Ontdek › Plan

De Kracht van Katendrecht

Aangemaakt: 05 maart 2017

Cultuur als vernieuwende kracht

Een stedelijke manifestatie op en over Katendrecht als voorbeeld van Rotterdamse vernieuwing, waarin het oude karakter, nieuwbouw en attracties gezamenlijk bijdragen tot een nieuwe culturele hotspot in de stad.

De Kracht van Katendrecht is een stedelijke manifestatie die Katendrecht laat zien als de wijk die van een probleemwijk verandert in een wijk die een hotspot in de stad is geworden voor zowel bewoners, ondernemers en culturele manifestaties. We laten zien hoe dit proces zich heeft ontwikkeld en waar het oe leidt aan de hand van een thematijdschrift met onder meer interviews met bewoners en ondernemers, een expositie met fotografie en beeldende kunst over Katendrecht, een debat en activiteiten als een beeldpresentatie en een wijkwandelroute. Alle activiteiten benadrukken datgene waar Katendrechters, oud of nieuw, gezamenlijk trots op kunnen zijn. Hun wijk kan als voorbeeld dienen voor veranderingsprocessen zoals die zich ook in andere oude wijken afspelen. Lokaal erfgoed en vernieuwing gaan hand in hand en leiden samen tot een wijk waar het oude wordt gekoesterd maar waar tegelijk ruimte is voor (culturele) vernieuwing.

Waarom goed voor Rotterdam?

Het project is goed voor Rotterdam omdat het op een positieve manier de veranderingen laat zien die een voormalige probleemwijk ondergaat. De resultaten van die verandering, en de wijze waarop we dit met het project vastleggen, kan als voorbeeld gaan dienen. Tegelijk wordt met het project Katendrecht nog nadrukkelijker op de kaart gezet als een gebied met heel veel potentie, zowel cultureel als voor bewoners en ondernemers.

Waarom vernieuwend?

Het project is vernieuwend door het integraal gebruik maken van alle mogelijke media, activiteiten en communicatie, van een tijdschrift tot een beeldpresentatie, wandeling en debat. Centraal bij alle onderdelen staat de vernieuwende kracht die Katendrecht uitstraalt en de wijze waarop dit tot stand komt en een voorbeeld is voor andere stadswijken die in een veranderingsproces verkeren,

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Katendrecht.obr properstock   fenix loodsen vogelvlucht

Doe mee

Organisatie: Stichting Heilige Grond

Contactpersoon: Dik Vuik

Wij zoeken

Subsidie en advies over stedelijke promotie en publiciteit voor de manifestatie. Medestanders op Katendrecht gezocht.

Gerelateerde Plannen

Made in Rotterdam

‘Made in Rotterdam’ is een platform en beurs ter bevordering van de zichtbaarheid van de Rotterdamse maakindustrie.

Bekijk dit plan
Voorkantfoto

Een medialab voor kinderen

Iedere vakantie keuze uit een serie workshops waar creativiteit met digitale media centraal staat. Werken aan je 21e eeuwse vaardigheden was nog nooit zo leuk!

Bekijk dit plan
Voor door

WERKPLAATS VOOR DOOR

Creatieve werkplaats in Middelland voor jongeren, ter verbreding van de horizon en een beter toekomstperspectief. Door en met support van kunstenaars, vakmensen en coaches.

Bekijk dit plan
Dsc 0983 foto

DanceforHealth, internationaal centrum Dans&Gezondheid

Een vruchtbare ontmoetingsplek waar experts op het vlak van dans & gezondheid hun creativiteit, kennis en kunde samenbrengen en in samenwerking met en voor mensen met Parkinson, Reuma, MS innovatieve bewegingsprogramma’s ontwikkelen.

Bekijk dit plan
Flow

FLOW

Ontwikkeling een serious game gericht op verlichting van problemen van kinderen met autisme spectrum problemen (ASP).

Bekijk dit plan
Tourbuzz

TOUR-BUZZ

Met een groeiende groep ondernemende Rotterdammers gaat Voz di Rua de kansen en mogelijkheden voor Rotterdam als superdiverse stad onderzoeken. De resultaten worden in samenwerking met Museum Rotterdam gepresenteerd.

Bekijk dit plan

Healthy People Lab: casus 2

Healthy People is een Citylab waarin de Maasstad Academie, The Patching Zone uitnodigt als aanjager voor transitie in de zorgopleiding, dit doen we aan de hand van casus 2..

Bekijk dit plan
Unknown

Red De Hef!

Redt het monument De Hef van megalomane architecten en projectontwikkelaars die er een tourist trap van willen maken.

Bekijk dit plan
Meer plannen