Ontdek › Plan

De Gelukkige Driehoek

Aangemaakt: 24 april 2018

Heb hart voor onderwijs

De Gelukkige Driehoek zorgt voor een school waar kinderen graag naar toe gaan. Een school waar het pedagogische klimaat voorop staat en alle kinderen mogen zijn wie ze zijn.

Alle mensen die betrokken zijn bij de opvoeding van een kind proberen om een kind het beste mee te geven om emotioneel sterk in de schoenen te staan. Nu doen leerkrachten en ouders dat vaak nog op hun eigen manier. Met ons plan willen we er voor zorgen dat ouders, leerkrachten en het kind allemaal van elkaar weten wat er speelt op het gebied van sociaal-emotionele ontwikkeling.
We richten ons hierbij op drie pijlers. Kinderen & Emoties,Weerbaarheid en Mindfulness. Scholen kiezen een van deze pijlers om aan te werken.
Wij bieden dan een ouderbijeenkomst, een training voor leerkrachten en een training voor leerlingen over hetzelfde onderwerp. Door hier met elkaar aan te werken zorg je voor een stevige basis die kinderen de rest van hun leven kunnen gebruiken.

Waarom goed voor Rotterdam?

Natuurlijk wil Rotterdam leerlingen die stevig in hun schoenen staan en klaar zijn voor de volgende stappen in de wereld. Door De Gelukkige Driehoek op Rotterdamse scholen aan te bieden dragen wij hier aan bij.
We zetten in op de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen in de basisschool. Als kinderen op vroege leeftijd leren om stevig in hun schoenen te staan, kunnen omgaan met tegenslagen en hun emoties leren begrijpen hebben zij hier de rest van hun leven iets aan.

Waarom vernieuwend?

De kracht van ons project is dat we ervoor zorgen dat alle betrokkenen bij een kind weten wat er speelt en dat iedereen met de neuzen dezelfde kant op staat. We hebben contact met ouders, leerkrachten en het kind zelf. De kracht van deze eenheid is sterker dan het werken aan één onderdeel van de schakel.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

31123296 s %281%29.jpg

Doe mee

Organisatie: De Gelukkige Driehoek

Contactpersoon: Irma Janga

Wij zoeken

Professionals die mee kunnen denken / feedback kunnen geven op de inhoud van het plan.Tevens zijn we op zoek naar 3 pilot scholen.

Gerelateerde Plannen

Imc basis logo

IMC Basis Rotterdam

Op school leer je voor later, bij IMC Basis leer nú wat later is

Bekijk dit plan
2016 10 13 photo 00000230

ROoster10

Meer jongeren haken af bij het reguliere onderwijs om sociale, emotionele, economische of culturele redenen. ROoster10 is hun huiskamer, luisterend oor en huiswerkbegeleiding.

Bekijk dit plan
1218 rotterdam marketing

Smart port, meiden aan boord

Wij stimuleren meiden te kiezen voor een carrière in de Rotterdamse haven en industrie. Dit doen we met een magazine vol rolmodellen, voor en door meiden, de "Havenskills"-netwerktraining en praktijkbezoeken.

Bekijk dit plan
Ruimtereis 2016

Ruimtemissie voor leerlingen

Leerlingen van het Vreewijk Lyceum organiseren en maken hun eigen ruimtereis! Iedereen kan mee doen vanwege de verschillende disciplines.

Bekijk dit plan
Picture

Artship - Supports a creative life

Artship wil een revolutie ontketenen in de manier waarop kunst wordt onderwezen. We geven toegang tot creativiteit, helpen leraren hun passie te delen en bieden hen de beste en meest efficiënte infrastructuur, tools en diensten.

Bekijk dit plan

AL DOENDE, LEER JE

Het voorkomen van vroegtijdig schooluitval en het werken aan een beter toekomstperspectief voor leerlingen van het Mbo door het bieden van een baan of hen te begeleiden naar een voor hun passend onderwijs.

Bekijk dit plan
Veerkracht010 gr

VEERKRACHT010

Onze jongeren van nu, zijn de Rotterdammers van morgen. Samen bouwen wij aan hun veerkracht en zelfredzaamheid

Bekijk dit plan
Kleuters

In Ontwikkeling Bedreigde Kleuters (IOBK) 2.0

Het opzetten van een voorziening voor startende kleuters, die door specifiek gedrag nog niet kunnen functioneren in een reguliere kleutergroep. Deze kinderen krijgen een intensieve begeleiding zodat zij wel goed kunnen instromen/functioneren.

Bekijk dit plan
Meer plannen