Ontdek › Plan

Awareness010

Aangemaakt: 06 november 2018

Awareness010 is een conceptuele applicatie die ervoor zorgt dat de burgers van Rotterdam bewuster worden van zijn/haar ecologische voetafdruk. We leveren informatie en dienen als support voor de bewoner die een duurzamere levensstijl wilt aanspannen.

Awareness010 helpt de Rotterdamse burger in het bewuster worden van zijn/haar huidige levensstijl. Een gebruiker installeert de app en vult enkele gegevens in. Deze gegevens gaan over bijvoorbeeld auto rijden, douchen, vlees eten en zelfs het roken van een sigaret. Deze gegevens worden verwerkt en vergeleken met de cijfers die we hebben opgezocht in het systeem van het CBS. Met deze vergelijkingen kunnen we de gebruiker aantonen hoe hij/zij leeft. We kunnen zelfs aansporen tot het stoppen met roken en het verminderen van het gebruik van de auto.

Wat wij nog nodig hebben is steun bij het opstellen van de begroting. Wat het allerbelangrijkste voor ons is dat de gebruiker niet hoeft te betalen voor het gebruik van onze applicatie. Het idee is dat we de applicatie via het web ontwikkelen. Er komen dus kosten voor het ontwikkelen van de applicatie wat ongeveer een half jaar zal duren en daarnaast zijn er kosten voor het hosten van een server en de maandelijkse lasten hiervan.

Waarom goed voor Rotterdam?

Gebruikers van de app krijgen meldingen met de voortgang die zij boeken. Zo stimuleren we ze om door te gaan met het verminderen van hun ecologische voetafdruk en bijvoorbeeld dat sigaretje niet aan te steken. Vervuiling zal beduidend vermindert worden.

Waarom vernieuwend?

Na onderzoek kwamen we er achter dat er nog niet een product op de markt is die levert wat wij willen leveren aan de burgers. Eneco Toon zorgt voor het visualiseren van je energieverbruik en wij willen dit niet alleen met energie doen maar ook met de meest persoonlijke handelingen als het douchen. Het zal een

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Prototype

Doe mee

Organisatie: CMGT @ Hogeschool Rotterdam

Contactpersoon: Frank Solleveld

E-mail: 0940599@hr.nl

Wij zoeken

Wat wij nodig hebben is eerlijke en oprechte feedback waardoor wij een beter compleet plan kunnen indienen bij de gemeente. Daarnaast is publiciteit een pre. Hiermee brengen wij ons concept over aan de bevolking om te polsen of hier interesse voor is.

Gerelateerde Plannen

Hef attractietekening

De Hef / De Hef Rotterdam

Op de monumentale Hef kunnen bezoekers langzaam met het Val omhoog naar 48 meter boven de stad. Tussen veel staal en dalende contragewichten en met een steeds weidser uitzicht over heel Rotterdam.

Bekijk dit plan

President van de Verenigde Straten

Kinderen kiezen hun eigen President van de Verenigde Straten en maken hiermee kennis met allerlei aspecten waaronder democratische waarden en het verkondigen van een mening.

Bekijk dit plan
Rotterdam pages  the place to be rotterdam zuid

The Place to Be op Zuid

The place to be voor jongeren, kunstenaars, muzikanten, flexwerkers, studenten en werkenden in Rotterdam-Zuid. Wij willen voorzien in de toenemende behoefte aan een plek waardoor mensen van heinde en ver naar Rotterdam-Zuid zullen komen.

Bekijk dit plan
Citylab010

City guide to Balancing work & family

Ambitieus Rotterdam inspireren om succesvol werk en gezin te combineren.

Bekijk dit plan
Jurriaan snikkers 99062

CityGoals - Heel Rotterdam aan de participatie

CityGoals biedt een podium voor Rotterdamse ideeën afkomstig van bewoners wiens stem nog niet genoeg gehoord wordt.

Bekijk dit plan
1494409531752 1494382941

QAbroedplaats APP

Wijkbreed in zetten op samenwerken, gebruikmakend van talenten en ervaringen van personen, instanties en bedrijven om als professionals tot een doorgaande lijn te komen op het gebied van de algehele ontwikkeling van het kind, door middel van een APP

Bekijk dit plan
Tekening presentatie 1

FietsErBij

FietsErBij is een innovatieve multifunctionele fietsenstalling die de buitenruimte mooier, groener en speelser maakt.

Bekijk dit plan
Meer plannen