Ontdek › Plan

De Cyberwerkplaats

Aangemaakt: 24 april 2018

Rotterdam economisch vooruit

De Cyberwerkplaats is een non-profit, collegegeld-vrij initiatief dat het tekort in cybersecurity-expertise op de arbeidsmarkt verkleint door Rotterdamse jongeren 21e-eeuwse ICT-vaardigheden bij te brengen en relevante werkervaring op te laten doen.

De cyberwerkplaats is een veilige plek waar jonge getalenteerde internetgebruikers naartoe kunnen komen om kennis en kunde binnen dit domein te ontwikkelen. De werkplaats staat open voor gamers, schoolverlaters en jongeren die uitdaging in hun opleiding missen. Een vooropleiding is niet noodzakelijk, motivatie en nieuwsgierigheid wel.
In de werkplaats besteden gastdocenten aandacht aan IT-vaardigheden. Omdat iedereen anders is, wordt gekeken naar een passend ontwikkeltraject. Uitgangspunt hierbij is dat talent zich niet altijd laat vangen in diploma’s, maar dat de werkplaats leerlingen wel aantoonbare vaardigheden op laat doen.
Indien gewenst, worden er matches gemaakt tussen leerlingen en mogelijke werkgevers. Hiertoe biedt de Cyberwerkplaats samen met haar partners meeloopstages aan. Zo kan de leerling praktijkervaring op doen en indien er sprake is van een wederzijdse klik, een baan vinden. Jongeren die een eigen onderneming willen starten worden hierin ook ondersteund.

Waarom goed voor Rotterdam?

Door het vergroten van kennis, vaardigheden, ethisch besef alsmede het verbinden van jong talent met potentiele werkgevers draagt de werkplaats bij aan de doelstellingen van Rotterdam. Jongeren die moeite hebben met het vinden van aansluiting op de arbeidsmarkt, kunnen bij ons terecht en door de benodigde vaardigheden op te doen, de gaten opvullen in de sector waar het het hardst nodig is: de IT. Door samen te werken met bedrijven in cases dragen we direct bij aan de digitalisering van de stad.

Waarom vernieuwend?

De Cyberwerkplaats onderscheid zich door te zoeken naar talent ongeacht opleidingsniveau, profiel of diploma. De manier van vraag en aanbod bij elkaar brengen door andere doelgroepen aan te boren, maakt de werkwijze van cyberwerkplaats uniek, evenals het netwerk en de cultuur. Maar bovenal is er geen enkele andere plek waar jongeren kosteloos gematched worden met potentiele werkgevers om een relevante maatschappelijke bijdrage te leveren aan het mondiale probleem “schaarste aan securitytalent”.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Logo cyberwerkplaats

Doe mee

Organisatie: Cyberwerkplaats en Revnext

Contactpersoon: Anouk Vos

Gerelateerde Plannen

Coders at computer

Days of Code

Coding is the skill of the future. During our bootcamp, you will learn to code and build your own projects.

Bekijk dit plan
Viapunten drone beeld

ViaTim

De wijk verbinden door een netwerk van ViaPunten. Een ViaPunt is een buurtgenoot die pakketten voor zijn/haar buurt ontvangt.

Bekijk dit plan
Impact die je proeft

MOWGLI

Consumenten in staat stellen om een positieve impact te hebben op de wereld, gewoon via de dagelijkse boodschappen. Makkelijk, betaalbaar en verdomd lekker! Bij MOWGLI vind je plantaardige producten en ideeën voor heerlijke en verantwoorde maaltijden

Bekijk dit plan
Leapfunder 1

AirDnD

AirDnD.nl, voluit Air Drink ’n Dine, is het platform waar iedereen een huiskamerrestaurant kan starten en reserveren.

Bekijk dit plan
Letters yj

WYJzer 7mijlslaarzen plan

Ondernemers beter, slimmer, creatiever en rendabeler laten werken, zodat grote stappen mogelijk zijn met hun prachtige idee of dienst. Door opheffen van blokkades, omdenken van de problemen op het diverse gebieden.

Bekijk dit plan
Rotterdamse tegelbakkerij

De Rotterdamse Tegelbakkerij

Dit is onze droom, een echte Rotterdamse tegelbakkerij. Waar we tegels maken van oud stads plastic. Zo maken we de circulaire economie tastbaar, begrijpbaar en praktisch.

Bekijk dit plan
Logo social media

DE DUURZAME WERKPLAATS

De Duurzame Werkplaats is een life-experience center waar je de toekomst kunt zien, ruiken, proeven en beleven.

Bekijk dit plan
Logo metromining

Van biomassa naar bioplastic

MetroMining gaat voedselresten van Rotterdamse bedrijven converteren naarenergie en in een volgende fase naarbioplastics.

Bekijk dit plan
Meer plannen