Ontdek › Plan

Crooswijksebocht ""Groenpoort naar de Rottemeren"'

Aangemaakt: 07 juni 2018

Fijne Rotterdamse buitenruimte

Een groene Stadspoort naar het natuurgebied de Rottemeren

De Crooswijkse bocht als eerste Rotterdamse groene stadspoort naar een aangrenzend natuurgebied. In dit geval is het natuurgebied de Rottemeren die eigenlijk daar bij de Crooswijkse bocht start . Deze groene stadspoort opent de weg via de rivier de Rotte naar de Bergse plassen,Lage bergse Bos,hoge bergsebos en de Rottemeren tot zelfs verder Zuid-Holland in via het Bentwoud naar het groene Hart.
Deze groene stadspoort aan de crooswijksebocht is een locatie waar allerlei faciliteiten te vinden zijn die zorgen dat stadsmensen vanuit de stad makelijk hun weg vinden naar het natuurgebied.
De faciliteiten zijn oa. boot verhuur, fiets verhuur en allerlei ander mobiliteit verhuur gekoppeld aan een informatiepunt waar recreanten allerlei informatie kunnen vinden.

De omringende bedrijven zullen we vragen in te spelen op deze ontwikkeling door hun faciliteiten en diensten erop aan te laten sluiten. We denken dan aan terras, met ijs en etenswaren.

Waarom goed voor Rotterdam?

Rotterdamers moeten veel meer de stad uit de natuur in, zeker hun die in oude stadswijken. De natuur is een zegen voor mensen, regelmatig de natuur in geeft energie en verminderd heel veel stress. Natuur bereikbaar maken is dus een must omdat het een gezondere levensstijl ontwikkeld bij Rotterdamers en met name de Crooswijkers.

Waarom vernieuwend?

Volgens ons is er in heel Rotterdam nog geen Groene stadspoort te vinden! Een echte toegangspoort vanuit de stad naar de natuur .Dus een plek vanwaar ik me ( via huurmobiel ) de natuur in kan bewegen.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

1

Doe mee

Organisatie: Richard Lanser

Contactpersoon: Stichting corazon

Wij zoeken

Hulp van de gemeente mbt vergunning

Gerelateerde Plannen

Verborgen tuin

'De Tuin van de Koning'

“Het verwaarloosde schoolplein aan de Koningsveldestraat omvormen tot een nieuw, groen hart van de buurt, om te ontmoeten, werken, leren en een platform te bieden aan cultuur, duurzaamheid en gezonde levensstijl.”

Bekijk dit plan
Img 1214 meeuw

De Heilige Meeuw - ObeCity -

De Heilige Meeuw is een gezonde impuls voor de wijk Beverwaard. Lokale basisschoolkinderen maakten dit ontwerp om buitenspelen in de buurt te stimuleren en Beverwaard op de kaart te zetten.

Bekijk dit plan
Picture rudolf teunissen lunetten

Social citylights

We gaan de openbare ruimte beleving verbeteren met ecologisch verantwoord lichtdesign wat een straat aantrekkelijk en veilig maakt in beleving en identiteit. Het versterkt de beleving en identiteit van de buurt.

Bekijk dit plan
Laat rotterdam je rotterdam vertellen

Laat Rotterdam je Rotterdam vertellen

Kunst, cultuur, stadsgeschiedenis, innovativiteit en techniek komen samen in de vorm van bankjes, tafels, prullenbakken en grondpanelen met een typisch herkenbaar Rotterdams-custom-made design, afgestemd op het stadsgedeelte waar het geplaatst is

Bekijk dit plan
Kindervuurwerk

Nationale Kinder Vuurwerk Rotterdam

Een groot vuurwerk bij de Erasmusbrug om 19.00 uur op 31 december om het oude jaar mee af te sluiten en het nieuwe mee te beginnen. Speciaal voor kinderen en gezinnen om hen op te laten groeien met een traditie van groot georganiseerd vuurwerk.

Bekijk dit plan
Pieterdehoochbrugbrug impressiecitylab010

OPEN DICHT bruggedichten.

Wachten was nog nooit zo leuk! De onderkant van bruggen over de Delfshavense Schie wordt verfraaid met poëzie en de bijbehorende website met DIY programma overbrugt de weg naar school en thuis.

Bekijk dit plan
Grondstoffen station schetsontwerp

Afrikaandermarkt grondstoffen station

Het plaatsen van een afvalinzamel- en verwerkingsstation voor de Afrikaandermarkt, om meer restafval hoogwaardig te kunnen hergebruiken, zwerfafval te voorkomen en te communiceren over afval is grondstof.

Bekijk dit plan
Schermafbeelding 2017 04 03 om 13.56.20

Drijvend park

Rotterdam heeft veel ‘oude’ havens die steeds minder gebruikt worden door economische scheepvaart. Door het bouwen van drijvende parken betrekken we de stad bij het water richten we stad optimaal in voor het gebruik door zijn bewoners

Bekijk dit plan
Meer plannen