Ontdek › Plan

Baby voeden in de stad

Aangemaakt: 05 februari 2018

Live borst voeden, kolven of flesje geven aan je baby in een rustige ruimte in het hart van het winkelcentrum.

Den Haag mag zich sinds kort 'meest borstvoedingsvriendelijke gemeente' noemen, zo zijn er 139 locaties waar moeders welkom zijn om hun baby te voeden. Op dit moment zijn er niet alleen zoveel plekken beschikbaar in Rotterdam, ook zijn de huidige plekken nauwelijks zichtbaar. Een ruimte waar moeders ongestoord hun baby kunnen voeden en het winkelen kunnen vervolgen zonder eerst naar huis te moeten haasten, is gewenst. De ruimte bestaat uit een comfortabele setting met alle faciliteiten die moeders nodig hebben om te kunnen voeden: zitstoelen, flessenwarmers, commodes, etc. Op deze manier blijven moeders langer in het winkelcentrum (gunstig voor winkeliers), komen moeders en dus baby’s vaker de deur uit (welzijn en beweging), en wordt de gemeente borstvoedingsvriendelijk. De winkeliersvereniging zou voor een groot deel de kosten kunnen opvangen gezien hun directe profijt, daarnaast kan ik me Nederlandse sponsors zoals Philips Avent voorstellen die hun merchandise beschikbaar stellen.

Waarom goed voor Rotterdam?

Een dergelijke ruimte is sociaal naar moeders met baby's toe, het is een tegemoetkoming vanuit de gemeente, het past bij deze tijd, het biedt Rotterdam de kans om op de lijst te komen waar Den Haag momenteel op prijkt, het biedt winkeliers economische voordelen om een dergelijke ruimte te faciliteren, en tot slot biedt het moeders rust omdat ze niet langer gehaast door winkels hoeven te racen met huilende baby's. Een andere bijkomstigheid is dat het vanzelf een ontmoetingsplek wordt voor mama's.

Waarom vernieuwend?

Dit concept bestaat nog niet in het format die ik voor ogen heb. Ik zie een haast klinische ruimte voor me waar moeders rustig hun kinderwagen kunnen parkeren, om vervolgens in alle rust een plekje uit te zoeken waar ze hun baby kunnen voeden/verschonen (zowel afzonderlijk als in een gemeenschappelijke zitgedeelte met andere moeders). Een speelhoekje voor oudere kinderen die op hun moeder kunnen wachten. Ik denk dat veel moeders hier blij mee zullen zijn.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Doe mee

Contactpersoon: Sema Uguz

Wij zoeken

Ik wil weten welke mensen ik moet benaderen om dit plan van de grond te krijgen. Naar mijn idee zijn de volgende partijen hiermee gemoeid: de gemeente Rotterdam, de winkeliersvereniging van bijvoorbeeld Rotterdam Centrum of winkelcentrum Zuidplein, en de eventuele sponsoren zoals bijvoorbeeld Philips of Difrax.

Gerelateerde Plannen

Project Bijstand

Mijn idee is om uitkeringsgerechtigden (Bijstand) met een taalachterstand en met geen/lage opleiding te helpen aan een baan.

Bekijk dit plan
Blijstroom

Blijstroom

Blijstroom wil samen met de bewoners van Rotterdam vijf zonnevelden realiseren in de stad

Bekijk dit plan
1494409531752 1494382941

QAbroedplaats APP

Wijkbreed in zetten op samenwerken, gebruikmakend van talenten en ervaringen van personen, instanties en bedrijven om als professionals tot een doorgaande lijn te komen op het gebied van de algehele ontwikkeling van het kind, door middel van een APP

Bekijk dit plan
1. homecrew logo

Homecrew

Buren worden dienstverleners! Vakmensen en buren met talent worden lokaal verbonden.

Bekijk dit plan
Boksclinic1

Tienermoeders in beeld

We willen een innovatief trainingsprogramma voor tienermoeders in Rotterdam op de kaart zetten.

Bekijk dit plan
Afbeelding 2 versie 2 kl

365 dagen zwemmen in de Zevenhuizerplas

De Zevenhuizerplas is perfect zwemwater, maar vaak erg koud. Wij willen kijken hoe we het aangenamer kunnen maken.

Bekijk dit plan

HIEROtterdam

Reuzenletters op Centraal Station plein t.b.v. foto's/selfies etc.

Bekijk dit plan
Prostudentlife   logo transparant

Prostudentlife

Een online community voor jongeren en studenten die alles uit hun leven willen halen

Bekijk dit plan
Meer plannen