Ontdek › Plan

De Gamer 010

Aangemaakt: 31 mei 2018

Heb hart voor onderwijs

De Gamer is een interactieve energie-opwekkende speelvloer voor schoolpleinen. Met hulp van CityLab010 ontwikkelen we een lesprogramma voor Rotterdamse scholen waarbij kinderen al bewegend leren over duurzaamheid, wetenschap en techniek.

De Gamer 010 is gericht op de ontwikkeling van een aantrekkelijk hulpmiddel voor het basisonderwijs om de aandacht voor duurzaamheid, beweging en wetenschap & techniek te bevorderen. Het project bestaat uit het ontwikkelen van een lesprogramma dat gekoppeld is aan de, reeds door Energy Floors ontwikkelde, Gamer, een energieopwekkend speeltoestel voor het schoolplein. Het te ontwikkelen lesprogramma sluit inhoudelijk aan bij de verplichte lesstof voor het basisonderwijs als rekenen en wereldoriëntatie. De ontwikkeling van dit lesprogramma voor het basisonderwijs doen we in samenwerking met twee pilotscholen in Rotterdam. Daarna bieden we de Gamer, samen met het ontwikkelde lesprogramma, aan alle scholen in Rotterdam aan. Scholen kunnen er dan voor kiezen om de Gamer zelf aan te schaffen óf deze gedurende een bepaalde periode te lenen.

Waarom goed voor Rotterdam?

De Gamer is een Rotterdamse uitvinding. Het is een voorbeeld van de innovatie maakindustrie die de stad rijk is en heeft de potentie om niet alleen in Rotterdam, maar ook in de rest van de wereld een grote impact te maken. Rotterdam profileert zich daarnaast als stad van beweging en sport en investeert veel in het meer en vaker laten bewegen van Rotterdammers. Met de Gamer maken we kinderen enthousiast om lekker te bewegen in plaats van binnen te gamen.

Waarom vernieuwend?

De Gamer 010 combineert bewegen, energie opwekken en (techniek)onderwijs op een manier die uniek is. Het maakt gebruik van digitale technologie en biedt de mogelijkheid voor kinderen om zelf spellen te programmeren en te testen. Tegelijkertijd zien zij hoeveel energie er wordt opgewekt en verbruikt. Via het online portal kunnen scholen onderling resultaten delen en vergelijken. Welke school beweegt het meeste, wekt het meeste energie op en verzint de coolste spellen?

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Schermafbeelding 2018 05 31 om 16.28.55

Doe mee

Organisatie: Energy Floors

Contactpersoon: Michel Smit

Wij zoeken

We zoeken hulp bij het vinden van scholen die mee willen werken aan de pilots. Daarnaast is alle input van leraren, leerlingen en ouders op de spellen en lesprogramma's die we willen ontwikkelen heel erg welkom.

Gerelateerde Plannen

Klaar voor de toekomst

010010 010 Klaar voor de toekomst

We zitten aan de vooravond van een enorme technologische versnelling. Willen we daar als Rotterdam op voorbereid zijn dan moeten we zorgen dat onze kinderen daarop zijn voorbereid anders missen we de boot!

Bekijk dit plan
Knikkergek

KnikkerGEK

Experimenteren, leren in het basisonderwijs met en door knikkers: knettergek van knikkers.

Bekijk dit plan
Logo schoolkassa

SchoolKassa

SchoolKassa is een digitaal incasseringssysteem voor het innen van betaalopdrachten naar ouders (denk hierbij aan het innen van de vrijwillige ouderbijdrage, schoolreisjes en TSO).

Bekijk dit plan

Mentale Veerkracht als pijler van de Hef

Ons plan is om mentale veerkracht en welbevinden tot belangrijke pijlers van ons schoolbeleid te maken

Bekijk dit plan

Zuider Gymnasium

Het onderwijs beter aan laten sluiten bij de behoeften en de wensen van onze gymnasiumleerlingen uit Rotterdam-Zuid en omstreken. Wij willen onze leerlingen de kans geven om hun talenten te ontplooien in een veilige, uitdagende leeromgeving.

Bekijk dit plan
P3220093

Onderzoekend leren op de Zalmplaatschool

Onderzoekend en ontwerpend leren op de Zalmplaatschool ! 21 ste Century Skills

Bekijk dit plan

Succes In Je Stage

Studenten voorbereiden op hun stage door het aanbieden van een test die aangeeft hoe zij er een succes van kunnen maken.

Bekijk dit plan
Img 0473

Plan Naschoolse Educatieve Activiteiten

Na school, op school en voor iedereen

Bekijk dit plan
Meer plannen