Ontdek › Plan

De Groene Marathon Rotterdam

Aangemaakt: 17 mei 2017

Fijne Rotterdamse buitenruimte

De Groene Marathon is een recreatieve natuurroute van meer dan veertig kilometer dwars door Rotterdam die de mooiste stukken stadsnatuur met elkaar verbindt.

De Groene Marathon rijgt de groene delen van de stad aan elkaar tot een permanente recreatieve natuurroute van meer dan veertig kilometer. Het project verbindt daarmee de wereld van de natuur met die van sporters, recreanten, wandelaars, natuurliefhebbers en schoolkinderen.

Voor alle Rotterdammers
Rotterdammers krijgen met deze route een alternatief trainingsparcours voor de ‘echte’ marathon, maar ook een stadskanoroute en ruimte om dicht bij huis in de natuur te recreëren.

Voor de natuur
Zonder een gezonde, diverse en weerbare natuur is de stad zielloos. De stadsnatuur in Rotterdam wordt sterker en gezonder. Rotterdam laat zien dat het een groene stad is.

Waarom goed voor Rotterdam?

Rotterdammers krijgen met deze route niet alleen een alternatief trainingsparcours voor de ‘echte’ marathon, maar ook een stadskanoroute en wandelparcours voor de bezoekers van onze stad.
Delen van de route zijn te gebruiken als ‘klaslokaal’ voor de schoolkinderen van Charlois, Spangen, het Oude Noorden en Feyenoord. Natuurliefhebbers en wandelaars kunnen in hun eigen tempo de natuur in de stad ontdekken.

Waarom vernieuwend?

De Groene Marathon zal Rotterdammers uitdagen om te sporten en meer te bewegen.
Er wordt daarbij gebruik gemaakt van dat wat aan groen in de stad aanwezig is. Het komt tot stand samen met partijen die langs de route actief zijn. Het levert een mooiere openbare ruimte op. Een gezonde ecologische structuur, betere luchtkwaliteit en waterhuishouding.

We werken samen met de Green Marathon Zurich om te leren van hun ervaringen.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Route    initiatieven groen recreatie

Doe mee

Organisatie: Stichting de Natuurlijke stad

Contactpersoon: Jacques Vink

E-mail: info@natuurlijkestad.nl

Adres: Voorburgstraat 3, 3037GV Rotterdam Rotterdam

Wij zoeken

Begeleiding aanvraag.

Gerelateerde Plannen

Grondstoffen station schetsontwerp

Afrikaandermarkt grondstoffen station

Het plaatsen van een afvalinzamel- en verwerkingsstation voor de Afrikaandermarkt, om meer restafval hoogwaardig te kunnen hergebruiken, zwerfafval te voorkomen en te communiceren over afval is grondstof.

Bekijk dit plan
Noahs park concept 2a crop

Noah ‘s Park

Noah droomt van rust, groen en water. Een varend park waar verweesde bomen en planten, mensen en verhalen hun toevluchtsoord vinden te midden van een snel verdichtende stad.

Bekijk dit plan
Kaartje zuid driehoek

ROAR

Een kunstproject rondom de steunpilaren van metrolijn D/E in Rotterdam Zuid.

Bekijk dit plan
Popupstadspark

Pop Up Stadspark Grotekerkplein

Het toekomstig stadspark Grotekerkplein nu al tot leven laten komen en uitproberen wat voor Rotterdammers het ideale stadspark is.

Bekijk dit plan
Urbanmining jvdt

Urban Mining with Credits

Wij introduceren een nieuwe vorm van crowdfunden. Met als inzet de waarde van afval en het circulair toepassen van grondstoffen.

Bekijk dit plan
Scan 35

De Taaltuin in Spangen Verrijkt!

De Taaltuin in Spangen wil spelen voor alle kinderen mogelijk maken, met een selectie van 8 nieuwe taalspeelleerobjecten!

Bekijk dit plan
Schermafbeelding 2017 04 03 om 13.56.20

Drijvend park

Rotterdam heeft veel ‘oude’ havens die steeds minder gebruikt worden door economische scheepvaart. Door het bouwen van drijvende parken betrekken we de stad bij het water richten we stad optimaal in voor het gebruik door zijn bewoners

Bekijk dit plan
Highresscreenshot00007

recycling robotica

robotica fabrieken die huishoudelijk afval sorteren

Bekijk dit plan
Meer plannen