Ontdek › Plan

Bizzy B. - voor veerkrachtige jongeren

Aangemaakt: 23 maart 2018

Heb hart voor onderwijs

Een trainingsprogramma voor talentontwikkeling op het middelbare onderwijs, gericht op verhoging van de mentale veerkracht en de emotionele intelligentie. Jongeren stimuleren tot het ontwikkelen en eigen maken van de 21-eeuwse vaardigheden.

Bizzy B. is een trainingsprogramma voor jongeren in de bovenbouw, waarin zij worden op een actieve en positieve manier worden gestimuleerd om de (mentale) veerkracht en de emotionele intelligentie te vergroten. Deze vaardigheden helpen de jongeren om zich beter te kunnen aanpassen aan de eisen van de 21e eeuw, zodat burn-out en/of depressieproblematiek kan worden voorkomen en het welzijn van de jongere (en daarmee ook de omgeving) wordt verhoogd.

De training bestaat uit 8 bijeenkomsten voor de jongeren en 2 bijeenkomsten voor de ouders. De training wordt uitgevoerd door professionals van de school, zodat er een direct vangnet voor de jongeren beschikbaar is wanneer zij meer ondersteuning nodig blijken te hebben.

Het trainingsprogramma maakt gebruik van de nieuwste inzichten op het gebied van stress en gezondheid. Het programma gelooft in de kracht van jongeren en het belang van een stimulerende omgeving om deze te kunnen ontplooien.

Waarom goed voor Rotterdam?

Tegenwoordig kampt 43% van de jongeren met depressieve klachten en vindt 38% van de jongeren zichzelf niet stressbestendig. Deze jongeren hebben een hoog risico op het ontwikkelen van mentale problematiek, wanneer zij niet op tijd worden ondersteund.
Wanneer Rotterdam haar jongeren kan ondersteunen om hun plekje te vinden in de 21e eeuw, bieden wij onze nieuwe generatie de kans om Rotterdam - en zichzelf - steeds een stukje mooier te maken.

Waarom vernieuwend?

Na veel gesprekken met jeugdzorg-professionals blijkt dat er steeds meer jongeren gebukt gaan onder snelle veranderingen, depressieve gevoelens en hoge verwachtingen.
Bizzy B. werkt preventief, voorkomt de noodzaak om op lange ggz-wachtlijsten te belanden en werkt vanuit het snel beschikbare netwerk van de jongere: ouders, school & lotgenoten. Bizzy B. koppelt lichamelijke -, mentale - en emotionele gezondheid aan elkaar voor een langduriger effect op het welzijn van de jongere.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Bizzy b. uitsnede titel   bijtje

Doe mee

Organisatie: Avant sanare

Contactpersoon: Domien Theuvenet

Wij zoeken

- Scholen die trainers willen opleiden als officiële Bizzy B.-trainer
- Jongeren die hun school willen stimuleren om de Bizzy B. training aan te bieden
- Financiële ondersteuning om het project breed te verspreiden in Rotterdam

Gerelateerde Plannen

Img 0473

Plan Naschoolse Educatieve Activiteiten

Na school, op school en voor iedereen

Bekijk dit plan

Mentale Veerkracht als pijler van de Hef

Ons plan is om mentale veerkracht en welbevinden tot belangrijke pijlers van ons schoolbeleid te maken

Bekijk dit plan

Uit Grootmoeders Keuken

'Uit Grootmoeders Keuken' is een Rotterdams productlabel met de smaak van 'toen', de producten worden gemaakt met de hulp van Rotterdamse oma's en opa's.

Bekijk dit plan
Plaatje city lab

Thuis in Taal

Met Thuis in Taal werken we op o.a. peuterscholen samen met laaggeletterde ouders om overdracht van taalproblemen te voorkomen.

Bekijk dit plan
Image

debat010

Rotterdamse leerlingen uit verschillende culturen, religies en lagen van de bevolking gaan met elkaar in debat.

Bekijk dit plan
Ms 1op1 coaching challengesports 1793

Time-out, Rebound!

Schooluitval voorkomen d.m.v. van een Time-Out Traject voor leerlingen van Rotterdamse MBO Startcolleges en voortgezet onderwijs.

Bekijk dit plan

AL DOENDE, LEER JE

Het voorkomen van vroegtijdig schooluitval en het werken aan een beter toekomstperspectief voor leerlingen van het Mbo door het bieden van een baan of hen te begeleiden naar een voor hun passend onderwijs.

Bekijk dit plan
Bars.00 08 53 03.still061

Niet mijn schuld!

Rondom de korte documentaire ‘BARS’ zetten wij een educatief project op waarmee wij jongeren bereiken die zich binnen de zogenaamde schuld risicogroep bevinden of zich daarin dreigen te begeven.

Bekijk dit plan
Meer plannen