Ontdek › Plan

De Gamer 010

Aangemaakt: 31 mei 2018

Heb hart voor onderwijs

De Gamer is een interactieve energie-opwekkende speelvloer voor schoolpleinen. Met hulp van CityLab010 ontwikkelen we een lesprogramma voor Rotterdamse scholen waarbij kinderen al bewegend leren over duurzaamheid, wetenschap en techniek.

De Gamer 010 is gericht op de ontwikkeling van een aantrekkelijk hulpmiddel voor het basisonderwijs om de aandacht voor duurzaamheid, beweging en wetenschap & techniek te bevorderen. Het project bestaat uit het ontwikkelen van een lesprogramma dat gekoppeld is aan de, reeds door Energy Floors ontwikkelde, Gamer, een energieopwekkend speeltoestel voor het schoolplein. Het te ontwikkelen lesprogramma sluit inhoudelijk aan bij de verplichte lesstof voor het basisonderwijs als rekenen en wereldoriëntatie. De ontwikkeling van dit lesprogramma voor het basisonderwijs doen we in samenwerking met twee pilotscholen in Rotterdam. Daarna bieden we de Gamer, samen met het ontwikkelde lesprogramma, aan alle scholen in Rotterdam aan. Scholen kunnen er dan voor kiezen om de Gamer zelf aan te schaffen óf deze gedurende een bepaalde periode te lenen.

Waarom goed voor Rotterdam?

De Gamer is een Rotterdamse uitvinding. Het is een voorbeeld van de innovatie maakindustrie die de stad rijk is en heeft de potentie om niet alleen in Rotterdam, maar ook in de rest van de wereld een grote impact te maken. Rotterdam profileert zich daarnaast als stad van beweging en sport en investeert veel in het meer en vaker laten bewegen van Rotterdammers. Met de Gamer maken we kinderen enthousiast om lekker te bewegen in plaats van binnen te gamen.

Waarom vernieuwend?

De Gamer 010 combineert bewegen, energie opwekken en (techniek)onderwijs op een manier die uniek is. Het maakt gebruik van digitale technologie en biedt de mogelijkheid voor kinderen om zelf spellen te programmeren en te testen. Tegelijkertijd zien zij hoeveel energie er wordt opgewekt en verbruikt. Via het online portal kunnen scholen onderling resultaten delen en vergelijken. Welke school beweegt het meeste, wekt het meeste energie op en verzint de coolste spellen?

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Schermafbeelding 2018 05 31 om 16.28.55

Doe mee

Organisatie: Energy Floors

Contactpersoon: Michel Smit

Wij zoeken

We zoeken hulp bij het vinden van scholen die mee willen werken aan de pilots. Daarnaast is alle input van leraren, leerlingen en ouders op de spellen en lesprogramma's die we willen ontwikkelen heel erg welkom.

Gerelateerde Plannen

Istock 538026338

Een oplossing voor 'Thuiszitters'

Stichting Bloemfleur wil graag een school starten voor 'thuiszitters' waar door middel van een combinatie van zorg, creatieve ontwikkeling en onderwijs, maatwerk wordt geleverd.

Bekijk dit plan
Gelukshuislogo

Gelukkige scholen op Zuid

Geluk implementeren op de basisscholen in Zuid door middel van de gelukskoffermethodiek.

Bekijk dit plan
Logo dit is talent

DIT IS TALENT

Versneld afgestudeerd HBO-ers opleiden tot startbekwaam groepsleerkracht in het basisonderwijs voor de gemeente Rotterdam.

Bekijk dit plan
Vieze handen

Tuintje Tono

Groene, (maatschappelijk) duurzame Peuterplus opvang voor kwetsbare kinderen en gezinnen met Hoofd, Hart en Handen.

Bekijk dit plan
Logo2 meesterlijk

Meesterlijk Rotterdam

Vakmanschap in Onderwijs! voor een betere aansluiting op het beroepsveld.

Bekijk dit plan
10615451 383301478491784 5498673520405854829 n

Mijn superpap

De burgerkracht van kinderen die een ouder moeten missen wordt vergroot doordat het sociaal netwerk preventief bewustwording creëert en het onderwerp oppakt met het kind, door middel van het boek 'mijn superpap'!

Bekijk dit plan

Vreedzame wijk 3036

Het uitrollen van de Vreedzame school naar Vreedzame wijk

Bekijk dit plan
Ruimtereis 2016

Ruimtemissie voor leerlingen

Leerlingen van het Vreewijk Lyceum organiseren en maken hun eigen ruimtereis! Iedereen kan mee doen vanwege de verschillende disciplines.

Bekijk dit plan
Meer plannen