Ontdek › Plan

CIRKEL

Aangemaakt: 17 augustus 2017

Een duurzame en bereikbare stad

Cirkel is een kleinschalig burgerinitiatief dat een nieuwe bewustzijn wil helpen groeien en verspreiden binnen de samenleving, de

Cirkel wordt gedreven door het besef dat we zelf verantwoordelijkheid moeten opnemen met betrekking tot de zorg voor onszelf en onze omgeving. Door onze krachten te bundelen willen we een keten vormen die verspreiding van duurzame, eco-centrisch, sociaal-artistieke initiatieven stimuleert.
We opereren via artistieke, culturele en sociale acties en projecten binnen de stedelijke context en ook de innerlijk (persoonlijke)sfeer. Hierbij staat duurzaamheid en maatschappelijk engagement in de brede zin van het woord centraal.
We stimuleren netwerken van kennis tussen mensen om de collectieve intelligentie uit te breiden. We nodigen friskijkers, kunstenaars, knutselaars, dichters en hervormers uit om hun ervaring en mening met ons te delen. We organiseren community project's, tentoonstellingen, workshops, discussies.. We werken hierbij heel bewust in kleine groepen om contact en uitwisseling van ideeën te bevorderen.

Waarom goed voor Rotterdam?

Het is belangrijk ons continu bewust te zijn van de nood aan verandering en de overgang naar een ander levenswijze gebaseerd op duurzaamheid en solidariteit. Door ontmoeting te stimuleren tussen diverse sociale groepen, transitie-initiatieven, actiegroepen of burgerplatforms, erkennen we de zoektocht naar een nieuw bewustzijn van de mens in onze dagelijkse werkelijkheid in ons stad.

Waarom vernieuwend?

Wij bieden een platform om naar de wereld te kijken en die te interpreteren, en vervolgens te begrijpen en vorm te geven. Respons/interactie en creativiteit zijn hierbij twee belangrijke elementen; zij verscherpen onze waarneming, verbreden onze perceptie en leiden via creativiteit, sociaal engagement en zelfzorg tot transformatie van ons dagelijks bestaan.
Vanuit dergelijk geestelijk evenwicht streven we ernaar ons denken uit te dagen en te beïnvloeden via verschillende disciplines

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Cirkel logo

Doe mee

Organisatie: Cirkel

Contactpersoon: ximena davalos

E-mail: info@ximenadavalos.com

Wij zoeken

Netwerk met andere sociale/ duurzaam projecten/ initiatieven. In de toekomst subsidie aanvragen

Gerelateerde Plannen

Schermafbeelding 2017 05 21 om 17.58.53

EXPOSITIE ROTTERDAM MAKE IT HAPPEN

De attractieve expositie, plaats van samenkomst en kennisdeler over het WHY WHAT en HOW van het transitie-proces van Rotterdam als leefbare en duurzame stad...

Bekijk dit plan
Zepp gpu citylab010

Zero Emission Ground Power voor Rotterdam Airport

Het creëren van een gezondere omgeving voor personeel en passagiers door het ontwerpen, produceren en inzetten van een zero-emission Ground Power Unit (GPU).

Bekijk dit plan
Dakdorpen walden rotterdam

Dakdorpen Rotterdam

Het grijze dakoppervlak van Rotterdam activeren en omtoveren tot een groene oase voor natuur, recreatie en wonen!

Bekijk dit plan
Treewifi

Treewifi010

TreeWiFi010 is een slim vogelhuisje dat lokaal de luchtkwaliteit meet, is de lucht schoon, dan krijgt de hele straat gratis wifi!

Bekijk dit plan
20161006 je ken t dak op logo def

Het Rotterdamse Dakenboek Je ken 't dak op!

In Rotterdam ligt 14,5 miljoen vierkante meter plat dak smachtend te wachten op invulling. Het Rotterdamse Dakenboek Je ken ‘t dak op! laat zien wat er al wordt gedaan met platte daken in Rotterdam en wat de ambities in de stad zijn.

Bekijk dit plan
Logo makkiebike

MakkieBike

Bij MakkieBike lease je een fiets. Zo ben je altijd voorzien van een fiets voor een laag bedrag per maand, inclusief reparaties!

Bekijk dit plan
Flickbike

FlickBike: Find, Ride, Drop

Deelfiets oplossing zonder vaste stallingen: na gebruik hoeft fiets niet terug. Gebruikers vinden en openen een fiets met een app.

Bekijk dit plan
Meer plannen