Ontdek › Plan

Daydream

Aangemaakt: 03 oktober 2018

Cultuur als vernieuwende kracht

Een donkere, zachte ruimte waarin zakenlui tussen de werkuren door kunnen genieten van muziek en visuals, gebaseerd op de brainwave entertainment voor een optimaal resultaat. Rust en ruimte staan centraal.

Daydream is een grote, donkere, zachte ruimte die bedrijven kunnen aanvragen en binnen of buiten het kantoor wordt geïnstalleerd. Je trekt je schoenen uit, je telefoon laat je op je bureau achter en je gaat ontspannen liggen. De frequenties uit de muziek zullen bepaalde delen van de hersenen stimuleren voor ultieme rust en door de minimale visuals, ben je beter in staat je te focussen. Op dat moment ben je daar en ervaar je kalmte. Het is belangrijk dat er in een omgeving met veel haast, drukte en stress ook een plek is om je terug te trekken en tot rust te komen. Dat komt de werksfeer en -focus ten goede. Een bedrijf kan een Daydream bestellen en een abonnement nemen op een programma. Het programma wordt gemaakt door muzikanten en animators/graphic designers en is gebaseerd op diverse thema’s, zoals "Forest", "Deep See World" en "Space".

Waarom goed voor Rotterdam?

Rotterdam is een snel groeiende stad met een bloeiende economie en een groot cultureel aanbod. Maar dat komt er niet vanzelf. Daar zit een enorme organisatie van mensen achter die er elke dag keihard voor werkt. Dat brengt veel stress met zich mee. Op de bedrijventerreinen in Rotterdam is er nog maar weinig beschikbaar voor zakenlui die door al die druk stress ervaren. Ziektes en depressies zijn het gevolg. Om dit tegen te gaan kan Daydream uitkomst bieden.

Waarom vernieuwend?

Daydream is een vooruitstrevend project omdat het een nieuw soort beleving is. Soms kunnen de woorden van een psycholoog of bij een mindfulness-training niet zo veel teweeg brengen, terwijl de kracht van muziek juist vaak is dat je er helemaal in op kunt gaan. Door de visuals kan men zich focussen en nog meer in het moment komen. Je wordt zo ondergedompeld in een oase van relaxation.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Daydream sideview

Doe mee

Organisatie: Kunstacademie

Contactpersoon: Nina Markus

Wij zoeken

- spacial designers/architecten voor het bouwen en inrichten van de ruimte
- een technisch team voor de installatie van projectors, beamers, en muziekboxen voor het beeld en geluid
- animators en graphic designers voor de visuals
- muzikanten voor de instrumentale muziek en composities

Gerelateerde Plannen

Untitled 1

The International Museum of Political Violence

The International Museum of Political Violence in Rotterdam explores the wide spectrum of political violence throughout history through visual arts, design, multimedia, and (educational) technology.

Bekijk dit plan

LABELTJUHH

De kracht van muziek

Bekijk dit plan
Tunnelvisie01

Tunnelvisie

Tunnelvisie is een lange reeks aaneengeschakelde schermen in de metrotunnel, die door de snelheid van de metro een geanimeerd verhaal vertellen.

Bekijk dit plan
Madieke josefien01

Meekit Teams

Makerspaces en scholen verbinden aan jonge makers, zodat zij met techniek en creativiteit aan de slag gaan én aan de slag blijven!

Bekijk dit plan
Cover

Multiform

Multiform is an innovative tool to challenge the issue of inclusivity in our 21st century, diverse society. Multiform proposes games in the context of the sport class at school to teach openness and empathy, which will then filter into wider society.

Bekijk dit plan
The commune background

TheCommune

The Commune is Rotterdam’s first design community dedicated to social innovation in the city.

Bekijk dit plan
Bureauconvoi websiteblokken 600x400px def4

Convoi Exceptionnel

Convoi Exceptionnel is een jaargang voor jongeren uit Rotterdam die willen ontdekken wat voor hen in de toekomst allemaal mogelijk is, op het gebied van kunst, cultuur, media en maatschappij.

Bekijk dit plan
Meer plannen