Ontdek › Plan

Assendelftplein: spelen, ontmoeten, bewegen

Subsidie toegekend € 27.945,00

Aangemaakt: 30 mei 2017

Prettig wonen voor gezinnen: droomstraten

Meer groen, avonuurlijk spelen en elkaar ontmoeten op het Assendelftplein. Daar gaan we voor! Dit grote plein is een unieke plek in Kralingen die niet ten volle wordt benut. Bewoners willen met behulp van CityLab010 daar verandering in brengen.

Het grote openbare plein tussen de Assendelftstraat, de Oostmaasstraat en de Adamshofstraat in Kralingen heeft veel potentie. Het is ruim opgezet, kent weinig bebouwing en is volledig verkeersvrij. Kortom, een ideale ontmoetingsplek voor alle leeftijden. Maar dat is het niet. Het plein is al jaren niet aantrekkelijk. Het is een grote stenen vlakte met weinig binding met de omliggende straten. Wat willen we met dit plan bereiken? We zetten in op groen en verbetering van het sociale karakter. De vergroening maakt de omgeving zachter en avontuurlijker om in te spelen. Lekker klimmen, verstoppertje spelen en bewegen. Heuveltjes op en afrennen of even lang uit op het gras om heerlijk naar de wolken te staren of naar het ruisen van de bomen te luisteren. Jong en oud ontmoeten elkaar in een andere setting op de nieuwe zitjes en banken. En hoe meer zielen hoe meer vreugd, want dat betekent ook meer sociale controle en binding. Dat maakt samenzijn op het plein voor iedereen fijner.

Waarom goed voor Rotterdam?

Dit openbare speelplein is al jaren een doorn in het oog van vele buurtbewoners. Diverse initiatieven werden ontplooid om het karakter van de plek te veranderen, soms succesvol maar structureel veranderde er niks. Door bewoners actief te laten deelnemen aan een grondige opknapbeurt van het gezamenlijke plein, hopen wij de sociale cohesie in deze Kansrijke Wijk een nieuwe impuls te geven. Meer buurt gevoel creëren voor zowel de gezinnen uit de buurt als de ouderen, jeugd en studenten.

Waarom vernieuwend?

De omvang van het project is behoorlijk, dat maakt het ontplooien van dit initiatief complex. We hebben een groot verzorgingsgebied met een diversiteit aan bewoners. De plannen voor verandering zijn reeds drie jaar geleden opgezet, waarbij er meerdere gelegenheden waren voor inspraak. Daarnaast is nauwe afstemming tussen initiatiefnemers en de gemeente noodzakelijk geweest, mede vanwege de omvang van het project en om de continuïteit van de plannen te waarborgen.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Assendelftplein droomplein

Doe mee

Contactpersoon: Mascha de Mink

E-mail: assendelftpleinrotterdam@gmail.com

Wij zoeken

Om onze plannen te realiseren zoeken wij enthousiaste buurtbewoners die het leuk vinden om betrokken te zijn bij het verbeteren van het Assendelftplein. Dit kan zijn in de vorm van fysieke hulp (groen onderhouden, sjouwen en zagen) of bij het organiseren van buurtbijeenkomsten (opzoomeren, sportmiddagen, culturele evenementen). Daarnaast willen wij graag nauw samenwerken met Stadsbeheer en Stadsontwikkeling om onze plannen af te stemmen en verder te realiseren.

Gerelateerde Plannen

Schermafbeelding 2016 04 06 om 12.12.48

Toekomstvisie Blommersdijkselaan

Als bewoners van de Blommersdijkselaan ontwikkelen we een toekomstvisie voor de straat

Bekijk dit plan
Gelukshuislogo

OranjeDROOMstraat

Van de Oranjeboomstraat de OranjeDROOMstraat maken door opgehaalde dromen samen met bewoners te realiseren.

Bekijk dit plan
Img 0469

Peperklip vergroent

Experimenteren met vergroening van de buitenruimte

Bekijk dit plan
Sparkjes soetendaalseweg

Sparkjes aan de Soetendaalseweg

Stoepparkjes of Sparkjes zijn multifunctionele parkmeubels die bewoners verleiden om de deuren te openen en samen buiten te leven!

Bekijk dit plan
Simeon

Samen & Anders: WijkOtel Zuid

Tijdelijke woonvoorziening in een op de wijk gerichte innovatieve 'hotel' formule, voor gasten die een verbetering in persoonlijke omstandigheden willen bewerkstelligen. Waarde creëren voor een maatschappelijk en financieel kwetsbare doelgroep.

Bekijk dit plan
2016 05 26 familieplein noord

Familieplein Noord

Noordplein wordt een echt familieplein voor ouders en kinderen.

Bekijk dit plan
Ctiwtazusaa7h v

Droomstraat Lambertusstraat

De Lambertusstraat en Annastraat worden veiliger, toegankelijker, groener en leuker

Bekijk dit plan
Strand gekleurd

Kaapsestrand

Het Katendrechtse strand samen met de buurt omtoveren tot een Kaapse Copacabana beach!

Bekijk dit plan
Meer plannen