Ontdek › Plan

Van biomassa naar bioplastic

Subsidie toegekend € 204.780,00

Aangemaakt: 17 december 2015

Onderwerpen: Rotterdam economisch vooruit, Een duurzame en bereikbare stad en Fijne Rotterdamse buitenruimte

MetroMining gaat voedselresten van Rotterdamse bedrijven converteren naarenergie en in een volgende fase naarbioplastics.

Het doel is een modulaire opzet te verkrijgen die herhaalbaar is naar anderelocaties in stedelijke gebieden of met inpassing in bestaande bedrijven zelfstandig een product vormen. De gekozen vergistingsopzet is ontwikkeld in Rotterdam door MetroMining in samenwerking met diverse partners en experts op het gebied van engineering, afvalmanagement, biogasproductie en bio-plastics. De demo-installatie gaat naast de commerciële haalbaarheid ook de technische werking onderzoeken van kleinschalige bioplastics productie.. De demo-fabriek van MetroMining zal in 2017starten met de verwerking van organische voedselresten. De installatie is een innovatieve bio-vergisting installatie met een geintegreerd duurzaam energieproductie systeem. Het eindresultaat is een proces dat veelzijdig ingezet kan worden in stedelijke omgeving met eenvoudige mogelijkheden voor opschaling en een hoge mate van herhalingspotentieel.

Waarom goed voor Rotterdam?

Met dit project wordt een begin gemaakt met de circulaire economie en worden afvalstromen, in de nabijheid van haar ontstaan, omgezet naar energie en nieuwe grondstoffen. De productie wordt ondersteund met de modernste productie middelen zoals, bioreactoren en diverse conversietechnieken in een nieuwe constellatie, waarmee het een innovatief technologisch project is en een visitekaartje voor het Vierhavengebied.

Waarom vernieuwend?

De innovatieve installatie van MetroMiningdraagt bij aan een circulaire economie. Tijdens de demonstratie wordt onderzoek gedaan naar de productie van bio-plastics door het Innovatiecentrum Kunststoffen. De productie van bioplastics uit methaangas moet gaan zorgen voor een afname van kunststoffen uit niet-duurzame bronnen die voortkomen uit de wijze van gebruik van voedselresten.
MetroMining
Voorheen was het CityLab010 project “MetroMining” bekend onder de naam “Stadsgas”.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Logo metromining

Doe mee

Organisatie: MetroMining

Contactpersoon: Gilbert Curtessi

Wij zoeken

Alle expertise is in het afgelopen jaar aangetrokken, zowel op technisch, biologisch en regelgevingsgebied. Wellicht dat de ROTEB een kans heeft hier op in te spelen om hun eigen kosten te verlagen.

Gerelateerde Plannen

DS/ Dienst Samenwerking

je schulden overzicht van deurwaardes, gerechtelijke deurwaardes, schuldeisers via DS aanvragen, incassobureaus

Bekijk dit plan
Rustaurant

Rustaurant Rotterdam

Een akoestisch aangename setting (rust) kan restaurantbezoekers met een gehoorprobleem helpen het sociale karakter van een gezamenlijk etentje op een prettige manier te ervaren.

Bekijk dit plan
Impact die je proeft

MOWGLI

Consumenten in staat stellen om een positieve impact te hebben op de wereld, gewoon via de dagelijkse boodschappen. Makkelijk, betaalbaar en verdomd lekker! Bij MOWGLI vind je plantaardige producten en ideeën voor heerlijke en verantwoorde maaltijden

Bekijk dit plan
24 6 2017

Meal under water

Het is een origineel idee van een restaurant wat mensen zal aantrekken omdat het heel anders is dan normaal. Het restaurant bevat glazen bollen die in een meer bewegen.

Bekijk dit plan
Schermafbeelding 2017 05 15 om 19.50.27

Big Data Rotterdam

Onafhankelijk ecosysteem waar bedrijven de juiste kennis krijgen om succes te hebben met Big Data en Wetenschap.

Bekijk dit plan
Cover 5 march

Work-Life Balance Conference

De leidinggevende gezondheidsexperts, ondernemers en relatieexperts naar Rotterdam te brengen om een Utopia te creëren van kennis.

Bekijk dit plan
Spireaux header7 01

Verse Spirulina productie in het centrum van Rotterdam

Het produceren van verse Spirulina in zelf ontworpen, hoog efficiënte, fotobioreactoren in het oude Tropicana zwembad

Bekijk dit plan
Vuilnis

Met BetterBeGreen op weg naar de cellulose economie

BetterBeGreen gaat met gangbare, simpele en kleinschalige apparatuur productie van cellulose bioplastic uit oud papier maken

Bekijk dit plan
Meer plannen