Ontdek › Plan

De Buur(t)tafel in Rotterdam

Aangemaakt: 22 mei 2018

Eenzaamheid bestrijden we samen

De Buur(t)tafel© is een platform voor sociale eetinitiatieven met als doel meer verbinding te creëren in Rotterdam. Via Buur(t)tafel en de bijbehorende website met reserveringssysteem vinden wijkbewoners het eetinitiatief bij hen in de buurt.

Resto VanHarte wil het totale aanbod aan sociale eetinitiatieven ontsluiten aan inwoners van Rotterdam. Dit willen we doen middels het Buur(t)tafel concept.

De Buur(t)tafel© is een platform voor sociale eetinitiatieven met als doel meer verbinding te creëren in Rotterdam. Via Buur(t)tafel en de bijbehorende website met reserveringssysteem vinden wijkbewoners het eetinitiatief bij hen in de buurt. Daarnaast brengt Resto VanHarte haar kennis en kunde (o.a. voedselveiligheid) over aan vrijwilligers van sociale eetinitiatieven via de Academie van VanHarte.

De gedachte hierachter is dat Resto VanHarte de problematiek van eenzaamheid en sociaal isolement niet alleen kan en wil oplossen. De Buur(t)tafel© heeft als doel om versnippering tegen te gaan, de toegankelijkheid van het aanbod te vergroten en de kwaliteit te verhogen door het bundelen en faciliteren van bestaande en nieuwe sociale eetinitiatieven.

Waarom goed voor Rotterdam?

Met de website/reserveringssite van de buur(t)tafel kunnen Rotterdammers makkelijk een sociaal eetinitiatief vinden bij hen in de buurt. De buur(t)tafel ondersteunt sociale eetinitiatieven in hun professionalisering waardoor er voor buurtbewoners een grotere variëteit en verdichting ontstaat van het aanbod met dezelfde kwaliteitsstandaarden. Door de samenwerking ontstaat er ook een breder aanbod voor vrijwilligers die zich op meerdere plekken kunnen inzetten in de stad.

Waarom vernieuwend?

Er zijn de laatste jaren veel sociale eetinitiatieven bijgekomen in Rotterdam. Kleinschalige particuliere initiatieven en in toenemende mate ook vanuit de welzijnssector, de zorg, woningbouwcoöperaties en sportverenigingen. Deze initiatieven werken echter niet of nauwelijks samen. Resto VanHarte neemt met buur(t)tafel het initiatief om hen met elkaar te verbinden, hen een podium te bieden voor de buurt en hen te helpen als het gaat om ontwikkeling van het initiatief én de vrijwilligers

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Rvh utrecht 1384 citylab

Doe mee

Organisatie: Resto VanHarte

Contactpersoon: Renske Westerhof

Wij zoeken

Financiële hulp voor het uitwerken van de website voor alle sociale buurtinitiatieven

Gerelateerde Plannen

Detoffekatert

De Toffe Katert

Wij bieden een dagbestedingsplek aan mét katten! Deze laagdrempelige dagbesteding bieden wij aan kwetsbare Rotterdammers, waaronder mensen met een psychiatrische stoornis, maar ook voor buurtbewoners.

Bekijk dit plan

Op eigenkracht naar een betere toekomst

Doorbreken van isolement, zelfredzaamheid, en bruggen slaan tussen ouderen en jongeren

Bekijk dit plan
Dsci0349

De "InspiratieBuzzz"

DriveToConnect zet zich in voor een inclusieve samenleving door goede inspirerende voorbeelden in het licht te zetten.

Bekijk dit plan
Rotterdam in koor!

Rotterdam in Koor!

Rotterdamse ouderen zingen samen in koren,

Bekijk dit plan
181002 dippie test1lyceum 16

Dippie

Zelfhulpboekje voor jongeren uit middelbaar onderwijs, dat helpt om te gaan met gevoelens van somberheid en eenzaamheid en een gesprekstool om jongeren over deze gevoelige onderwerpen in gesprek te brengen.

Bekijk dit plan
Dsci0358

RoadTour Next Economy

Inspireren, motiveren om te leren participeren dmv de Sustainable Development Goals en the Roadmap Next Economy

Bekijk dit plan
Depositphotos 24185955 stockillustratie koorzang

Popkoor PLUS!

een spetterend popkoor van statushouders PLUS enthousiaste Nederlanders, die daar graag aan meedoen en een handje bij helpen.

Bekijk dit plan
Scoot rotterdam

Scoot in de buurt

Het begeleiden en stimuleren van scootmobielgebruik door mensen met mobiliteitsproblemen

Bekijk dit plan
Meer plannen