Ontdek › Plan

Artship - Supports a creative life

Aangemaakt: 28 april 2018

Heb hart voor onderwijs

Artship wil een revolutie ontketenen in de manier waarop kunst wordt onderwezen. We geven toegang tot creativiteit, helpen leraren hun passie te delen en bieden hen de beste en meest efficiënte infrastructuur, tools en diensten.

Artship wil als marktplaats voor diensten op het gebied van kunstonderwijs verbeteringen doorvoeren op de manier waarop kunstcentra, kleine kunstscholen en freelance leraren opereren. Voor een kunststad als Rotterdam, denk bijvoorbeeld aan de Rotterdamse Art Week, een plan dat voor een groot publiek uitkomst kan bieden. Dit willen we bereiken door het organiseren van alle bedrijfslogistiek van docenten en dit te visualiseren in een cloudplatform. Om een aantrekkelijke omgeving te creëren, hebben we kopers, verkopers en inhoud nodig. We realiseren ons dat we voor alle marktdeelnemers iets aantrekkelijks moeten aanbieden, nu en in de toekomst. Een actieve marktplaats waar een grote groep bezoekers ofwel op zoek is naar iets om te kopen of die iets te bieden hebben vormt onze aantrekkingskracht. Kunstleraren en leerlingen zijn de twee belangrijkste groepen die we willen verbinden.

Waarom goed voor Rotterdam?

Rotterdam wordt door velen bestempeld als de kunststad van Nederland. Juist daarom is het zo belangrijk dat leerlingen en docenten elkaar weten te vinden om deze passie met elkaar te delen. Beurzen zoals Art Rotterdam en Object zijn een podium voor de kunstenaars van nu, maar de kunstenaars in spe verdienen oo¬¬k de mogelijkheid om deel te nemen in de toekomst. Door middel van Artship kunnen leerlingen met passie voor kunst de juiste begeleiding vinden, waardoor zij kunnen doorgroeien in datgene

Waarom vernieuwend?

Artship is een innovatief concept, omdat er in de kunstwereld nog heel veel ruimte is voor verbetering op het gebied van samenwerking tussen kunstcentra, kunstscholen en leraren. Met Artship ontstaat er een innovatief kader voor de kunstgemeenschap waarin samenwerking tussen verschillende partijen mogelijk gemaakt wordt. Hiermee wordt creativiteit onder de Rotterdamse kunstgemeenschap gestimuleerd.

Bijlagen:

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Picture

Doe mee

Organisatie: ArtShip

Contactpersoon: Lars Wettmann

Wij zoeken

Bedrijven die kunnen helpen met het faciliteren van (podium)kunstenaars en overige cultuurondernemers zijn welkom voor samenwerking.

Gerelateerde Plannen

Adminbedriijf.nl (future financials)

Een ‘ontmoetingsplaats’ waar studenten van het Mbo en van het Hbo uitstekend worden voorbereid op de arbeidsmarkt.

Bekijk dit plan
Img 1149

Jeugdgemeenteraad Rotterdam

Kinderen leren de kunst van het democratisch samenleven onder leiding van acteurs in de raadszaal van het stadhuis.

Bekijk dit plan
Burgerschapsvorming1

Het voordeel van de twijfel

Met dit project willen we pabo-studenten en leraren in het primair onderwijs in Rotterdam verder professionaliseren in het versterken van burgerschap van leerlingen.

Bekijk dit plan
Buitenzijde denktank grijs logo vmbo

Livestream community

Leren binnen en buiten de school door drempelloze kennisdeling

Bekijk dit plan
Banner kiesjekoers

Kies Je Koers

Achttienjarige studenten worden met behulp van onze online tool “Kies je koers” beter voorbereid op hun leven na school!

Bekijk dit plan
Beweeglokaal

BeweegPlus School

Minder zitten - meer bewegen!

Bekijk dit plan
Bars.00 08 53 03.still061

Niet mijn schuld!

Rondom de korte documentaire ‘BARS’ zetten wij een educatief project op waarmee wij jongeren bereiken die zich binnen de zogenaamde schuld risicogroep bevinden of zich daarin dreigen te begeven.

Bekijk dit plan
Logo imc basis nieuwe huisstijlkleuren

IMC Basis op de Talmaschool

Maatschappijgericht onderwijs integreren op de Talmaschool met als doel de leerlingen erop voor te bereiden dat ze later zelfstandige, gemotiveerde en verantwoorde keuzes kunnen maken voor hun opleiding en beroep.

Bekijk dit plan
Meer plannen