Ontdek › Plan

Business succes: jong geleerd, oud gedaan!

Aangemaakt: 17 maart 2018

Rotterdam economisch vooruit

Startende ondernemers worden persoonlijk begeleid door ervaren Rotterdamse Ondernemers

Het lukt niet elke ondernemer om zijn/haar onderneming tot een succes te maken. Gemiddeld stopt 30 procent van de ondernemers na het eerste jaar (Bron: KvK/ING). In bepaalde Rotterdamse winkelstraten is dit goed zichtbaar door de leegstand.
Rotterdammers met een ondernemershart die jarenlang ervaring hebben opgedaan met het ondernemerschap, hebben een enorme bagage aan kennis en deskundigheid. Om de overlevingskansen van startende ondernemers te verhogen wordt de kennis en deskundigheid van gevestigde Rotterdamse ondernemers ingezet.
De startende ondernemer wordt, een jaar lang, persoonlijk begeleid door een ervaren Rotterdamse ondernemer, werkzaam in de zelfde branche. Zo kan het reilen en zeilen van de (startende) onderneming besproken worden. Problemen, dilemma’s en successen worden met de begeleider besproken. Naast de persoonlijke begeleiding zullen er o.a. kleinschalige sessies georganiseerd worden, zodat ondernemers hun ervaringen kunnen delen.

Waarom goed voor Rotterdam?

Een succesvolle onderneming levert de stad het volgende: een sterkere (lokale) economie, levert (in)direct banen op, verminderd leegstand in de detailhandel en verminderd de instroom naar de bijstand.

Waarom vernieuwend?

Het is vernieuwend, omdat:
1. het verder gaat dan alleen het verstrekken van informatie;
2. persoonlijke begeleiding op basis van achtergrond en deskundigheid. Dit ten behoeve van de effectiviteit;
3. een effectieve oplossing om de overlevingskansen van startende ondernemers te verhogen;
4. en brengt de doelgroepen jong en oud bij elkaar door.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Doe mee

Contactpersoon: Amina, H., Bilal, K.

Gerelateerde Plannen

Sparespace  locatie

SpareSpace; Co-retailing in Rotterdam

SpareSpace maakt verborgen ondernemers zichtbaar in vier wijken in Rotterdam. Webshops, ambachtslieden, startende bedrijven, ondernemende statushouders worden zichtbaar, verlevendigen de winkelstraten en helpen elkaar vooruit.

Bekijk dit plan
Coders at computer

Days of Code

Coding is the skill of the future. During our bootcamp, you will learn to code and build your own projects.

Bekijk dit plan

Rotterdam Connected

Door heel Rotterdam gefaseerd high speed internet aanleggen. Bij elke herinrichting van straten meteen een (loze) leiding opnemen waar glasvezel ingeblazen kan worden.

Bekijk dit plan
Rustaurant

Rustaurant Rotterdam

Een akoestisch aangename setting (rust) kan restaurantbezoekers met een gehoorprobleem helpen het sociale karakter van een gezamenlijk etentje op een prettige manier te ervaren.

Bekijk dit plan
Rotterdamse tegelbakkerij

De Rotterdamse Tegelbakkerij

Dit is onze droom, een echte Rotterdamse tegelbakkerij. Waar we tegels maken van oud stads plastic. Zo maken we de circulaire economie tastbaar, begrijpbaar en praktisch.

Bekijk dit plan
Blue food gr 10

Zero Foodwaste Rotterdam

Zero foodwaste Rotterdam werkt aan minder voedselverspilling. In 2018 al 5% minder tot 90% in 2030 en daarna naar 0 in 010!

Bekijk dit plan
R0 69 600 450 269 tender varen rotterdam

Het water centraal

Breng het water terug en daarmee ook de mogelijkheden om het water te gebruiken. Vissen, zwemmen, varen, zeilen, toerisme, beroepsvaart en alle mogelijkheden die dat te bieden heeft.

Bekijk dit plan
Leapfunder 1

AirDnD

AirDnD.nl, voluit Air Drink ’n Dine, is het platform waar iedereen een huiskamerrestaurant kan starten en reserveren.

Bekijk dit plan
Meer plannen