Ontdek › Plan

AL DOENDE, LEER JE

Aangemaakt: 30 april 2018

Heb hart voor onderwijs

Het voorkomen van vroegtijdig schooluitval en het werken aan een beter toekomstperspectief voor leerlingen van het Mbo door het bieden van een baan of hen te begeleiden naar een voor hun passend onderwijs.

Om te voorkomen dat leerlingen van een mbo-opleiding vroegtijdig de opleiding verlaten, heeft stichting B&C werk en scholing, in samenwerking met functionarissen uit het onderwijs, en het bedrijfsleven programma's opgezet t.b.v. het voorkomen van vroegtijdig schooluitval. Het betreft dan ook vroegtijdige schoolverlaters van 16 jaar of ouder die al dan niet leerplichtig zijn of leerlingen met of zonder startkwalificatie
Deze leerlingen krijgen een programma op maat aangeboden voor de duur van zes maanden, waarbij naast adaptieve schoolvakken, cursussen en trainingen ook werkervaringsplaatsen worden aangeboden.Het hele traject wordt begeleid door buddy's of coaches uit het befrijfsleven.Na het volgen van het traject, stroomt de leerling uit naar een baan of een door hem of haar gewenste opleiding.

Waarom goed voor Rotterdam?

Door het aanbieden van een op maat gerichte programma voor leerlingen van niveau 3 en 4, hoopt de stichting in haar werkwijze dat het aantal vroegtijdige schoolverlaters vermindert en dat daarnaast een bijdrage wordt geleverd aan het terugdringen van het aantal mensen zonder opleiding. Rotterdam scoort hierin, vergeleken met de andere grote steden, op dit gebied het hoogst.

Waarom vernieuwend?

Uit onderzoek bij verschillende opleidingen binnen het Zadkine blijkt, dat er tot op heden nog geen dergelijk project bestaat. Weliswaar zijn er trajecten voor de begeleiding van leerlingen van niveau 1 en 2 opleidingen, echter deze ontbreken voor de opleidingen 3 en 4. Dit geldt ook voor de begeleiding van leerlingen op het gebied van arbeidsmarktbenadering, die op zoek zijn naar een voor hun passende baan.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Doe mee

Organisatie: Stichting B&C werk en scholing

Contactpersoon: Ruud Buijk

E-mail: r.buyk@bencwerkenscholing.com

Wij zoeken

Wij zoeken functionarissen uit het bedrijfsleven, die met ons willen samenwerken voor wat betreft het aanbod van werkervaringsplaatsen. Daarnaast zoeken wij een geschikte werkruimte voor de begeleiding van onze doelgroep.

Gerelateerde Plannen

Beeld voor internet

Taal voor Mekaar

We zetten kinderen met een taalachterstand in hun kracht door gelijkere kansen te bieden op een succesvolle toekomst in onze samenleving.

Bekijk dit plan
Images

SKILLS op Zuid

SKILLS lessen met individuele coaching zodat de Rotterdam Zuid leerling zijn krachten en talenten beter leert kennen. De jongeren binnen het onderwijs 1 op 1 begeleiden zodat schooluitval en risicogedrag wordt tegengegaan.

Bekijk dit plan
Img 1149

Jeugdgemeenteraad Rotterdam

Kinderen leren de kunst van het democratisch samenleven onder leiding van acteurs in de raadszaal van het stadhuis.

Bekijk dit plan
Artikel ad 20 maart 2018

Spelactiviteiten voor (hoog) begaafde kinderen.

Spelactiviteiten voor (hoog) begaafde kinderen en hun familie met uitleen uitdagende spellen en boeken rondom thema hoogbegaafdheid in combinatie met ontmoetingen voor de ouders.

Bekijk dit plan
Hqdefault

Digitaal schoolplein scholengroep Charlois.

Het digitale schoolplein (een sociaal platform) van de scholengroep Charlois brengt experts binnen de scholengroep samen

Bekijk dit plan
Afbeelding onderwijs inclusief op de zalmplaatschool

PCB ZALMPLAAT Onderwijs inclusief

We kunnen in de school preventief passende hulp bieden zodat we uitval voorkomen en leerlingen in hun kracht zetten.

Bekijk dit plan
Afbeelding1

YCADEMY010 | gerse koppen

Openbare academie voor het versterken van (over)levensvaardigheden

Bekijk dit plan

Uit Grootmoeders Keuken

'Uit Grootmoeders Keuken' is een Rotterdams productlabel met de smaak van 'toen', de producten worden gemaakt met de hulp van Rotterdamse oma's en opa's.

Bekijk dit plan
Meer plannen