Ontdek › Plan

BRICK! De deelfiets parkeertegel.

Aangemaakt: 05 december 2017

Fijne Rotterdamse buitenruimte

BRICK! De deelfiets parkeertegel waar de deelfietsen netjes gestald kunnen worden.

Deelfietsen zijn niet meer weg te denken uit de stad. Makkelijk, snel en je kan ze overal stallen, neerzetten op parkeren. Niet iedereen gaat even netjes om met het stallen van zijn of haar deelfiets. Een doorn in het oog van velen. Met de BRICK kan je eenvoudig en tegen lage kosten parkeerplaatsen creëren daar waar nodig is.

Waarom goed voor Rotterdam?

Nietjes bezet door deelfietsen, deelfietsen als oud vuil achtergelaten is verleden tijd door plekken te creeren waar nodig. Een opgeruimd gezicht en een ergernis minder. Snel en makkelijk inzetbaar, ook tijdelijk. Stoeptegel eruit, BRICK erin en een deelfiets parkeerplek is gemaakt.

Waarom vernieuwend?

Deelfietsen staan nu overal en nergens met als gevolg dat vele zich ergeren aan de 'rommel' van de deelfietsen. Een oplossing die er (nog) niet is, maar snel gerealiseerd kan worden, een 'simpele' stoeptegel met een ondiepe en veilige gleuf, in een van de vele kleuren die mogelijk zijn om de deelfiets te stallen. Valt de fiets om, dan blijft door de ondiepe sleuf het wiel er niet in klemmen. Veilig, netjes en zorgt voor een opgeruimde stad.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Brick met fiets

Doe mee

Organisatie: Hensenmedia / Rotterdammert

Contactpersoon: Frank Hensen

Wij zoeken

De BRICK kan een aanvulling zijn voor steden met deelfietsen. Om de BRICK te ontwikkelen zoek ik producenten die deze tegels in diverse kleuren kunnen maken. Daarnaast een proefperiode op drukke plaatsen waar veel deelfietsen her en der achter gelaten zijn om het effect van een parkeertegel te testen. Hiervoor is medewerking van de Gemeente Rotterdam nodig. Mocht dit succesvol blijken, dan over heel Rotterdam dit plan invoeren waarna andere steden kunnen volgen.

Stappenpla: financiering, producent, prototype, pilot project, evaluatie - BRICKEN!

Heb jij je deelfiets al gebricked? Parkeer de fiets in een BRICK.

Gerelateerde Plannen

20180415 151926

Rotterdam: Print Your City!

In the project Print Your City!, Rotterdam residents upcycle their plastic waste into their public space with the use of robotic 3D printing. In this way Rotterdam uses citizen involvement to become more circular!

Bekijk dit plan
Collage bwh

Brugwachtershuisjes Lab 010

experiment voor collectief hergebruik van 7 eenzame Rotterdamse brugwachtershuisjes

Bekijk dit plan
Route    initiatieven groen recreatie

De Groene Marathon Rotterdam

De Groene Marathon is een recreatieve natuurroute van meer dan veertig kilometer dwars door Rotterdam die de mooiste stukken stadsnatuur met elkaar verbindt.

Bekijk dit plan

Botanische Tuin Afrikaanderwijk

We willen graag van onze tuin een plek maken waar ieder mens met al zijn zintuigen natuur kan beleven.

Bekijk dit plan
Impressie website

Recycled park Rotterdam

Een drijvend landschap, gemaakt van gerecycled plastic. Zo stimuleren we drijvend groen en de circulaire economie!

Bekijk dit plan

ketting ruimen

door middel van een ketting brief constructie mensen aansporen een keer per dag een stuks zwerfvuil oppakken en weggooien met hulp van een speciaal ontwikkelde app

Bekijk dit plan
Voorbeeld container bijplaatsing

AI foto analyse buitenruimte

Het ontwikkelen van een algoritme waarmee foto's van de buitenruimte geanalyseerd kunnen worden, zodat automatisch bepaald kan worden of er misstanden in de omgeving aanwezig zijn.

Bekijk dit plan

Afrikaandermarkt grondstoffen station

Het plaatsen van een afvalinzamel- en verwerkingsstation voor de Afrikaandermarkt, om meer restafval hoogwaardig te kunnen hergebruiken, zwerfafval te voorkomen en te communiceren over afval is grondstof.

Bekijk dit plan
Meer plannen