Ontdek › Plan

Afrikaandermarkt grondstoffen station

Subsidie toegekend € 102.000,00

Aangemaakt: 30 april 2018

Fijne Rotterdamse buitenruimte

Het plaatsen van een afvalinzamel- en verwerkingsstation voor de Afrikaandermarkt, om meer restafval hoogwaardig te kunnen hergebruiken, zwerfafval te voorkomen en te communiceren over afval is grondstof.

Het doel van dit project is om het afvalprobleem op de Afrikaandermarkt, met het zwerfafval wat daarbij in de wijk terechtkomt, op te lossen. Wij, Superuse Studios in samenwerking met de Afrikaanderwijk Coöperatie, werken hieraan door het ontwerpen en realiseren van een Afrikaandermarkt grondstoffen station. Hier kunnen reststromen gescheiden worden ingenomen en
gedeeltelijk ook worden verwerkt tot nieuwe grondstoffen en halffabricaten voor nieuwe producten. Tevens is het een plek waar producten van reststromen door diverse Rotterdamse ondernemers kunnen worden gepresenteerd en verkocht.

Waarom goed voor Rotterdam?

De kennis die met dit project wordt opgedaan kan worden gebruikt om grondstoffen stations op andere Rotterdamse markten te plaatsen. Dit zorgt voor lokale werkgelegenheid, een sterke vermindering van het restafval, een afname van zwerfafval rondom de markten, een beter straatbeeld op marktdagen en een heldere communicatie van het ‘afval is grondstof’ gedachtegoed.

Waarom vernieuwend?

De markt die doorgaans tonnen restafval per dag voortbrengt, krijgt nu een plek om waardevolle reststromen gescheiden in te zamelen en te verwerken. Het Afrikaandermarkt grondstoffen station communiceert tegelijkertijd aan bezoekers en personeel over de waarde van restmateriaal, door een platform te zijn voor Rotterdamse ondernemers om producten van restmateriaal te presenteren en verkopen.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Grondstoffen station schetsontwerp

Doe mee

Organisatie: Superuse Studios

Contactpersoon: Lizanne Dirkx

E-mail: lizanne.superuse@gmail.com

Wij zoeken

Rotterdamse ondernemers die groente-, fruit-, papier-, karton-, plasticafval van de Afrikaandermarkt kunnen verwerken tot nieuwe producten.

Gerelateerde Plannen

Parkeervergunningen wijgen m.b.v. app

Een app waarin je zowel als inwoner als ondernemer binnen Gemeente Rotterdam je parkeervergunning aan/uit kan zetten en wisselen van kentekens

Bekijk dit plan
Retrieval platform

Recycled Park: plastic winningsplatform

Plastic zwerfvuil hoort niet in de stadshavens. Recycled Park realiseert een opvangsysteem om zwerfvuil structureel op te vangen.

Bekijk dit plan
Img 1214 meeuw

De Heilige Meeuw - ObeCity -

De Heilige Meeuw is een gezonde impuls voor de wijk Beverwaard. Lokale basisschoolkinderen maakten dit ontwerp om buitenspelen in de buurt te stimuleren en Beverwaard op de kaart te zetten.

Bekijk dit plan
Impressie website

Recycled park Rotterdam

Een drijvend landschap, gemaakt van gerecycled plastic. Zo stimuleren we drijvend groen en de circulaire economie!

Bekijk dit plan
Laat rotterdam je rotterdam vertellen

Laat Rotterdam je Rotterdam vertellen

Kunst, cultuur, stadsgeschiedenis, innovativiteit en techniek komen samen in de vorm van bankjes, tafels, prullenbakken en grondpanelen met een typisch herkenbaar Rotterdams-custom-made design, afgestemd op het stadsgedeelte waar het geplaatst is

Bekijk dit plan
Sam 5522

Rondje Coolhaven

Bewoners, ondernemers, instellingen, studenten en docenten werken samen aan een strategie om de kades rondom de Coolhaven te vergroenen. Deze plek is een van de weinige plekken van de stad waar je echt dicht bij het water kunt zijn.

Bekijk dit plan
Citylab010 voorstelspeeltuintjeplaatje

Mooi Mooier Middelland Speeltuintje

De bewoners van de Hondiusstraat en de omliggende straten willen de verwaarloosde speelplek op de hoek graag herinrichten, zodat alle kinderen dicht bij huis weer lekker buiten kunnen spelen en de plek weer een vrolijke en verzorgde aanblik biedt.

Bekijk dit plan
12095074 1563914070514491 3124467014853026157 o

BroodNodig

No bread to waste! - BroodNodig haalt het brood van straat en uit de vuilnisbak!

Bekijk dit plan
Meer plannen