Ontdek › Plan

Afrikaandermarkt grondstoffen station

Aangemaakt: 30 april 2018

Fijne Rotterdamse buitenruimte

Het plaatsen van een afvalinzamel- en verwerkingsstation voor de Afrikaandermarkt, om meer restafval hoogwaardig te kunnen hergebruiken, zwerfafval te voorkomen en te communiceren over afval is grondstof.

Het doel van dit project is om het afvalprobleem op de Afrikaandermarkt, met het zwerfafval wat daarbij in de wijk terechtkomt, op te lossen. Wij, Superuse Studios in samenwerking met de Afrikaanderwijk Coöperatie, werken hieraan door het ontwerpen en realiseren van een Afrikaandermarkt grondstoffen station. Hier kunnen reststromen gescheiden worden ingenomen en
gedeeltelijk ook worden verwerkt tot nieuwe grondstoffen en halffabricaten voor nieuwe producten. Tevens is het een plek waar producten van reststromen door diverse Rotterdamse ondernemers kunnen worden gepresenteerd en verkocht.

Waarom goed voor Rotterdam?

De kennis die met dit project wordt opgedaan kan worden gebruikt om grondstoffen stations op andere Rotterdamse markten te plaatsen. Dit zorgt voor lokale werkgelegenheid, een sterke vermindering van het restafval, een afname van zwerfafval rondom de markten, een beter straatbeeld op marktdagen en een heldere communicatie van het ‘afval is grondstof’ gedachtegoed.

Waarom vernieuwend?

De markt die doorgaans tonnen restafval per dag voortbrengt, krijgt nu een plek om waardevolle reststromen gescheiden in te zamelen en te verwerken. Het Afrikaandermarkt grondstoffen station communiceert tegelijkertijd aan bezoekers en personeel over de waarde van restmateriaal, door een platform te zijn voor Rotterdamse ondernemers om producten van restmateriaal te presenteren en verkopen.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Doe mee

Organisatie: Superuse Studios

Contactpersoon: Lizanne Dirkx

Wij zoeken

Rotterdamse ondernemers die groente-, fruit-, papier-, karton-, plasticafval van de Afrikaandermarkt kunnen verwerken tot nieuwe producten.

Gerelateerde Plannen

Groengoed!

Kansrijke Tuinen

Gezamenlijk tuinieren in de wijk voor een mooie, veilige en kindvriendelijke buitenruimte

Bekijk dit plan
12186260 985097854864770 775381055880705094 o

Veilige Buurt

Een communicatie app die het makkelijker maakt elkaar te leren kennen en contact te houden.

Bekijk dit plan
Kaartje zuid driehoek

ROAR

Een kunstproject rondom de steunpilaren van metrolijn D/E in Rotterdam Zuid.

Bekijk dit plan
Kindervuurwerk

Nationale Kinder Vuurwerk Rotterdam

Een groot vuurwerk bij de Erasmusbrug om 19.00 uur op 31 december om het oude jaar mee af te sluiten en het nieuwe mee te beginnen. Speciaal voor kinderen en gezinnen om hen op te laten groeien met een traditie van groot georganiseerd vuurwerk.

Bekijk dit plan
Banner rec def

Healing Places - Prototypes

Healing Places is a cross-disciplinary project that aims to create in Rotterdam West prototypes of sensory and therapeutic spaces in the city to improve the population’s physical and mental health.

Bekijk dit plan
Route    initiatieven groen recreatie

De Groene Marathon Rotterdam

De Groene Marathon is een recreatieve natuurroute van meer dan veertig kilometer dwars door Rotterdam die de mooiste stukken stadsnatuur met elkaar verbindt.

Bekijk dit plan

Kinderen maken de stad

Een ontmoetingsplek waar generaties samen kunnen spelen en waar sociale barrières worden doorbroken.

Bekijk dit plan
Meer plannen