Ontdek › Plan

DeBroekriem, bijeenkomsten voor werkzoekenden

Aangemaakt: 08 oktober 2018

Dus echt iedereen aan het werk

Vrijwilligers organiseren netwerkbijeenkomsten waarbij werkzoekenden onderling profiteren van elkaars ervaringen en elkaars netwerk.

DeBroekriem heeft de ambitie om werkzoekenden in Rotterdam te inspireren en in beweging te zetten. Dit doen we via een activiteitenplatform dat ontmoetingen tussen werkzoekenden faciliteert.

Bij een pilot hebben we reeds gezien dat er vanuit Rotterdam volop animo is voor onze dienstverlening en dat er behoefte is aan ons aanbod van workshops en netwerkbijeenkomsten. Met een subsidie vanuit CityLab010 willen we in 2019 ons netwerk uitbouwen en werken aan een duurzame, zelfredzame community.

We organiseren in 2019 met een groep van 10 vrijwilligers minimaal 20 netwerkbijeenkomsten en bereiken daarbij minimaal 200 deelnemers. DeBroekriem heeft de afgelopen jaren in diverse steden al bewoners ondersteunt bij het opzetten van een community voor werkzoekenden.

Waarom goed voor Rotterdam?

De beste manier om mensen uit financiële problemen te halen is om een baan te vinden dat voor een stabiele inkomstenbron voorziet. Uit onderzoek blijkt dat onze aanpak werkt doordat deelnemers significant sneller een baan vinden. Per bijeenkomsten meten we hoeveel nieuwe contacten er zijn gelegd en gemiddeld ontmoeten deelnemers 3 nieuwe mensen. Dit draagt bij aan de bestrijding van eenzaamheid, juist als je geen baan hebt is dit een gevaar om je vaak thuis alleen op de bank zit.

Waarom vernieuwend?

DeBroekriem is een lerende peer-2-peer organisaties waarbij vrijwilligers uit de community worden begeleidt om voor hun lotgenoten bijeenkomsten te organiseren. Ze werken ze aan hun eigen netwerk én zijn ze een rolmodel. We zijn op den duur zelfredzaam omdat via deelnemers om donaties vragen, ze vorm van crowdfunding is gekoppeld aan een no-cure/no-pay systeem, we noemen dit "uitschrijfgeld".

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Schermafdruk 2018 10 08 15.18.09

Doe mee

Organisatie: Stichting DeBroekriem

Contactpersoon: Pieter Vermeer

Wij zoeken

We willen vanuit CityLab010 een co-financiering om onze community op te bouwen.

Gerelateerde Plannen

Favicon werkenvoorelkaar

Expeditie Rotterdam

Vijftigplussers met een taalachterstand aan het werk. Op een vernieuwende manier taalachterstand inlopen en werk vinden.

Bekijk dit plan

Young & FamousFestival

Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst

Bekijk dit plan
Ontbrekende schakel

Rotterdam Schakelt!

Rotterdam kent veel werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt. Rotterdam Schakelt! verbindt hen direct met werkgevers en de instellingen die werken aan hun plaatsing.

Bekijk dit plan
Nwelogouitjezelf

van SPANG ONDERNEMEN tot ....Starrenbucks

Spang Ondernemen: Leren, ondernemen en zorgen voor elkaar vanuit een betrokken gemeenschap als basis voor succesvol ondernemerchap

Bekijk dit plan

Facilicom Traineeship

Inrichten van een traineeship voor jongeren (jongens en meisjes) die net hun opleiding niveau 2 bij het Albeda hebben afgerond.

Bekijk dit plan
Meer plannen