Ontdek › Plan

BRICK! De deelfiets parkeertegel.

Aangemaakt: 05 december 2017

Fijne Rotterdamse buitenruimte

BRICK! De deelfiets parkeertegel waar de deelfietsen netjes gestald kunnen worden.

Deelfietsen zijn niet meer weg te denken uit de stad. Makkelijk, snel en je kan ze overal stallen, neerzetten op parkeren. Niet iedereen gaat even netjes om met het stallen van zijn of haar deelfiets. Een doorn in het oog van velen. Met de BRICK kan je eenvoudig en tegen lage kosten parkeerplaatsen creëren daar waar nodig is.

Waarom goed voor Rotterdam?

Nietjes bezet door deelfietsen, deelfietsen als oud vuil achtergelaten is verleden tijd door plekken te creeren waar nodig. Een opgeruimd gezicht en een ergernis minder. Snel en makkelijk inzetbaar, ook tijdelijk. Stoeptegel eruit, BRICK erin en een deelfiets parkeerplek is gemaakt.

Waarom vernieuwend?

Deelfietsen staan nu overal en nergens met als gevolg dat vele zich ergeren aan de 'rommel' van de deelfietsen. Een oplossing die er (nog) niet is, maar snel gerealiseerd kan worden, een 'simpele' stoeptegel met een ondiepe en veilige gleuf, in een van de vele kleuren die mogelijk zijn om de deelfiets te stallen. Valt de fiets om, dan blijft door de ondiepe sleuf het wiel er niet in klemmen. Veilig, netjes en zorgt voor een opgeruimde stad.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Brick met fiets

Doe mee

Organisatie: Hensenmedia / Rotterdammert

Contactpersoon: Frank Hensen

Wij zoeken

De BRICK kan een aanvulling zijn voor steden met deelfietsen. Om de BRICK te ontwikkelen zoek ik producenten die deze tegels in diverse kleuren kunnen maken. Daarnaast een proefperiode op drukke plaatsen waar veel deelfietsen her en der achter gelaten zijn om het effect van een parkeertegel te testen. Hiervoor is medewerking van de Gemeente Rotterdam nodig. Mocht dit succesvol blijken, dan over heel Rotterdam dit plan invoeren waarna andere steden kunnen volgen.

Stappenpla: financiering, producent, prototype, pilot project, evaluatie - BRICKEN!

Heb jij je deelfiets al gebricked? Parkeer de fiets in een BRICK.

Gerelateerde Plannen

Inside swings

Schommelpark

Het schommelpark is een plek waar generaties samenkomen, waar je elkaar ontmoet en waar je samen plezier hebt. Er zijn schommels voor jong en oud, voor iedereen is er plek.

Bekijk dit plan
Schermafbeelding 2017 04 03 om 13.56.20

Drijvend park

Rotterdam heeft veel ‘oude’ havens die steeds minder gebruikt worden door economische scheepvaart. Door het bouwen van drijvende parken betrekken we de stad bij het water richten we stad optimaal in voor het gebruik door zijn bewoners

Bekijk dit plan
Rotterdam   3d next level  v4

Rotterdam in 3D

Een eyecatcher en icoon voor onze stad: Rotterdam in 3D. Wij willen niet alleen in pop-up de letters “Rotterdam” in 3D realiseren, maar ook de belangrijkste gebouwen en eyecatchers van de stad erin verwerken, zodat iedereen ermee op de foto kan!

Bekijk dit plan
Pieterdehoochbrugbrug impressiecitylab010

OPEN DICHT bruggedichten.

Wachten was nog nooit zo leuk! De onderkant van bruggen over de Delfshavense Schie wordt verfraaid met poëzie en de bijbehorende website met DIY programma overbrugt de weg naar school en thuis.

Bekijk dit plan
Water fenomena slide

Water Fenomena Rotterdam Prins Alexander

Op het Prins Alexanderplein, in het hart van de laagst gelegen bebouwde polder van Europa, wordt een Water Fenomena georganiseerd; een publieksevenement voor jong en oud dat het Nederlandse thema ‘water en waterbeheer’ onder de aandacht brengt.

Bekijk dit plan
D1f17a 301c2965122c40d68d93f5bd191b42f6 mv2 d 3264 2034 s 2

Stadslab Hanze Route

De Hanze route is een initiatief om de ruimtelijke ordening in Nederland van een nieuwe decentrale integrale strategie te voorzien geïnspireerd op het Hanzemodel. Dit om zachte en harde beleidsdoelen te verbinden op alle niveau (micro, meso, macro)

Bekijk dit plan
Dsc 8506

PleinPark 't Landje Cool-Zuid

Plein 't Landje in Cool-Zuid is nu een stenig en monofunctioneel sport- en speelplein. Stadslab Cool-Zuid wil samen met gebruikers en betrokkenen van plein 't Landje het plein transformeren tot een zachter en groener PleinPark voor de hele buurt.

Bekijk dit plan
Img 20180225 151557

ROTTERDAM'S PURE ARTERIES AND VEINS.

Houd waterlichamen en de omliggende gebieden vrij van menselijke afvalstoffen en natuurlijk afval. Verbeter de ecologie voor zwemvogels en het uiterlijk van de stad.

Bekijk dit plan
Meer plannen