Ontdek › Plan

Bizzy B. - voor veerkrachtige jongeren

Aangemaakt: 23 maart 2018

Heb hart voor onderwijs

Een trainingsprogramma voor talentontwikkeling op het middelbare onderwijs, gericht op verhoging van de mentale veerkracht en de emotionele intelligentie. Jongeren stimuleren tot het ontwikkelen en eigen maken van de 21-eeuwse vaardigheden.

Bizzy B. is een trainingsprogramma voor jongeren in de bovenbouw, waarin zij worden op een actieve en positieve manier worden gestimuleerd om de (mentale) veerkracht en de emotionele intelligentie te vergroten. Deze vaardigheden helpen de jongeren om zich beter te kunnen aanpassen aan de eisen van de 21e eeuw, zodat burn-out en/of depressieproblematiek kan worden voorkomen en het welzijn van de jongere (en daarmee ook de omgeving) wordt verhoogd.

De training bestaat uit 8 bijeenkomsten voor de jongeren en 2 bijeenkomsten voor de ouders. De training wordt uitgevoerd door professionals van de school, zodat er een direct vangnet voor de jongeren beschikbaar is wanneer zij meer ondersteuning nodig blijken te hebben.

Het trainingsprogramma maakt gebruik van de nieuwste inzichten op het gebied van stress en gezondheid. Het programma gelooft in de kracht van jongeren en het belang van een stimulerende omgeving om deze te kunnen ontplooien.

Waarom goed voor Rotterdam?

Tegenwoordig kampt 43% van de jongeren met depressieve klachten en vindt 38% van de jongeren zichzelf niet stressbestendig. Deze jongeren hebben een hoog risico op het ontwikkelen van mentale problematiek, wanneer zij niet op tijd worden ondersteund.
Wanneer Rotterdam haar jongeren kan ondersteunen om hun plekje te vinden in de 21e eeuw, bieden wij onze nieuwe generatie de kans om Rotterdam - en zichzelf - steeds een stukje mooier te maken.

Waarom vernieuwend?

Na veel gesprekken met jeugdzorg-professionals blijkt dat er steeds meer jongeren gebukt gaan onder snelle veranderingen, depressieve gevoelens en hoge verwachtingen.
Bizzy B. werkt preventief, voorkomt de noodzaak om op lange ggz-wachtlijsten te belanden en werkt vanuit het snel beschikbare netwerk van de jongere: ouders, school & lotgenoten. Bizzy B. koppelt lichamelijke -, mentale - en emotionele gezondheid aan elkaar voor een langduriger effect op het welzijn van de jongere.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Bizzy b. uitsnede titel   bijtje

Doe mee

Organisatie: Avant sanare

Contactpersoon: Domien Theuvenet

Wij zoeken

- Scholen die trainers willen opleiden als officiële Bizzy B.-trainer
- Jongeren die hun school willen stimuleren om de Bizzy B. training aan te bieden
- Financiële ondersteuning om het project breed te verspreiden in Rotterdam

Gerelateerde Plannen

Bars.00 08 53 03.still061

Niet mijn schuld!

Rondom de korte documentaire ‘BARS’ zetten wij een educatief project op waarmee wij jongeren bereiken die zich binnen de zogenaamde schuld risicogroep bevinden of zich daarin dreigen te begeven.

Bekijk dit plan
31123296 s %281%29.jpg

De Gelukkige Driehoek

De Gelukkige Driehoek zorgt voor een school waar kinderen graag naar toe gaan. Een school waar het pedagogische klimaat voorop staat en alle kinderen mogen zijn wie ze zijn.

Bekijk dit plan
Img 1149

Jeugdgemeenteraad Rotterdam

Kinderen leren de kunst van het democratisch samenleven onder leiding van acteurs in de raadszaal van het stadhuis.

Bekijk dit plan
F83ad43a c548 494b 97ee fe3273fa6c37

Schoolschaken op alle basisscholen in Rotterdam

Schaken op school. In het lesprogramma of na schooltijd in de groepen 3 t/m 6 van alle basisscholen in Rotterdam.

Bekijk dit plan
Image

debat010

Rotterdamse leerlingen uit verschillende culturen, religies en lagen van de bevolking gaan met elkaar in debat.

Bekijk dit plan
Ct 001 ava p1

ConnecTeach010– Hét Rotterdamse lerarenplatform

ConnecTeach010 is een online en offline platform voor de Rotterdamse leerkracht. ConnecTeach010 brengt leerkrachten van VVE tot WO met elkaar in verbinding zonder tussenkomst van besturen.

Bekijk dit plan

Flippen in Rotterdam; actieve leerlingen in de klas!

De leerling en docent creëren samen in een theaterlab kunstgeschiedenis instructiefilmpjes voor het voortgezet onderwijs.

Bekijk dit plan
Meer plannen