Ontdek › Plan

Daydream

Aangemaakt: 03 oktober 2018

Cultuur als vernieuwende kracht

Een donkere, zachte ruimte waarin zakenlui tussen de werkuren door kunnen genieten van muziek en visuals, gebaseerd op de brainwave entertainment voor een optimaal resultaat. Rust en ruimte staan centraal.

Daydream is een grote, donkere, zachte ruimte die bedrijven kunnen aanvragen en binnen of buiten het kantoor wordt geïnstalleerd. Je trekt je schoenen uit, je telefoon laat je op je bureau achter en je gaat ontspannen liggen. De frequenties uit de muziek zullen bepaalde delen van de hersenen stimuleren voor ultieme rust en door de minimale visuals, ben je beter in staat je te focussen. Op dat moment ben je daar en ervaar je kalmte. Het is belangrijk dat er in een omgeving met veel haast, drukte en stress ook een plek is om je terug te trekken en tot rust te komen. Dat komt de werksfeer en -focus ten goede. Een bedrijf kan een Daydream bestellen en een abonnement nemen op een programma. Het programma wordt gemaakt door muzikanten en animators/graphic designers en is gebaseerd op diverse thema’s, zoals "Forest", "Deep See World" en "Space".

Waarom goed voor Rotterdam?

Rotterdam is een snel groeiende stad met een bloeiende economie en een groot cultureel aanbod. Maar dat komt er niet vanzelf. Daar zit een enorme organisatie van mensen achter die er elke dag keihard voor werkt. Dat brengt veel stress met zich mee. Op de bedrijventerreinen in Rotterdam is er nog maar weinig beschikbaar voor zakenlui die door al die druk stress ervaren. Ziektes en depressies zijn het gevolg. Om dit tegen te gaan kan Daydream uitkomst bieden.

Waarom vernieuwend?

Daydream is een vooruitstrevend project omdat het een nieuw soort beleving is. Soms kunnen de woorden van een psycholoog of bij een mindfulness-training niet zo veel teweeg brengen, terwijl de kracht van muziek juist vaak is dat je er helemaal in op kunt gaan. Door de visuals kan men zich focussen en nog meer in het moment komen. Je wordt zo ondergedompeld in een oase van relaxation.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Daydream sideview

Doe mee

Organisatie: Kunstacademie

Contactpersoon: Nina Markus

Wij zoeken

- spacial designers/architecten voor het bouwen en inrichten van de ruimte
- een technisch team voor de installatie van projectors, beamers, en muziekboxen voor het beeld en geluid
- animators en graphic designers voor de visuals
- muzikanten voor de instrumentale muziek en composities

Gerelateerde Plannen

Healthy People Lab: casus 2

Healthy People is een Citylab waarin de Maasstad Academie, The Patching Zone uitnodigt als aanjager voor transitie in de zorgopleiding, dit doen we aan de hand van casus 2..

Bekijk dit plan
Participatory theater

Atelier Buiten: Actie in De Groene Connectie

We're experimenting with innovative ways to co-create in public space with citizens through Participatory Arts.

Bekijk dit plan
Mhl rotterdam happylist

MyHappyList

Houd jouw lijst bij met activiteiten die jij nog graag wilt doen in Rotterdam, deel deze lijst met je goede vrienden en collega's en beleef de happy momenten samen!

Bekijk dit plan
Vt museum rdam 01 web

Cultuurwerkplaats

Het ontwikkelen van het product cultuurwerkplaats middels 2 pilots: Bewoners en culturele ondernemers uit de buurt werken samen aan het verbeteren van de sociale en economische situatie van de wijk en hun bewoners.

Bekijk dit plan

Made in Rotterdam

‘Made in Rotterdam’ is een platform en beurs ter bevordering van de zichtbaarheid van de Rotterdamse maakindustrie.

Bekijk dit plan
Center afbeelding

MEC Center

De jonge creatieve ondernemers krijgen een plek om zich te ontwikkelen in hun vakgebied. Joran en Richard willen met het MEC Center een vriendengroep creëren en zo het beste bij de jonge ondernemers naar boven brengen!

Bekijk dit plan
Voorkantfoto

Een medialab voor kinderen

Iedere vakantie keuze uit een serie workshops waar creativiteit met digitale media centraal staat. Werken aan je 21e eeuwse vaardigheden was nog nooit zo leuk!

Bekijk dit plan
Meer plannen