Ontdek › Plan

Baby voeden in de stad

Aangemaakt: 05 februari 2018

Live borst voeden, kolven of flesje geven aan je baby in een rustige ruimte in het hart van het winkelcentrum.

Den Haag mag zich sinds kort 'meest borstvoedingsvriendelijke gemeente' noemen, zo zijn er 139 locaties waar moeders welkom zijn om hun baby te voeden. Op dit moment zijn er niet alleen zoveel plekken beschikbaar in Rotterdam, ook zijn de huidige plekken nauwelijks zichtbaar. Een ruimte waar moeders ongestoord hun baby kunnen voeden en het winkelen kunnen vervolgen zonder eerst naar huis te moeten haasten, is gewenst. De ruimte bestaat uit een comfortabele setting met alle faciliteiten die moeders nodig hebben om te kunnen voeden: zitstoelen, flessenwarmers, commodes, etc. Op deze manier blijven moeders langer in het winkelcentrum (gunstig voor winkeliers), komen moeders en dus baby’s vaker de deur uit (welzijn en beweging), en wordt de gemeente borstvoedingsvriendelijk. De winkeliersvereniging zou voor een groot deel de kosten kunnen opvangen gezien hun directe profijt, daarnaast kan ik me Nederlandse sponsors zoals Philips Avent voorstellen die hun merchandise beschikbaar stellen.

Waarom goed voor Rotterdam?

Een dergelijke ruimte is sociaal naar moeders met baby's toe, het is een tegemoetkoming vanuit de gemeente, het past bij deze tijd, het biedt Rotterdam de kans om op de lijst te komen waar Den Haag momenteel op prijkt, het biedt winkeliers economische voordelen om een dergelijke ruimte te faciliteren, en tot slot biedt het moeders rust omdat ze niet langer gehaast door winkels hoeven te racen met huilende baby's. Een andere bijkomstigheid is dat het vanzelf een ontmoetingsplek wordt voor mama's.

Waarom vernieuwend?

Dit concept bestaat nog niet in het format die ik voor ogen heb. Ik zie een haast klinische ruimte voor me waar moeders rustig hun kinderwagen kunnen parkeren, om vervolgens in alle rust een plekje uit te zoeken waar ze hun baby kunnen voeden/verschonen (zowel afzonderlijk als in een gemeenschappelijke zitgedeelte met andere moeders). Een speelhoekje voor oudere kinderen die op hun moeder kunnen wachten. Ik denk dat veel moeders hier blij mee zullen zijn.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Doe mee

Contactpersoon: Sema Uguz

Wij zoeken

Ik wil weten welke mensen ik moet benaderen om dit plan van de grond te krijgen. Naar mijn idee zijn de volgende partijen hiermee gemoeid: de gemeente Rotterdam, de winkeliersvereniging van bijvoorbeeld Rotterdam Centrum of winkelcentrum Zuidplein, en de eventuele sponsoren zoals bijvoorbeeld Philips of Difrax.

Gerelateerde Plannen

Prototype

Awareness010

Awareness010 is een conceptuele applicatie die ervoor zorgt dat de burgers van Rotterdam bewuster worden van zijn/haar ecologische voetafdruk. We leveren informatie en dienen als support voor de bewoner die een duurzamere levensstijl wilt aanspannen.

Bekijk dit plan

#HoeftNiet

#HoeftNiet is een campagne voor jongeren en jongvolwassenen om de bewustwording van het “niet perse hoeven” in leven te roepen.

Bekijk dit plan

Tijd voor jezelf

Voorlichting geven en ondersteuning bieden aan moeders om hun weerbaarder en sterk te maken en uit hun isolement halen.

Bekijk dit plan
Citylab010

City guide to Balancing work & family

Ambitieus Rotterdam inspireren om succesvol werk en gezin te combineren.

Bekijk dit plan
Hardnekkige vragen

Hardnekkige problemen pakken wij bij de wortel aan

Wij hebben een overvloed aan best practices, tools en experts. Waar zijn diegenen, die ervoor zorgen dat niet alleen de deeloplossingen functioneren, maar ook het geheel op bedrijfs- en systeemniveau?

Bekijk dit plan
Afbeelding1

Rotterdamse helden!

Combineren van bestaand personenvervoer met goederenvervoer, minder voertuigen in de straat, gezonder, schoner en stillere leefomg

Bekijk dit plan
Eye on earth rotterdam drones

Drones ... replacing fireworks forever

Vervangen van vuurwerk .... Drones ... schoner, stiller en mooier!

Bekijk dit plan
Meer plannen