Ontdek › Plan

CIRKEL

Aangemaakt: 17 augustus 2017

Een duurzame en bereikbare stad

Cirkel is een kleinschalig burgerinitiatief dat een nieuwe bewustzijn wil helpen groeien en verspreiden binnen de samenleving, de

Cirkel wordt gedreven door het besef dat we zelf verantwoordelijkheid moeten opnemen met betrekking tot de zorg voor onszelf en onze omgeving. Door onze krachten te bundelen willen we een keten vormen die verspreiding van duurzame, eco-centrisch, sociaal-artistieke initiatieven stimuleert.
We opereren via artistieke, culturele en sociale acties en projecten binnen de stedelijke context en ook de innerlijk (persoonlijke)sfeer. Hierbij staat duurzaamheid en maatschappelijk engagement in de brede zin van het woord centraal.
We stimuleren netwerken van kennis tussen mensen om de collectieve intelligentie uit te breiden. We nodigen friskijkers, kunstenaars, knutselaars, dichters en hervormers uit om hun ervaring en mening met ons te delen. We organiseren community project's, tentoonstellingen, workshops, discussies.. We werken hierbij heel bewust in kleine groepen om contact en uitwisseling van ideeën te bevorderen.

Waarom goed voor Rotterdam?

Het is belangrijk ons continu bewust te zijn van de nood aan verandering en de overgang naar een ander levenswijze gebaseerd op duurzaamheid en solidariteit. Door ontmoeting te stimuleren tussen diverse sociale groepen, transitie-initiatieven, actiegroepen of burgerplatforms, erkennen we de zoektocht naar een nieuw bewustzijn van de mens in onze dagelijkse werkelijkheid in ons stad.

Waarom vernieuwend?

Wij bieden een platform om naar de wereld te kijken en die te interpreteren, en vervolgens te begrijpen en vorm te geven. Respons/interactie en creativiteit zijn hierbij twee belangrijke elementen; zij verscherpen onze waarneming, verbreden onze perceptie en leiden via creativiteit, sociaal engagement en zelfzorg tot transformatie van ons dagelijks bestaan.
Vanuit dergelijk geestelijk evenwicht streven we ernaar ons denken uit te dagen en te beïnvloeden via verschillende disciplines

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Cirkel logo

Doe mee

Organisatie: Cirkel

Contactpersoon: ximena davalos

E-mail: info@ximenadavalos.com

Wij zoeken

Netwerk met andere sociale/ duurzaam projecten/ initiatieven. In de toekomst subsidie aanvragen

Gerelateerde Plannen

2016 09 16 12.44.44

Dakgaard

Het beheren van de boomgaard op het dak van het treinstation Hofplein met bijenstand en compostwormenboerdeij.

Bekijk dit plan
12901368 1031865426894843 851048262647949262 o

De BMX Fietsschool

Praktijkgerichte verkeerseducatie voor basisschoolleerlingen en/of buurtkinderen met de BMX fiets

Bekijk dit plan
Armoede kinderen e1449100904908

Suspended Rotterdam

Participatie 2.0, verdeling van kapitaal en waste tegen gaan

Bekijk dit plan
Pakhuis vanaf weiland.jpeg

‘1ste Historische pand op waterstof-energie’

Het eerste historische bedrijfspand in Rotterdam, Nederland, dat volledig zelfvoorzienend is door middel van een eigen waterstof energiecentrale.

Bekijk dit plan
Img 0336

Energie uit de Maas

Met het plaatsen van turbines energie opwekken uit de stroming van de Maas.

Bekijk dit plan
Materiaal met logo

Van plastic naar PLASTICIET

Plasticiet is een initiatief dat inspeelt op een van de grootste afvalstromen die het minst benut wordt namelijk: plastic. Wij geloven dat we met een sterk materiaal, design en kleinschalige gemeenschappen de wereld een beetje beter kunnen maken.

Bekijk dit plan
Sdg event september

Rotterdam voor de 17 global SDG's

Het event lanceert de 17 SDG's voor Rotterdam, door Rotterdam en met Rotterdam. Het event creërt verbindingen, synergiën tussen- en een overzicht van alle duurzame initiatieven die Rotterdam rijk is.

Bekijk dit plan
Flickbike

FlickBike: Find, Ride, Drop

Deelfiets oplossing zonder vaste stallingen: na gebruik hoeft fiets niet terug. Gebruikers vinden en openen een fiets met een app.

Bekijk dit plan
Meer plannen