Ontdek › Plan

Cycling Connects Rotterdam

Aangemaakt: 28 mei 2018

Sport beweegt Rotterdam

De sociale integratie van nieuwkomers (vluchtelingen/asielzoekers/statushouders) bevorderen middels beweging en sportparticipatie met de focus op fietsen. Een stad creëren waar de nieuwkomer wordt verwelkomd door de reeds gevestigde Rotterdammer.

Veel sociaal-culturele barrières maken het lastig om de eerste stappen te maken en uit een migrantennetwerk te geraken. Stress, moeite met de taal, voor lange tijd afhankelijk van een bijstandsuitkering, sociale isolatie en een nieuw bureaucratisch systeem zijn enkele factoren die hier debet aan zijn. Dat kan leiden tot frustraties en ontmoediging. Een gezonde mentale en fysieke gesteldheid is van belang. Middels sportieve maar ook recreatieve activiteiten vormt Cycling Connects een collectief en zal de actieradius van nieuwkomers vergroten. Om de activiteiten toegankelijk te houden, faciliteren wij een ontmoetingsplek en het benodigde materiaal (in bruikleen). Daarnaast dient de ontmoetingsplek als leerplek waar we o.a. middels een eigen werkplaats samen de fietsen zullen onderhouden en ondersteuning bieden bij dagelijkse vraagstukken. Ook zullen er maandelijks extra evenementen plaatsvinden. De activiteiten zijn toegankelijk voor iedere Rotterdammer.

Waarom goed voor Rotterdam?

Het fietsen zal nieuwe ontmoetingen teweegbrengen; nieuwkomers en reeds gevestigde Rotterdammers verbinden; deelnemers laten ontspannen; en een nieuwe (sociale-)omgeving gezamenlijk verkennen. Maar ook binnen een stad die “de fiets als de nieuwe heilige koe” ziet en in haar fietsplan de nadruk legt op een sociale en leefbare stad zal Stichting Cycling Connects fysieke activiteiten inzetten om sociale netwerken en de mobiliteit van de nieuwkomer te vergroten!

Waarom vernieuwend?

Er zijn veel onmisbare integratie projecten met de focus op de ondersteuning van het dagelijks leven, het toeleiden naar werk en het praktiseren van de taal. Cycling Connects verbindt en versterkt deze belangrijke aandachtspunten door de focus te leggen op sportieve participatie. Sport verbroederd. Wij moedigen de participatie aan middels het organiseren van sportieve en recreatieve activiteiten. Waar de ondersteuning van taal, het dagelijks leven en een leeromgeving bij elkaar komen.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

 logo  cycling connects op wit

Doe mee

Organisatie: Stichting Cycling Connects

Contactpersoon: Justin Schonewille

Wij zoeken

Wij zoeken financiële ondersteuning voor het materiaal dat wij zullen gebruiken voor de activiteiten. Om aan de toegankelijkheid te kunnen voldoen en de veiligheid te kunnen garanderen is er goed materiaal nodig.

Gerelateerde Plannen

Rotterdam trimt

Fit happens 010

Het zowel fysiek als virtueel zichtbaar maken van de manier waarop de hele buitenruimte als sportterrein kan worden gebruikt. Het plan beoogt op een ultiem laagdrempelige wijze beweging onder Rotterdammers te bevorderen.

Bekijk dit plan
Logo sportschool 010

SportSchool 010

SportSchool 010 combineert sport en leren voor iedereen!

Bekijk dit plan
17634417 1663071593707105 5861239733568243920 n

International Pillow Fight 2018

We are 2 people, who are organizing event near Blaak, on 14 of April. It is second year that we are organizing this event, though last year we did it in Cyprus.

Bekijk dit plan
Summer striktly

Stem voor dansers - Salsa Community

Verbinding door dansen. Striktly is een platform waarop nieuwe- tot professionele dansers hun ervaring en kennis met elkaar delen.

Bekijk dit plan
Thumbnail logo 4 %28aangepaste skyline   felle groen%29

CLEAN AIR RUNNING 010

Clean air running 010 helpt de Rotterdammer om te sporten in schone lucht. We maken op een slimme en innovatieve wijze gebruik van data om hardlopers beter te informeren over de luchtkwaliteit in hun stad.

Bekijk dit plan
Rebel youngsters

Rebel Youngster Programm

Kinderen / jongeren uit Rotterdam letterlijk en figuurlijk in beweging brengen. Letterlijk voor ‘een leven lang (sport)actief en vitaal’. Figuurlijk om competente, maatschappelijk betrokken burgers te helpen ontwikkelen.

Bekijk dit plan
Drijvend sportveld padel rotterdam

'de PadelBak'

Het drijvend sportveld van Rotterdam!

Bekijk dit plan
P1960190

Witte Boten Plan

Het ‘Witte Botenplan’ maakt het mogelijk dat iedereen die wil gaan roeien op de Willem-Alexander Baan een boot kan pakken om plezier te hebben op het water. 10 sportieve roeiboten Volans4all worden gratis ter beschikking gesteld.

Bekijk dit plan
Meer plannen