Ontdek › Plan

De Cyberwerkplaats

Subsidie toegekend € 35.000,00

Aangemaakt: 24 april 2018

Rotterdam economisch vooruit

De Cyberwerkplaats is een non-profit, collegegeld-vrij initiatief dat het tekort in cybersecurity-expertise op de arbeidsmarkt verkleint door Rotterdamse jongeren 21e-eeuwse ICT-vaardigheden bij te brengen en relevante werkervaring op te laten doen.

De cyberwerkplaats is een veilige plek waar jonge getalenteerde internetgebruikers naartoe kunnen komen om kennis en kunde binnen dit domein te ontwikkelen. De werkplaats staat open voor gamers, schoolverlaters en jongeren die uitdaging in hun opleiding missen. Een vooropleiding is niet noodzakelijk, motivatie en nieuwsgierigheid wel.
In de werkplaats besteden gastdocenten aandacht aan IT-vaardigheden. Omdat iedereen anders is, wordt gekeken naar een passend ontwikkeltraject. Uitgangspunt hierbij is dat talent zich niet altijd laat vangen in diploma’s, maar dat de werkplaats leerlingen wel aantoonbare vaardigheden op laat doen.
Indien gewenst, worden er matches gemaakt tussen leerlingen en mogelijke werkgevers. Hiertoe biedt de Cyberwerkplaats samen met haar partners meeloopstages aan. Zo kan de leerling praktijkervaring op doen en indien er sprake is van een wederzijdse klik, een baan vinden. Jongeren die een eigen onderneming willen starten worden hierin ook ondersteund.

Waarom goed voor Rotterdam?

Door het vergroten van kennis, vaardigheden, ethisch besef alsmede het verbinden van jong talent met potentiele werkgevers draagt de werkplaats bij aan de doelstellingen van Rotterdam. Jongeren die moeite hebben met het vinden van aansluiting op de arbeidsmarkt, kunnen bij ons terecht en door de benodigde vaardigheden op te doen, de gaten opvullen in de sector waar het het hardst nodig is: de IT. Door samen te werken met bedrijven in cases dragen we direct bij aan de digitalisering van de stad.

Waarom vernieuwend?

De Cyberwerkplaats onderscheid zich door te zoeken naar talent ongeacht opleidingsniveau, profiel of diploma. De manier van vraag en aanbod bij elkaar brengen door andere doelgroepen aan te boren, maakt de werkwijze van cyberwerkplaats uniek, evenals het netwerk en de cultuur. Maar bovenal is er geen enkele andere plek waar jongeren kosteloos gematched worden met potentiele werkgevers om een relevante maatschappelijke bijdrage te leveren aan het mondiale probleem “schaarste aan securitytalent”.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Logo cyberwerkplaats

Doe mee

Organisatie: Cyberwerkplaats en Revnext

Contactpersoon: Anouk Vos

Gerelateerde Plannen

R0 69 600 450 269 tender varen rotterdam

Het water centraal

Breng het water terug en daarmee ook de mogelijkheden om het water te gebruiken. Vissen, zwemmen, varen, zeilen, toerisme, beroepsvaart en alle mogelijkheden die dat te bieden heeft.

Bekijk dit plan

Webwinkelstraat

De Webwinkelstraat is een website/mobiele app waar je per winkelstraat precies kunt zien wat het assortiment, de aanbiedingen en de openingstijden zijn van de winkeliers.

Bekijk dit plan

Business succes: jong geleerd, oud gedaan!

Startende ondernemers worden persoonlijk begeleid door ervaren Rotterdamse Ondernemers

Bekijk dit plan
Spireaux header7 01

Verse Spirulina productie in het centrum van Rotterdam

Het produceren van verse Spirulina in zelf ontworpen, hoog efficiënte, fotobioreactoren in het oude Tropicana zwembad

Bekijk dit plan
Bringo 23 bus

TOERISTENSHUTTLE ( ROTTERDAM SKYLINE TOUR )

Toeristen een rondrit aanbieden met ROTTERDAM SKYLINE TOUR langs de highlights van Rotterdam

Bekijk dit plan
Bierpapier kopie

PapierLab Rotterdam

Een plek realiseren waar cellulose-houdende reststromen uit Rotterdam e.o. omgezet worden tot waardevolle grondstof voor het maken van papier en karton. In dit PapierLab kunnen mensen verschillende werk en creatieve ervaringen opdoen.

Bekijk dit plan

Rotterdam Connected

Door heel Rotterdam gefaseerd high speed internet aanleggen. Bij elke herinrichting van straten meteen een (loze) leiding opnemen waar glasvezel ingeblazen kan worden.

Bekijk dit plan
Leapfunder 1

AirDnD

AirDnD.nl, voluit Air Drink ’n Dine, is het platform waar iedereen een huiskamerrestaurant kan starten en reserveren.

Bekijk dit plan
Meer plannen