Ontdek › Plan

BRICK! De deelfiets parkeertegel.

Aangemaakt: 05 december 2017

Fijne Rotterdamse buitenruimte

BRICK! De deelfiets parkeertegel waar de deelfietsen netjes gestald kunnen worden.

Deelfietsen zijn niet meer weg te denken uit de stad. Makkelijk, snel en je kan ze overal stallen, neerzetten op parkeren. Niet iedereen gaat even netjes om met het stallen van zijn of haar deelfiets. Een doorn in het oog van velen. Met de BRICK kan je eenvoudig en tegen lage kosten parkeerplaatsen creëren daar waar nodig is.

Waarom goed voor Rotterdam?

Nietjes bezet door deelfietsen, deelfietsen als oud vuil achtergelaten is verleden tijd door plekken te creeren waar nodig. Een opgeruimd gezicht en een ergernis minder. Snel en makkelijk inzetbaar, ook tijdelijk. Stoeptegel eruit, BRICK erin en een deelfiets parkeerplek is gemaakt.

Waarom vernieuwend?

Deelfietsen staan nu overal en nergens met als gevolg dat vele zich ergeren aan de 'rommel' van de deelfietsen. Een oplossing die er (nog) niet is, maar snel gerealiseerd kan worden, een 'simpele' stoeptegel met een ondiepe en veilige gleuf, in een van de vele kleuren die mogelijk zijn om de deelfiets te stallen. Valt de fiets om, dan blijft door de ondiepe sleuf het wiel er niet in klemmen. Veilig, netjes en zorgt voor een opgeruimde stad.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Brick met fiets

Doe mee

Organisatie: Hensenmedia / Rotterdammert

Contactpersoon: Frank Hensen

Wij zoeken

De BRICK kan een aanvulling zijn voor steden met deelfietsen. Om de BRICK te ontwikkelen zoek ik producenten die deze tegels in diverse kleuren kunnen maken. Daarnaast een proefperiode op drukke plaatsen waar veel deelfietsen her en der achter gelaten zijn om het effect van een parkeertegel te testen. Hiervoor is medewerking van de Gemeente Rotterdam nodig. Mocht dit succesvol blijken, dan over heel Rotterdam dit plan invoeren waarna andere steden kunnen volgen.

Stappenpla: financiering, producent, prototype, pilot project, evaluatie - BRICKEN!

Heb jij je deelfiets al gebricked? Parkeer de fiets in een BRICK.

Gerelateerde Plannen

Popupstadspark

Pop Up Stadspark Grotekerkplein

Het toekomstig stadspark Grotekerkplein nu al tot leven laten komen en uitproberen wat voor Rotterdammers het ideale stadspark is.

Bekijk dit plan
Orka

SEA-ECO-LOGIC Blauwe Vinvis Dolfijn Orka Haai Zeehond

Het bouwen van vijf levengrootte beelden van zeedieren die verwijzen naar de zee en de haven.

Bekijk dit plan
Groengoed!

Kansrijke Tuinen

Gezamenlijk tuinieren in de wijk voor een mooie, veilige en kindvriendelijke buitenruimte

Bekijk dit plan
Jan metz fenomena

Water Fenomena Rotterdam Prins Alexander

Op het Prins Alexanderplein, in het hart van de laagst gelegen bebouwde polder van Europa, wordt een Water Fenomena georganiseerd; een publieksevenement voor jong en oud dat het Nederlandse thema ‘water en waterbeheer’ onder de aandacht brengt.

Bekijk dit plan
Citylab010 voorstelspeeltuintjeplaatje

Mooi Mooier Middelland Speeltuintje

De bewoners van de Hondiusstraat en de omliggende straten willen de verwaarloosde speelplek op de hoek graag herinrichten, zodat alle kinderen dicht bij huis weer lekker buiten kunnen spelen en de plek weer een vrolijke en verzorgde aanblik biedt.

Bekijk dit plan
Banner rec def

Healing Places - Prototypes

Healing Places is a cross-disciplinary project that aims to create in Rotterdam West prototypes of sensory and therapeutic spaces in the city to improve the population’s physical and mental health.

Bekijk dit plan
20180415 151926

Rotterdam: Print Your City!

In the project Print Your City!, Rotterdam residents upcycle their plastic waste into their public space with the use of robotic 3D printing. In this way Rotterdam uses citizen involvement to become more circular!

Bekijk dit plan
Rattrap

Het Rattenparadijs

Het rattenparadijs is een plan om de rattenoverlast in het groen te verminderen. We doen dit met een nieuwe observatie- en vangmethode waarbij grote aantrekkelijke kooien als observatie- en vangmethode worden gebruikt.

Bekijk dit plan
Meer plannen