Ontdek › Plan

De Gamer 010

Aangemaakt: 31 mei 2018

Heb hart voor onderwijs

De Gamer is een interactieve energie-opwekkende speelvloer voor schoolpleinen. Met hulp van CityLab010 ontwikkelen we een lesprogramma voor Rotterdamse scholen waarbij kinderen al bewegend leren over duurzaamheid, wetenschap en techniek.

De Gamer 010 is gericht op de ontwikkeling van een aantrekkelijk hulpmiddel voor het basisonderwijs om de aandacht voor duurzaamheid, beweging en wetenschap & techniek te bevorderen. Het project bestaat uit het ontwikkelen van een lesprogramma dat gekoppeld is aan de, reeds door Energy Floors ontwikkelde, Gamer, een energieopwekkend speeltoestel voor het schoolplein. Het te ontwikkelen lesprogramma sluit inhoudelijk aan bij de verplichte lesstof voor het basisonderwijs als rekenen en wereldoriëntatie. De ontwikkeling van dit lesprogramma voor het basisonderwijs doen we in samenwerking met twee pilotscholen in Rotterdam. Daarna bieden we de Gamer, samen met het ontwikkelde lesprogramma, aan alle scholen in Rotterdam aan. Scholen kunnen er dan voor kiezen om de Gamer zelf aan te schaffen óf deze gedurende een bepaalde periode te lenen.

Waarom goed voor Rotterdam?

De Gamer is een Rotterdamse uitvinding. Het is een voorbeeld van de innovatie maakindustrie die de stad rijk is en heeft de potentie om niet alleen in Rotterdam, maar ook in de rest van de wereld een grote impact te maken. Rotterdam profileert zich daarnaast als stad van beweging en sport en investeert veel in het meer en vaker laten bewegen van Rotterdammers. Met de Gamer maken we kinderen enthousiast om lekker te bewegen in plaats van binnen te gamen.

Waarom vernieuwend?

De Gamer 010 combineert bewegen, energie opwekken en (techniek)onderwijs op een manier die uniek is. Het maakt gebruik van digitale technologie en biedt de mogelijkheid voor kinderen om zelf spellen te programmeren en te testen. Tegelijkertijd zien zij hoeveel energie er wordt opgewekt en verbruikt. Via het online portal kunnen scholen onderling resultaten delen en vergelijken. Welke school beweegt het meeste, wekt het meeste energie op en verzint de coolste spellen?

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Schermafbeelding 2018 05 31 om 16.28.55

Doe mee

Organisatie: Energy Floors

Contactpersoon: Michel Smit

Wij zoeken

We zoeken hulp bij het vinden van scholen die mee willen werken aan de pilots. Daarnaast is alle input van leraren, leerlingen en ouders op de spellen en lesprogramma's die we willen ontwikkelen heel erg welkom.

Gerelateerde Plannen

Mentale Veerkracht als pijler van de Hef

Ons plan is om mentale veerkracht en welbevinden tot belangrijke pijlers van ons schoolbeleid te maken

Bekijk dit plan
Veerkracht010 gr

VEERKRACHT010

Onze jongeren van nu, zijn de Rotterdammers van morgen. Samen bouwen wij aan hun veerkracht en zelfredzaamheid

Bekijk dit plan
Plaatje city lab

Thuis in Taal

Met Thuis in Taal werken we op o.a. peuterscholen samen met laaggeletterde ouders om overdracht van taalproblemen te voorkomen.

Bekijk dit plan
Bizzy b. uitsnede titel   bijtje

Bizzy B. - voor veerkrachtige jongeren

Een trainingsprogramma voor talentontwikkeling op het middelbare onderwijs, gericht op verhoging van de mentale veerkracht en de emotionele intelligentie. Jongeren stimuleren tot het ontwikkelen en eigen maken van de 21-eeuwse vaardigheden.

Bekijk dit plan
Artikel ad 20 maart 2018

Spelactiviteiten voor (hoog) begaafde kinderen.

Spelactiviteiten voor (hoog) begaafde kinderen en hun familie met uitleen uitdagende spellen en boeken rondom thema hoogbegaafdheid in combinatie met ontmoetingen voor de ouders.

Bekijk dit plan

Uit Grootmoeders Keuken

'Uit Grootmoeders Keuken' is een Rotterdams productlabel met de smaak van 'toen', de producten worden gemaakt met de hulp van Rotterdamse oma's en opa's.

Bekijk dit plan
2016 10 13 photo 00000230

ROoster10

Meer jongeren haken af bij het reguliere onderwijs om sociale, emotionele, economische of culturele redenen. ROoster10 is hun huiskamer, luisterend oor en huiswerkbegeleiding.

Bekijk dit plan
Bars.00 08 53 03.still061

Niet mijn schuld!

Rondom de korte documentaire ‘BARS’ zetten wij een educatief project op waarmee wij jongeren bereiken die zich binnen de zogenaamde schuld risicogroep bevinden of zich daarin dreigen te begeven.

Bekijk dit plan
Meer plannen