Ontdek › Plan

Climate Club Rotterdam – Netwerkclub voor de toekomst

Aangemaakt: 25 mei 2017

Een duurzame en bereikbare stad

De Climate Club is een groep van 100 greenminded Rotterdamse ondernemers die zien en erkennen dat het anders moet. Deze club mensen willen we verbinden, om elkaar te versterken en inspireren op duurzame en sociale thema’s.

Wij vinden dat Rotterdam de duurzame kar moet gaan trekken in Nederland op het gebied van circulaire economie en groene vooruitgang. Om dit proces te versnellen en om greenminded, ondernemend Rotterdam een stem en platform te bieden, starten we een netwerkclub voor 100 duurzame ondernemers in de stad.

We gaan casussen bespreken over de stad, fungeren als een vrije denktank over toekomstige inrichting, wonen, werken, zorgen en verzorgd worden. Onze aanpak is positief, resultaatgericht, open en inclusief. Geen activisme, maar een brede groep professionals die door regelmatig bij elkaar te komen duurzame activiteiten kunnen ontplooien en elkaar kunnen versterken.

We hebben onlangs 1 kick-off meeting gehad voor 25 geïnteresseerden en zij reageerden zeer positief. Ons doel is dit professioneel op te zetten, daarom betalen de 100 leden een contributie. Aan Citylab vragen we een eenmalige opstartsubsidie voor website, oprichtingskosten, ontwerp en een klein deel van het programma.

Waarom goed voor Rotterdam?

Als Rotterdam hebben wij de grootste uitdaging van heel Nederland. Terwijl we 8% van het Nederlandse inkomen produceren, stoten we 20% van de CO2 uit. Het zit in de identiteit van deze stad: massaoverslag en petrochemie.

Rotterdam en haar burgers verlangen naar een gezonde stad. 10.000 banen komen eraan in de circulaire economie aldus Aboutaleb op het ondernemersontbijt. Dan moet daar wel kennis en ondernemerschap voor staan opgelijnd. De Climate Club faciliteert en verbindt deze groep.

Waarom vernieuwend?

Er is een grote groep jonge Rotterdamse ondernemers die het voortouw willen nemen in de transitie die zo hard nodig is de komende decennia. Deze ondernemers zitten verspreid door de stad en zullen wij samenbrengen in de Climate Club. Deze club is niet politiek geladen of negatief-kritisch van aard. We hebben zin in de toekomst en willen vergroenen. Dat kan je niet in je eentje. Met onze interdisciplinaire club delen we het gezamenlijke doel om van R’dam duurzaamheidsstad No. 1 te maken.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Climate club rotterdam

Doe mee

Organisatie: Climate Club Rotterdam

Contactpersoon: Raymond Landegent

E-mail: raymondlandegent@gmail.com

Wij zoeken

Het voornaamste wat we zoeken zijn leden die zich aan willen sluiten bij de Climate Club.

Wij (Nienke Binnendijk (Recycled Park en Blue City), Marten Witkamp (Sustainability Services), Bart van der Zande (The Impact Express) en Raymond Landegent hebben een sterke organisatorische en inhoudelijke basis om dit op poten te zetten.

Van City Lab 010 vragen een we startsubsidie om ons initiatief professioneel en aantrekkelijk op poten te zetten.

Verder willen we middels onze deelname aan CityLab aandacht genereren voor onze club en voor ons doel -> Rotterdam duurzaamheidsstad nummer 1 te maken!

Gerelateerde Plannen

Mtm knikkertegel 16 9slide

PlasticLabs

Lokale productie- en kenniscentra voor de verwerking van post-consumer plastics tot hoogwaardige nieuwe producten voor in de wijk

Bekijk dit plan
Everybike010

Everybike010

De deelfiets voor alle Rotterdammers!

Bekijk dit plan
Test image skyecho v1

HD Weather and Storm surveillance on your doorstep

Our plan is to offer Rotterdam high resolution (street level) weather surveillance products that helps citizens and local companies becoming more resilient to storm and weather disruptive events.

Bekijk dit plan
1486 rotterdam marketing

ZERO EMISSION TRANSPORT voor Rotterdam!

Zero Emissie transportdienst voor de Rotterdamse binnenstad - stadslogistiek met 19 tons elektrische vrachtwagens

Bekijk dit plan
12901368 1031865426894843 851048262647949262 o

De BMX Fietsschool

Praktijkgerichte verkeerseducatie voor basisschoolleerlingen en/of buurtkinderen met de BMX fiets

Bekijk dit plan
Dakdorpen walden rotterdam

Dakdorpen Rotterdam

Het grijze dakoppervlak van Rotterdam activeren en omtoveren tot een groene oase voor natuur, recreatie en wonen!

Bekijk dit plan
Dsc 7059

serVies

Stel je voor: een servies gekleurd met Rotterdamse fijnstof, de stofdeeltjes die we dagelijks inademen. Durf jij ervan te eten?

Bekijk dit plan
Rotterdamplasticfree

RotterdamPlasticfree

Rotterdamplasticfree is een samenwerkingsverband van Rotterdamse organisaties die de hoeveelheid plastic in de stad stevig terugdringen. Zij voeren op lokaal niveau acties uit om de problematiek die plastic veroorzaakt een halt toe te roepen.

Bekijk dit plan
Meer plannen