Ontdek › Plan

Curlingbaan Rotterdam

Subsidie toegekend € 40.000,00

Aangemaakt: 04 juni 2018

Sport beweegt Rotterdam

Curling is hot en wij maken het spel voor iedereen bereikbaar; Rotterdam krijgt elke winter haar eigen curlingbaan, in een aparte

Binnen Schaatsbaan Rotterdam is de afgelopen 5 jaar stukje bij beetje de curlingsport tot leven gekomen, op provisorische basis op onze funbaan. Deze Olympische sport is door de Spelen zelf en als amusement op de Nederlandse tv populairder dan ooit, wat wij merken aan de enorme toename van het aantal aanvragen. Wij willen op sportpark Toepad naast de 400m-baan en de 800 m2-funbaan nog eens 800 m2 ijs neerleggen, waar elke avond op 4 banen met olympische afmetingen in een eigen hal curling gespeeld kan worden.

Waarom goed voor Rotterdam?

Rotterdam is een sportstad bij uitstek waar Rotterdam Topsport de topteams steunt en Rotterdam Sportsupport breedtesport stimuleert gaan deze hand in hand. Een eigen curlingbaan is een aanwinst die dit andermaal versterkt en onderstreept. Juist in de winter als de meeste sporten stil liggen voorziet deze faciliteit in een groeiende behoefte. Iedereen kan het. Plezier en beweging gaan samen in een professionele setting binnen Schaatsbaan Rotterdam.

Waarom vernieuwend?

Curling kun je nog bijna nergens serieus beoefenen. Na Zoetermeer, Tilburg, Herenveen en Utrecht wordt Rotterdam de vijfde curlingbaan van Nederland. Wij liften als eersten mee op de snel groeiende populariteit van deze sport, die door het grote publiek ontdekt is.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Curlingfoto

Doe mee

Contactpersoon: Robbert Wever

E-mail: rwever@freeler.nl

Gerelateerde Plannen

Electro

Verfraaiing elektriciteitshuisjes

Het op betonnen en metalen elektriciteitshuisjes aanbrengen en afcoaten van full colour printwerk.

Bekijk dit plan
Bikepark rotterdam

BikePark Rotterdam

BikePark Rotterdam is een nieuwe sportlocatie voor mountainbikers.

Bekijk dit plan
01 logo

De Doorlopert - uitdagende sportroutes

De ‘DooRlopert’ is een initiatief dat sporten in de buitenlucht spannend en laagdrempelig maakt.

Bekijk dit plan
Rotterdam trimt

Fit happens 010

Het zowel fysiek als virtueel zichtbaar maken van de manier waarop de hele buitenruimte als sportterrein kan worden gebruikt. Het plan beoogt op een ultiem laagdrempelige wijze beweging onder Rotterdammers te bevorderen.

Bekijk dit plan

Zwemplatform Kralingse Plas

Stap in de Kralingse Plas vanaf de straat

Bekijk dit plan
Meer plannen