Ontdek › Plan

Culture Campsite

Subsidie toegekend € 8.000,00

Aangemaakt: 31 oktober 2018

Cultuur als vernieuwende kracht

Culture Campsite is een duurzame stadscamping en publieke tentoonstelling inéén. Een plek waar je slaapt in kleinschalige architectuur tussen geurige planten op een steenworp afstand van de Maas en nog geen tien minuten van het centrum van Rotterdam.

Culture Campsite is een architectonische en duurzame stadscamping waar je slaapt in een bijzonder object tussen geurige en eetbare planten op nog geen tien minuten van het centrum van Rotterdam en op een steenworp afstand van de Maas. Vanaf medio maart kun je twaalf micro architectonische hoogstandjes bewonderen én huren. De reeks unieke objecten zijn ontworpen door vormgevers, kunstenaars en architecten en veelal gemaakt van gerecyclede materialen. Culture Campsite is er voor iedereen geïnteresseerd in kunst, architectuur, duurzaamheid of een unieke ervaring midden in Rotterdam. Gasten ervaren hoe het is om te overnachten in een experimentele en duurzame omgeving op een omgetoverde stedelijke locatie. Daarnaast biedt de Culture Campsite uitstekende mogelijkheden voor diverse (educatieve) activiteiten zoals workshops en studentenprojecten, sociale (en lokale) interactie in de stadstuin. Om de basis op te zetten voor de culturele stadscamping hebben we een bedrag berekend van €32.000,-.

Waarom goed voor Rotterdam?

Culture Campsite zal zich komende vijf jaar vestigen op het buitenterrein van ‘de KROON’. Dit bedrijfsverzamelgebied voor creatieve ondernemers ligt aan de rand van Delfshaven, direct aan de Maas en tussen de wijken Schiemond en Lloydkwartier in. Een gebied in transitie; bedrijvigheid, ruimte voor (re)creatie en in de verre toekomst misschien een brug naar de overkant, de ultieme kans voor Culture Campsite om aan deze gebiedsontwikkeling bij te dragen.

Waarom vernieuwend?

Culture Campsite maakt op een unieke wijze de ontmoeting tussen bezoekers, kunst, architectuur en duurzaamheid mogelijk. Hier kunnen gasten ongedwongen hun horizon verbreden op het gebied van architectuur, duurzaamheid, innovatie en vormgeving in architectuurstad Rotterdam. Daarnaast ambieert CC een dynamische plek te creëren met nieuwe slaapobjecten en ook op het gebied van het vinden van circulaire oplossingen voor eigen en lokale reststromen ziet CC vele ontwikkelingsmogelijkheden.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Culture campsite image 02b

Doe mee

Organisatie: Culture Campsite

Contactpersoon: Isis Hoos, Thijs Masthoff en Boris Duijneveld

E-mail: culturecampsite@gmail.com

Gerelateerde Plannen

Stadspodium knitting in the city 28 augustus fotografie joline van den oever dsc 0497

Een Granny's Finest club in iedere wijk van Rotterdam

De handwerkclub en het designermerk van Granny's Finest zijn middelen om ouderen maar ook generaties op laagdrempelige wijze bij elkaar te brengen. Hierdoor wordt eenzaamheid onder ouderen voorkomen.

Bekijk dit plan
Momv3 800px

Miracles of Music

In Miracles of Music leren mantelzorgers hoe zij muziek kunnen inzetten tijdens de zorg voor hun kwetsbare naaste. Om daarmee het eigen leven en dat van hun kind, ouder of partner plezieriger en aangenamer te maken.

Bekijk dit plan
Verstopt pand

Bouwplaats Brienenoord

Bouwplaats Brienenoord is een sociaal, artistiek en duurzaam herontwikkelingsproject van het oude zomerkampgebouw op het Eiland van Brienenoord.

Bekijk dit plan

Gebouw De Heuvel ‘PLEK voor GESPREK’

Gebouw De Heuvel heeft de ambitie om een PLEK voor GESPREK te ontwikkelen waar de vier Unesco-thema’s aan de orde komen. Ondersteund door gastvrije horeca kan zowel binnen als buiten de kunst van het luisteren en spreken geoefend worden.

Bekijk dit plan
Architectuurroute 'rondje rotterdam' met leerlingen van accent 'de rotterdam.1

New Futuristic Minds

Een event over mode, lifestyl, kunst, innovatie, duurzaamheid, architectuur van Rotterdam en stad van mogelijkheden de boventoon voeren.

Bekijk dit plan
Mhl rotterdam happylist

MyHappyList

Houd jouw lijst bij met activiteiten die jij nog graag wilt doen in Rotterdam, deel deze lijst met je goede vrienden en collega's en beleef de happy momenten samen!

Bekijk dit plan
Daydream sideview

Daydream

Een donkere, zachte ruimte waarin zakenlui tussen de werkuren door kunnen genieten van muziek en visuals, gebaseerd op de brainwave entertainment voor een optimaal resultaat. Rust en ruimte staan centraal.

Bekijk dit plan
Meer plannen