Ontdek › Plan

BRICK! De deelfiets parkeertegel.

Aangemaakt: 05 december 2017

Fijne Rotterdamse buitenruimte

BRICK! De deelfiets parkeertegel waar de deelfietsen netjes gestald kunnen worden.

Deelfietsen zijn niet meer weg te denken uit de stad. Makkelijk, snel en je kan ze overal stallen, neerzetten op parkeren. Niet iedereen gaat even netjes om met het stallen van zijn of haar deelfiets. Een doorn in het oog van velen. Met de BRICK kan je eenvoudig en tegen lage kosten parkeerplaatsen creëren daar waar nodig is.

Waarom goed voor Rotterdam?

Nietjes bezet door deelfietsen, deelfietsen als oud vuil achtergelaten is verleden tijd door plekken te creeren waar nodig. Een opgeruimd gezicht en een ergernis minder. Snel en makkelijk inzetbaar, ook tijdelijk. Stoeptegel eruit, BRICK erin en een deelfiets parkeerplek is gemaakt.

Waarom vernieuwend?

Deelfietsen staan nu overal en nergens met als gevolg dat vele zich ergeren aan de 'rommel' van de deelfietsen. Een oplossing die er (nog) niet is, maar snel gerealiseerd kan worden, een 'simpele' stoeptegel met een ondiepe en veilige gleuf, in een van de vele kleuren die mogelijk zijn om de deelfiets te stallen. Valt de fiets om, dan blijft door de ondiepe sleuf het wiel er niet in klemmen. Veilig, netjes en zorgt voor een opgeruimde stad.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Brick met fiets

Doe mee

Organisatie: Hensenmedia / Rotterdammert

Contactpersoon: Frank Hensen

Wij zoeken

De BRICK kan een aanvulling zijn voor steden met deelfietsen. Om de BRICK te ontwikkelen zoek ik producenten die deze tegels in diverse kleuren kunnen maken. Daarnaast een proefperiode op drukke plaatsen waar veel deelfietsen her en der achter gelaten zijn om het effect van een parkeertegel te testen. Hiervoor is medewerking van de Gemeente Rotterdam nodig. Mocht dit succesvol blijken, dan over heel Rotterdam dit plan invoeren waarna andere steden kunnen volgen.

Stappenpla: financiering, producent, prototype, pilot project, evaluatie - BRICKEN!

Heb jij je deelfiets al gebricked? Parkeer de fiets in een BRICK.

Gerelateerde Plannen

Trp background

TROEP-COUP

Rotterdamse kinderen plegen een coup om een schonere stad te maken.

Bekijk dit plan
Pieterdehoochbrugbrug impressiecitylab010

OPEN DICHT bruggedichten.

Wachten was nog nooit zo leuk! De onderkant van bruggen over de Delfshavense Schie wordt verfraaid met poëzie en de bijbehorende website met DIY programma overbrugt de weg naar school en thuis.

Bekijk dit plan
Levendlicht concept

Levend Licht

Het project brengt door interactief licht de brugwachtershuisjes van Rotterdam tijdens zonsondergang tot leven. Hiermee wordt een bijdrage geleverd aan een levendig, poetisch en menselijk straatbeeld in Rotterdam.

Bekijk dit plan
Bef aft lunetten r

Sociaal lichtfabrikaat voor de stad van idee tot markt

Als lichtarchitecten verbeteren we met visie en techniek openbare ruimten en maken deze aantrekkelijk voor verblijf, wandeling en veilige sociale plek.

Bekijk dit plan
Impressie website

Recycled park Rotterdam

Een drijvend landschap, gemaakt van gerecycled plastic. Zo stimuleren we drijvend groen en de circulaire economie!

Bekijk dit plan
Inside swings

Schommelpark

Het schommelpark is een plek waar generaties samenkomen, waar je elkaar ontmoet en waar je samen plezier hebt. Er zijn schommels voor jong en oud, voor iedereen is er plek.

Bekijk dit plan
Afbeelding1

Boomtoppers: alle Rotterdammers kunnen de boom in!

Boomtoppers wil een outdoor sportprogramma rond boomklimmen in een stedelijke omgeving ontwikkelen dat geschikt is voor alle doelgroepen.

Bekijk dit plan
Img 8114

Oostplein Verlicht!

Een lichtend voorbeeld hoe bewoners, ondernemers, kunstenaars en architecten van een doorgangsplein een verblijfsplein maken.

Bekijk dit plan
Meer plannen