Ontdek › Plan

Assendelftplein: spelen, ontmoeten, bewegen

Subsidie toegekend € 27.945,00

Aangemaakt: 30 mei 2017

Prettig wonen voor gezinnen: droomstraten

Meer groen, avonuurlijk spelen en elkaar ontmoeten op het Assendelftplein. Daar gaan we voor! Dit grote plein is een unieke plek in Kralingen die niet ten volle wordt benut. Bewoners willen met behulp van CityLab010 daar verandering in brengen.

Het grote openbare plein tussen de Assendelftstraat, de Oostmaasstraat en de Adamshofstraat in Kralingen heeft veel potentie. Het is ruim opgezet, kent weinig bebouwing en is volledig verkeersvrij. Kortom, een ideale ontmoetingsplek voor alle leeftijden. Maar dat is het niet. Het plein is al jaren niet aantrekkelijk. Het is een grote stenen vlakte met weinig binding met de omliggende straten. Wat willen we met dit plan bereiken? We zetten in op groen en verbetering van het sociale karakter. De vergroening maakt de omgeving zachter en avontuurlijker om in te spelen. Lekker klimmen, verstoppertje spelen en bewegen. Heuveltjes op en afrennen of even lang uit op het gras om heerlijk naar de wolken te staren of naar het ruisen van de bomen te luisteren. Jong en oud ontmoeten elkaar in een andere setting op de nieuwe zitjes en banken. En hoe meer zielen hoe meer vreugd, want dat betekent ook meer sociale controle en binding. Dat maakt samenzijn op het plein voor iedereen fijner.

Waarom goed voor Rotterdam?

Dit openbare speelplein is al jaren een doorn in het oog van vele buurtbewoners. Diverse initiatieven werden ontplooid om het karakter van de plek te veranderen, soms succesvol maar structureel veranderde er niks. Door bewoners actief te laten deelnemen aan een grondige opknapbeurt van het gezamenlijke plein, hopen wij de sociale cohesie in deze Kansrijke Wijk een nieuwe impuls te geven. Meer buurt gevoel creëren voor zowel de gezinnen uit de buurt als de ouderen, jeugd en studenten.

Waarom vernieuwend?

De omvang van het project is behoorlijk, dat maakt het ontplooien van dit initiatief complex. We hebben een groot verzorgingsgebied met een diversiteit aan bewoners. De plannen voor verandering zijn reeds drie jaar geleden opgezet, waarbij er meerdere gelegenheden waren voor inspraak. Daarnaast is nauwe afstemming tussen initiatiefnemers en de gemeente noodzakelijk geweest, mede vanwege de omvang van het project en om de continuïteit van de plannen te waarborgen.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Assendelftplein droomplein

Doe mee

Contactpersoon: Mascha de Mink

E-mail: assendelftpleinrotterdam@gmail.com

Wij zoeken

Om onze plannen te realiseren zoeken wij enthousiaste buurtbewoners die het leuk vinden om betrokken te zijn bij het verbeteren van het Assendelftplein. Dit kan zijn in de vorm van fysieke hulp (groen onderhouden, sjouwen en zagen) of bij het organiseren van buurtbijeenkomsten (opzoomeren, sportmiddagen, culturele evenementen). Daarnaast willen wij graag nauw samenwerken met Stadsbeheer en Stadsontwikkeling om onze plannen af te stemmen en verder te realiseren.

Gerelateerde Plannen

Collage lucht park

- Lucht Park - een buurt park op hoogte

Een tijdelijk Lucht Park aanleggen in de Robertfruinstraat om te onderzoeken of het mogelijk is om de reguliere functies van een straat samen te laten gaan met de wensen van de bewoners. Het is geïnspireerd door de uitkomst van 2 Droomworkshops.

Bekijk dit plan
Simeon

Samen & Anders: WijkOtel Zuid

Tijdelijke woonvoorziening in een op de wijk gerichte innovatieve 'hotel' formule, voor gasten die een verbetering in persoonlijke omstandigheden willen bewerkstelligen. Waarde creëren voor een maatschappelijk en financieel kwetsbare doelgroep.

Bekijk dit plan
Img 0469

Peperklip vergroent

Experimenteren met vergroening van de buitenruimte

Bekijk dit plan
11949280 881553231951674 7676635529193697849 n

De buur(t) droom(t)

Wij willen experimenteren met de buitenruimte om er samen achter te komen wat de leefkwaliteit van de Berkelselaan ten goede komt

Bekijk dit plan
20170208 pres d2

Droomstrand: Rotterdam Playa op de Lloydpier

De beste hotspot van Delfshaven! Een kleine oase langs de Maas, tussen schepen, kranen en wolkenkrabbers, dat is de Playa.

Bekijk dit plan
2016 10 07 droomstraat willebrordusstraat hunk design8

Urban jungle playground

In de Willebrordusstraat zullen 5 parkeerplaatsen tijdelijk een andere invulling krijgen.

Bekijk dit plan
Img 0472

Blommersdijkselaan

Ruimtelijke verbetering Blommersdijkselaan

Bekijk dit plan
Ctiwtazusaa7h v

Droomstraat Lambertusstraat

De Lambertusstraat en Annastraat worden veiliger, toegankelijker, groener en leuker

Bekijk dit plan
Meer plannen