Ontdek › Plan

Building "The City"

Aangemaakt: 10 oktober 2017

Cultuur als vernieuwende kracht

Een landmark die Rotterdam nog meer op de wereldkaart zet, net als de Euromast, de kubuswoningen de Markthal en de Kuip.

Een gebouw neerzetten dat past in het Rotterdamse karakter, dat letterlijk en figuurlijk de stad omschrijft. Een gebouw dat te zien is vanaf land, water en vanuit de lucht. Een nieuw Rotterdams toeristisch icoon.

Waarom goed voor Rotterdam?

Dit gaat zorgen voor een enorme impuls in het toerisme naar Rotterdam, het word een permanent toeristische trekpleister. Een trekpleister dat puur Rotterdam uitstraalt.
Dit zal de welvaart alsmede het imago van de stad stimuleren. Dit zal zorgen voor werkgelegenheid in de stad. Kortom, alles om Rotterdam nog verder op de kaart te zetten.

Waarom vernieuwend?

Rotterdam staat in de wereld bekend als een architectonische hotspot met veel vernieuwende gebouwen. Dit gebouw is een wereldprimeur. Er is namelijk geen enkele andere stad in de wereld die een ontwerp als dit heeft.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Buildingthecity010

Doe mee

Contactpersoon: Arjan van Gilst

E-mail: buildingthecity010@gmail.com

Wij zoeken

Ik zoek investeerders, projectontwikkelaars, ontwerpers om dit hele project uit te werken van idee naar realisatie.

Gerelateerde Plannen

RE GENERATE

REGENERATE is een tweejarig project gericht op de doorontwikkeling van het online platform voor beginnend creatief ondernemers.

Bekijk dit plan
Dsc 0983 foto

DanceforHealth, internationaal centrum Dans&Gezondheid

Een vruchtbare ontmoetingsplek waar experts op het vlak van dans & gezondheid hun creativiteit, kennis en kunde samenbrengen en in samenwerking met en voor mensen met Parkinson, Reuma, MS innovatieve bewegingsprogramma’s ontwikkelen.

Bekijk dit plan

Maasstad Fotowedstrijd

Met de Fotowedstrijd willen fotografen uit heel Nederland oproepen om de Nieuwe Maas, haar oevers, de havens op een creatieve wijze in beeld te brengen.

Bekijk dit plan
Sfa008002854

BunkBed

Met ’BunkBed’ kunnen bunkers langs de kust worden herbestemd voor culturele doeleinden, waaronder historische overnachtingen.

Bekijk dit plan
Schermafbeelding 2016 10 31 om 11.48.36

KunstenLab voor Futurologie

Het Laatste Nieuws over de Toekomst: 10 burgers laten zich een intensieve week lang informeren, inspireren en geven hun eigen visie op de toekomst

Bekijk dit plan

Gebouw De Heuvel ‘PLEK voor GESPREK’

Gebouw De Heuvel heeft de ambitie om een PLEK voor GESPREK te ontwikkelen waar de vier Unesco-thema’s aan de orde komen. Ondersteund door gastvrije horeca kan zowel binnen als buiten de kunst van het luisteren en spreken geoefend worden.

Bekijk dit plan
Whatsapp image 2017 05 24 at 2.46.17 am

The Art Academy

Met actieve artiesten leiden wij jonge talenten op in hun kunst en brengen hen in contact met grote opdrachtgevers uit ons netwerk.

Bekijk dit plan

HéWi

HéWi is een project om Rotterdammers uit de anonimiteit te halen en op een creatieve manier aan elkaar te introduceren.

Bekijk dit plan
Meer plannen