Ontdek › Plan

CityGoals - Heel Rotterdam aan de participatie

Aangemaakt: 03 mei 2017

CityGoals biedt een podium voor Rotterdamse ideeën afkomstig van bewoners wiens stem nog niet genoeg gehoord wordt.

CityGoals werkt aan een app waar deze mensen moeiteloos via mobiel of computer hun idee kunnen delen. Mede buurtbewoners kunnen in hun wijk participeren door te stemmen op hun favoriete idee. Daarnaast kunnen zij feedback delen zodat het idee kan groeien. Ook kunnen zij het idee steunen door een financiële bijdragen te leveren. Nadat het idee is uitgevoerd kunnen betrokkenen met één druk op de knop laten weten hoe zij over het project denken.

Waarom goed voor Rotterdam?

CityGoals biedt een podium voor Rotterdamse ideeën afkomstig van bewoners wiens stem nog niet genoeg gehoord wordt. Wij gaan de wijken in om die buurvrouw te vinden die voor iedereen klaar staat en weet wat goed is voor haar omgeving. Wij merken dat juist die mensen goeie ideeën hebben maar vaak niet de middelen, vaardigheden of het netwerk om hun idee onder de aandacht te brengen. Daardoor raken actieve burgers minder gemotiveerd juist nu de overheid bewoners wil inspireren om te participeren.

Waarom vernieuwend?

Door onze nadruk te leggen op het actief op zoek te gaan naar ambassadeurs en actieve burgers in de wijken willen wij zorgen dat deze mensen gehoord worden en dit laten zien via het platform. Door een samenwerking op te bouwen met de vele programma’s die de overheid al heeft zoals de gebiedscommissies, wijkconciërges en de lokale buurtverenigingen richten wij ons op het bouwen van een participerend Rotterdam.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Jurriaan snikkers 99062

Doe mee

Organisatie: Hallopeter.nl - Freelance projectmanager

Contactpersoon: Peter Reckers

E-mail: mail@hallopeter.nl

Telefoon: +31611364130

Wij zoeken

Samenwerkingen met overheid, Buurtcommissies, Wijkconciërges en lokale verenigingen. Wij hebben feedback, advies en subsidie nodig.

Gerelateerde Plannen

#HoeftNiet

#HoeftNiet is een campagne voor jongeren en jongvolwassenen om de bewustwording van het “niet perse hoeven” in leven te roepen.

Bekijk dit plan

Groen, grijs en gelukkig

Ouderen stimuleren om in de tuin te werken, stil te staan bij de schoonheid van natuur, natuurherinneringen van vroeger ophalen.

Bekijk dit plan
Prostudentlife   logo transparant

Prostudentlife

Een online community voor jongeren en studenten die alles uit hun leven willen halen

Bekijk dit plan
Tekening presentatie 1

FietsErBij

FietsErBij is een innovatieve multifunctionele fietsenstalling die de buitenruimte mooier, groener en speelser maakt.

Bekijk dit plan

Bestel Bewust app

Jouw gemeente als koploper in de strijd tegen voedselverspilling

Bekijk dit plan
Blijstroom

Blijstroom

Blijstroom wil samen met de bewoners van Rotterdam vijf zonnevelden realiseren in de stad

Bekijk dit plan
Dsc 0140

Zonne-energie in combinatie met Zonwering

Het integreren van zonnecellen in zonwering in de vorm van bevestiging van zonnecelfolie op buitenzonwering! Fabricage en eventuele montage door gepensioneerde ouderen en/of door arbeidsgehandicapten.

Bekijk dit plan
Meer plannen