Ontdek › Plan

CIRKEL

Aangemaakt: 17 augustus 2017

Een duurzame en bereikbare stad

Cirkel is een kleinschalig burgerinitiatief dat een nieuwe bewustzijn wil helpen groeien en verspreiden binnen de samenleving, de

Cirkel wordt gedreven door het besef dat we zelf verantwoordelijkheid moeten opnemen met betrekking tot de zorg voor onszelf en onze omgeving. Door onze krachten te bundelen willen we een keten vormen die verspreiding van duurzame, eco-centrisch, sociaal-artistieke initiatieven stimuleert.
We opereren via artistieke, culturele en sociale acties en projecten binnen de stedelijke context en ook de innerlijk (persoonlijke)sfeer. Hierbij staat duurzaamheid en maatschappelijk engagement in de brede zin van het woord centraal.
We stimuleren netwerken van kennis tussen mensen om de collectieve intelligentie uit te breiden. We nodigen friskijkers, kunstenaars, knutselaars, dichters en hervormers uit om hun ervaring en mening met ons te delen. We organiseren community project's, tentoonstellingen, workshops, discussies.. We werken hierbij heel bewust in kleine groepen om contact en uitwisseling van ideeën te bevorderen.

Waarom goed voor Rotterdam?

Het is belangrijk ons continu bewust te zijn van de nood aan verandering en de overgang naar een ander levenswijze gebaseerd op duurzaamheid en solidariteit. Door ontmoeting te stimuleren tussen diverse sociale groepen, transitie-initiatieven, actiegroepen of burgerplatforms, erkennen we de zoektocht naar een nieuw bewustzijn van de mens in onze dagelijkse werkelijkheid in ons stad.

Waarom vernieuwend?

Wij bieden een platform om naar de wereld te kijken en die te interpreteren, en vervolgens te begrijpen en vorm te geven. Respons/interactie en creativiteit zijn hierbij twee belangrijke elementen; zij verscherpen onze waarneming, verbreden onze perceptie en leiden via creativiteit, sociaal engagement en zelfzorg tot transformatie van ons dagelijks bestaan.
Vanuit dergelijk geestelijk evenwicht streven we ernaar ons denken uit te dagen en te beïnvloeden via verschillende disciplines

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Cirkel logo

Doe mee

Organisatie: Cirkel

Contactpersoon: ximena davalos

E-mail: info@ximenadavalos.com

Wij zoeken

Netwerk met andere sociale/ duurzaam projecten/ initiatieven. In de toekomst subsidie aanvragen

Gerelateerde Plannen

Dakakker

Slimdak

Een proefopstelling van een dak dat 7 x meer water buffert dan een gewoon groendak, bovenop het dakpaviljoen van Het Schieblock

Bekijk dit plan
Innovaties

,,Energy and Fuel,,!

Schone voordelige energie en maak zelf waterstof uit water.

Bekijk dit plan
Logo makkiebike

MakkieBike

Bij MakkieBike lease je een fiets. Zo ben je altijd voorzien van een fiets voor een laag bedrag per maand, inclusief reparaties!

Bekijk dit plan
Collageentree

De Bron van Middelland: weerbare, waterrijke wijk

Bewoners ontwerpen duurzaam plan voor Oostervant en omgeving

Bekijk dit plan
Test image skyecho v1

HD Weather and Storm surveillance on your doorstep

Our plan is to offer Rotterdam high resolution (street level) weather surveillance products that helps citizens and local companies becoming more resilient to storm and weather disruptive events.

Bekijk dit plan
Plantengang 3

Moss Air Filter

Het realiseren van een natuurlijk luchtfilter van levend mos in het innovatieve BlueCity, waardoor buitenlucht gezuiverd van fijnstof in de werkruimtes geleid wordt. Dit stelt ons in staat de optimale opstelling voor zo'n mosfilter te onderzoeken.

Bekijk dit plan

"ode" aan de BioDiversiteit

Het bedenken en maken van een "monument" /standbeeld ter ere van de Biodiversiteit

Bekijk dit plan
12901368 1031865426894843 851048262647949262 o

De BMX Fietsschool

Praktijkgerichte verkeerseducatie voor basisschoolleerlingen en/of buurtkinderen met de BMX fiets

Bekijk dit plan
Meer plannen