Ontdek › Plan

De Doorlopert - uitdagende sportroutes

Aangemaakt: 29 mei 2017

Sport beweegt Rotterdam

De ‘DooRlopert’ is een initiatief dat sporten in de buitenlucht spannend en laagdrempelig maakt.

Op eenvoudige en creatieve wijze maken we nieuwe verbindingen tussen bestaande looproutes in de wijken Middelland en het Nieuwe Westen. De DooRlopert bestaat uit drie pijlers:

VERBINDING - we zorgen ervoor dat afzonderlijke sportroutes niet langer doodlopen maar op inventieve wijze onderling verbonden zijn.
 
MARKERING - middels afwijkende bestrating, opvallende belijning en slimme bewegwijzering maken we de routes voor iedereen herkenbaar en visueel aantrekkelijk.

UITDAGING - op de route wordt je voortdurend verrast door sportieve uitdagingen, variërend van eenvoudige attributen zoals fitness bankjes of een rekstok tot een touwbrug over de singel. Ook bestaande elementen uit de openbare ruimte zoals trappen, bomen en obstakels, worden op vernuftige wijze in de route opgenomen.

Waarom goed voor Rotterdam?

De DooRlopert is ontwikkeld voor alle Rotterdammers. De diversiteit en laagdrempeligheid maakt iedereen enthousiast om buiten te sporten en te bewegen; ieder op zijn eigen tempo en op zijn eigen manier. De pilotroute die ontwikkeld is voor de wijken Middelland en het Nieuwe Westen, is een vuurproef en praktijktest voor het concept; bij succes rollen we de DooRlopert uit over de hele stad!

Waarom vernieuwend?

Er gaat in Rotterdam veel aandacht uit naar het verbeteren van met name fietsroutes. Bij de herinrichting van de openbare ruimte en verkeersknooppunten blijven sporters echter onderbelicht. In de wetenschap dat lichaamsbeweging onontbeerlijk is voor een gezonde stad met vitale bewoners, beoogt dit initiatief hier verandering in aan te brengen.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

01 logo

Doe mee

Organisatie: Personal Architecture

Contactpersoon: Personal Architecture

E-mail: jip@personal-architecture.nl

Telefoon: 010-8865093

Adres: Graaf Florisstraat 62A, 3021CJ Rotterdam

Wij zoeken

Enthousiaste sporters, bewoners, ondernemers, verenigingen en organisaties in de wijken Middelland en het Nieuwe Westen die mee willen helpen de sportroutes te realiseren. Daarnaast zoeken we samenwerkingen met producenten die de verbindingen, markeringen en uitdagingen kunnen vormgeven. Denk aan producenten van straatmeubilair, (tijdelijke) brugconstructies en belijning in de buitenruimte.

Gerelateerde Plannen

Rebel youngsters

Rebel Youngster Programm

Kinderen / jongeren uit Rotterdam letterlijk en figuurlijk in beweging brengen. Letterlijk voor ‘een leven lang (sport)actief en vitaal’. Figuurlijk om competente, maatschappelijk betrokken burgers te helpen ontwikkelen.

Bekijk dit plan
Logo zuiderpark frisbee experience

Zuiderpark Frisbee Experience

Een innovatief en sportief nieuw Frisbee plan.

Bekijk dit plan
Botlek hoogvliet 1

Superhelden Superspetters zwemles

Wij bieden zwemlessen speciaal voor kinderen met een Taalontwikkelingsstoornis aan, wij laten zien dat zwemmen leuk is willen kinderen die afstand tot de maatschappij hebben ruimte geven om te sporten op hun niveau.

Bekijk dit plan
Dance

Challenge

Jongeren met problemen helpen om hun eigen leven op orde te krijgen met hulp om zich voor te bereiden op een mooie toekomst.

Bekijk dit plan
Summer striktly

Stem voor dansers - Salsa Community

Verbinding door dansen. Striktly is een platform waarop nieuwe- tot professionele dansers hun ervaring en kennis met elkaar delen.

Bekijk dit plan
 logo  cycling connects op wit

Cycling Connects Rotterdam

De sociale integratie van nieuwkomers (vluchtelingen/asielzoekers/statushouders) bevorderen middels beweging en sportparticipatie met de focus op fietsen. Een stad creëren waar de nieuwkomer wordt verwelkomd door de reeds gevestigde Rotterdammer.

Bekijk dit plan
Bikepark rotterdam

BikePark Rotterdam

BikePark Rotterdam is een nieuwe sportlocatie voor mountainbikers.

Bekijk dit plan
Kangoo jumps atletiekbaan

Kangoo Jumps Running - Project

Veilig hardlopen zonder blessures

Bekijk dit plan
Meer plannen