Ontdek › Plan

City Sky Temple

Aangemaakt: 28 mei 2018

Fijne Rotterdamse buitenruimte

Door middel van het intrigeren van een therapeutische rooftop stilte tuin hebben de overprikkelde Rotterdammers een toevluchtsoord van groenvoorziening te midden van de stad waar zij tot rust kunnen komen en kunnen ontspannen.

Het concept City Sky Temple betreft een therapeutische zentuin te midden van de stad, gelegen op het dak van hoogbouw (bedrijf torens/woontorens). Een bijzondere combinatie van de traditionele kloostertuin en de rauwe karakteristieke Rotterdamse hoogbouw. De stad met alle drukte en prikkels en de afgelegen kloostertuinen die een oase van rust en stilte zijn. Er is steeds meer behoefte om even te kunnen ‘ontsnappen’ van de stad. Hier komt de therapeutische zentuin aan bod. Deze wordt geplaatst op de hoogste daken van Rotterdam, om te midden van de stad letterlijk te kunnen ontstijgen en ontsnappen van de drukte, teveel aan prikkels en geluidsvervuiling die de stad als leefomgeving met zich meebrengt. Dit zonder de stad uit te hoeven of ver te moeten reizen om hetzelfde effect te behalen, als die van een natuurgebied. De City Sky Temple staat voor de waarden; zelfreflectie, rust en stilte om weer in balans en tot rust te komen.

Waarom goed voor Rotterdam?

Door verstedelijking en digitalisering brengt de moderne stadsmens steeds meer tijd door binnen of verwijdert van de natuur. Een bezoek aan of het kijken naar de natuur leidt tot een vermindering van pijn en negatieve emoties zoals boosheid, vermoeidheid en somberheid en toename van positieve gevoelens en energie. Tegelijkertijd zal dit concept ondersteuning bieden voor het bieden van meer groeninnovatie in de stad, als een verlichting voor de inwoners van Rotterdam die zich overweldigd voelen.

Waarom vernieuwend?

Het concept is vernieuwend, omdat er in het centrum van Rotterdam een tekort wordt ervaren aan groen en aan de rustgevende stilte die een natuurgebied met zich meebrengt. Daar waar wel groenvoorziening is, wordt deze ervaren als massaal en daardoor de rust gevende factor ontbrekend. De vele (hoogbouw) daken die ongebruikte m2 hebben in het stadscentrum, zijn hiervoor de oplossing om rustgevend groen te integreren in het stadscentrum van Rotterdam.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Pretotype 1  city sky temple met uitleg

Doe mee

Organisatie: Studente International Lifestyle Studies

Contactpersoon: Chriege Cnossen

Wij zoeken

Ik ben op zoek naar woon/bedrijfstorens die graag zouden willen investeren in het verbeteren van de kwaliteit van leven in de stad Rotterdam en daarbij willen investeren in de toekomst van de leefbare stad.

Gerelateerde Plannen

Straatkijkers2

De Rotterdamse Straatkijkers

100 dagen uitkijken op 1 lijn. De straten maken Rotterdam! Deze willen wij in de kijker zetten als onderdeel van de stad!

Bekijk dit plan

Botanische Tuin Afrikaanderwijk

We willen graag van onze tuin een plek maken waar ieder mens met al zijn zintuigen natuur kan beleven.

Bekijk dit plan
Img 8114

Oostplein Verlicht!

Een lichtend voorbeeld hoe bewoners, ondernemers, kunstenaars en architecten van een doorgangsplein een verblijfsplein maken.

Bekijk dit plan
Laat rotterdam je rotterdam vertellen

Laat Rotterdam je Rotterdam vertellen

Kunst, cultuur, stadsgeschiedenis, innovativiteit en techniek komen samen in de vorm van bankjes, tafels, prullenbakken en grondpanelen met een typisch herkenbaar Rotterdams-custom-made design, afgestemd op het stadsgedeelte waar het geplaatst is

Bekijk dit plan
Scan 35

De Taaltuin in Spangen Verrijkt!

De Taaltuin in Spangen wil spelen voor alle kinderen mogelijk maken, met een selectie van 8 nieuwe taalspeelleerobjecten!

Bekijk dit plan
Orka

SEA-ECO-LOGIC Blauwe Vinvis Dolfijn Orka Haai Zeehond

Het bouwen van vijf levengrootte beelden van zeedieren die verwijzen naar de zee en de haven.

Bekijk dit plan
Img 20180225 151557

ROTTERDAM'S PURE ARTERIES AND VEINS.

Houd waterlichamen en de omliggende gebieden vrij van menselijke afvalstoffen en natuurlijk afval. Verbeter de ecologie voor zwemvogels en het uiterlijk van de stad.

Bekijk dit plan
Brick met fiets

BRICK! De deelfiets parkeertegel.

BRICK! De deelfiets parkeertegel waar de deelfietsen netjes gestald kunnen worden.

Bekijk dit plan
Meer plannen