Ontdek › Plan

Crooswijksebocht ""Groenpoort naar de Rottemeren"'

Aangemaakt: 07 juni 2018

Een groene Stadspoort naar het natuurgebied de Rottemeren

De Crooswijkse bocht als eerste Rotterdamse groene stadspoort naar een aangrenzend natuurgebied. In dit geval is het natuurgebied de Rottemeren die eigenlijk daar bij de Crooswijkse bocht start . Deze groene stadspoort opent de weg via de rivier de Rotte naar de Bergse plassen,Lage bergse Bos,hoge bergsebos en de Rottemeren tot zelfs verder Zuid-Holland in via het Bentwoud naar het groene Hart.
Deze groene stadspoort aan de crooswijksebocht is een locatie waar allerlei faciliteiten te vinden zijn die zorgen dat stadsmensen vanuit de stad makelijk hun weg vinden naar het natuurgebied.
De faciliteiten zijn oa. boot verhuur, fiets verhuur en allerlei ander mobiliteit verhuur gekoppeld aan een informatiepunt waar recreanten allerlei informatie kunnen vinden.

De omringende bedrijven zullen we vragen in te spelen op deze ontwikkeling door hun faciliteiten en diensten erop aan te laten sluiten. We denken dan aan terras, met ijs en etenswaren.

Waarom goed voor Rotterdam?

Rotterdamers moeten veel meer de stad uit de natuur in, zeker hun die in oude stadswijken. De natuur is een zegen voor mensen, regelmatig de natuur in geeft energie en verminderd heel veel stress. Natuur bereikbaar maken is dus een must omdat het een gezondere levensstijl ontwikkeld bij Rotterdamers en met name de Crooswijkers.

Waarom vernieuwend?

Volgens ons is er in heel Rotterdam nog geen Groene stadspoort te vinden! Een echte toegangspoort vanuit de stad naar de natuur .Dus een plek vanwaar ik me ( via huurmobiel ) de natuur in kan bewegen.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

1

Doe mee

Organisatie: Richard Lanser

Contactpersoon: Stichting corazon

Wij zoeken

Hulp van de gemeente mbt vergunning

Gerelateerde Plannen

1494409531752 1494382941

QAbroedplaats APP

Wijkbreed in zetten op samenwerken, gebruikmakend van talenten en ervaringen van personen, instanties en bedrijven om als professionals tot een doorgaande lijn te komen op het gebied van de algehele ontwikkeling van het kind, door middel van een APP

Bekijk dit plan

Baby voeden in de stad

Live borst voeden, kolven of flesje geven aan je baby in een rustige ruimte in het hart van het winkelcentrum.

Bekijk dit plan
Met elkaar voor elkaar

Magic Mix

Idealisme in de praktijk toepassen is een vernieuwend concept. Door diverse doelgroepen te mixen, ontstaat de magic mix.

Bekijk dit plan
Rotterdam pages  the place to be rotterdam zuid

The Place to Be op Zuid

The place to be voor jongeren, kunstenaars, muzikanten, flexwerkers, studenten en werkenden in Rotterdam-Zuid. Wij willen voorzien in de toenemende behoefte aan een plek waardoor mensen van heinde en ver naar Rotterdam-Zuid zullen komen.

Bekijk dit plan
Choice logo

Choice - Direction for tomorrow

Choice is een laagdrempelig mobiel platform dat de mogelijkheid biedt om burgerschap & participatie samen te brengen.

Bekijk dit plan
Blijstroom

Blijstroom

Blijstroom wil samen met de bewoners van Rotterdam vijf zonnevelden realiseren in de stad

Bekijk dit plan
Afbeelding 2 versie 2 kl

365 dagen zwemmen in de Zevenhuizerplas

De Zevenhuizerplas is perfect zwemwater, maar vaak erg koud. Wij willen kijken hoe we het aangenamer kunnen maken.

Bekijk dit plan
Meer plannen