Ontdek › Plan

Crooswijksebocht ""Groenpoort naar de Rottemeren"'

Aangemaakt: 07 juni 2018

Fijne Rotterdamse buitenruimte

Een groene Stadspoort naar het natuurgebied de Rottemeren

De Crooswijkse bocht als eerste Rotterdamse groene stadspoort naar een aangrenzend natuurgebied. In dit geval is het natuurgebied de Rottemeren die eigenlijk daar bij de Crooswijkse bocht start . Deze groene stadspoort opent de weg via de rivier de Rotte naar de Bergse plassen,Lage bergse Bos,hoge bergsebos en de Rottemeren tot zelfs verder Zuid-Holland in via het Bentwoud naar het groene Hart.
Deze groene stadspoort aan de crooswijksebocht is een locatie waar allerlei faciliteiten te vinden zijn die zorgen dat stadsmensen vanuit de stad makelijk hun weg vinden naar het natuurgebied.
De faciliteiten zijn oa. boot verhuur, fiets verhuur en allerlei ander mobiliteit verhuur gekoppeld aan een informatiepunt waar recreanten allerlei informatie kunnen vinden.

De omringende bedrijven zullen we vragen in te spelen op deze ontwikkeling door hun faciliteiten en diensten erop aan te laten sluiten. We denken dan aan terras, met ijs en etenswaren.

Waarom goed voor Rotterdam?

Rotterdamers moeten veel meer de stad uit de natuur in, zeker hun die in oude stadswijken. De natuur is een zegen voor mensen, regelmatig de natuur in geeft energie en verminderd heel veel stress. Natuur bereikbaar maken is dus een must omdat het een gezondere levensstijl ontwikkeld bij Rotterdamers en met name de Crooswijkers.

Waarom vernieuwend?

Volgens ons is er in heel Rotterdam nog geen Groene stadspoort te vinden! Een echte toegangspoort vanuit de stad naar de natuur .Dus een plek vanwaar ik me ( via huurmobiel ) de natuur in kan bewegen.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

1

Doe mee

Organisatie: Richard Lanser

Contactpersoon: Stichting corazon

Wij zoeken

Hulp van de gemeente mbt vergunning

Gerelateerde Plannen

Kinderen maken de stad

Een ontmoetingsplek waar generaties samen kunnen spelen en waar sociale barrières worden doorbroken.

Bekijk dit plan

ketting ruimen

door middel van een ketting brief constructie mensen aansporen een keer per dag een stuks zwerfvuil oppakken en weggooien met hulp van een speciaal ontwikkelde app

Bekijk dit plan
Sk de kas logo liggend

Stadskwekerij De Kas

De omvorming van een binnenterrein met Kas in hartje Rotterdam tot een multifunctioneel kenniscentrum over ecologisch groen en kleinschalig waterbeheer. We gaan dit doen vanuit onze leidende waarden biodiversiteit, toegankelijkheid en verbinding

Bekijk dit plan
Img 8114

Oostplein Verlicht!

Een lichtend voorbeeld hoe bewoners, ondernemers, kunstenaars en architecten van een doorgangsplein een verblijfsplein maken.

Bekijk dit plan
Rattrap

Het Rattenparadijs

Het rattenparadijs is een plan om de rattenoverlast in het groen te verminderen. We doen dit met een nieuwe observatie- en vangmethode waarbij grote aantrekkelijke kooien als observatie- en vangmethode worden gebruikt.

Bekijk dit plan
12095074 1563914070514491 3124467014853026157 o

BroodNodig

No bread to waste! - BroodNodig haalt het brood van straat en uit de vuilnisbak!

Bekijk dit plan
Highresscreenshot00007

recycling robotica

robotica fabrieken die huishoudelijk afval sorteren

Bekijk dit plan
Urbanmining jvdt

Urban Mining with Credits

Wij introduceren een nieuwe vorm van crowdfunden. Met als inzet de waarde van afval en het circulair toepassen van grondstoffen.

Bekijk dit plan
Meer plannen