Ontdek › Plan

Bizzy B. - voor veerkrachtige jongeren

Aangemaakt: 23 maart 2018

Heb hart voor onderwijs

Een trainingsprogramma voor talentontwikkeling op het middelbare onderwijs, gericht op verhoging van de mentale veerkracht en de emotionele intelligentie. Jongeren stimuleren tot het ontwikkelen en eigen maken van de 21-eeuwse vaardigheden.

Bizzy B. is een trainingsprogramma voor jongeren in de bovenbouw, waarin zij worden op een actieve en positieve manier worden gestimuleerd om de (mentale) veerkracht en de emotionele intelligentie te vergroten. Deze vaardigheden helpen de jongeren om zich beter te kunnen aanpassen aan de eisen van de 21e eeuw, zodat burn-out en/of depressieproblematiek kan worden voorkomen en het welzijn van de jongere (en daarmee ook de omgeving) wordt verhoogd.

De training bestaat uit 8 bijeenkomsten voor de jongeren en 2 bijeenkomsten voor de ouders. De training wordt uitgevoerd door professionals van de school, zodat er een direct vangnet voor de jongeren beschikbaar is wanneer zij meer ondersteuning nodig blijken te hebben.

Het trainingsprogramma maakt gebruik van de nieuwste inzichten op het gebied van stress en gezondheid. Het programma gelooft in de kracht van jongeren en het belang van een stimulerende omgeving om deze te kunnen ontplooien.

Waarom goed voor Rotterdam?

Tegenwoordig kampt 43% van de jongeren met depressieve klachten en vindt 38% van de jongeren zichzelf niet stressbestendig. Deze jongeren hebben een hoog risico op het ontwikkelen van mentale problematiek, wanneer zij niet op tijd worden ondersteund.
Wanneer Rotterdam haar jongeren kan ondersteunen om hun plekje te vinden in de 21e eeuw, bieden wij onze nieuwe generatie de kans om Rotterdam - en zichzelf - steeds een stukje mooier te maken.

Waarom vernieuwend?

Na veel gesprekken met jeugdzorg-professionals blijkt dat er steeds meer jongeren gebukt gaan onder snelle veranderingen, depressieve gevoelens en hoge verwachtingen.
Bizzy B. werkt preventief, voorkomt de noodzaak om op lange ggz-wachtlijsten te belanden en werkt vanuit het snel beschikbare netwerk van de jongere: ouders, school & lotgenoten. Bizzy B. koppelt lichamelijke -, mentale - en emotionele gezondheid aan elkaar voor een langduriger effect op het welzijn van de jongere.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Bizzy b. uitsnede titel   bijtje

Doe mee

Organisatie: Avant sanare

Contactpersoon: Domien Theuvenet

Wij zoeken

- Scholen die trainers willen opleiden als officiële Bizzy B.-trainer
- Jongeren die hun school willen stimuleren om de Bizzy B. training aan te bieden
- Financiële ondersteuning om het project breed te verspreiden in Rotterdam

Gerelateerde Plannen

Images

SKILLS op Zuid

SKILLS lessen met individuele coaching zodat de Rotterdam Zuid leerling zijn krachten en talenten beter leert kennen. De jongeren binnen het onderwijs 1 op 1 begeleiden zodat schooluitval en risicogedrag wordt tegengegaan.

Bekijk dit plan
Ruimtereis 2016

Ruimtemissie voor leerlingen

Leerlingen van het Vreewijk Lyceum organiseren en maken hun eigen ruimtereis! Iedereen kan mee doen vanwege de verschillende disciplines.

Bekijk dit plan
Lampje

Wij-maken-Rotterdam: jouw licht op vragen van de stad!

Rotterdamse leerlingen laten hun licht schijnen over sociaal-maatschappelijke vraagstukken van de stad in contextrijk onderwijs & een gemeenschap te creëren die bijdragen aan een duurzame wij-samenleving

Bekijk dit plan
15027785 1453632861328632 8517574308174883803 n

De onderneming, dat ben jij!

De leerlingen van Rotterdam-Zuid willen wij ondernemende vaardigheden mee geven, zodat zij niet alleen nu, maar ook in de toekomst in staat zijn onze wijk naar “the next level” te tillen.

Bekijk dit plan
Calvijn business school rgb

Versterk je netwerk

Wij willen de leerlingen van Calvijn Business school nog beter voorbereiden op de toekomst. Dat willen wij, naast het bieden van een sterk onderwijscurriculum, doen door onze leerlingen, op structurele basis, kennis te laten maken met het werkveld.

Bekijk dit plan
Citylab afb

PROFESSIONELE LEERGEMEENSCHAP CKV, ROTTERDAM

Rotterdam is de eerste stad in NL waar docenten ckv en educatoren van culturele instellingen zelf, samen, hun professionalisering gaan versterken.

Bekijk dit plan
Estudiar medicina

FLARE

Onderwijs instellingen en bewoners van Rotterdam bekend maken met het nieuwe leren d.m.v. Microsoft Hololens.

Bekijk dit plan
Meer plannen