Ontdek › Plan

Awareness010

Aangemaakt: 06 november 2018

Awareness010 is een conceptuele applicatie die ervoor zorgt dat de burgers van Rotterdam bewuster worden van zijn/haar ecologische voetafdruk. We leveren informatie en dienen als support voor de bewoner die een duurzamere levensstijl wilt aanspannen.

Awareness010 helpt de Rotterdamse burger in het bewuster worden van zijn/haar huidige levensstijl. Een gebruiker installeert de app en vult enkele gegevens in. Deze gegevens gaan over bijvoorbeeld auto rijden, douchen, vlees eten en zelfs het roken van een sigaret. Deze gegevens worden verwerkt en vergeleken met de cijfers die we hebben opgezocht in het systeem van het CBS. Met deze vergelijkingen kunnen we de gebruiker aantonen hoe hij/zij leeft. We kunnen zelfs aansporen tot het stoppen met roken en het verminderen van het gebruik van de auto.

Wat wij nog nodig hebben is steun bij het opstellen van de begroting. Wat het allerbelangrijkste voor ons is dat de gebruiker niet hoeft te betalen voor het gebruik van onze applicatie. Het idee is dat we de applicatie via het web ontwikkelen. Er komen dus kosten voor het ontwikkelen van de applicatie wat ongeveer een half jaar zal duren en daarnaast zijn er kosten voor het hosten van een server en de maandelijkse lasten hiervan.

Waarom goed voor Rotterdam?

Gebruikers van de app krijgen meldingen met de voortgang die zij boeken. Zo stimuleren we ze om door te gaan met het verminderen van hun ecologische voetafdruk en bijvoorbeeld dat sigaretje niet aan te steken. Vervuiling zal beduidend vermindert worden.

Waarom vernieuwend?

Na onderzoek kwamen we er achter dat er nog niet een product op de markt is die levert wat wij willen leveren aan de burgers. Eneco Toon zorgt voor het visualiseren van je energieverbruik en wij willen dit niet alleen met energie doen maar ook met de meest persoonlijke handelingen als het douchen. Het zal een

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Prototype

Doe mee

Organisatie: CMGT @ Hogeschool Rotterdam

Contactpersoon: Frank Solleveld

E-mail: 0940599@hr.nl

Wij zoeken

Wat wij nodig hebben is eerlijke en oprechte feedback waardoor wij een beter compleet plan kunnen indienen bij de gemeente. Daarnaast is publiciteit een pre. Hiermee brengen wij ons concept over aan de bevolking om te polsen of hier interesse voor is.

Gerelateerde Plannen

Baby voeden in de stad

Live borst voeden, kolven of flesje geven aan je baby in een rustige ruimte in het hart van het winkelcentrum.

Bekijk dit plan

Bestel Bewust app

Jouw gemeente als koploper in de strijd tegen voedselverspilling

Bekijk dit plan
Schermafbeelding 2018 11 08 om 11.18.10

Green Life Community

Een online community platform speciaal ingericht voor studenten, met alle duurzame (student gericht) initiatieven gecategoriseerd.

Bekijk dit plan

#HoeftNiet

#HoeftNiet is een campagne voor jongeren en jongvolwassenen om de bewustwording van het “niet perse hoeven” in leven te roepen.

Bekijk dit plan
Ikbenwij5ktransp

Stichting IKBENWIJ

IKBENWIJ zet zich in tegen de polarisatie in de maatschappij. Wij verbinden mensen van alle leeftijden en achtergronden en brengen ze met elkaar in gesprek en creëren beweging.

Bekijk dit plan
Hardnekkige vragen

Hardnekkige problemen pakken wij bij de wortel aan

Wij hebben een overvloed aan best practices, tools en experts. Waar zijn diegenen, die ervoor zorgen dat niet alleen de deeloplossingen functioneren, maar ook het geheel op bedrijfs- en systeemniveau?

Bekijk dit plan
Tekening presentatie 1

FietsErBij

FietsErBij is een innovatieve multifunctionele fietsenstalling die de buitenruimte mooier, groener en speelser maakt.

Bekijk dit plan

Groen, grijs en gelukkig

Ouderen stimuleren om in de tuin te werken, stil te staan bij de schoonheid van natuur, natuurherinneringen van vroeger ophalen.

Bekijk dit plan
Meer plannen