Ontdek › Plan

De Cyberwerkplaats

Subsidie toegekend € 35.000,00

Aangemaakt: 24 april 2018

Rotterdam economisch vooruit

De Cyberwerkplaats is een non-profit, collegegeld-vrij initiatief dat het tekort in cybersecurity-expertise op de arbeidsmarkt verkleint door Rotterdamse jongeren 21e-eeuwse ICT-vaardigheden bij te brengen en relevante werkervaring op te laten doen.

De cyberwerkplaats is een veilige plek waar jonge getalenteerde internetgebruikers naartoe kunnen komen om kennis en kunde binnen dit domein te ontwikkelen. De werkplaats staat open voor gamers, schoolverlaters en jongeren die uitdaging in hun opleiding missen. Een vooropleiding is niet noodzakelijk, motivatie en nieuwsgierigheid wel.
In de werkplaats besteden gastdocenten aandacht aan IT-vaardigheden. Omdat iedereen anders is, wordt gekeken naar een passend ontwikkeltraject. Uitgangspunt hierbij is dat talent zich niet altijd laat vangen in diploma’s, maar dat de werkplaats leerlingen wel aantoonbare vaardigheden op laat doen.
Indien gewenst, worden er matches gemaakt tussen leerlingen en mogelijke werkgevers. Hiertoe biedt de Cyberwerkplaats samen met haar partners meeloopstages aan. Zo kan de leerling praktijkervaring op doen en indien er sprake is van een wederzijdse klik, een baan vinden. Jongeren die een eigen onderneming willen starten worden hierin ook ondersteund.

Waarom goed voor Rotterdam?

Door het vergroten van kennis, vaardigheden, ethisch besef alsmede het verbinden van jong talent met potentiele werkgevers draagt de werkplaats bij aan de doelstellingen van Rotterdam. Jongeren die moeite hebben met het vinden van aansluiting op de arbeidsmarkt, kunnen bij ons terecht en door de benodigde vaardigheden op te doen, de gaten opvullen in de sector waar het het hardst nodig is: de IT. Door samen te werken met bedrijven in cases dragen we direct bij aan de digitalisering van de stad.

Waarom vernieuwend?

De Cyberwerkplaats onderscheid zich door te zoeken naar talent ongeacht opleidingsniveau, profiel of diploma. De manier van vraag en aanbod bij elkaar brengen door andere doelgroepen aan te boren, maakt de werkwijze van cyberwerkplaats uniek, evenals het netwerk en de cultuur. Maar bovenal is er geen enkele andere plek waar jongeren kosteloos gematched worden met potentiele werkgevers om een relevante maatschappelijke bijdrage te leveren aan het mondiale probleem “schaarste aan securitytalent”.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Logo cyberwerkplaats

Doe mee

Organisatie: Cyberwerkplaats en Revnext

Contactpersoon: Anouk Vos

Gerelateerde Plannen

Letters yj

WYJzer 7mijlslaarzen plan

Ondernemers beter, slimmer, creatiever en rendabeler laten werken, zodat grote stappen mogelijk zijn met hun prachtige idee of dienst. Door opheffen van blokkades, omdenken van de problemen op het diverse gebieden.

Bekijk dit plan
Vuilnis

Met BetterBeGreen op weg naar de cellulose economie

BetterBeGreen gaat met gangbare, simpele en kleinschalige apparatuur productie van cellulose bioplastic uit oud papier maken

Bekijk dit plan
Foodkrant cover 2017

FOODKRANT ROTTERDAM

Gratis krant voor Rotterdam over gezond, duurzaam & plantaardig(er) eten

Bekijk dit plan
Rustaurant

Rustaurant Rotterdam

Een akoestisch aangename setting (rust) kan restaurantbezoekers met een gehoorprobleem helpen het sociale karakter van een gezamenlijk etentje op een prettige manier te ervaren.

Bekijk dit plan
L45 finaldesign

Line 45

Een zipline in hartje Rotterdam

Bekijk dit plan
Impact die je proeft

MOWGLI

Consumenten in staat stellen om een positieve impact te hebben op de wereld, gewoon via de dagelijkse boodschappen. Makkelijk, betaalbaar en verdomd lekker! Bij MOWGLI vind je plantaardige producten en ideeën voor heerlijke en verantwoorde maaltijden

Bekijk dit plan
Bringo 23 bus

TOERISTENSHUTTLE ( ROTTERDAM SKYLINE TOUR )

Toeristen een rondrit aanbieden met ROTTERDAM SKYLINE TOUR langs de highlights van Rotterdam

Bekijk dit plan
Schermafbeelding 2017 05 15 om 19.50.27

Big Data Rotterdam

Onafhankelijk ecosysteem waar bedrijven de juiste kennis krijgen om succes te hebben met Big Data en Wetenschap.

Bekijk dit plan
Meer plannen