Ontdek › Plan

Building "The City"

Aangemaakt: 10 oktober 2017

Cultuur als vernieuwende kracht

Een landmark die Rotterdam nog meer op de wereldkaart zet, net als de Euromast, de kubuswoningen de Markthal en de Kuip.

Een gebouw neerzetten dat past in het Rotterdamse karakter, dat letterlijk en figuurlijk de stad omschrijft. Een gebouw dat te zien is vanaf land, water en vanuit de lucht. Een nieuw Rotterdams toeristisch icoon.

Waarom goed voor Rotterdam?

Dit gaat zorgen voor een enorme impuls in het toerisme naar Rotterdam, het word een permanent toeristische trekpleister. Een trekpleister dat puur Rotterdam uitstraalt.
Dit zal de welvaart alsmede het imago van de stad stimuleren. Dit zal zorgen voor werkgelegenheid in de stad. Kortom, alles om Rotterdam nog verder op de kaart te zetten.

Waarom vernieuwend?

Rotterdam staat in de wereld bekend als een architectonische hotspot met veel vernieuwende gebouwen. Dit gebouw is een wereldprimeur. Er is namelijk geen enkele andere stad in de wereld die een ontwerp als dit heeft.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Buildingthecity010

Doe mee

Contactpersoon: Arjan van Gilst

E-mail: buildingthecity010@gmail.com

Wij zoeken

Ik zoek investeerders, projectontwikkelaars, ontwerpers om dit hele project uit te werken van idee naar realisatie.

Gerelateerde Plannen

Dsc03804

Unity For Rotterdam

Concert: 'I Have a Dream' & Droomoptochten.

Bekijk dit plan
Whatsapp image 2017 05 24 at 2.46.17 am

The Art Academy

Met actieve artiesten leiden wij jonge talenten op in hun kunst en brengen hen in contact met grote opdrachtgevers uit ons netwerk.

Bekijk dit plan

Maasstad Fotowedstrijd

Met de Fotowedstrijd willen fotografen uit heel Nederland oproepen om de Nieuwe Maas, haar oevers, de havens op een creatieve wijze in beeld te brengen.

Bekijk dit plan
Mhl rotterdam happylist

MyHappyList

Houd jouw lijst bij met activiteiten die jij nog graag wilt doen in Rotterdam, deel deze lijst met je goede vrienden en collega's en beleef de happy momenten samen!

Bekijk dit plan
Artzone 010 artlab

ARTZONE-010

Semi-permanent kunstlaboratorium als experimentele vrijplaats en proeftuin voor beeldende kunst en design.

Bekijk dit plan
Architectuurroute 'rondje rotterdam' met leerlingen van accent 'de rotterdam.1

New Futuristic Minds

Een event over mode, lifestyl, kunst, innovatie, duurzaamheid, architectuur van Rotterdam en stad van mogelijkheden de boventoon voeren.

Bekijk dit plan
Tunnelvisie01

Tunnelvisie

Tunnelvisie is een lange reeks aaneengeschakelde schermen in de metrotunnel, die door de snelheid van de metro een geanimeerd verhaal vertellen.

Bekijk dit plan
Cover

Multiform

Multiform is an innovative tool to challenge the issue of inclusivity in our 21st century, diverse society. Multiform proposes games in the context of the sport class at school to teach openness and empathy, which will then filter into wider society.

Bekijk dit plan
Meer plannen