Ontdek › Plan

Curlingbaan Rotterdam

Subsidie toegekend € 40.000,00

Aangemaakt: 04 juni 2018

Sport beweegt Rotterdam

Curling is hot en wij maken het spel voor iedereen bereikbaar; Rotterdam krijgt elke winter haar eigen curlingbaan, in een aparte

Binnen Schaatsbaan Rotterdam is de afgelopen 5 jaar stukje bij beetje de curlingsport tot leven gekomen, op provisorische basis op onze funbaan. Deze Olympische sport is door de Spelen zelf en als amusement op de Nederlandse tv populairder dan ooit, wat wij merken aan de enorme toename van het aantal aanvragen. Wij willen op sportpark Toepad naast de 400m-baan en de 800 m2-funbaan nog eens 800 m2 ijs neerleggen, waar elke avond op 4 banen met olympische afmetingen in een eigen hal curling gespeeld kan worden.

Waarom goed voor Rotterdam?

Rotterdam is een sportstad bij uitstek waar Rotterdam Topsport de topteams steunt en Rotterdam Sportsupport breedtesport stimuleert gaan deze hand in hand. Een eigen curlingbaan is een aanwinst die dit andermaal versterkt en onderstreept. Juist in de winter als de meeste sporten stil liggen voorziet deze faciliteit in een groeiende behoefte. Iedereen kan het. Plezier en beweging gaan samen in een professionele setting binnen Schaatsbaan Rotterdam.

Waarom vernieuwend?

Curling kun je nog bijna nergens serieus beoefenen. Na Zoetermeer, Tilburg, Herenveen en Utrecht wordt Rotterdam de vijfde curlingbaan van Nederland. Wij liften als eersten mee op de snel groeiende populariteit van deze sport, die door het grote publiek ontdekt is.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Curlingfoto

Doe mee

Contactpersoon: Robbert Wever

E-mail: rwever@freeler.nl

Gerelateerde Plannen

12507182 1710198765892216 4698722798878400859 n

Hockeyclub Delfshaven

We starten een hockeyclub in Rotterdam Delfshaven, een club waar ieder kind de ruimte krijgt om mee te spelen!

Bekijk dit plan
Summer striktly

Stem voor dansers - Salsa Community

Verbinding door dansen. Striktly is een platform waarop nieuwe- tot professionele dansers hun ervaring en kennis met elkaar delen.

Bekijk dit plan
Thumbnail logo 4 %28aangepaste skyline   felle groen%29

CLEAN AIR RUNNING 010

Clean air running 010 helpt de Rotterdammer om te sporten in schone lucht. We maken op een slimme en innovatieve wijze gebruik van data om hardlopers beter te informeren over de luchtkwaliteit in hun stad.

Bekijk dit plan
P1960190

Witte Boten Plan

Het ‘Witte Botenplan’ maakt het mogelijk dat iedereen die wil gaan roeien op de Willem-Alexander Baan een boot kan pakken om plezier te hebben op het water. 10 sportieve roeiboten Volans4all worden gratis ter beschikking gesteld.

Bekijk dit plan
Dsc 7266 als slim object1

Sport Events & People Connected

Mensen pro-actief en laagdrempelig verbinden met sport events, activiteiten en faciliteiten in de buurt die aansluiten op hun persoonlijke interesse profiel.

Bekijk dit plan
 logo  cycling connects op wit

Cycling Connects Rotterdam

De sociale integratie van nieuwkomers (vluchtelingen/asielzoekers/statushouders) bevorderen middels beweging en sportparticipatie met de focus op fietsen. Een stad creëren waar de nieuwkomer wordt verwelkomd door de reeds gevestigde Rotterdammer.

Bekijk dit plan
Screen shot 2018 11 05 at 17.45.24

The Poolclub, natuurlijk zwemmen voor iedereen!!

Het eerste pop-up natuurbad van Nederland, natuurlijk in Rotterdam!!

Bekijk dit plan
Meer plannen