Ontdek › Plan

City Sky Temple

Aangemaakt: 28 mei 2018

Fijne Rotterdamse buitenruimte

Door middel van het intrigeren van een therapeutische rooftop stilte tuin hebben de overprikkelde Rotterdammers een toevluchtsoord van groenvoorziening te midden van de stad waar zij tot rust kunnen komen en kunnen ontspannen.

Het concept City Sky Temple betreft een therapeutische zentuin te midden van de stad, gelegen op het dak van hoogbouw (bedrijf torens/woontorens). Een bijzondere combinatie van de traditionele kloostertuin en de rauwe karakteristieke Rotterdamse hoogbouw. De stad met alle drukte en prikkels en de afgelegen kloostertuinen die een oase van rust en stilte zijn. Er is steeds meer behoefte om even te kunnen ‘ontsnappen’ van de stad. Hier komt de therapeutische zentuin aan bod. Deze wordt geplaatst op de hoogste daken van Rotterdam, om te midden van de stad letterlijk te kunnen ontstijgen en ontsnappen van de drukte, teveel aan prikkels en geluidsvervuiling die de stad als leefomgeving met zich meebrengt. Dit zonder de stad uit te hoeven of ver te moeten reizen om hetzelfde effect te behalen, als die van een natuurgebied. De City Sky Temple staat voor de waarden; zelfreflectie, rust en stilte om weer in balans en tot rust te komen.

Waarom goed voor Rotterdam?

Door verstedelijking en digitalisering brengt de moderne stadsmens steeds meer tijd door binnen of verwijdert van de natuur. Een bezoek aan of het kijken naar de natuur leidt tot een vermindering van pijn en negatieve emoties zoals boosheid, vermoeidheid en somberheid en toename van positieve gevoelens en energie. Tegelijkertijd zal dit concept ondersteuning bieden voor het bieden van meer groeninnovatie in de stad, als een verlichting voor de inwoners van Rotterdam die zich overweldigd voelen.

Waarom vernieuwend?

Het concept is vernieuwend, omdat er in het centrum van Rotterdam een tekort wordt ervaren aan groen en aan de rustgevende stilte die een natuurgebied met zich meebrengt. Daar waar wel groenvoorziening is, wordt deze ervaren als massaal en daardoor de rust gevende factor ontbrekend. De vele (hoogbouw) daken die ongebruikte m2 hebben in het stadscentrum, zijn hiervoor de oplossing om rustgevend groen te integreren in het stadscentrum van Rotterdam.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Pretotype 1  city sky temple met uitleg

Doe mee

Organisatie: Studente International Lifestyle Studies

Contactpersoon: Chriege Cnossen

Wij zoeken

Ik ben op zoek naar woon/bedrijfstorens die graag zouden willen investeren in het verbeteren van de kwaliteit van leven in de stad Rotterdam en daarbij willen investeren in de toekomst van de leefbare stad.

Gerelateerde Plannen

Kindervuurwerk

Nationale Kinder Vuurwerk Rotterdam

Een groot vuurwerk bij de Erasmusbrug om 19.00 uur op 31 december om het oude jaar mee af te sluiten en het nieuwe mee te beginnen. Speciaal voor kinderen en gezinnen om hen op te laten groeien met een traditie van groot georganiseerd vuurwerk.

Bekijk dit plan
Img 20180225 151557

ROTTERDAM'S PURE ARTERIES AND VEINS.

Houd waterlichamen en de omliggende gebieden vrij van menselijke afvalstoffen en natuurlijk afval. Verbeter de ecologie voor zwemvogels en het uiterlijk van de stad.

Bekijk dit plan
Popupstadspark

Pop Up Stadspark Grotekerkplein

Het toekomstig stadspark Grotekerkplein nu al tot leven laten komen en uitproberen wat voor Rotterdammers het ideale stadspark is.

Bekijk dit plan
Schermafbeelding 2017 04 03 om 13.56.20

Drijvend park

Rotterdam heeft veel ‘oude’ havens die steeds minder gebruikt worden door economische scheepvaart. Door het bouwen van drijvende parken betrekken we de stad bij het water richten we stad optimaal in voor het gebruik door zijn bewoners

Bekijk dit plan
Fao infographic urbantrees en

Smart Urban Forest, de waarde van bomen

Iedereen houdt van bomen. Wij willen Rotterdam vergroenen met meer en mooiere bomen door omwonenden en bedrijven via blockchain en nieuwe business modellen mede-eigenaar te maken

Bekijk dit plan
Route    initiatieven groen recreatie

De Groene Marathon Rotterdam

De Groene Marathon is een recreatieve natuurroute van meer dan veertig kilometer dwars door Rotterdam die de mooiste stukken stadsnatuur met elkaar verbindt.

Bekijk dit plan
Jan metz fenomena

Water Fenomena 2019 Rotterdam Prins Alexander

Op het Prins Alexanderplein, in het hart van de laagst gelegen bebouwde polder van Europa, wordt een Water Fenomena georganiseerd; een publieksevenement voor jong en oud dat het Nederlandse thema ‘water en waterbeheer’ onder de aandacht brengt.

Bekijk dit plan

Kinderen maken de stad

Een ontmoetingsplek waar generaties samen kunnen spelen en waar sociale barrières worden doorbroken.

Bekijk dit plan
Meer plannen