Ontdek › Plan

De Gelukkige Driehoek

Aangemaakt: 24 april 2018

Heb hart voor onderwijs

De Gelukkige Driehoek zorgt voor een school waar kinderen graag naar toe gaan. Een school waar het pedagogische klimaat voorop staat en alle kinderen mogen zijn wie ze zijn.

Alle mensen die betrokken zijn bij de opvoeding van een kind proberen om een kind het beste mee te geven om emotioneel sterk in de schoenen te staan. Nu doen leerkrachten en ouders dat vaak nog op hun eigen manier. Met ons plan willen we er voor zorgen dat ouders, leerkrachten en het kind allemaal van elkaar weten wat er speelt op het gebied van sociaal-emotionele ontwikkeling.
We richten ons hierbij op drie pijlers. Kinderen & Emoties,Weerbaarheid en Mindfulness. Scholen kiezen een van deze pijlers om aan te werken.
Wij bieden dan een ouderbijeenkomst, een training voor leerkrachten en een training voor leerlingen over hetzelfde onderwerp. Door hier met elkaar aan te werken zorg je voor een stevige basis die kinderen de rest van hun leven kunnen gebruiken.

Waarom goed voor Rotterdam?

Natuurlijk wil Rotterdam leerlingen die stevig in hun schoenen staan en klaar zijn voor de volgende stappen in de wereld. Door De Gelukkige Driehoek op Rotterdamse scholen aan te bieden dragen wij hier aan bij.
We zetten in op de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen in de basisschool. Als kinderen op vroege leeftijd leren om stevig in hun schoenen te staan, kunnen omgaan met tegenslagen en hun emoties leren begrijpen hebben zij hier de rest van hun leven iets aan.

Waarom vernieuwend?

De kracht van ons project is dat we ervoor zorgen dat alle betrokkenen bij een kind weten wat er speelt en dat iedereen met de neuzen dezelfde kant op staat. We hebben contact met ouders, leerkrachten en het kind zelf. De kracht van deze eenheid is sterker dan het werken aan één onderdeel van de schakel.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

31123296 s %281%29.jpg

Doe mee

Organisatie: De Gelukkige Driehoek

Contactpersoon: Irma Janga

Wij zoeken

Professionals die mee kunnen denken / feedback kunnen geven op de inhoud van het plan.Tevens zijn we op zoek naar 3 pilot scholen.

Gerelateerde Plannen

Image

debat010

Rotterdamse leerlingen uit verschillende culturen, religies en lagen van de bevolking gaan met elkaar in debat.

Bekijk dit plan

Jeugdacademie Rotterdam

Jeugdacademie Rotterdam is een platform voor jongeren van 12 t/m 16 die geïnteresseerd zijn in filosofie, kunst en wetenschap.

Bekijk dit plan
Hetadviesbureau small

Het Adviesbureau.

Leerlingen uit de onderbouw van het HAVO/VWO van scholen in Rotterdam gaan werken als onderzoekers en ontwerpers voor echte opdrachtgevers.

Bekijk dit plan
Logo schoolkassa

SchoolKassa

SchoolKassa is een digitaal incasseringssysteem voor het innen van betaalopdrachten naar ouders (denk hierbij aan het innen van de vrijwillige ouderbijdrage, schoolreisjes en TSO).

Bekijk dit plan

Mentale Veerkracht als pijler van de Hef

Ons plan is om mentale veerkracht en welbevinden tot belangrijke pijlers van ons schoolbeleid te maken

Bekijk dit plan
Super schoool

Super Schoool

De ambitie van Super Schoool is om reguliere basisscholen de keuze te bieden een excellente school te worden in het toepassen van de Wet Passend Onderwijs.

Bekijk dit plan

Uit Grootmoeders Keuken

'Uit Grootmoeders Keuken' is een Rotterdams productlabel met de smaak van 'toen', de producten worden gemaakt met de hulp van Rotterdamse oma's en opa's.

Bekijk dit plan
Meer plannen