Ontdek › Plan

BuurtBizKids

Aangemaakt: 04 juni 2018

Heb hart voor onderwijs

In BuurtBizKids leren basisschoolkinderen hun mening te vormen en te uiten en gaan de dialoog aan met elkaar en buurtbewoners.

Wij willen basisschoolkinderen die niet vanzelfsprekend mee kunnen in de kansen die Rotterdam biedt verborgen ambities en talenten laten ontdekken door hen onder begeleiding van corporate professionals de leefbaarheid in hun buurt te laten vergroten. In BuurtBizKids leren basisschoolkinderen hun mening te vormen en te uiten en gaan de dialoog aan met elkaar en buurtbewoners over verbeterpunten in hun buurt. Onder begeleiding van professionals gebruiken ze ondernemerschapsvaardigheden, zoals creatief en oplossingsgericht denken, samenwerken en ideeën omzetten naar praktische toepassingen. Ze werken toe naar de Impact Markt waar ze hun ideeën en oplossingen uitvoeren. Zo hebben zij een positieve bijdrage aan uitdagingen in de wijk en bevorderen zij de sociale cohesie en leefbaarheid.

Waarom goed voor Rotterdam?

volgt

Waarom vernieuwend?

volgt

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Doe mee

Contactpersoon: T.J. Heilbron

E-mail: thiemo@fawakaondernemersschool.nl

Gerelateerde Plannen

Shutterstock 113457850

ONDERWIJSLAB & TALENTSCOUTPROGRAMMA

Het realiseren van een voltijds onderwijsvoorziening voor hoog-intelligente én hoog-sensitieve leerlingen, waarbij de school op een innovatieve manier als onderwijslab en talentscoutprogramma wordt ingericht.

Bekijk dit plan
F83ad43a c548 494b 97ee fe3273fa6c37

Schoolschaken op alle basisscholen in Rotterdam

Schaken op school. In het lesprogramma of na schooltijd in de groepen 3 t/m 6 van alle basisscholen in Rotterdam.

Bekijk dit plan

Jeugdacademie Rotterdam

Jeugdacademie Rotterdam is een platform voor jongeren van 12 t/m 16 die geïnteresseerd zijn in filosofie, kunst en wetenschap.

Bekijk dit plan

4 YOU

Kinderen een kans geven op eigen ontplooiing in cultuur,dans,toneel,muziek en ouders/verzorgers ondersteuning bieden bij de opvoeding

Bekijk dit plan
Burgerschapsvorming1

Het voordeel van de twijfel

Met dit project willen we pabo-studenten en leraren in het primair onderwijs in Rotterdam verder professionaliseren in het versterken van burgerschap van leerlingen.

Bekijk dit plan
Hqdefault

Digitaal schoolplein scholengroep Charlois.

Het digitale schoolplein (een sociaal platform) van de scholengroep Charlois brengt experts binnen de scholengroep samen

Bekijk dit plan
Images 1

Fawaka Naschools Ondernemen

Kinderen maken op jonge leeftijd kennis met duurzaam ondernemen. En daarmee zicht op een aantrekkelijk toekomstperspectief.

Bekijk dit plan
Meer plannen