Ontdek › Plan

Convoi Exceptionnel

Aangemaakt: 27 september 2018

Cultuur als vernieuwende kracht

Convoi Exceptionnel is een jaargang voor jongeren uit Rotterdam die willen ontdekken wat voor hen in de toekomst allemaal mogelijk is, op het gebied van kunst, cultuur, media en maatschappij.

Een jaar lang gaat dit klasje elke maand langs bij een bekende organisatie, ondernemer of instelling om te onderzoeken wat ze daar nu precies doen, wat ze drijft, en wat ze nog willen bereiken. Ze gaan bijvoorbeeld langs bij Kunsthal Rotterdam, 75b, een Tweede Kamerlid, Operator Radio, een Europarlementariër in Brussel, Susan Bijl, en het Algemeen Dagblad.

Tussen de bezoeken naar de bedrijven komen we ook bij elkaar in Het Industriegebouw om het onderwerpen te hebben als diversiteit, discriminatie, seksualiteit, identiteit. Hiervoor nodigt de klas verschillende Rotterdammers uit om mee te praten.

Convoi Exceptionnel is voor nieuwsgierige en leergierige mensen tussen 18-23 jaar. Tijdens de bezoeken wordt van de groep verwacht goed voorbereid, actief en met veel nieuwsgierigheid mee te doen, en daarna verslag te doen.

Waarom goed voor Rotterdam?

Rotterdam telt zo'n 9000 werkloze jongeren. Dit betekent dat bijna 18 procent van de jongeren werkloos is, landelijk is dit percentage volgens het CBS 11 procent. Dat moet veranderen: het is een belangrijke periode in je leven waar je werkervaring opbouwt en nieuwe vaardigheden leert. Het is daarom erg belangrijk dat jongeren zich meer bewust worden van wat ze leuk vinden om te doen en wat voor banen er allemaal in Rotterdam bestaan.

Waarom vernieuwend?

Dit project is behalve een traditioneel 'coachings'-traject, zonder student-mentor aspect. De begeleiders van Convoi zijn ook jong en hebben zelf ervaren hoe het is om niet goed te weten wat je wilt doen later. De deelnemers kunnen zo op een toegankelijke, informele en inspirerende manier de stad en haar vele banen leren kennen. Daarnaast heeft Convoi een ongekend programma met bijzondere deelnemende organisaties. Op deze manier komen ze (gratis) in één jaar bij 12 toffe organisaties terecht.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Bureauconvoi websiteblokken 600x400px def4

Doe mee

Organisatie: Bureau Convoi

Contactpersoon: Samira Ben Messaoud

E-mail: info@bureau-convoi.nl

Adres: Goudsesingel 136, 3011KD Rotterdam

Wij zoeken

Ik zoek altijd leuke nieuwe studenten en organisaties voor de nieuwe jaargang!

Gerelateerde Plannen

Participatory theater

Atelier Buiten: Actie in De Groene Connectie

We're experimenting with innovative ways to co-create in public space with citizens through Participatory Arts.

Bekijk dit plan
Mi4h crowdfunding site

5 Fair Design Labs

Materieel voor 5 prototyping en productie faciliteiten. Voor hét Rotterdamse stadslab voor lokale design productie in 4Havens Rotterdam.

Bekijk dit plan

Rotterdams Beeldfonds

Het Rotterdams Beeldfonds heeft het doel heel Rotterdam in beeld te brengen en te houden. Dit doen we door de stad fotografisch te documenteren en bestaand fotografisch materiaal te openbaren.

Bekijk dit plan
3897499 orig

Muziek

Muziektechnologie

Bekijk dit plan
12144913 493646767476386 4740432954770592212 n

Hackerspace Pixelbar

Een plek om deze community te huisvesten om dingen te veranderen ter verbetering, voor de fun of om ervan te leren.

Bekijk dit plan
Mhl rotterdam happylist

MyHappyList

Houd jouw lijst bij met activiteiten die jij nog graag wilt doen in Rotterdam, deel deze lijst met je goede vrienden en collega's en beleef de happy momenten samen!

Bekijk dit plan
161107 abri disclaimer

ABRI: the Future of Making

De nieuwste 3D maaktechnologie wordt levensgroot toegepast in een Rotterdams pioniersproject: een 3D betongeprinte watertaxi halte. Deze revolutionaire, duurzame bouwmethode heeft een grote invloed op de bouw, infrastructuur en architectuur.

Bekijk dit plan

Healthy People Lab: casus 2

Healthy People is een Citylab waarin de Maasstad Academie, The Patching Zone uitnodigt als aanjager voor transitie in de zorgopleiding, dit doen we aan de hand van casus 2..

Bekijk dit plan
Meer plannen