk onderwijs & een gemeenschap te creëren die bijdragen aan een duurzame wij-samenleving

Bekijk dit plan

Uit Grootmoeders Keuken

'Uit Grootmoeders Keuken' is een Rotterdams productlabel met de smaak van 'toen', de producten worden gemaakt met de hulp van Rotterdamse oma's en opa's.

Bekijk dit plan
Sportschool 010   citylab

Educatieve ondersteuning en sport in Rotterdam Noord

Het aanbieden van educatieve ondersteuning en sport in Rotterdam Noord en dit beschikbaar maken voor iedereen.

Bekijk dit plan
Calvijn business school rgb

Versterk je netwerk

Wij willen de leerlingen van Calvijn Business school nog beter voorbereiden op de toekomst. Dat willen wij, naast het bieden van een sterk onderwijscurriculum, doen door onze leerlingen, op structurele basis, kennis te laten maken met het werkveld.

Bekijk dit plan
Meer plannen