Ontdek › Plan

De Groene Marathon Rotterdam

Aangemaakt: 17 mei 2017

Fijne Rotterdamse buitenruimte

De Groene Marathon is een recreatieve natuurroute van meer dan veertig kilometer dwars door Rotterdam die de mooiste stukken stadsnatuur met elkaar verbindt.

De Groene Marathon rijgt de groene delen van de stad aan elkaar tot een permanente recreatieve natuurroute van meer dan veertig kilometer. Het project verbindt daarmee de wereld van de natuur met die van sporters, recreanten, wandelaars, natuurliefhebbers en schoolkinderen.

Voor alle Rotterdammers
Rotterdammers krijgen met deze route een alternatief trainingsparcours voor de ‘echte’ marathon, maar ook een stadskanoroute en ruimte om dicht bij huis in de natuur te recreëren.

Voor de natuur
Zonder een gezonde, diverse en weerbare natuur is de stad zielloos. De stadsnatuur in Rotterdam wordt sterker en gezonder. Rotterdam laat zien dat het een groene stad is.

Waarom goed voor Rotterdam?

Rotterdammers krijgen met deze route niet alleen een alternatief trainingsparcours voor de ‘echte’ marathon, maar ook een stadskanoroute en wandelparcours voor de bezoekers van onze stad.
Delen van de route zijn te gebruiken als ‘klaslokaal’ voor de schoolkinderen van Charlois, Spangen, het Oude Noorden en Feyenoord. Natuurliefhebbers en wandelaars kunnen in hun eigen tempo de natuur in de stad ontdekken.

Waarom vernieuwend?

De Groene Marathon zal Rotterdammers uitdagen om te sporten en meer te bewegen.
Er wordt daarbij gebruik gemaakt van dat wat aan groen in de stad aanwezig is. Het komt tot stand samen met partijen die langs de route actief zijn. Het levert een mooiere openbare ruimte op. Een gezonde ecologische structuur, betere luchtkwaliteit en waterhuishouding.

We werken samen met de Green Marathon Zurich om te leren van hun ervaringen.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Route    initiatieven groen recreatie

Doe mee

Organisatie: Stichting de Natuurlijke stad

Contactpersoon: Jacques Vink

E-mail: info@natuurlijkestad.nl

Adres: Voorburgstraat 3, 3037GV Rotterdam Rotterdam

Wij zoeken

Begeleiding aanvraag.

Gerelateerde Plannen

Gezonde Hotspots Delfshaven

Gedurende een jaar transformeren we een openbaar plein in Delfshaven in een helende, stressverlichtende omgeving.

Bekijk dit plan
Voorbeeld container bijplaatsing

AI foto analyse buitenruimte

Het ontwikkelen van een algoritme waarmee foto's van de buitenruimte geanalyseerd kunnen worden, zodat automatisch bepaald kan worden of er misstanden in de omgeving aanwezig zijn.

Bekijk dit plan
12095074 1563914070514491 3124467014853026157 o

BroodNodig

No bread to waste! - BroodNodig haalt het brood van straat en uit de vuilnisbak!

Bekijk dit plan
Kindervuurwerk

Nationale Kinder Vuurwerk Rotterdam

Een groot vuurwerk bij de Erasmusbrug om 19.00 uur op 31 december om het oude jaar mee af te sluiten en het nieuwe mee te beginnen. Speciaal voor kinderen en gezinnen om hen op te laten groeien met een traditie van groot georganiseerd vuurwerk.

Bekijk dit plan
Bohlogo

Tuin Ben Oude NijHuis

Het inrichten van een veilige tuin voor (dementerende) ouderen met een laag inkomen; een tuin die ook voor buurtbewoners toegankelijk is en waar allerlei buurtactiviteiten gehouden zullen worden.

Bekijk dit plan

Botanische Tuin Afrikaanderwijk

We willen graag van onze tuin een plek maken waar ieder mens met al zijn zintuigen natuur kan beleven.

Bekijk dit plan
Citylab010 voorstelspeeltuintjeplaatje

Mooi Mooier Middelland Speeltuintje

De bewoners van de Hondiusstraat en de omliggende straten willen de verwaarloosde speelplek op de hoek graag herinrichten, zodat alle kinderen dicht bij huis weer lekker buiten kunnen spelen en de plek weer een vrolijke en verzorgde aanblik biedt.

Bekijk dit plan
Sk de kas logo liggend

Stadskwekerij De Kas

De omvorming van een binnenterrein met Kas in hartje Rotterdam tot een multifunctioneel kenniscentrum over ecologisch groen en kleinschalig waterbeheer. We gaan dit doen vanuit onze leidende waarden biodiversiteit, toegankelijkheid en verbinding

Bekijk dit plan
Meer plannen