Ontdek › Plan

De Gamer 010

Aangemaakt: 31 mei 2018

Heb hart voor onderwijs

De Gamer is een interactieve energie-opwekkende speelvloer voor schoolpleinen. Met hulp van CityLab010 ontwikkelen we een lesprogramma voor Rotterdamse scholen waarbij kinderen al bewegend leren over duurzaamheid, wetenschap en techniek.

De Gamer 010 is gericht op de ontwikkeling van een aantrekkelijk hulpmiddel voor het basisonderwijs om de aandacht voor duurzaamheid, beweging en wetenschap & techniek te bevorderen. Het project bestaat uit het ontwikkelen van een lesprogramma dat gekoppeld is aan de, reeds door Energy Floors ontwikkelde, Gamer, een energieopwekkend speeltoestel voor het schoolplein. Het te ontwikkelen lesprogramma sluit inhoudelijk aan bij de verplichte lesstof voor het basisonderwijs als rekenen en wereldoriëntatie. De ontwikkeling van dit lesprogramma voor het basisonderwijs doen we in samenwerking met twee pilotscholen in Rotterdam. Daarna bieden we de Gamer, samen met het ontwikkelde lesprogramma, aan alle scholen in Rotterdam aan. Scholen kunnen er dan voor kiezen om de Gamer zelf aan te schaffen óf deze gedurende een bepaalde periode te lenen.

Waarom goed voor Rotterdam?

De Gamer is een Rotterdamse uitvinding. Het is een voorbeeld van de innovatie maakindustrie die de stad rijk is en heeft de potentie om niet alleen in Rotterdam, maar ook in de rest van de wereld een grote impact te maken. Rotterdam profileert zich daarnaast als stad van beweging en sport en investeert veel in het meer en vaker laten bewegen van Rotterdammers. Met de Gamer maken we kinderen enthousiast om lekker te bewegen in plaats van binnen te gamen.

Waarom vernieuwend?

De Gamer 010 combineert bewegen, energie opwekken en (techniek)onderwijs op een manier die uniek is. Het maakt gebruik van digitale technologie en biedt de mogelijkheid voor kinderen om zelf spellen te programmeren en te testen. Tegelijkertijd zien zij hoeveel energie er wordt opgewekt en verbruikt. Via het online portal kunnen scholen onderling resultaten delen en vergelijken. Welke school beweegt het meeste, wekt het meeste energie op en verzint de coolste spellen?

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Schermafbeelding 2018 05 31 om 16.28.55

Doe mee

Organisatie: Energy Floors

Contactpersoon: Michel Smit

Wij zoeken

We zoeken hulp bij het vinden van scholen die mee willen werken aan de pilots. Daarnaast is alle input van leraren, leerlingen en ouders op de spellen en lesprogramma's die we willen ontwikkelen heel erg welkom.

Gerelateerde Plannen

Citylab 2018

Huiswerkbegeleiding en sporten in samenwerking

Ouders / buurtbewoners worden in samenwerking met de Valentijnschool en SportSchool010 opgeleid tot huiswerkbegeleider van basisschoolkinderen. Huiswerk maken en sporten m.m.v. ouders zelf!

Bekijk dit plan
Sportschool 010   citylab

Educatieve ondersteuning en sport in Rotterdam Noord

Het aanbieden van educatieve ondersteuning en sport in Rotterdam Noord en dit beschikbaar maken voor iedereen.

Bekijk dit plan
Calvijn business school rgb

Versterk je netwerk

Wij willen de leerlingen van Calvijn Business school nog beter voorbereiden op de toekomst. Dat willen wij, naast het bieden van een sterk onderwijscurriculum, doen door onze leerlingen, op structurele basis, kennis te laten maken met het werkveld.

Bekijk dit plan
Rekenen in beweging app 2

Reken in Beweging

Met onze Webapp kunnen leerlingen en docenten actief rekenen in het klaslokaal!

Bekijk dit plan
Banner kiesjekoers

Kies Je Koers

Achttienjarige studenten worden met behulp van onze online tool “Kies je koers” beter voorbereid op hun leven na school!

Bekijk dit plan
Logo maakotheek

Maakotheek

Maakotheek helpt scholen en leerlingen om Wetenschap & Techniek zo leuk en uitdagend te maken als het is. De Maakotheek komt naar de scholen toe met een gebalanceerd aanbod van kennis, spullen en onderhoud in een roulerend systeem.

Bekijk dit plan

4 YOU

Kinderen een kans geven op eigen ontplooiing in cultuur,dans,toneel,muziek en ouders/verzorgers ondersteuning bieden bij de opvoeding

Bekijk dit plan
15027785 1453632861328632 8517574308174883803 n

De onderneming, dat ben jij!

De leerlingen van Rotterdam-Zuid willen wij ondernemende vaardigheden mee geven, zodat zij niet alleen nu, maar ook in de toekomst in staat zijn onze wijk naar “the next level” te tillen.

Bekijk dit plan
Meer plannen