Ontdek › Plan

Baby voeden in de stad

Aangemaakt: 05 februari 2018

Live borst voeden, kolven of flesje geven aan je baby in een rustige ruimte in het hart van het winkelcentrum.

Den Haag mag zich sinds kort 'meest borstvoedingsvriendelijke gemeente' noemen, zo zijn er 139 locaties waar moeders welkom zijn om hun baby te voeden. Op dit moment zijn er niet alleen zoveel plekken beschikbaar in Rotterdam, ook zijn de huidige plekken nauwelijks zichtbaar. Een ruimte waar moeders ongestoord hun baby kunnen voeden en het winkelen kunnen vervolgen zonder eerst naar huis te moeten haasten, is gewenst. De ruimte bestaat uit een comfortabele setting met alle faciliteiten die moeders nodig hebben om te kunnen voeden: zitstoelen, flessenwarmers, commodes, etc. Op deze manier blijven moeders langer in het winkelcentrum (gunstig voor winkeliers), komen moeders en dus baby’s vaker de deur uit (welzijn en beweging), en wordt de gemeente borstvoedingsvriendelijk. De winkeliersvereniging zou voor een groot deel de kosten kunnen opvangen gezien hun directe profijt, daarnaast kan ik me Nederlandse sponsors zoals Philips Avent voorstellen die hun merchandise beschikbaar stellen.

Waarom goed voor Rotterdam?

Een dergelijke ruimte is sociaal naar moeders met baby's toe, het is een tegemoetkoming vanuit de gemeente, het past bij deze tijd, het biedt Rotterdam de kans om op de lijst te komen waar Den Haag momenteel op prijkt, het biedt winkeliers economische voordelen om een dergelijke ruimte te faciliteren, en tot slot biedt het moeders rust omdat ze niet langer gehaast door winkels hoeven te racen met huilende baby's. Een andere bijkomstigheid is dat het vanzelf een ontmoetingsplek wordt voor mama's.

Waarom vernieuwend?

Dit concept bestaat nog niet in het format die ik voor ogen heb. Ik zie een haast klinische ruimte voor me waar moeders rustig hun kinderwagen kunnen parkeren, om vervolgens in alle rust een plekje uit te zoeken waar ze hun baby kunnen voeden/verschonen (zowel afzonderlijk als in een gemeenschappelijke zitgedeelte met andere moeders). Een speelhoekje voor oudere kinderen die op hun moeder kunnen wachten. Ik denk dat veel moeders hier blij mee zullen zijn.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Doe mee

Contactpersoon: Sema Uguz

Wij zoeken

Ik wil weten welke mensen ik moet benaderen om dit plan van de grond te krijgen. Naar mijn idee zijn de volgende partijen hiermee gemoeid: de gemeente Rotterdam, de winkeliersvereniging van bijvoorbeeld Rotterdam Centrum of winkelcentrum Zuidplein, en de eventuele sponsoren zoals bijvoorbeeld Philips of Difrax.

Gerelateerde Plannen

Met elkaar voor elkaar

Magic Mix

Idealisme in de praktijk toepassen is een vernieuwend concept. Door diverse doelgroepen te mixen, ontstaat de magic mix.

Bekijk dit plan
Eye on earth rotterdam drones

Drones ... replacing fireworks forever

Vervangen van vuurwerk .... Drones ... schoner, stiller en mooier!

Bekijk dit plan

KONINKRIJKSRACE

De Koninkrijksrace is een zeiltocht van Rotterdam naar Willemstad Curacao met een bemanning die een weerspiegeling van de Nederlandse samenleving vormt.

Bekijk dit plan

HIEROtterdam

Reuzenletters op Centraal Station plein t.b.v. foto's/selfies etc.

Bekijk dit plan

Maak van je brood een deugd- Broodkazernes

In de wijken oud brood inzamelen en met vers gekweekte kruiden bakken tot toast en croutons ( maand houdbaar). Ideaal voor minima, tegen pestdieren, duurzaam, smakelijk, leerzaam, economisch aantrekkelijk, verbindend.

Bekijk dit plan

Bestel Bewust app

Jouw gemeente als koploper in de strijd tegen voedselverspilling

Bekijk dit plan
Boksclinic1

Tienermoeders in beeld

We willen een innovatief trainingsprogramma voor tienermoeders in Rotterdam op de kaart zetten.

Bekijk dit plan
Hef attractietekening

De Hef / De Hef Rotterdam

Op de monumentale Hef kunnen bezoekers langzaam met het Val omhoog naar 48 meter boven de stad. Tussen veel staal en dalende contragewichten en met een steeds weidser uitzicht over heel Rotterdam.

Bekijk dit plan
Meer plannen