Ontdek › Plan

De Gelukkige Driehoek

Aangemaakt: 24 april 2018

Heb hart voor onderwijs

De Gelukkige Driehoek zorgt voor een school waar kinderen graag naar toe gaan. Een school waar het pedagogische klimaat voorop staat en alle kinderen mogen zijn wie ze zijn.

Alle mensen die betrokken zijn bij de opvoeding van een kind proberen om een kind het beste mee te geven om emotioneel sterk in de schoenen te staan. Nu doen leerkrachten en ouders dat vaak nog op hun eigen manier. Met ons plan willen we er voor zorgen dat ouders, leerkrachten en het kind allemaal van elkaar weten wat er speelt op het gebied van sociaal-emotionele ontwikkeling.
We richten ons hierbij op drie pijlers. Kinderen & Emoties,Weerbaarheid en Mindfulness. Scholen kiezen een van deze pijlers om aan te werken.
Wij bieden dan een ouderbijeenkomst, een training voor leerkrachten en een training voor leerlingen over hetzelfde onderwerp. Door hier met elkaar aan te werken zorg je voor een stevige basis die kinderen de rest van hun leven kunnen gebruiken.

Waarom goed voor Rotterdam?

Natuurlijk wil Rotterdam leerlingen die stevig in hun schoenen staan en klaar zijn voor de volgende stappen in de wereld. Door De Gelukkige Driehoek op Rotterdamse scholen aan te bieden dragen wij hier aan bij.
We zetten in op de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen in de basisschool. Als kinderen op vroege leeftijd leren om stevig in hun schoenen te staan, kunnen omgaan met tegenslagen en hun emoties leren begrijpen hebben zij hier de rest van hun leven iets aan.

Waarom vernieuwend?

De kracht van ons project is dat we ervoor zorgen dat alle betrokkenen bij een kind weten wat er speelt en dat iedereen met de neuzen dezelfde kant op staat. We hebben contact met ouders, leerkrachten en het kind zelf. De kracht van deze eenheid is sterker dan het werken aan één onderdeel van de schakel.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

31123296 s %281%29.jpg

Doe mee

Organisatie: De Gelukkige Driehoek

Contactpersoon: Irma Janga

Wij zoeken

Professionals die mee kunnen denken / feedback kunnen geven op de inhoud van het plan.Tevens zijn we op zoek naar 3 pilot scholen.

Gerelateerde Plannen

Logo

The Science Tour & Junior ScienceBattle

Middelbare scholieren helpen bij hun profielkeuze en hun profielwerkstuk laten presenteren voor een publiek in het theater.

Bekijk dit plan
15027785 1453632861328632 8517574308174883803 n

De onderneming, dat ben jij!

De leerlingen van Rotterdam-Zuid willen wij ondernemende vaardigheden mee geven, zodat zij niet alleen nu, maar ook in de toekomst in staat zijn onze wijk naar “the next level” te tillen.

Bekijk dit plan
Talkx

TALKX - het sprekend kind- lesmethodiek & event

Kinderen een podium geven om hun belevenissen en bevindingen te leren delen. Volwassenen leren te luisteren naar het verhaal en de stem van het kind.

Bekijk dit plan
Afbeelding onderwijs inclusief op de zalmplaatschool

PCB ZALMPLAAT Onderwijs inclusief

We kunnen in de school preventief passende hulp bieden zodat we uitval voorkomen en leerlingen in hun kracht zetten.

Bekijk dit plan

Digitale geletterdheid in de wijk

Leerlingen van de Haven Havo en kwetsbare bewoners van de wijk Feijenoord krijgen gezamenlijk les in Digitale Geletterdheid

Bekijk dit plan
Koeientuin ztekst 2

Floating Farm Educatie

De Floating Farm (FF) wil basisschoolleerlingen in de regio Rotterdam verbinden met de agrarische sector (veehouderij) en dit combineren met kennis over een gezond voedingspatroon.

Bekijk dit plan
Coolll

COOLLL (werknaam)

Experimentele vaardigheden en techniek voor VO-leerlingen. Serieus werk maken van verbinding van VO- en PO-scholen, inhoudelijke aanbieders, bedrijfsleven en kennisinstellingen.

Bekijk dit plan
Klaar voor de toekomst

010010 010 Klaar voor de toekomst

We zitten aan de vooravond van een enorme technologische versnelling. Willen we daar als Rotterdam op voorbereid zijn dan moeten we zorgen dat onze kinderen daarop zijn voorbereid anders missen we de boot!

Bekijk dit plan
Meer plannen