Ontdek › Plan

DeBroekriem, bijeenkomsten voor werkzoekenden

Aangemaakt: 08 oktober 2018

Dus echt iedereen aan het werk

Vrijwilligers organiseren netwerkbijeenkomsten waarbij werkzoekenden onderling profiteren van elkaars ervaringen en elkaars netwerk.

DeBroekriem heeft de ambitie om werkzoekenden in Rotterdam te inspireren en in beweging te zetten. Dit doen we via een activiteitenplatform dat ontmoetingen tussen werkzoekenden faciliteert.

Bij een pilot hebben we reeds gezien dat er vanuit Rotterdam volop animo is voor onze dienstverlening en dat er behoefte is aan ons aanbod van workshops en netwerkbijeenkomsten. Met een subsidie vanuit CityLab010 willen we in 2019 ons netwerk uitbouwen en werken aan een duurzame, zelfredzame community.

We organiseren in 2019 met een groep van 10 vrijwilligers minimaal 20 netwerkbijeenkomsten en bereiken daarbij minimaal 200 deelnemers. DeBroekriem heeft de afgelopen jaren in diverse steden al bewoners ondersteunt bij het opzetten van een community voor werkzoekenden.

Waarom goed voor Rotterdam?

De beste manier om mensen uit financiële problemen te halen is om een baan te vinden dat voor een stabiele inkomstenbron voorziet. Uit onderzoek blijkt dat onze aanpak werkt doordat deelnemers significant sneller een baan vinden. Per bijeenkomsten meten we hoeveel nieuwe contacten er zijn gelegd en gemiddeld ontmoeten deelnemers 3 nieuwe mensen. Dit draagt bij aan de bestrijding van eenzaamheid, juist als je geen baan hebt is dit een gevaar om je vaak thuis alleen op de bank zit.

Waarom vernieuwend?

DeBroekriem is een lerende peer-2-peer organisaties waarbij vrijwilligers uit de community worden begeleidt om voor hun lotgenoten bijeenkomsten te organiseren. Ze werken ze aan hun eigen netwerk én zijn ze een rolmodel. We zijn op den duur zelfredzaam omdat via deelnemers om donaties vragen, ze vorm van crowdfunding is gekoppeld aan een no-cure/no-pay systeem, we noemen dit "uitschrijfgeld".

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Schermafdruk 2018 10 08 15.18.09

Doe mee

Organisatie: Stichting DeBroekriem

Contactpersoon: Pieter Vermeer

Wij zoeken

We willen vanuit CityLab010 een co-financiering om onze community op te bouwen.

Gerelateerde Plannen

Ninaflitstsr 11

Sea Rangers: de Rotterdamse banen voor de toekomst

Tijdens een bootcamp van 5 weken krijgen groepen (werkloze) jongeren een nieuwe start en kans op een unieke carrière op zee.

Bekijk dit plan
Logo midden

De Blauwe Krokodil

Mensen met een arbeidsbeperking die hun digitale talent inzetten en hiermee aanvullend inkomen genereren. Ze kunnen op deze manier deelnemen aan de veranderende arbeidsmarkt die steeds flexibeler wordt.

Bekijk dit plan
Schoenfabriek wim 1953

Stadswerker

Wij geven mensen de kans om op een van onze projecten aan het werk te gaan. Op basis van hun competenties zorgen wij voor de match naar diverse werkgevers.

Bekijk dit plan

lerenondernemerteworden praktijkopleiding

moelijk plaatsbaren jongeren? een doel tegeven

Bekijk dit plan
Bewegen naar werk 2.0

Proeftuin Bewegen naar Werk 2.0 Delfshaven

Een innovatieve integrale schaalbare aanpak op werkloosheid, vanuit onze beproefde interventie Bewegen naar Werk 1.0. Het Rotterdamse bedrijfsleven en wijknetwerk neemt actief medeverantwoordelijkheid in het werkloosheidsvraagstuk in Rotterdam.

Bekijk dit plan
Irk nedir

Geen woorden maar dagelijkse daden

Steve werkt met swipes, likes, een leuke vraag, een kleine opdracht of prikkelende opmerking. Gedurende ons FAST-programma vitaliseert, motiveert en prepareert Steve dagelijks kandidaten zodanig d persoonlijke doorbraken worden gerealiseerd.

Bekijk dit plan
Linkedin cover

Empowering female newcomers to enter the labour market

She Matters is a social enterprise recruitment agency empowering women who have a refugee or forced migration background.

Bekijk dit plan
Meer plannen