Ontdek › Plan

De Doorlopert - uitdagende sportroutes

Aangemaakt: 29 mei 2017

Sport beweegt Rotterdam

De ‘DooRlopert’ is een initiatief dat sporten in de buitenlucht spannend en laagdrempelig maakt.

Op eenvoudige en creatieve wijze maken we nieuwe verbindingen tussen bestaande looproutes in de wijken Middelland en het Nieuwe Westen. De DooRlopert bestaat uit drie pijlers:

VERBINDING - we zorgen ervoor dat afzonderlijke sportroutes niet langer doodlopen maar op inventieve wijze onderling verbonden zijn.
 
MARKERING - middels afwijkende bestrating, opvallende belijning en slimme bewegwijzering maken we de routes voor iedereen herkenbaar en visueel aantrekkelijk.

UITDAGING - op de route wordt je voortdurend verrast door sportieve uitdagingen, variërend van eenvoudige attributen zoals fitness bankjes of een rekstok tot een touwbrug over de singel. Ook bestaande elementen uit de openbare ruimte zoals trappen, bomen en obstakels, worden op vernuftige wijze in de route opgenomen.

Waarom goed voor Rotterdam?

De DooRlopert is ontwikkeld voor alle Rotterdammers. De diversiteit en laagdrempeligheid maakt iedereen enthousiast om buiten te sporten en te bewegen; ieder op zijn eigen tempo en op zijn eigen manier. De pilotroute die ontwikkeld is voor de wijken Middelland en het Nieuwe Westen, is een vuurproef en praktijktest voor het concept; bij succes rollen we de DooRlopert uit over de hele stad!

Waarom vernieuwend?

Er gaat in Rotterdam veel aandacht uit naar het verbeteren van met name fietsroutes. Bij de herinrichting van de openbare ruimte en verkeersknooppunten blijven sporters echter onderbelicht. In de wetenschap dat lichaamsbeweging onontbeerlijk is voor een gezonde stad met vitale bewoners, beoogt dit initiatief hier verandering in aan te brengen.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

01 logo

Doe mee

Organisatie: Personal Architecture

Contactpersoon: Personal Architecture

E-mail: jip@personal-architecture.nl

Telefoon: 010-8865093

Adres: Graaf Florisstraat 62A, 3021CJ Rotterdam

Wij zoeken

Enthousiaste sporters, bewoners, ondernemers, verenigingen en organisaties in de wijken Middelland en het Nieuwe Westen die mee willen helpen de sportroutes te realiseren. Daarnaast zoeken we samenwerkingen met producenten die de verbindingen, markeringen en uitdagingen kunnen vormgeven. Denk aan producenten van straatmeubilair, (tijdelijke) brugconstructies en belijning in de buitenruimte.

Gerelateerde Plannen

Dsc04393

Wandelen in Schiebroek

Tot maximaal 10 km wekelijks wandelen in een rustig tempo door de wijk.. Dit plan is al in werking gedurende 60 wandelingen!

Bekijk dit plan
Dsc 7266 als slim object1

Sport Events & People Connected

Mensen pro-actief en laagdrempelig verbinden met sport events, activiteiten en faciliteiten in de buurt die aansluiten op hun persoonlijke interesse profiel.

Bekijk dit plan
Foto flyer 1

LaForsa

Jongeren empoweren door middel van sportactiviteiten en het organiseren van evenementen in en voor de buurt.

Bekijk dit plan
Activi2 afbeelding1

Activi2

Activi2 krijgt moeders en dochters in beweging!

Bekijk dit plan
Summer striktly

Stem voor dansers - Salsa Community

Verbinding door dansen. Striktly is een platform waarop nieuwe- tot professionele dansers hun ervaring en kennis met elkaar delen.

Bekijk dit plan

Zwemplatform Kralingse Plas

Stap in de Kralingse Plas vanaf de straat

Bekijk dit plan
Kangoo jumps atletiekbaan

Kangoo Jumps Running - Project

Veilig hardlopen zonder blessures

Bekijk dit plan
Meer plannen