Ontdek › Plan

Chance 2 Change

Aangemaakt: 30 april 2018

Veilige stad

De totaalaanpak die overlast van problematische jeugdgroepen laat afnemen en mogelijk verdwijnen door inzet op alle leefgebieden.

"Veilige Stad"

Wat Chance 2 Change wil bereiken met de jongeren is dat het gevoel van eigenwaarde, het algemeen welzijn en de sociaal economische positie van de jongeren verbetert. Met als doel dat de jongeren hun waardevolle positie in de maatschappij terug vinden en geen overlast en of delicten meer plegen.

Chance 2 Change zorgt, door hechte samenwerking met al de betrokken maatschappelijke partijen, dat de buurt in haar kracht gaat staan. En vanuit daar gezamenlijke projecten initiëren ter bevordering van de leefomgeving. De buurt wordt weer een veilige plek waar de kinderen kunnen spelen, waar onze opa’s en oma’s rustig van het zonnetje kunnen genieten. Hierdoor stijgt ook de sociaal economische positie van de buurt.

Waarom goed voor Rotterdam?

Veilig voelen in Rotterdam, waar je ook bent! Door Chance 2 Change zal deze primaire levenskwaliteit verbeteren. Het woongenot van de buurtbewoners gaat, door deze totaalaanpak, er op vooruit, waardoor de buurt nog aantrekkelijker wordt. De rust zal nog meer gaan groeien. De buurt is degene die de hulpvrager is, niet de jongeren. Het project is zo flexibel en kan makkelijk uitgerold worden op basis van hulpvraag. Daarom is dit plan goed voor Rotterdam.

Waarom vernieuwend?

Dit is vernieuwend doordat de totale problematische jeugdgroep wordt ingesloten, o.a. door een volledige dagbesteding waarbij de jongeren maatschappijfit worden gemaakt. zij re-integreren krachtiger dan ooit.

Dit door het regisseren van het huidige aanbod binnen het project aangevuld met eigen methodieken. Door deze combinatie bundelen we de krachten en krijgen de jongeren een persoonlijke aanpak die alles omvat. Er worden verschillende losse projecten aan elkaar verbonden. De totaalaanpak!

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Chance 2 change

Doe mee

Organisatie: Twenty2M

Contactpersoon: Mickeal van Melis

Wij zoeken

1. Samenwerking met al de partijen die betrokken zijn met problematische jeugdgroepen.

2. financiële middelen

Gerelateerde Plannen

Images

Vrij radicaal?

Preventie van radicalisering door inzet op de veerkracht van de sociale omgeving met ervaren ambassadeurs

Bekijk dit plan
Symbol invi

Invi

Als reactie op het maatschappelijke probleem van seksueel geweld ontwikkelen wij een nieuw zelfverdedigingsproduct: de Invi armband. Geïnspireerd op de natuur wordt geur ingezet om jezelf op geweldloze en legale manier te kunnen verdedigen.

Bekijk dit plan
Person 2910695 1920

Raise A Flag

Raise A Flag verhoogt de (ervaren) veiligheid en stelt mensen in staat om te durven doen wat ze willen. Het zegt: Hier ben ik! Bij mij ben je veilig.

Bekijk dit plan
1618122 463433943759162 2084847145617161354 o

Van Voedseltuin naar Voedselpark

Méér dan een tuin alleen: de Voedseltuin Rotterdam wordt een park voor iedereen!

Bekijk dit plan
Sympfonie de veilige straat

Symfonie ‘De Veilige Straat’

Door het opzetten van een nieuw samenwerkingsverband tussen partners op het gebied van veiligheid, onderwijs, radicalisering, welzijn en cultuur, willen we de overlast van jongeren op straat verhelpen en jongeren een nieuwe kans geven.

Bekijk dit plan
Safty app

Safer Rotterdam

Create a safety app that makes life in Rotterdam safer for its inhabitants

Bekijk dit plan
Logo

Blijvend uit de Bajes

Om recidiven te verlagen, gaan wij (ex-)gedetineerden begeleiden met inzet van ervaringsdeskundigen, rolmodellen en sport.

Bekijk dit plan
Meer plannen