Ontdek › Plan

CIRKEL

Aangemaakt: 17 augustus 2017

Een duurzame en bereikbare stad

Cirkel is een kleinschalig burgerinitiatief dat een nieuwe bewustzijn wil helpen groeien en verspreiden binnen de samenleving, de

Cirkel wordt gedreven door het besef dat we zelf verantwoordelijkheid moeten opnemen met betrekking tot de zorg voor onszelf en onze omgeving. Door onze krachten te bundelen willen we een keten vormen die verspreiding van duurzame, eco-centrisch, sociaal-artistieke initiatieven stimuleert.
We opereren via artistieke, culturele en sociale acties en projecten binnen de stedelijke context en ook de innerlijk (persoonlijke)sfeer. Hierbij staat duurzaamheid en maatschappelijk engagement in de brede zin van het woord centraal.
We stimuleren netwerken van kennis tussen mensen om de collectieve intelligentie uit te breiden. We nodigen friskijkers, kunstenaars, knutselaars, dichters en hervormers uit om hun ervaring en mening met ons te delen. We organiseren community project's, tentoonstellingen, workshops, discussies.. We werken hierbij heel bewust in kleine groepen om contact en uitwisseling van ideeën te bevorderen.

Waarom goed voor Rotterdam?

Het is belangrijk ons continu bewust te zijn van de nood aan verandering en de overgang naar een ander levenswijze gebaseerd op duurzaamheid en solidariteit. Door ontmoeting te stimuleren tussen diverse sociale groepen, transitie-initiatieven, actiegroepen of burgerplatforms, erkennen we de zoektocht naar een nieuw bewustzijn van de mens in onze dagelijkse werkelijkheid in ons stad.

Waarom vernieuwend?

Wij bieden een platform om naar de wereld te kijken en die te interpreteren, en vervolgens te begrijpen en vorm te geven. Respons/interactie en creativiteit zijn hierbij twee belangrijke elementen; zij verscherpen onze waarneming, verbreden onze perceptie en leiden via creativiteit, sociaal engagement en zelfzorg tot transformatie van ons dagelijks bestaan.
Vanuit dergelijk geestelijk evenwicht streven we ernaar ons denken uit te dagen en te beïnvloeden via verschillende disciplines

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Cirkel logo

Doe mee

Organisatie: Cirkel

Contactpersoon: ximena davalos

E-mail: info@ximenadavalos.com

Wij zoeken

Netwerk met andere sociale/ duurzaam projecten/ initiatieven. In de toekomst subsidie aanvragen

Gerelateerde Plannen

Banner ctylab0100

Don't waste it

Polyester maken van Rotterdams plastic afval. Dat is het idee.

Bekijk dit plan
1486 rotterdam marketing

ZERO EMISSION TRANSPORT voor Rotterdam!

Zero Emissie transportdienst voor de Rotterdamse binnenstad - stadslogistiek met 19 tons elektrische vrachtwagens

Bekijk dit plan
Dsc 7059

serVies

Stel je voor: een servies gekleurd met Rotterdamse fijnstof, de stofdeeltjes die we dagelijks inademen. Durf jij ervan te eten?

Bekijk dit plan
Logo get rid

"Get Rid" organiseert: "Homey"

Get Rid blaast gebruikte materialen een nieuw leven in.

Bekijk dit plan
Sgrw cover 's gravendijkwasstraat

's Gravendijkwasstraat

De langste autowasstraat ter wereld! Met een fijne waternevel in combinatie met groen de schadelijke fijnstof en roet te lijf.

Bekijk dit plan
Armoede kinderen e1449100904908

Suspended Rotterdam

Participatie 2.0, verdeling van kapitaal en waste tegen gaan

Bekijk dit plan
Rotterdamplasticfree

RotterdamPlasticfree

Rotterdamplasticfree is een samenwerkingsverband van Rotterdamse organisaties die de hoeveelheid plastic in de stad stevig terugdringen. Zij voeren op lokaal niveau acties uit om de problematiek die plastic veroorzaakt een halt toe te roepen.

Bekijk dit plan
Meer plannen