Ontdek › Plan

Artship - Supports a creative life

Aangemaakt: 28 april 2018

Heb hart voor onderwijs

Artship wil een revolutie ontketenen in de manier waarop kunst wordt onderwezen. We geven toegang tot creativiteit, helpen leraren hun passie te delen en bieden hen de beste en meest efficiënte infrastructuur, tools en diensten.

Artship wil als marktplaats voor diensten op het gebied van kunstonderwijs verbeteringen doorvoeren op de manier waarop kunstcentra, kleine kunstscholen en freelance leraren opereren. Voor een kunststad als Rotterdam, denk bijvoorbeeld aan de Rotterdamse Art Week, een plan dat voor een groot publiek uitkomst kan bieden. Dit willen we bereiken door het organiseren van alle bedrijfslogistiek van docenten en dit te visualiseren in een cloudplatform. Om een aantrekkelijke omgeving te creëren, hebben we kopers, verkopers en inhoud nodig. We realiseren ons dat we voor alle marktdeelnemers iets aantrekkelijks moeten aanbieden, nu en in de toekomst. Een actieve marktplaats waar een grote groep bezoekers ofwel op zoek is naar iets om te kopen of die iets te bieden hebben vormt onze aantrekkingskracht. Kunstleraren en leerlingen zijn de twee belangrijkste groepen die we willen verbinden.

Waarom goed voor Rotterdam?

Rotterdam wordt door velen bestempeld als de kunststad van Nederland. Juist daarom is het zo belangrijk dat leerlingen en docenten elkaar weten te vinden om deze passie met elkaar te delen. Beurzen zoals Art Rotterdam en Object zijn een podium voor de kunstenaars van nu, maar de kunstenaars in spe verdienen oo¬¬k de mogelijkheid om deel te nemen in de toekomst. Door middel van Artship kunnen leerlingen met passie voor kunst de juiste begeleiding vinden, waardoor zij kunnen doorgroeien in datgene

Waarom vernieuwend?

Artship is een innovatief concept, omdat er in de kunstwereld nog heel veel ruimte is voor verbetering op het gebied van samenwerking tussen kunstcentra, kunstscholen en leraren. Met Artship ontstaat er een innovatief kader voor de kunstgemeenschap waarin samenwerking tussen verschillende partijen mogelijk gemaakt wordt. Hiermee wordt creativiteit onder de Rotterdamse kunstgemeenschap gestimuleerd.

Bijlagen:

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Picture

Doe mee

Organisatie: ArtShip

Contactpersoon: Lars Wettmann

Wij zoeken

Bedrijven die kunnen helpen met het faciliteren van (podium)kunstenaars en overige cultuurondernemers zijn welkom voor samenwerking.

Gerelateerde Plannen

Infographic archiklas

ArchiKlas - architectuurlessen voor kinderen

Kinderen in het primair onderwijs spelenderwijs de 21e-eeuwse vaardigheden bijbrengen door middel van een reeks van architectuurlessen, waarin creativiteit en onderzoekend en ontwerpend leren een grote rol speelt.

Bekijk dit plan
Img 0473

Plan Naschoolse Educatieve Activiteiten

Na school, op school en voor iedereen

Bekijk dit plan

Vreedzame wijk 3036

Het uitrollen van de Vreedzame school naar Vreedzame wijk

Bekijk dit plan
Buitenzijde denktank grijs logo vmbo

Livestream community

Leren binnen en buiten de school door drempelloze kennisdeling

Bekijk dit plan
Rekenen in beweging app 2

Reken in Beweging

Met onze Webapp kunnen leerlingen en docenten actief rekenen in het klaslokaal!

Bekijk dit plan

Teach de Teacher-blijvend professionaliseren.

Alle leerkrachten, zowel pabo als zittende krijgen een actuele LAB omgeving waarin voldoende ontwikkel- en professionaliserings- en opleidingsmogelijkheden gecreëerd kunnen worden voor zowel leerlingen als leraren.

Bekijk dit plan
Poster rotterdams po debat 2017

Leren debatteren voor het Rotterdamse basisonderwijs

De verbinding van burgerschap en Rotterdam in het toekomstgericht onderwijs.

Bekijk dit plan
Engels

Na onderwijs komt wereldwijs

Met een actief naschools programma kinderen klaarstomen voor een kansrijke toekomst

Bekijk dit plan
Meer plannen