Ontdek › Plan

Afrikaandermarkt grondstoffen station

Subsidie toegekend € 102.000,00

Aangemaakt: 30 april 2018

Fijne Rotterdamse buitenruimte

Het plaatsen van een afvalinzamel- en verwerkingsstation voor de Afrikaandermarkt, om meer restafval hoogwaardig te kunnen hergebruiken, zwerfafval te voorkomen en te communiceren over afval is grondstof.

Het doel van dit project is om het afvalprobleem op de Afrikaandermarkt, met het zwerfafval wat daarbij in de wijk terechtkomt, op te lossen. Wij, Superuse Studios in samenwerking met de Afrikaanderwijk Coöperatie, werken hieraan door het ontwerpen en realiseren van een Afrikaandermarkt grondstoffen station. Hier kunnen reststromen gescheiden worden ingenomen en
gedeeltelijk ook worden verwerkt tot nieuwe grondstoffen en halffabricaten voor nieuwe producten. Tevens is het een plek waar producten van reststromen door diverse Rotterdamse ondernemers kunnen worden gepresenteerd en verkocht.

Waarom goed voor Rotterdam?

De kennis die met dit project wordt opgedaan kan worden gebruikt om grondstoffen stations op andere Rotterdamse markten te plaatsen. Dit zorgt voor lokale werkgelegenheid, een sterke vermindering van het restafval, een afname van zwerfafval rondom de markten, een beter straatbeeld op marktdagen en een heldere communicatie van het ‘afval is grondstof’ gedachtegoed.

Waarom vernieuwend?

De markt die doorgaans tonnen restafval per dag voortbrengt, krijgt nu een plek om waardevolle reststromen gescheiden in te zamelen en te verwerken. Het Afrikaandermarkt grondstoffen station communiceert tegelijkertijd aan bezoekers en personeel over de waarde van restmateriaal, door een platform te zijn voor Rotterdamse ondernemers om producten van restmateriaal te presenteren en verkopen.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Grondstoffen station schetsontwerp

Doe mee

Organisatie: Superuse Studios

Contactpersoon: Lizanne Dirkx

E-mail: lizanne.superuse@gmail.com

Wij zoeken

Rotterdamse ondernemers die groente-, fruit-, papier-, karton-, plasticafval van de Afrikaandermarkt kunnen verwerken tot nieuwe producten.

Gerelateerde Plannen

Schermafbeelding 2017 04 03 om 13.56.20

Drijvend park

Rotterdam heeft veel ‘oude’ havens die steeds minder gebruikt worden door economische scheepvaart. Door het bouwen van drijvende parken betrekken we de stad bij het water richten we stad optimaal in voor het gebruik door zijn bewoners

Bekijk dit plan
Scan 35

De Taaltuin in Spangen Verrijkt!

De Taaltuin in Spangen wil spelen voor alle kinderen mogelijk maken, met een selectie van 8 nieuwe taalspeelleerobjecten!

Bekijk dit plan
Rotterdam   3d next level  v4

Rotterdam in 3D

Een eyecatcher en icoon voor onze stad: Rotterdam in 3D. Wij willen niet alleen in pop-up de letters “Rotterdam” in 3D realiseren, maar ook de belangrijkste gebouwen en eyecatchers van de stad erin verwerken, zodat iedereen ermee op de foto kan!

Bekijk dit plan
Image

Vondelpark in Rotterdam

Een leuk vondelpark (Amsterdam) in Rotterdam.

Bekijk dit plan
2016 05 26

De Taal, Spangen, Onderstebovenglijbaan/Taalachtbaan

In Spangen een nieuw taalspeelobject plaatsen in De Taaltuin. Een Taalachtbaan of Onderstebovenglijbaan.

Bekijk dit plan
2012 800 impressie new web

rotstuin voor de buurt

Even vervallen loods moet worden afgebroken, op de puinhopen maken we samen met de buurt een rotstuin.

Bekijk dit plan
Rattrap

Het Rattenparadijs

Het rattenparadijs is een plan om de rattenoverlast in het groen te verminderen. We doen dit met een nieuwe observatie- en vangmethode waarbij grote aantrekkelijke kooien als observatie- en vangmethode worden gebruikt.

Bekijk dit plan
Meer plannen