Ontdek › Plan

De Doorlopert - uitdagende sportroutes

Aangemaakt: 29 mei 2017

Sport beweegt Rotterdam

De ‘DooRlopert’ is een initiatief dat sporten in de buitenlucht spannend en laagdrempelig maakt.

Op eenvoudige en creatieve wijze maken we nieuwe verbindingen tussen bestaande looproutes in de wijken Middelland en het Nieuwe Westen. De DooRlopert bestaat uit drie pijlers:

VERBINDING - we zorgen ervoor dat afzonderlijke sportroutes niet langer doodlopen maar op inventieve wijze onderling verbonden zijn.
 
MARKERING - middels afwijkende bestrating, opvallende belijning en slimme bewegwijzering maken we de routes voor iedereen herkenbaar en visueel aantrekkelijk.

UITDAGING - op de route wordt je voortdurend verrast door sportieve uitdagingen, variërend van eenvoudige attributen zoals fitness bankjes of een rekstok tot een touwbrug over de singel. Ook bestaande elementen uit de openbare ruimte zoals trappen, bomen en obstakels, worden op vernuftige wijze in de route opgenomen.

Waarom goed voor Rotterdam?

De DooRlopert is ontwikkeld voor alle Rotterdammers. De diversiteit en laagdrempeligheid maakt iedereen enthousiast om buiten te sporten en te bewegen; ieder op zijn eigen tempo en op zijn eigen manier. De pilotroute die ontwikkeld is voor de wijken Middelland en het Nieuwe Westen, is een vuurproef en praktijktest voor het concept; bij succes rollen we de DooRlopert uit over de hele stad!

Waarom vernieuwend?

Er gaat in Rotterdam veel aandacht uit naar het verbeteren van met name fietsroutes. Bij de herinrichting van de openbare ruimte en verkeersknooppunten blijven sporters echter onderbelicht. In de wetenschap dat lichaamsbeweging onontbeerlijk is voor een gezonde stad met vitale bewoners, beoogt dit initiatief hier verandering in aan te brengen.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

01 logo

Doe mee

Organisatie: Personal Architecture

Contactpersoon: Personal Architecture

E-mail: jip@personal-architecture.nl

Telefoon: 010-8865093

Adres: Graaf Florisstraat 62A, 3021CJ Rotterdam

Wij zoeken

Enthousiaste sporters, bewoners, ondernemers, verenigingen en organisaties in de wijken Middelland en het Nieuwe Westen die mee willen helpen de sportroutes te realiseren. Daarnaast zoeken we samenwerkingen met producenten die de verbindingen, markeringen en uitdagingen kunnen vormgeven. Denk aan producenten van straatmeubilair, (tijdelijke) brugconstructies en belijning in de buitenruimte.

Gerelateerde Plannen

Screen shot 2018 11 05 at 17.45.24

The Poolclub, natuurlijk zwemmen voor iedereen!!

Het eerste pop-up natuurbad van Nederland, natuurlijk in Rotterdam!!

Bekijk dit plan
Logo zuiderpark frisbee experience

Zuiderpark Frisbee Experience

Een innovatief en sportief nieuw Frisbee plan.

Bekijk dit plan
17634417 1663071593707105 5861239733568243920 n

International Pillow Fight 2018

We are 2 people, who are organizing event near Blaak, on 14 of April. It is second year that we are organizing this event, though last year we did it in Cyprus.

Bekijk dit plan
Voorbeeldfoto

Golfen op de Kop

Een golfaccommodatie op het grasveldje naast het Nieuwe Luxor.

Bekijk dit plan
E sport 010

E-sport 010

De nieuwe wereld van E-sport is gigantisch aan het worden. De sport moet geacepteerd en gefaciliteerd worden, daarom dit plan!

Bekijk dit plan
Botlek hoogvliet 1

Superhelden Superspetters zwemles

Wij bieden zwemlessen speciaal voor kinderen met een Taalontwikkelingsstoornis aan, wij laten zien dat zwemmen leuk is willen kinderen die afstand tot de maatschappij hebben ruimte geven om te sporten op hun niveau.

Bekijk dit plan
Rotterdam trimt

Fit happens 010

Het zowel fysiek als virtueel zichtbaar maken van de manier waarop de hele buitenruimte als sportterrein kan worden gebruikt. Het plan beoogt op een ultiem laagdrempelige wijze beweging onder Rotterdammers te bevorderen.

Bekijk dit plan
Citylabsitefoto

UnoDuo_010

UnoDuo010 wil ook dat fysiek beperkten zich veilig, betaalbaar, sportief, sociaal en met plezier per fiets kunnen verplaatsen.

Bekijk dit plan
Meer plannen