Ontdek › Plan

De Buur(t)tafel in Rotterdam

Aangemaakt: 22 mei 2018

Eenzaamheid bestrijden we samen

De Buur(t)tafel© is een platform voor sociale eetinitiatieven met als doel meer verbinding te creëren in Rotterdam. Via Buur(t)tafel en de bijbehorende website met reserveringssysteem vinden wijkbewoners het eetinitiatief bij hen in de buurt.

Resto VanHarte wil het totale aanbod aan sociale eetinitiatieven ontsluiten aan inwoners van Rotterdam. Dit willen we doen middels het Buur(t)tafel concept.

De Buur(t)tafel© is een platform voor sociale eetinitiatieven met als doel meer verbinding te creëren in Rotterdam. Via Buur(t)tafel en de bijbehorende website met reserveringssysteem vinden wijkbewoners het eetinitiatief bij hen in de buurt. Daarnaast brengt Resto VanHarte haar kennis en kunde (o.a. voedselveiligheid) over aan vrijwilligers van sociale eetinitiatieven via de Academie van VanHarte.

De gedachte hierachter is dat Resto VanHarte de problematiek van eenzaamheid en sociaal isolement niet alleen kan en wil oplossen. De Buur(t)tafel© heeft als doel om versnippering tegen te gaan, de toegankelijkheid van het aanbod te vergroten en de kwaliteit te verhogen door het bundelen en faciliteren van bestaande en nieuwe sociale eetinitiatieven.

Waarom goed voor Rotterdam?

Met de website/reserveringssite van de buur(t)tafel kunnen Rotterdammers makkelijk een sociaal eetinitiatief vinden bij hen in de buurt. De buur(t)tafel ondersteunt sociale eetinitiatieven in hun professionalisering waardoor er voor buurtbewoners een grotere variëteit en verdichting ontstaat van het aanbod met dezelfde kwaliteitsstandaarden. Door de samenwerking ontstaat er ook een breder aanbod voor vrijwilligers die zich op meerdere plekken kunnen inzetten in de stad.

Waarom vernieuwend?

Er zijn de laatste jaren veel sociale eetinitiatieven bijgekomen in Rotterdam. Kleinschalige particuliere initiatieven en in toenemende mate ook vanuit de welzijnssector, de zorg, woningbouwcoöperaties en sportverenigingen. Deze initiatieven werken echter niet of nauwelijks samen. Resto VanHarte neemt met buur(t)tafel het initiatief om hen met elkaar te verbinden, hen een podium te bieden voor de buurt en hen te helpen als het gaat om ontwikkeling van het initiatief én de vrijwilligers

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Rvh utrecht 1384 citylab

Doe mee

Organisatie: Resto VanHarte

Contactpersoon: Renske Westerhof

Wij zoeken

Financiële hulp voor het uitwerken van de website voor alle sociale buurtinitiatieven

Gerelateerde Plannen

Jan van der Ploeg meets Piet Roovers

Het project behelst de realisatie van een creatief centrum in het Jan van der Ploeghuis waarbij de culturele ontmoeting van bewoners, omwonenden en oudere kunstenaars centraal staat

Bekijk dit plan
De verbindtafel

De Verbindtafel

De Verbindtafel is een programma dat tekort aan sociaal contact en teveel langs elkaar heen leven aanvult met betekenisvol sociaal verkeer. In 5 sessies worden deelnemers door een traject geloodst van sociaal contact opstarten, oefenen en uitbreiden.

Bekijk dit plan
Dsci0358

RoadTour Next Economy

Inspireren, motiveren om te leren participeren dmv de Sustainable Development Goals en the Roadmap Next Economy

Bekijk dit plan
Rvh foodfestival alkmaar 9547

heelroffakookt

Alle Rotterdamse sociale eetinitiatieven koken samen voor de stad. Heel roffa kookt is voor iedereen: alle Rotterdammer eten hier samen en ontmoeten elkaar

Bekijk dit plan
Dsci0349

De "InspiratieBuzzz"

DriveToConnect zet zich in voor een inclusieve samenleving door goede inspirerende voorbeelden in het licht te zetten.

Bekijk dit plan
Vr mariahoeve rob verbunt img 20170808 115724961

SyncVR Rotterdam

SyncVR is een virtual reality (VR) systeem dat door middel van unieke, fysiek gezamenlijke ervaringen waardevolle connecties schept tussen Rotterdamse patiënten en hun familie en naasten.

Bekijk dit plan
Senioren koppel vermaakt zich in de tuin

Smaak en vermaaktuin

Vereenzaming tegengaan door "ouderen" uit huis te halen en lekker te gaan tuinieren.

Bekijk dit plan
Meer plannen