Ontdek › Plan

De Doorlopert - uitdagende sportroutes

Aangemaakt: 29 mei 2017

Sport beweegt Rotterdam

De ‘DooRlopert’ is een initiatief dat sporten in de buitenlucht spannend en laagdrempelig maakt.

Op eenvoudige en creatieve wijze maken we nieuwe verbindingen tussen bestaande looproutes in de wijken Middelland en het Nieuwe Westen. De DooRlopert bestaat uit drie pijlers:

VERBINDING - we zorgen ervoor dat afzonderlijke sportroutes niet langer doodlopen maar op inventieve wijze onderling verbonden zijn.
 
MARKERING - middels afwijkende bestrating, opvallende belijning en slimme bewegwijzering maken we de routes voor iedereen herkenbaar en visueel aantrekkelijk.

UITDAGING - op de route wordt je voortdurend verrast door sportieve uitdagingen, variërend van eenvoudige attributen zoals fitness bankjes of een rekstok tot een touwbrug over de singel. Ook bestaande elementen uit de openbare ruimte zoals trappen, bomen en obstakels, worden op vernuftige wijze in de route opgenomen.

Waarom goed voor Rotterdam?

De DooRlopert is ontwikkeld voor alle Rotterdammers. De diversiteit en laagdrempeligheid maakt iedereen enthousiast om buiten te sporten en te bewegen; ieder op zijn eigen tempo en op zijn eigen manier. De pilotroute die ontwikkeld is voor de wijken Middelland en het Nieuwe Westen, is een vuurproef en praktijktest voor het concept; bij succes rollen we de DooRlopert uit over de hele stad!

Waarom vernieuwend?

Er gaat in Rotterdam veel aandacht uit naar het verbeteren van met name fietsroutes. Bij de herinrichting van de openbare ruimte en verkeersknooppunten blijven sporters echter onderbelicht. In de wetenschap dat lichaamsbeweging onontbeerlijk is voor een gezonde stad met vitale bewoners, beoogt dit initiatief hier verandering in aan te brengen.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

01 logo

Doe mee

Organisatie: Personal Architecture

Contactpersoon: Personal Architecture

E-mail: jip@personal-architecture.nl

Telefoon: 010-8865093

Adres: Graaf Florisstraat 62A, 3021CJ Rotterdam

Wij zoeken

Enthousiaste sporters, bewoners, ondernemers, verenigingen en organisaties in de wijken Middelland en het Nieuwe Westen die mee willen helpen de sportroutes te realiseren. Daarnaast zoeken we samenwerkingen met producenten die de verbindingen, markeringen en uitdagingen kunnen vormgeven. Denk aan producenten van straatmeubilair, (tijdelijke) brugconstructies en belijning in de buitenruimte.

Gerelateerde Plannen

12507182 1710198765892216 4698722798878400859 n

Hockeyclub Delfshaven

We starten een hockeyclub in Rotterdam Delfshaven, een club waar ieder kind de ruimte krijgt om mee te spelen!

Bekijk dit plan
Logo zuiderpark frisbee experience

Zuiderpark Frisbee Experience

Een innovatief en sportief nieuw Frisbee plan.

Bekijk dit plan
E sport 010

E-sport 010

De nieuwe wereld van E-sport is gigantisch aan het worden. De sport moet geacepteerd en gefaciliteerd worden, daarom dit plan!

Bekijk dit plan
Dsc04393

Wandelen in Schiebroek

Tot maximaal 10 km wekelijks wandelen in een rustig tempo door de wijk.. Dit plan is al in werking gedurende 60 wandelingen!

Bekijk dit plan
Kangoo jumps atletiekbaan

Kangoo Jumps Running - Project

Veilig hardlopen zonder blessures

Bekijk dit plan
Thumbnail logo 4 %28aangepaste skyline   felle groen%29

CLEAN AIR RUNNING 010

Clean air running 010 helpt de Rotterdammer om te sporten in schone lucht. We maken op een slimme en innovatieve wijze gebruik van data om hardlopers beter te informeren over de luchtkwaliteit in hun stad.

Bekijk dit plan
Drijvend sportveld padel rotterdam

'de PadelBak'

Het drijvend sportveld van Rotterdam!

Bekijk dit plan
Logo sportschool 010

SportSchool 010

SportSchool 010 combineert sport en leren voor iedereen!

Bekijk dit plan
Meer plannen