Ontdek › Plan

Super Family, gepassioneerde gezinsondersteuning

Aangemaakt: 25 september 2017

Heb hart voor onderwijs

Persoonlijke en betrokken gezinsondersteuning met oog voor potentie waarin professionals op gezinsniveau samenwerken om gezinnen te laten groeien en bloeien.

Wij zorgen voor een betrokken en snelle inzet tot laagdrempelige hulpverlening en/of signalering gericht op de hulpvragen van het gezin en de betrokkenen (docenten, etc.) Wij zetten onze expertise als (ortho)pedagogen, logopedisten in om gezinnen en hun kinderen op gezinsniveau te ondersteunen. Denk aan ouders met kinderen die een Taalontwikkelingsstoornis hebben en opvoedingsvragen hebben. De hulpverlening kan ingezet worden voor opvoedkundige vragen of als ambulante begeleiding aan huis of op school voor het kind. Tevens kan een logopedist op school of aan huis te werk gaan, kinderen laten een grotere leercurve zien omdat zij in hun vertrouwde omgeving aan de slag gaan. Er zijn in Rotterdam nog veel kinderen die op de wachtlijst staan van een instelling of het wijkteam terwijl er op gezinsniveau al veel gedaan kan worden. Door signalering en samenwerking kunnen instanties hun casus aan ons uitbesteden. Wij kunnen adv de aanmelding een gerichte pva opstellen en uitvoeren.

Waarom goed voor Rotterdam?

Wij willen met ons plan de wachtlijsten van het wijkteam en instellingen terugdringen. Door deze manier van werken kan er snel aan de slag gegaan worden met de hulpvragen. Indien de hulpvraag niet binnen onze expertise zit, worden ouders in contact gebracht met de juiste instellingen om zo het 'van het kastje naar de muur' tegen te gaan. Wij kunnen ook als contactpersoon worden ingezet die oog houdt voor het gezin en de juiste wegen naar de instanties weet te vinden.

Waarom vernieuwend?

Betrokken hulpverlening op gezinsniveau met oog voor zowel ouders als kind met TOS incl. opvoedkundige hulpvraag en/of complexe situaties is er nog niet. Tevens hebben wij een goede kennis van de zorgkaart binnen Rotterdam waardoor wij ouders naar de juiste instelling kunnen verwijzen en ondertussen ondersteuning bieden. Wij proberen hier dan ook vanuit het gezin te bekijken en met het gezin een plan op te stellen waar er direct aan de slag gegaan kan worden. Zo ontlasten wij het wijkteam.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Family first

Doe mee

Organisatie: Super Family is een bedrijf met passie voor het gezin.

Contactpersoon: Loduvica Kitty Hiert-Snoek

E-mail: kitty@glimlachmedia.com

Telefoon: 0618488543

Wij zoeken

Ik zoek hulp in aansluiting met de personen binnen de gemeente die het CJG, de scholen, PPO en de wijkteams aansturen. Daarnaast zoeken wij hulp bij het opstarten van dit bedrijf in de vorm van het aanvragen van de juiste subsidie.

Gerelateerde Plannen

Website sbwr l

Samen bouwen we Rotterdam

Kansen van jongeren vergroten door te investeren in hun ‘human & social capital’; door het koppelen van jongeren aan oom & tante's en bedrijven

Bekijk dit plan
Futureflextaglined

Future Flex

Willen we ons onderwijs verbeteren en met de tijd mee laten gaan, dan valt of staat dit met voldoende professionele ruimte voor leraren om hiermee aan de slag te gaan. Daar zetten we op in met de pilot 'Future Flex'.

Bekijk dit plan
Poster rotterdams po debat 2017

Leren debatteren voor het Rotterdamse basisonderwijs

De verbinding van burgerschap en Rotterdam in het toekomstgericht onderwijs.

Bekijk dit plan
Raw image

Raw.Authentic.Heart Tour 2016 by Fernando Halman

Een interactieve seminar gericht aan jong volwassenen waarin Fernando Halman jou de Raw.Authentic.Heart methode gaat leren.

Bekijk dit plan

Uit Grootmoeders Keuken

'Uit Grootmoeders Keuken' is een Rotterdams productlabel met de smaak van 'toen', de producten worden gemaakt met de hulp van Rotterdamse oma's en opa's.

Bekijk dit plan
Knikkergek

KnikkerGEK

Experimenteren, leren in het basisonderwijs met en door knikkers: knettergek van knikkers.

Bekijk dit plan

Mentale Veerkracht als pijler van de Hef

Ons plan is om mentale veerkracht en welbevinden tot belangrijke pijlers van ons schoolbeleid te maken

Bekijk dit plan
Img 0474

De Ouder en Kind Academie

‘Good parenting at home’ is de belangrijkste bijdrage van ouders aan schoolsucces

Bekijk dit plan
Meer plannen