Ontdek › Plan

Datalab

Aangemaakt: 29 april 2018

Rotterdam economisch vooruit

Het data-lab dat ondernemers gaat ondersteunen bij het werken met data.Hiermee is het doel om elke organisatie naar een hoger plan

Binnen Rotterdam beschikken we steeds meer gegevens uit een veelvoud aan bronnen. Deze grote hoeveelheid gegevens wordt aangeduid met de term big data. De verwachting is dat door de snelle technologische ontwikkelingen de omvang en de snelheid waarmee gegevens beschikbaar komen nog verder zal toenemen; gegevens die bedrijven omzetten in informatie om nieuwe producten en diensten te ontwikkelen. De informatiesamenleving is hard op weg realiteit te worden.

De term data gedreven sturing horen we steeds vaker in het nieuws. De vraag is wat de impact van data gedreven sturing zal zijn op de organisatie, de dienstverlening en het werk. Zo komen er verschillende onderwerpen aan bod, zoals: hoe organiseer je data gedreven sturing, wie zijn daarbij betrokken, hoe zorg je voor draagvlak. We realiseren ons daarbij dat we aan het begin staan van een ontwikkeling naar een andere werkwijze. De kennis die dat oplevert over data gedreven is belangrijk voor alle organisaties.

Waarom goed voor Rotterdam?

Het tekort aan ICT-ers in Nederland is al behoorlijk maar zal de komende jaren naar recordhoogte stijgen. Uit rapporten blijkt dat we in 2020 te maken zullen krijgen met een tekort van zo’n 54.000 ICT’ers. We kunnen het tekort wellicht nog wat beperken, maar voor voorkomen lijkt het al te laat te zijn. We worden links en rechts ingehaald door bijvoorbeeld Aziatische landen. Dat leidt tot een aanzienlijk tekort in 2020, waardoor we tegen die tijd last krijgen van economische gevolgen.

Waarom vernieuwend?

Het Data Lab moet een creatief broeinest worden dankzij de kruisbestuiving tussen onderzoeksinstituten, universiteiten, industriële partners en gespecialiseerde start-ups.De belangrijkste opdracht voor het Data Lab is het ontwikkelen van innovatieve IT-oplossingen die datapatronen zichtbaar maken voor Rotterdam.Het doel ervan is om nieuwe IT-oplossingen te ontwikkelen op het gebied van Big Data.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Capture

Doe mee

Contactpersoon: F.el Massoudi

E-mail: faysalelmassoudi@gmail.com

Gerelateerde Plannen

Letters yj

WYJzer 7mijlslaarzen plan

Ondernemers beter, slimmer, creatiever en rendabeler laten werken, zodat grote stappen mogelijk zijn met hun prachtige idee of dienst. Door opheffen van blokkades, omdenken van de problemen op het diverse gebieden.

Bekijk dit plan
R0 69 600 450 269 tender varen rotterdam

Het water centraal

Breng het water terug en daarmee ook de mogelijkheden om het water te gebruiken. Vissen, zwemmen, varen, zeilen, toerisme, beroepsvaart en alle mogelijkheden die dat te bieden heeft.

Bekijk dit plan
Logo cyberwerkplaats

De Cyberwerkplaats

De Cyberwerkplaats is een non-profit, collegegeld-vrij initiatief dat het tekort in cybersecurity-expertise op de arbeidsmarkt verkleint door Rotterdamse jongeren 21e-eeuwse ICT-vaardigheden bij te brengen en relevante werkervaring op te laten doen.

Bekijk dit plan
Hopstago

HopstaGo, a Go-to-Market Accelerator

HopstaGo is a Go-To-Market Accelerator program for New Innovative and Impactful products from Rotterdam. The Accelerator program is funded through "pay it forward" financial model, supporting new Innovative Products to make a Global Impact.

Bekijk dit plan
Schermafbeelding 2017 05 15 om 19.50.27

Big Data Rotterdam

Onafhankelijk ecosysteem waar bedrijven de juiste kennis krijgen om succes te hebben met Big Data en Wetenschap.

Bekijk dit plan
London union   dinerama   daytime mezzanine shot 11   credit johnny stephens

VREETjeROT

Een ongebruikte plek in Rotterdam omtoveren tot een unieke eet- en drinkgelegenheid waar streetfood ondernemers hun eten kunnen aanbieden, heel het jaar door.

Bekijk dit plan

Business succes: jong geleerd, oud gedaan!

Startende ondernemers worden persoonlijk begeleid door ervaren Rotterdamse Ondernemers

Bekijk dit plan
Iam

IAM

Dromenjagers ondersteunen bij het waarmaken van hun dromen met multimedia! Startend met unieke CV video’s of foto portretten en een aansluitend, inspirerend online blog die het gezicht toont van dromenjagers in Rotterdam.

Bekijk dit plan
Meer plannen