Ontdek › Plan

CityGoals - Heel Rotterdam aan de participatie

Aangemaakt: 03 mei 2017

CityGoals biedt een podium voor Rotterdamse ideeën afkomstig van bewoners wiens stem nog niet genoeg gehoord wordt.

CityGoals werkt aan een app waar deze mensen moeiteloos via mobiel of computer hun idee kunnen delen. Mede buurtbewoners kunnen in hun wijk participeren door te stemmen op hun favoriete idee. Daarnaast kunnen zij feedback delen zodat het idee kan groeien. Ook kunnen zij het idee steunen door een financiële bijdragen te leveren. Nadat het idee is uitgevoerd kunnen betrokkenen met één druk op de knop laten weten hoe zij over het project denken.

Waarom goed voor Rotterdam?

CityGoals biedt een podium voor Rotterdamse ideeën afkomstig van bewoners wiens stem nog niet genoeg gehoord wordt. Wij gaan de wijken in om die buurvrouw te vinden die voor iedereen klaar staat en weet wat goed is voor haar omgeving. Wij merken dat juist die mensen goeie ideeën hebben maar vaak niet de middelen, vaardigheden of het netwerk om hun idee onder de aandacht te brengen. Daardoor raken actieve burgers minder gemotiveerd juist nu de overheid bewoners wil inspireren om te participeren.

Waarom vernieuwend?

Door onze nadruk te leggen op het actief op zoek te gaan naar ambassadeurs en actieve burgers in de wijken willen wij zorgen dat deze mensen gehoord worden en dit laten zien via het platform. Door een samenwerking op te bouwen met de vele programma’s die de overheid al heeft zoals de gebiedscommissies, wijkconciërges en de lokale buurtverenigingen richten wij ons op het bouwen van een participerend Rotterdam.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Jurriaan snikkers 99062

Doe mee

Organisatie: Hallopeter.nl - Freelance projectmanager

Contactpersoon: Peter Reckers

E-mail: mail@hallopeter.nl

Telefoon: +31611364130

Wij zoeken

Samenwerkingen met overheid, Buurtcommissies, Wijkconciërges en lokale verenigingen. Wij hebben feedback, advies en subsidie nodig.

Gerelateerde Plannen

President van de Verenigde Straten

Kinderen kiezen hun eigen President van de Verenigde Straten en maken hiermee kennis met allerlei aspecten waaronder democratische waarden en het verkondigen van een mening.

Bekijk dit plan

Open deuren, open gemeenschappen

Het organiseren van een open nacht voor alle gebedshuizen in Rotterdam, met als doel het leggen van verbindingen tussen verschillende groepen in de stad.

Bekijk dit plan
Banner

MASH UP ON TOUR

Mash up is een clubavond die verschillende subculturen samenbrengt binnen Rotterdam. Hiermee verbindt Mash up verschillende culturen die anders nooit samen zouden komen op een plek.

Bekijk dit plan
Hef attractietekening

De Hef / De Hef Rotterdam

Op de monumentale Hef kunnen bezoekers langzaam met het Val omhoog naar 48 meter boven de stad. Tussen veel staal en dalende contragewichten en met een steeds weidser uitzicht over heel Rotterdam.

Bekijk dit plan
Prototype

Awareness010

Awareness010 is een conceptuele applicatie die ervoor zorgt dat de burgers van Rotterdam bewuster worden van zijn/haar ecologische voetafdruk. We leveren informatie en dienen als support voor de bewoner die een duurzamere levensstijl wilt aanspannen.

Bekijk dit plan
Afbeelding1

Rotterdamse helden!

Combineren van bestaand personenvervoer met goederenvervoer, minder voertuigen in de straat, gezonder, schoner en stillere leefomg

Bekijk dit plan
Img 20180519 wa0014

SpelenisDelen

Een mobiele Pop-up Playground om Rotterdammers weer te laten spelen. Met als doel weerbaarheid en creatief oplossingsvermogen te vergroten.

Bekijk dit plan
Meer plannen