Ontdek › Plan

Climate Club Rotterdam – Netwerkclub voor de toekomst

Aangemaakt: 25 mei 2017

Een duurzame en bereikbare stad

De Climate Club is een groep van 100 greenminded Rotterdamse ondernemers die zien en erkennen dat het anders moet. Deze club mensen willen we verbinden, om elkaar te versterken en inspireren op duurzame en sociale thema’s.

Wij vinden dat Rotterdam de duurzame kar moet gaan trekken in Nederland op het gebied van circulaire economie en groene vooruitgang. Om dit proces te versnellen en om greenminded, ondernemend Rotterdam een stem en platform te bieden, starten we een netwerkclub voor 100 duurzame ondernemers in de stad.

We gaan casussen bespreken over de stad, fungeren als een vrije denktank over toekomstige inrichting, wonen, werken, zorgen en verzorgd worden. Onze aanpak is positief, resultaatgericht, open en inclusief. Geen activisme, maar een brede groep professionals die door regelmatig bij elkaar te komen duurzame activiteiten kunnen ontplooien en elkaar kunnen versterken.

We hebben onlangs 1 kick-off meeting gehad voor 25 geïnteresseerden en zij reageerden zeer positief. Ons doel is dit professioneel op te zetten, daarom betalen de 100 leden een contributie. Aan Citylab vragen we een eenmalige opstartsubsidie voor website, oprichtingskosten, ontwerp en een klein deel van het programma.

Waarom goed voor Rotterdam?

Als Rotterdam hebben wij de grootste uitdaging van heel Nederland. Terwijl we 8% van het Nederlandse inkomen produceren, stoten we 20% van de CO2 uit. Het zit in de identiteit van deze stad: massaoverslag en petrochemie.

Rotterdam en haar burgers verlangen naar een gezonde stad. 10.000 banen komen eraan in de circulaire economie aldus Aboutaleb op het ondernemersontbijt. Dan moet daar wel kennis en ondernemerschap voor staan opgelijnd. De Climate Club faciliteert en verbindt deze groep.

Waarom vernieuwend?

Er is een grote groep jonge Rotterdamse ondernemers die het voortouw willen nemen in de transitie die zo hard nodig is de komende decennia. Deze ondernemers zitten verspreid door de stad en zullen wij samenbrengen in de Climate Club. Deze club is niet politiek geladen of negatief-kritisch van aard. We hebben zin in de toekomst en willen vergroenen. Dat kan je niet in je eentje. Met onze interdisciplinaire club delen we het gezamenlijke doel om van R’dam duurzaamheidsstad No. 1 te maken.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Climate club rotterdam

Doe mee

Organisatie: Climate Club Rotterdam

Contactpersoon: Raymond Landegent

E-mail: raymondlandegent@gmail.com

Wij zoeken

Het voornaamste wat we zoeken zijn leden die zich aan willen sluiten bij de Climate Club.

Wij (Nienke Binnendijk (Recycled Park en Blue City), Marten Witkamp (Sustainability Services), Bart van der Zande (The Impact Express) en Raymond Landegent hebben een sterke organisatorische en inhoudelijke basis om dit op poten te zetten.

Van City Lab 010 vragen een we startsubsidie om ons initiatief professioneel en aantrekkelijk op poten te zetten.

Verder willen we middels onze deelname aan CityLab aandacht genereren voor onze club en voor ons doel -> Rotterdam duurzaamheidsstad nummer 1 te maken!

Gerelateerde Plannen

Introductietraining 1024x682

KlimaatGesprekken

KlimaatGesprekken wil Rotterdammers helpen in het verduurzamen van hun levenstijl, op een manier die hoop, humor en handelingsperspectief biedt. Zo willen we de klimaattransitie inspirerend en sneller te maken.

Bekijk dit plan
11187269 987457891266654 2411585231865091523 o

Meer (Schone) Lucht voor de Rotterdammers.

Met 25 Bandenpompen schonere lucht, minder ongelukken & vervuiling voor de Rotterdammers (& 100 euro besparing per auto per jaar).

Bekijk dit plan

Herenboeren Rotterdam

Onze drijfveer is dat we meer grip willen op wat we eten. We willen erop kunnen vertrouwen dat ons eten eerlijk is geproduceerd, met respect voor de boer, de dieren en de natuur.

Bekijk dit plan
Sdg event september

Rotterdam voor de 17 global SDG's

Het event lanceert de 17 SDG's voor Rotterdam, door Rotterdam en met Rotterdam. Het event creërt verbindingen, synergiën tussen- en een overzicht van alle duurzame initiatieven die Rotterdam rijk is.

Bekijk dit plan
Slow mill wake

Duurzame oevers

Oeverbescherming d.m.v. golfenergie generatoren die golven dempen, biodiversiteit stimuleren, lokaal elektriciteit opwekken en aan een breder publiek demonstreren dat golfenergie ook op kleine schaal mogelijk is.

Bekijk dit plan

Stadswindenergie010

Mijn plan is dat Rotterdam centrum gebruik gaat maken van zijn stadswind om horeca, cultuur- en andere openbare gebouwen energie-zelfvoorzienend te maken.

Bekijk dit plan
Banner ctylab0100

Don't waste it

Polyester maken van Rotterdams plastic afval. Dat is het idee.

Bekijk dit plan
Biocascade

Drijvende Afvalwaterrotonde

Ontwikkelen van een drijvende groenvoorziening, die ook dienst doet als afvalwaterzuivering.

Bekijk dit plan
Meer plannen