Ontdek › Plan

Curlingbaan Rotterdam

Subsidie toegekend € 40.000,00

Aangemaakt: 04 juni 2018

Sport beweegt Rotterdam

Curling is hot en wij maken het spel voor iedereen bereikbaar; Rotterdam krijgt elke winter haar eigen curlingbaan, in een aparte

Binnen Schaatsbaan Rotterdam is de afgelopen 5 jaar stukje bij beetje de curlingsport tot leven gekomen, op provisorische basis op onze funbaan. Deze Olympische sport is door de Spelen zelf en als amusement op de Nederlandse tv populairder dan ooit, wat wij merken aan de enorme toename van het aantal aanvragen. Wij willen op sportpark Toepad naast de 400m-baan en de 800 m2-funbaan nog eens 800 m2 ijs neerleggen, waar elke avond op 4 banen met olympische afmetingen in een eigen hal curling gespeeld kan worden.

Waarom goed voor Rotterdam?

Rotterdam is een sportstad bij uitstek waar Rotterdam Topsport de topteams steunt en Rotterdam Sportsupport breedtesport stimuleert gaan deze hand in hand. Een eigen curlingbaan is een aanwinst die dit andermaal versterkt en onderstreept. Juist in de winter als de meeste sporten stil liggen voorziet deze faciliteit in een groeiende behoefte. Iedereen kan het. Plezier en beweging gaan samen in een professionele setting binnen Schaatsbaan Rotterdam.

Waarom vernieuwend?

Curling kun je nog bijna nergens serieus beoefenen. Na Zoetermeer, Tilburg, Herenveen en Utrecht wordt Rotterdam de vijfde curlingbaan van Nederland. Wij liften als eersten mee op de snel groeiende populariteit van deze sport, die door het grote publiek ontdekt is.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Curlingfoto

Doe mee

Contactpersoon: Robbert Wever

E-mail: rwever@freeler.nl

Gerelateerde Plannen

Kangoo jumps atletiekbaan

Kangoo Jumps Running - Project

Veilig hardlopen zonder blessures

Bekijk dit plan
Quake

QUAKE

Quake is een applicatie waarmee jongeren uit aandachtswijken worden gestimuleerd om meer gebruik te maken van outdoor sportvelden en pleintjes in hun wijk.

Bekijk dit plan

Zwemplatform Kralingse Plas

Stap in de Kralingse Plas vanaf de straat

Bekijk dit plan
Rebel youngsters

Rebel Youngster Programm

Kinderen / jongeren uit Rotterdam letterlijk en figuurlijk in beweging brengen. Letterlijk voor ‘een leven lang (sport)actief en vitaal’. Figuurlijk om competente, maatschappelijk betrokken burgers te helpen ontwikkelen.

Bekijk dit plan
Foto flyer 1

LaForsa

Jongeren empoweren door middel van sportactiviteiten en het organiseren van evenementen in en voor de buurt.

Bekijk dit plan
Sneakyfitness flash

Sneaky Fitness

Sneaky Fitness: spelenderwijs stimuleren van beweging en sociale cohesie in Bospolder/Tussendijken

Bekijk dit plan
Meer plannen