Ontdek › Plan

Choice - Direction for tomorrow

Aangemaakt: 27 juni 2017

Choice is een laagdrempelig mobiel platform dat de mogelijkheid biedt om burgerschap & participatie samen te brengen.

Choice brengt burgerschap & participatie samen. Elke dag maak je kleine en grote keuzes, afspraken met familie en vrienden, solliciteren op een nieuwe baan, hardlopen of fitness enz. Al deze keuzes bepalen hoe jouw leven er nu en in de toekomst uitziet. Een gedeelte van je keuzes wordt door de politiek beïnvloed. Hiervoor kies je een partij die bij jouw standpunten past. Wat als je meer kan doen? Wat als je jouw keuze in lokale en landelijke vraagstukken kenbaar kan maken? Tegenwoordig worden meningen gedeeld via social media. Met Choice - een laagdrempelig mobiel platform – kan de burger haar stem uitbrengen op bestuurlijke en politieke vraagstukken. Via Choice kan het bestuur onderwerpen die in behandeling zijn voorleggen aan de burger. De burger geeft zijn mening via de mobiele app. De uitslag is meteen zichtbaar voor de bestuurder die dit kan meenemen in de definitieve beslissing. Dit leidt tot een breder gedragen beslissing en maakt de kans op succes bij de uitvoering groter.

Waarom goed voor Rotterdam?

De gemeente Rotterdam is al enige tijd bezig om op allerlei gebieden burgerschap en participatie te vergroten. Het platform Choice kan hierin een belangrijke rol spelen door burgers te informeren en de mogelijkheid te geven mee te kiezen over onderwerpen die hen aangaan. Dit leidt tot breder gedragen beslissingen en betere samenwerking tussen gemeente en burger.

Waarom vernieuwend?

Op dit moment bestaat er nog geen digitale mogelijkheid om als burger op laagdrempelige te participeren in lokale besluitvorming.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Choice logo

Doe mee

Organisatie: Choice

Contactpersoon: Maarten van Dijke

Wij zoeken

Ik ben zeker op zoek naar hulp!
- Goede ideeën zijn altijd welkom.
- Juridische expertise op gebied van dataprotectie en privacy.
- Mogelijkheden om mijn idee te valideren (pilots, interviews, product feedback).
- Mensen die enthousiast worden van dit idee en graag mee willen doen!

Gerelateerde Plannen

Schermafbeelding 2018 11 08 om 11.18.10

Green Life Community

Een online community platform speciaal ingericht voor studenten, met alle duurzame (student gericht) initiatieven gecategoriseerd.

Bekijk dit plan
Rotterdam pages  the place to be rotterdam zuid

The Place to Be op Zuid

The place to be voor jongeren, kunstenaars, muzikanten, flexwerkers, studenten en werkenden in Rotterdam-Zuid. Wij willen voorzien in de toenemende behoefte aan een plek waardoor mensen van heinde en ver naar Rotterdam-Zuid zullen komen.

Bekijk dit plan
Afbeelding1

Rotterdamse helden!

Combineren van bestaand personenvervoer met goederenvervoer, minder voertuigen in de straat, gezonder, schoner en stillere leefomg

Bekijk dit plan
1. homecrew logo

Homecrew

Buren worden dienstverleners! Vakmensen en buren met talent worden lokaal verbonden.

Bekijk dit plan
Wandeling uitnodigend kleiner formaat

Waarde netwerk voor jong en oud

Ouderen worden door jonge mensen geholpen om hun zelfstandigheid te behouden en jongeren worden geholpen om zelfstandiger te worden.

Bekijk dit plan
Banner

MASH UP ON TOUR

Mash up is een clubavond die verschillende subculturen samenbrengt binnen Rotterdam. Hiermee verbindt Mash up verschillende culturen die anders nooit samen zouden komen op een plek.

Bekijk dit plan
Ikbenwij5ktransp

Stichting IKBENWIJ

IKBENWIJ zet zich in tegen de polarisatie in de maatschappij. Wij verbinden mensen van alle leeftijden en achtergronden en brengen ze met elkaar in gesprek en creëren beweging.

Bekijk dit plan
Meer plannen