Ontdek › Plan

Artship - Supports a creative life

Aangemaakt: 28 april 2018

Heb hart voor onderwijs

Artship wil een revolutie ontketenen in de manier waarop kunst wordt onderwezen. We geven toegang tot creativiteit, helpen leraren hun passie te delen en bieden hen de beste en meest efficiënte infrastructuur, tools en diensten.

Artship wil als marktplaats voor diensten op het gebied van kunstonderwijs verbeteringen doorvoeren op de manier waarop kunstcentra, kleine kunstscholen en freelance leraren opereren. Voor een kunststad als Rotterdam, denk bijvoorbeeld aan de Rotterdamse Art Week, een plan dat voor een groot publiek uitkomst kan bieden. Dit willen we bereiken door het organiseren van alle bedrijfslogistiek van docenten en dit te visualiseren in een cloudplatform. Om een aantrekkelijke omgeving te creëren, hebben we kopers, verkopers en inhoud nodig. We realiseren ons dat we voor alle marktdeelnemers iets aantrekkelijks moeten aanbieden, nu en in de toekomst. Een actieve marktplaats waar een grote groep bezoekers ofwel op zoek is naar iets om te kopen of die iets te bieden hebben vormt onze aantrekkingskracht. Kunstleraren en leerlingen zijn de twee belangrijkste groepen die we willen verbinden.

Waarom goed voor Rotterdam?

Rotterdam wordt door velen bestempeld als de kunststad van Nederland. Juist daarom is het zo belangrijk dat leerlingen en docenten elkaar weten te vinden om deze passie met elkaar te delen. Beurzen zoals Art Rotterdam en Object zijn een podium voor de kunstenaars van nu, maar de kunstenaars in spe verdienen oo¬¬k de mogelijkheid om deel te nemen in de toekomst. Door middel van Artship kunnen leerlingen met passie voor kunst de juiste begeleiding vinden, waardoor zij kunnen doorgroeien in datgene

Waarom vernieuwend?

Artship is een innovatief concept, omdat er in de kunstwereld nog heel veel ruimte is voor verbetering op het gebied van samenwerking tussen kunstcentra, kunstscholen en leraren. Met Artship ontstaat er een innovatief kader voor de kunstgemeenschap waarin samenwerking tussen verschillende partijen mogelijk gemaakt wordt. Hiermee wordt creativiteit onder de Rotterdamse kunstgemeenschap gestimuleerd.

Bijlagen:

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Picture

Doe mee

Organisatie: ArtShip

Contactpersoon: Lars Wettmann

Wij zoeken

Bedrijven die kunnen helpen met het faciliteren van (podium)kunstenaars en overige cultuurondernemers zijn welkom voor samenwerking.

Gerelateerde Plannen

Logo imc basis nieuwe huisstijlkleuren

IMC Basis op de Talmaschool

Maatschappijgericht onderwijs integreren op de Talmaschool met als doel de leerlingen erop voor te bereiden dat ze later zelfstandige, gemotiveerde en verantwoorde keuzes kunnen maken voor hun opleiding en beroep.

Bekijk dit plan

Teach de Teacher-blijvend professionaliseren.

Alle leerkrachten, zowel pabo als zittende krijgen een actuele LAB omgeving waarin voldoende ontwikkel- en professionaliserings- en opleidingsmogelijkheden gecreëerd kunnen worden voor zowel leerlingen als leraren.

Bekijk dit plan
Image

debat010

Rotterdamse leerlingen uit verschillende culturen, religies en lagen van de bevolking gaan met elkaar in debat.

Bekijk dit plan
P3220093

Onderzoekend leren op de Zalmplaatschool

Onderzoekend en ontwerpend leren op de Zalmplaatschool ! 21 ste Century Skills

Bekijk dit plan

Kies Je Koers

Achttienjarige studenten worden met behulp van onze online tool “Kies je koers” beter voorbereid op hun leven na school!

Bekijk dit plan
Img 0473

Plan Naschoolse Educatieve Activiteiten

Na school, op school en voor iedereen

Bekijk dit plan
Logo

The Science Tour & Junior ScienceBattle

Middelbare scholieren helpen bij hun profielkeuze en hun profielwerkstuk laten presenteren voor een publiek in het theater.

Bekijk dit plan
Meer plannen