Ontdek › Plan

De Buur(t)tafel in Rotterdam

Aangemaakt: 22 mei 2018

Eenzaamheid bestrijden we samen

De Buur(t)tafel© is een platform voor sociale eetinitiatieven met als doel meer verbinding te creëren in Rotterdam. Via Buur(t)tafel en de bijbehorende website met reserveringssysteem vinden wijkbewoners het eetinitiatief bij hen in de buurt.

Resto VanHarte wil het totale aanbod aan sociale eetinitiatieven ontsluiten aan inwoners van Rotterdam. Dit willen we doen middels het Buur(t)tafel concept.

De Buur(t)tafel© is een platform voor sociale eetinitiatieven met als doel meer verbinding te creëren in Rotterdam. Via Buur(t)tafel en de bijbehorende website met reserveringssysteem vinden wijkbewoners het eetinitiatief bij hen in de buurt. Daarnaast brengt Resto VanHarte haar kennis en kunde (o.a. voedselveiligheid) over aan vrijwilligers van sociale eetinitiatieven via de Academie van VanHarte.

De gedachte hierachter is dat Resto VanHarte de problematiek van eenzaamheid en sociaal isolement niet alleen kan en wil oplossen. De Buur(t)tafel© heeft als doel om versnippering tegen te gaan, de toegankelijkheid van het aanbod te vergroten en de kwaliteit te verhogen door het bundelen en faciliteren van bestaande en nieuwe sociale eetinitiatieven.

Waarom goed voor Rotterdam?

Met de website/reserveringssite van de buur(t)tafel kunnen Rotterdammers makkelijk een sociaal eetinitiatief vinden bij hen in de buurt. De buur(t)tafel ondersteunt sociale eetinitiatieven in hun professionalisering waardoor er voor buurtbewoners een grotere variëteit en verdichting ontstaat van het aanbod met dezelfde kwaliteitsstandaarden. Door de samenwerking ontstaat er ook een breder aanbod voor vrijwilligers die zich op meerdere plekken kunnen inzetten in de stad.

Waarom vernieuwend?

Er zijn de laatste jaren veel sociale eetinitiatieven bijgekomen in Rotterdam. Kleinschalige particuliere initiatieven en in toenemende mate ook vanuit de welzijnssector, de zorg, woningbouwcoöperaties en sportverenigingen. Deze initiatieven werken echter niet of nauwelijks samen. Resto VanHarte neemt met buur(t)tafel het initiatief om hen met elkaar te verbinden, hen een podium te bieden voor de buurt en hen te helpen als het gaat om ontwikkeling van het initiatief én de vrijwilligers

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Rvh utrecht 1384 citylab

Doe mee

Organisatie: Resto VanHarte

Contactpersoon: Renske Westerhof

Wij zoeken

Financiële hulp voor het uitwerken van de website voor alle sociale buurtinitiatieven

Gerelateerde Plannen

Scoot rotterdam

Scoot in de buurt

Het begeleiden en stimuleren van scootmobielgebruik door mensen met mobiliteitsproblemen

Bekijk dit plan
Logo dijkhuis

Het Dijkhuis

Het Dijkhuis doorbreekt het isolement en de eenzaamheid van kwetsbare mensen. Wij betrekken ouderen bij ons Moeder & Kindhuis, een 24uurs opvang voor kwetsbare zwangere vrouwen en moeders met kinderen. Een win-win situatie voor jong en oud!

Bekijk dit plan
Rotterdam in koor!

Rotterdam in Koor!

Rotterdamse ouderen zingen samen in koren,

Bekijk dit plan
Rvh foodfestival alkmaar 9547

heelroffakookt

Alle Rotterdamse sociale eetinitiatieven koken samen voor de stad. Heel roffa kookt is voor iedereen: alle Rotterdammer eten hier samen en ontmoeten elkaar

Bekijk dit plan
Het danspaleis de parade rotterdam  18   fotografie gaby jongenelen

Dansen Tegen Eenzaamheid

Het Danspaleis: tankstation van levensvreugde voor ouderen. ( foto: Gaby Jongenelen )

Bekijk dit plan
1 img 6227

Jan van der Ploeg meets Piet Roovers

Het project behelst de realisatie van een creatief centrum in het Jan van der Ploeghuis waarbij de culturele ontmoeting van bewoners, omwonenden en oudere kunstenaars centraal staat

Bekijk dit plan
Senioren koppel vermaakt zich in de tuin

Smaak en vermaaktuin

Vereenzaming tegengaan door "ouderen" uit huis te halen en lekker te gaan tuinieren.

Bekijk dit plan
Meer plannen