Ontdek › Plan

De Groene Marathon Rotterdam

Aangemaakt: 17 mei 2017

Fijne Rotterdamse buitenruimte

De Groene Marathon is een recreatieve natuurroute van meer dan veertig kilometer dwars door Rotterdam die de mooiste stukken stadsnatuur met elkaar verbindt.

De Groene Marathon rijgt de groene delen van de stad aan elkaar tot een permanente recreatieve natuurroute van meer dan veertig kilometer. Het project verbindt daarmee de wereld van de natuur met die van sporters, recreanten, wandelaars, natuurliefhebbers en schoolkinderen.

Voor alle Rotterdammers
Rotterdammers krijgen met deze route een alternatief trainingsparcours voor de ‘echte’ marathon, maar ook een stadskanoroute en ruimte om dicht bij huis in de natuur te recreëren.

Voor de natuur
Zonder een gezonde, diverse en weerbare natuur is de stad zielloos. De stadsnatuur in Rotterdam wordt sterker en gezonder. Rotterdam laat zien dat het een groene stad is.

Waarom goed voor Rotterdam?

Rotterdammers krijgen met deze route niet alleen een alternatief trainingsparcours voor de ‘echte’ marathon, maar ook een stadskanoroute en wandelparcours voor de bezoekers van onze stad.
Delen van de route zijn te gebruiken als ‘klaslokaal’ voor de schoolkinderen van Charlois, Spangen, het Oude Noorden en Feyenoord. Natuurliefhebbers en wandelaars kunnen in hun eigen tempo de natuur in de stad ontdekken.

Waarom vernieuwend?

De Groene Marathon zal Rotterdammers uitdagen om te sporten en meer te bewegen.
Er wordt daarbij gebruik gemaakt van dat wat aan groen in de stad aanwezig is. Het komt tot stand samen met partijen die langs de route actief zijn. Het levert een mooiere openbare ruimte op. Een gezonde ecologische structuur, betere luchtkwaliteit en waterhuishouding.

We werken samen met de Green Marathon Zurich om te leren van hun ervaringen.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Route    initiatieven groen recreatie

Doe mee

Organisatie: Stichting de Natuurlijke stad

Contactpersoon: Jacques Vink

E-mail: info@natuurlijkestad.nl

Adres: Voorburgstraat 3, 3037GV Rotterdam Rotterdam

Wij zoeken

Begeleiding aanvraag.

Gerelateerde Plannen

Jan metz fenomena

Water Fenomena 2019 Rotterdam Prins Alexander

Op het Prins Alexanderplein, in het hart van de laagst gelegen bebouwde polder van Europa, wordt een Water Fenomena georganiseerd; een publieksevenement voor jong en oud dat het Nederlandse thema ‘water en waterbeheer’ onder de aandacht brengt.

Bekijk dit plan
Groengoed!

Kansrijke Tuinen

Gezamenlijk tuinieren in de wijk voor een mooie, veilige en kindvriendelijke buitenruimte

Bekijk dit plan
Rotterdam   3d next level  v4

Rotterdam in 3D

Een eyecatcher en icoon voor onze stad: Rotterdam in 3D. Wij willen niet alleen in pop-up de letters “Rotterdam” in 3D realiseren, maar ook de belangrijkste gebouwen en eyecatchers van de stad erin verwerken, zodat iedereen ermee op de foto kan!

Bekijk dit plan
Schermafbeelding 2017 04 03 om 13.56.20

Drijvend park

Rotterdam heeft veel ‘oude’ havens die steeds minder gebruikt worden door economische scheepvaart. Door het bouwen van drijvende parken betrekken we de stad bij het water richten we stad optimaal in voor het gebruik door zijn bewoners

Bekijk dit plan
Straatkijkers2

De Rotterdamse Straatkijkers

100 dagen uitkijken op 1 lijn. De straten maken Rotterdam! Deze willen wij in de kijker zetten als onderdeel van de stad!

Bekijk dit plan
12186260 985097854864770 775381055880705094 o

Veilige Buurt

Een communicatie app die het makkelijker maakt elkaar te leren kennen en contact te houden.

Bekijk dit plan
Sam 5522

Rondje Coolhaven

Bewoners, ondernemers, instellingen, studenten en docenten werken samen aan een strategie om de kades rondom de Coolhaven te vergroenen. Deze plek is een van de weinige plekken van de stad waar je echt dicht bij het water kunt zijn.

Bekijk dit plan
Bohlogo

Tuin Ben Oude NijHuis

Het inrichten van een veilige tuin voor (dementerende) ouderen met een laag inkomen; een tuin die ook voor buurtbewoners toegankelijk is en waar allerlei buurtactiviteiten gehouden zullen worden.

Bekijk dit plan
Meer plannen