Ontdek › Plan

Artship - Supports a creative life

Aangemaakt: 28 april 2018

Heb hart voor onderwijs

Artship wil een revolutie ontketenen in de manier waarop kunst wordt onderwezen. We geven toegang tot creativiteit, helpen leraren hun passie te delen en bieden hen de beste en meest efficiënte infrastructuur, tools en diensten.

Artship wil als marktplaats voor diensten op het gebied van kunstonderwijs verbeteringen doorvoeren op de manier waarop kunstcentra, kleine kunstscholen en freelance leraren opereren. Voor een kunststad als Rotterdam, denk bijvoorbeeld aan de Rotterdamse Art Week, een plan dat voor een groot publiek uitkomst kan bieden. Dit willen we bereiken door het organiseren van alle bedrijfslogistiek van docenten en dit te visualiseren in een cloudplatform. Om een aantrekkelijke omgeving te creëren, hebben we kopers, verkopers en inhoud nodig. We realiseren ons dat we voor alle marktdeelnemers iets aantrekkelijks moeten aanbieden, nu en in de toekomst. Een actieve marktplaats waar een grote groep bezoekers ofwel op zoek is naar iets om te kopen of die iets te bieden hebben vormt onze aantrekkingskracht. Kunstleraren en leerlingen zijn de twee belangrijkste groepen die we willen verbinden.

Waarom goed voor Rotterdam?

Rotterdam wordt door velen bestempeld als de kunststad van Nederland. Juist daarom is het zo belangrijk dat leerlingen en docenten elkaar weten te vinden om deze passie met elkaar te delen. Beurzen zoals Art Rotterdam en Object zijn een podium voor de kunstenaars van nu, maar de kunstenaars in spe verdienen oo¬¬k de mogelijkheid om deel te nemen in de toekomst. Door middel van Artship kunnen leerlingen met passie voor kunst de juiste begeleiding vinden, waardoor zij kunnen doorgroeien in datgene

Waarom vernieuwend?

Artship is een innovatief concept, omdat er in de kunstwereld nog heel veel ruimte is voor verbetering op het gebied van samenwerking tussen kunstcentra, kunstscholen en leraren. Met Artship ontstaat er een innovatief kader voor de kunstgemeenschap waarin samenwerking tussen verschillende partijen mogelijk gemaakt wordt. Hiermee wordt creativiteit onder de Rotterdamse kunstgemeenschap gestimuleerd.

Bijlagen:

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Picture

Doe mee

Organisatie: ArtShip

Contactpersoon: Lars Wettmann

Wij zoeken

Bedrijven die kunnen helpen met het faciliteren van (podium)kunstenaars en overige cultuurondernemers zijn welkom voor samenwerking.

Gerelateerde Plannen

Kleuters

In Ontwikkeling Bedreigde Kleuters (IOBK) 2.0

Het opzetten van een voorziening voor startende kleuters, die door specifiek gedrag nog niet kunnen functioneren in een reguliere kleutergroep. Deze kinderen krijgen een intensieve begeleiding zodat zij wel goed kunnen instromen/functioneren.

Bekijk dit plan
Img 2268

Gedijen aan de Maas

Jongerencoachen in een warme, positieve motiverende omgeving.Natuurlijk opvoeden in een tweede thuishuis.

Bekijk dit plan

Zuider Gymnasium

Het onderwijs beter aan laten sluiten bij de behoeften en de wensen van onze gymnasiumleerlingen uit Rotterdam-Zuid en omstreken. Wij willen onze leerlingen de kans geven om hun talenten te ontplooien in een veilige, uitdagende leeromgeving.

Bekijk dit plan
Veerkracht010 gr

VEERKRACHT010

Onze jongeren van nu, zijn de Rotterdammers van morgen. Samen bouwen wij aan hun veerkracht en zelfredzaamheid

Bekijk dit plan
Logo

The Science Tour & Junior ScienceBattle

Middelbare scholieren helpen bij hun profielkeuze en hun profielwerkstuk laten presenteren voor een publiek in het theater.

Bekijk dit plan
Website sbwr l

Samen bouwen we Rotterdam

Kansen van jongeren vergroten door te investeren in hun ‘human & social capital’; door het koppelen van jongeren aan oom & tante's en bedrijven

Bekijk dit plan
Hetadviesbureau small

Het Adviesbureau.

Leerlingen uit de onderbouw van het HAVO/VWO van scholen in Rotterdam gaan werken als onderzoekers en ontwerpers voor echte opdrachtgevers.

Bekijk dit plan
Super schoool

Super Schoool

De ambitie van Super Schoool is om reguliere basisscholen de keuze te bieden een excellente school te worden in het toepassen van de Wet Passend Onderwijs.

Bekijk dit plan
Meer plannen