Ontdek › Plan

City Sky Temple

Aangemaakt: 28 mei 2018

Fijne Rotterdamse buitenruimte

Door middel van het intrigeren van een therapeutische rooftop stilte tuin hebben de overprikkelde Rotterdammers een toevluchtsoord van groenvoorziening te midden van de stad waar zij tot rust kunnen komen en kunnen ontspannen.

Het concept City Sky Temple betreft een therapeutische zentuin te midden van de stad, gelegen op het dak van hoogbouw (bedrijf torens/woontorens). Een bijzondere combinatie van de traditionele kloostertuin en de rauwe karakteristieke Rotterdamse hoogbouw. De stad met alle drukte en prikkels en de afgelegen kloostertuinen die een oase van rust en stilte zijn. Er is steeds meer behoefte om even te kunnen ‘ontsnappen’ van de stad. Hier komt de therapeutische zentuin aan bod. Deze wordt geplaatst op de hoogste daken van Rotterdam, om te midden van de stad letterlijk te kunnen ontstijgen en ontsnappen van de drukte, teveel aan prikkels en geluidsvervuiling die de stad als leefomgeving met zich meebrengt. Dit zonder de stad uit te hoeven of ver te moeten reizen om hetzelfde effect te behalen, als die van een natuurgebied. De City Sky Temple staat voor de waarden; zelfreflectie, rust en stilte om weer in balans en tot rust te komen.

Waarom goed voor Rotterdam?

Door verstedelijking en digitalisering brengt de moderne stadsmens steeds meer tijd door binnen of verwijdert van de natuur. Een bezoek aan of het kijken naar de natuur leidt tot een vermindering van pijn en negatieve emoties zoals boosheid, vermoeidheid en somberheid en toename van positieve gevoelens en energie. Tegelijkertijd zal dit concept ondersteuning bieden voor het bieden van meer groeninnovatie in de stad, als een verlichting voor de inwoners van Rotterdam die zich overweldigd voelen.

Waarom vernieuwend?

Het concept is vernieuwend, omdat er in het centrum van Rotterdam een tekort wordt ervaren aan groen en aan de rustgevende stilte die een natuurgebied met zich meebrengt. Daar waar wel groenvoorziening is, wordt deze ervaren als massaal en daardoor de rust gevende factor ontbrekend. De vele (hoogbouw) daken die ongebruikte m2 hebben in het stadscentrum, zijn hiervoor de oplossing om rustgevend groen te integreren in het stadscentrum van Rotterdam.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Pretotype 1  city sky temple met uitleg

Doe mee

Organisatie: Studente International Lifestyle Studies

Contactpersoon: Chriege Cnossen

Wij zoeken

Ik ben op zoek naar woon/bedrijfstorens die graag zouden willen investeren in het verbeteren van de kwaliteit van leven in de stad Rotterdam en daarbij willen investeren in de toekomst van de leefbare stad.

Gerelateerde Plannen

Kinderen maken de stad

Een ontmoetingsplek waar generaties samen kunnen spelen en waar sociale barrières worden doorbroken.

Bekijk dit plan
20180415 151926

Rotterdam: Print Your City!

In the project Print Your City!, Rotterdam residents upcycle their plastic waste into their public space with the use of robotic 3D printing. In this way Rotterdam uses citizen involvement to become more circular!

Bekijk dit plan
1

Crooswijksebocht ""Groenpoort naar de Rottemeren"'

Een groene Stadspoort naar het natuurgebied de Rottemeren

Bekijk dit plan
Img 20180225 151557

ROTTERDAM'S PURE ARTERIES AND VEINS.

Houd waterlichamen en de omliggende gebieden vrij van menselijke afvalstoffen en natuurlijk afval. Verbeter de ecologie voor zwemvogels en het uiterlijk van de stad.

Bekijk dit plan
Afbeelding poort van hoop 1

Poort van Hoop

De poort van Hoop is een reële tastbare poort die gesitueerd is op Maasvlakte 2. Een nieuw landmark voor de stad en voor het land.

Bekijk dit plan
Rattrap

Het Rattenparadijs

Het rattenparadijs is een plan om de rattenoverlast in het groen te verminderen. We doen dit met een nieuwe observatie- en vangmethode waarbij grote aantrekkelijke kooien als observatie- en vangmethode worden gebruikt.

Bekijk dit plan
Image

Vondelpark in Rotterdam

Een leuk vondelpark (Amsterdam) in Rotterdam.

Bekijk dit plan
Meer plannen