Ontdek › Plan

Building "The City"

Aangemaakt: 10 oktober 2017

Cultuur als vernieuwende kracht

Een landmark die Rotterdam nog meer op de wereldkaart zet, net als de Euromast, de kubuswoningen de Markthal en de Kuip.

Een gebouw neerzetten dat past in het Rotterdamse karakter, dat letterlijk en figuurlijk de stad omschrijft. Een gebouw dat te zien is vanaf land, water en vanuit de lucht. Een nieuw Rotterdams toeristisch icoon.

Waarom goed voor Rotterdam?

Dit gaat zorgen voor een enorme impuls in het toerisme naar Rotterdam, het word een permanent toeristische trekpleister. Een trekpleister dat puur Rotterdam uitstraalt.
Dit zal de welvaart alsmede het imago van de stad stimuleren. Dit zal zorgen voor werkgelegenheid in de stad. Kortom, alles om Rotterdam nog verder op de kaart te zetten.

Waarom vernieuwend?

Rotterdam staat in de wereld bekend als een architectonische hotspot met veel vernieuwende gebouwen. Dit gebouw is een wereldprimeur. Er is namelijk geen enkele andere stad in de wereld die een ontwerp als dit heeft.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Buildingthecity010

Doe mee

Contactpersoon: Arjan van Gilst

E-mail: buildingthecity010@gmail.com

Wij zoeken

Ik zoek investeerders, projectontwikkelaars, ontwerpers om dit hele project uit te werken van idee naar realisatie.

Gerelateerde Plannen

Gebouw De Heuvel ‘PLEK voor GESPREK’

Gebouw De Heuvel heeft de ambitie om een PLEK voor GESPREK te ontwikkelen waar de vier Unesco-thema’s aan de orde komen. Ondersteund door gastvrije horeca kan zowel binnen als buiten de kunst van het luisteren en spreken geoefend worden.

Bekijk dit plan

Healthy People Lab: casus 2

Healthy People is een Citylab waarin de Maasstad Academie, The Patching Zone uitnodigt als aanjager voor transitie in de zorgopleiding, dit doen we aan de hand van casus 2..

Bekijk dit plan
Vt museum rdam 01 web

Cultuurwerkplaats

Het ontwikkelen van het product cultuurwerkplaats middels 2 pilots: Bewoners en culturele ondernemers uit de buurt werken samen aan het verbeteren van de sociale en economische situatie van de wijk en hun bewoners.

Bekijk dit plan
Stadspodium knitting in the city 28 augustus fotografie joline van den oever dsc 0497

Een Granny's Finest club in iedere wijk van Rotterdam

De handwerkclub en het designermerk van Granny's Finest zijn middelen om ouderen maar ook generaties op laagdrempelige wijze bij elkaar te brengen. Hierdoor wordt eenzaamheid onder ouderen voorkomen.

Bekijk dit plan
Cliq jij mee 1 638

CLIQ - Connecting Culture & Business

Een nieuw netwerk voor ‘challengers en game changers’ in cultuur en bedrijfsleven

Bekijk dit plan
Sweet spot

From Black Spot to Sweet Spot

10 bedrijven worden gekoppeld aan 10 kunstenaars. Samen onderzoeken ze creativiteit en ondernemerschap.

Bekijk dit plan
Voorkantfoto

Een medialab voor kinderen

Iedere vakantie keuze uit een serie workshops waar creativiteit met digitale media centraal staat. Werken aan je 21e eeuwse vaardigheden was nog nooit zo leuk!

Bekijk dit plan
Skarlokaal kids

SKARlokaal

SKARlokaal is een vorm van “embedded kunstenaarschap”: kunstenaars huren leegstaande ruimten in of nabij een school, en gaan vandaaruit een langdurige relatie aan met school en omgeving.

Bekijk dit plan
Meer plannen