Ontdek › Plan

Crooswijksebocht ""Groenpoort naar de Rottemeren"'

Aangemaakt: 07 juni 2018

Fijne Rotterdamse buitenruimte

Een groene Stadspoort naar het natuurgebied de Rottemeren

De Crooswijkse bocht als eerste Rotterdamse groene stadspoort naar een aangrenzend natuurgebied. In dit geval is het natuurgebied de Rottemeren die eigenlijk daar bij de Crooswijkse bocht start . Deze groene stadspoort opent de weg via de rivier de Rotte naar de Bergse plassen,Lage bergse Bos,hoge bergsebos en de Rottemeren tot zelfs verder Zuid-Holland in via het Bentwoud naar het groene Hart.
Deze groene stadspoort aan de crooswijksebocht is een locatie waar allerlei faciliteiten te vinden zijn die zorgen dat stadsmensen vanuit de stad makelijk hun weg vinden naar het natuurgebied.
De faciliteiten zijn oa. boot verhuur, fiets verhuur en allerlei ander mobiliteit verhuur gekoppeld aan een informatiepunt waar recreanten allerlei informatie kunnen vinden.

De omringende bedrijven zullen we vragen in te spelen op deze ontwikkeling door hun faciliteiten en diensten erop aan te laten sluiten. We denken dan aan terras, met ijs en etenswaren.

Waarom goed voor Rotterdam?

Rotterdamers moeten veel meer de stad uit de natuur in, zeker hun die in oude stadswijken. De natuur is een zegen voor mensen, regelmatig de natuur in geeft energie en verminderd heel veel stress. Natuur bereikbaar maken is dus een must omdat het een gezondere levensstijl ontwikkeld bij Rotterdamers en met name de Crooswijkers.

Waarom vernieuwend?

Volgens ons is er in heel Rotterdam nog geen Groene stadspoort te vinden! Een echte toegangspoort vanuit de stad naar de natuur .Dus een plek vanwaar ik me ( via huurmobiel ) de natuur in kan bewegen.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

1

Doe mee

Organisatie: Richard Lanser

Contactpersoon: Stichting corazon

Wij zoeken

Hulp van de gemeente mbt vergunning

Gerelateerde Plannen

Brick met fiets

BRICK! De deelfiets parkeertegel.

BRICK! De deelfiets parkeertegel waar de deelfietsen netjes gestald kunnen worden.

Bekijk dit plan
Afbeelding1

Boomtoppers: alle Rotterdammers kunnen de boom in!

Boomtoppers wil een outdoor sportprogramma rond boomklimmen in een stedelijke omgeving ontwikkelen dat geschikt is voor alle doelgroepen.

Bekijk dit plan
Scan 35

De Taaltuin in Spangen Verrijkt!

De Taaltuin in Spangen wil spelen voor alle kinderen mogelijk maken, met een selectie van 8 nieuwe taalspeelleerobjecten!

Bekijk dit plan
23137.1587.2b1d 1

Unieke Rotterdamse Zebrapaden

Zebrapaden Uniek Rotterdams maken

Bekijk dit plan
Popupstadspark

Pop Up Stadspark Grotekerkplein

Het toekomstig stadspark Grotekerkplein nu al tot leven laten komen en uitproberen wat voor Rotterdammers het ideale stadspark is.

Bekijk dit plan
Orka

SEA-ECO-LOGIC Blauwe Vinvis Dolfijn Orka Haai Zeehond

Het bouwen van vijf levengrootte beelden van zeedieren die verwijzen naar de zee en de haven.

Bekijk dit plan
Meer plannen