Ontdek › Plan

De Kracht van Katendrecht

Aangemaakt: 05 maart 2017

Cultuur als vernieuwende kracht

Een stedelijke manifestatie op en over Katendrecht als voorbeeld van Rotterdamse vernieuwing, waarin het oude karakter, nieuwbouw en attracties gezamenlijk bijdragen tot een nieuwe culturele hotspot in de stad.

De Kracht van Katendrecht is een stedelijke manifestatie die Katendrecht laat zien als de wijk die van een probleemwijk verandert in een wijk die een hotspot in de stad is geworden voor zowel bewoners, ondernemers en culturele manifestaties. We laten zien hoe dit proces zich heeft ontwikkeld en waar het oe leidt aan de hand van een thematijdschrift met onder meer interviews met bewoners en ondernemers, een expositie met fotografie en beeldende kunst over Katendrecht, een debat en activiteiten als een beeldpresentatie en een wijkwandelroute. Alle activiteiten benadrukken datgene waar Katendrechters, oud of nieuw, gezamenlijk trots op kunnen zijn. Hun wijk kan als voorbeeld dienen voor veranderingsprocessen zoals die zich ook in andere oude wijken afspelen. Lokaal erfgoed en vernieuwing gaan hand in hand en leiden samen tot een wijk waar het oude wordt gekoesterd maar waar tegelijk ruimte is voor (culturele) vernieuwing.

Waarom goed voor Rotterdam?

Het project is goed voor Rotterdam omdat het op een positieve manier de veranderingen laat zien die een voormalige probleemwijk ondergaat. De resultaten van die verandering, en de wijze waarop we dit met het project vastleggen, kan als voorbeeld gaan dienen. Tegelijk wordt met het project Katendrecht nog nadrukkelijker op de kaart gezet als een gebied met heel veel potentie, zowel cultureel als voor bewoners en ondernemers.

Waarom vernieuwend?

Het project is vernieuwend door het integraal gebruik maken van alle mogelijke media, activiteiten en communicatie, van een tijdschrift tot een beeldpresentatie, wandeling en debat. Centraal bij alle onderdelen staat de vernieuwende kracht die Katendrecht uitstraalt en de wijze waarop dit tot stand komt en een voorbeeld is voor andere stadswijken die in een veranderingsproces verkeren,

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Katendrecht.obr properstock   fenix loodsen vogelvlucht

Doe mee

Organisatie: Stichting Heilige Grond

Contactpersoon: Dik Vuik

Wij zoeken

Subsidie en advies over stedelijke promotie en publiciteit voor de manifestatie. Medestanders op Katendrecht gezocht.

Gerelateerde Plannen

Schermafbeelding 2018 05 28 om 16.28.55

De Rotterdamse Podcast Fabriek

Dé online en offline locatie voor het produceren, distribueren, informeren en inspireren omtrent het medium podcast.

Bekijk dit plan
Momv3 800px

Miracles of Music

In Miracles of Music leren mantelzorgers hoe zij muziek kunnen inzetten tijdens de zorg voor hun kwetsbare naaste. Om daarmee het eigen leven en dat van hun kind, ouder of partner plezieriger en aangenamer te maken.

Bekijk dit plan
18402183 313462979090328 4514116040855299248 o

MAKERDAM

Makerdam is een makers platform bestaande uit kantoorruimten met een gedeelde Fablab.

Bekijk dit plan
Mediaring rotterdam logo

Mediaring: ‘Rotterdam in Beeld’

Mediaring Rotterdam is een platform waarmee Rotterdam zich met meerdere hoogwaardige tv-opname locaties op de kaart zet en waarbinnen de lokale podia zich kunnen versterken met nieuwe digitale mediadiensten.

Bekijk dit plan
Daydream sideview

Daydream

Een donkere, zachte ruimte waarin zakenlui tussen de werkuren door kunnen genieten van muziek en visuals, gebaseerd op de brainwave entertainment voor een optimaal resultaat. Rust en ruimte staan centraal.

Bekijk dit plan
Verstopt pand

Bouwplaats Brienenoord

Bouwplaats Brienenoord is een sociaal, artistiek en duurzaam herontwikkelingsproject van het oude zomerkampgebouw op het Eiland van Brienenoord.

Bekijk dit plan
Participatory theater

Atelier Buiten: Actie in De Groene Connectie

We're experimenting with innovative ways to co-create in public space with citizens through Participatory Arts.

Bekijk dit plan

FashionLab Rotterdam

Fashion Lab Rotterdam is een innovatieve en creatieve werkplaats voor verschillende doelgroepen om elkaar te versterken, ondersteunen, samen te werken en ervaring op kunnen doen.

Bekijk dit plan
Meer plannen