Ontdek › Plan

Cycling Connects Rotterdam

Aangemaakt: 28 mei 2018

Sport beweegt Rotterdam

De sociale integratie van nieuwkomers (vluchtelingen/asielzoekers/statushouders) bevorderen middels beweging en sportparticipatie met de focus op fietsen. Een stad creëren waar de nieuwkomer wordt verwelkomd door de reeds gevestigde Rotterdammer.

Veel sociaal-culturele barrières maken het lastig om de eerste stappen te maken en uit een migrantennetwerk te geraken. Stress, moeite met de taal, voor lange tijd afhankelijk van een bijstandsuitkering, sociale isolatie en een nieuw bureaucratisch systeem zijn enkele factoren die hier debet aan zijn. Dat kan leiden tot frustraties en ontmoediging. Een gezonde mentale en fysieke gesteldheid is van belang. Middels sportieve maar ook recreatieve activiteiten vormt Cycling Connects een collectief en zal de actieradius van nieuwkomers vergroten. Om de activiteiten toegankelijk te houden, faciliteren wij een ontmoetingsplek en het benodigde materiaal (in bruikleen). Daarnaast dient de ontmoetingsplek als leerplek waar we o.a. middels een eigen werkplaats samen de fietsen zullen onderhouden en ondersteuning bieden bij dagelijkse vraagstukken. Ook zullen er maandelijks extra evenementen plaatsvinden. De activiteiten zijn toegankelijk voor iedere Rotterdammer.

Waarom goed voor Rotterdam?

Het fietsen zal nieuwe ontmoetingen teweegbrengen; nieuwkomers en reeds gevestigde Rotterdammers verbinden; deelnemers laten ontspannen; en een nieuwe (sociale-)omgeving gezamenlijk verkennen. Maar ook binnen een stad die “de fiets als de nieuwe heilige koe” ziet en in haar fietsplan de nadruk legt op een sociale en leefbare stad zal Stichting Cycling Connects fysieke activiteiten inzetten om sociale netwerken en de mobiliteit van de nieuwkomer te vergroten!

Waarom vernieuwend?

Er zijn veel onmisbare integratie projecten met de focus op de ondersteuning van het dagelijks leven, het toeleiden naar werk en het praktiseren van de taal. Cycling Connects verbindt en versterkt deze belangrijke aandachtspunten door de focus te leggen op sportieve participatie. Sport verbroederd. Wij moedigen de participatie aan middels het organiseren van sportieve en recreatieve activiteiten. Waar de ondersteuning van taal, het dagelijks leven en een leeromgeving bij elkaar komen.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

 logo  cycling connects op wit

Doe mee

Organisatie: Stichting Cycling Connects

Contactpersoon: Justin Schonewille

Wij zoeken

Wij zoeken financiële ondersteuning voor het materiaal dat wij zullen gebruiken voor de activiteiten. Om aan de toegankelijkheid te kunnen voldoen en de veiligheid te kunnen garanderen is er goed materiaal nodig.

Gerelateerde Plannen

20160730 081337 resized

Fitnesspark Buitensport in Hoogvliet.

SPORTEN MAAKT SAMENLEVINGEN ACTIEF MET TRAINEN VOOR IEDEREEN.

Bekijk dit plan
Spot tijdelijk logo def

SPOT (Speelplek Participatieve Ontwerp Toolkit)

SPOT is er voor alle Rotterdamse kinderen die behoefte hebben aan meer gevarieerde speelplekken. De toolkit bevat ontwerpuitdagingen waarmee kinderen en begeleiders bestaande speelplekken voor iedereen uitdagend kunnen maken.

Bekijk dit plan
Curlingfoto

Curlingbaan Rotterdam

Curling is hot en wij maken het spel voor iedereen bereikbaar; Rotterdam krijgt elke winter haar eigen curlingbaan, in een aparte

Bekijk dit plan
Dsc 3910 %281%29

JUST DO IT - Sporten met topsporters

Ons project heeft als doel om de Rotterdamse jeugd actief aan het sporten te krijgen door de inzet van topsporters als rolmodel.

Bekijk dit plan
Festafit online

Gezond Feesten met FestaFit

Concept om Rotterdammers op een vernieuwende manier fitter en meer ontspannen te maken door te dansen!

Bekijk dit plan

Zwemplatform Kralingse Plas

Stap in de Kralingse Plas vanaf de straat

Bekijk dit plan
Thumbnail logo 4 %28aangepaste skyline   felle groen%29

CLEAN AIR RUNNING 010

Clean air running 010 helpt de Rotterdammer om te sporten in schone lucht. We maken op een slimme en innovatieve wijze gebruik van data om hardlopers beter te informeren over de luchtkwaliteit in hun stad.

Bekijk dit plan
Meer plannen