Ontdek › Plan

De Cyberwerkplaats

Subsidie toegekend € 35.000,00

Aangemaakt: 24 april 2018

Rotterdam economisch vooruit

De Cyberwerkplaats is een non-profit, collegegeld-vrij initiatief dat het tekort in cybersecurity-expertise op de arbeidsmarkt verkleint door Rotterdamse jongeren 21e-eeuwse ICT-vaardigheden bij te brengen en relevante werkervaring op te laten doen.

De cyberwerkplaats is een veilige plek waar jonge getalenteerde internetgebruikers naartoe kunnen komen om kennis en kunde binnen dit domein te ontwikkelen. De werkplaats staat open voor gamers, schoolverlaters en jongeren die uitdaging in hun opleiding missen. Een vooropleiding is niet noodzakelijk, motivatie en nieuwsgierigheid wel.
In de werkplaats besteden gastdocenten aandacht aan IT-vaardigheden. Omdat iedereen anders is, wordt gekeken naar een passend ontwikkeltraject. Uitgangspunt hierbij is dat talent zich niet altijd laat vangen in diploma’s, maar dat de werkplaats leerlingen wel aantoonbare vaardigheden op laat doen.
Indien gewenst, worden er matches gemaakt tussen leerlingen en mogelijke werkgevers. Hiertoe biedt de Cyberwerkplaats samen met haar partners meeloopstages aan. Zo kan de leerling praktijkervaring op doen en indien er sprake is van een wederzijdse klik, een baan vinden. Jongeren die een eigen onderneming willen starten worden hierin ook ondersteund.

Waarom goed voor Rotterdam?

Door het vergroten van kennis, vaardigheden, ethisch besef alsmede het verbinden van jong talent met potentiele werkgevers draagt de werkplaats bij aan de doelstellingen van Rotterdam. Jongeren die moeite hebben met het vinden van aansluiting op de arbeidsmarkt, kunnen bij ons terecht en door de benodigde vaardigheden op te doen, de gaten opvullen in de sector waar het het hardst nodig is: de IT. Door samen te werken met bedrijven in cases dragen we direct bij aan de digitalisering van de stad.

Waarom vernieuwend?

De Cyberwerkplaats onderscheid zich door te zoeken naar talent ongeacht opleidingsniveau, profiel of diploma. De manier van vraag en aanbod bij elkaar brengen door andere doelgroepen aan te boren, maakt de werkwijze van cyberwerkplaats uniek, evenals het netwerk en de cultuur. Maar bovenal is er geen enkele andere plek waar jongeren kosteloos gematched worden met potentiele werkgevers om een relevante maatschappelijke bijdrage te leveren aan het mondiale probleem “schaarste aan securitytalent”.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Logo cyberwerkplaats

Doe mee

Organisatie: Cyberwerkplaats en Revnext

Contactpersoon: Anouk Vos

Gerelateerde Plannen

Webwinkelstraat

De Webwinkelstraat is een website/mobiele app waar je per winkelstraat precies kunt zien wat het assortiment, de aanbiedingen en de openingstijden zijn van de winkeliers.

Bekijk dit plan
Spireaux header7 01

Verse Spirulina productie in het centrum van Rotterdam

Het produceren van verse Spirulina in zelf ontworpen, hoog efficiënte, fotobioreactoren in het oude Tropicana zwembad

Bekijk dit plan

Pincoffmarkt

Een buurtmarkt op het Lodewijkpincoffplein op de Kop van Zuid, door wijkgenoten en voor wijkgenoten

Bekijk dit plan
Blue food gr 10

Zero Foodwaste Rotterdam

Zero foodwaste Rotterdam werkt aan minder voedselverspilling. In 2018 al 5% minder tot 90% in 2030 en daarna naar 0 in 010!

Bekijk dit plan

Restart Network: We Rise By Lifting Others

In the heart of Rotterdam, we create a world class, tuition-free technology school for refugees and underprivileged people. Restart Network offers an empowering one year long experience and enables people to kickstart a career in the IT industry.

Bekijk dit plan
Screen shot 2018 04 24 at 12.53.49 pm

Tweedehands Rotterdam

We fotograferen tweedehands kleding in Rotterdam en bieden deze gezamenlijk aan op een online platform. Met slimme zoek en aanbeveling technieken maken we Tweedehands Rotterdam het betere alternatief voor een uniek modieus uiterlijk.

Bekijk dit plan
Img 0471

Korte keten van bodem tot bord

Direct online producten kopen bij de boer uit jouw regio en afhalen bij een afhaalpunt bij jou in de wijk

Bekijk dit plan
Rotterdam flexpackerz city

Rotterdam Flexpackerz City

Maak van Rotterdam 1 grote coworking space! Met de Flexpackerz app brengen we alle flexwerkplekken in kaart, verbinden we zzp'ers, ondernemers, professionals en studenten face to face, creëren waardevolle connecties en maken Rotterdam nog gerser!

Bekijk dit plan
Meer plannen