Ontdek › Plan

De Kracht van Katendrecht

Aangemaakt: 05 maart 2017

Cultuur als vernieuwende kracht

Een stedelijke manifestatie op en over Katendrecht als voorbeeld van Rotterdamse vernieuwing, waarin het oude karakter, nieuwbouw en attracties gezamenlijk bijdragen tot een nieuwe culturele hotspot in de stad.

De Kracht van Katendrecht is een stedelijke manifestatie die Katendrecht laat zien als de wijk die van een probleemwijk verandert in een wijk die een hotspot in de stad is geworden voor zowel bewoners, ondernemers en culturele manifestaties. We laten zien hoe dit proces zich heeft ontwikkeld en waar het oe leidt aan de hand van een thematijdschrift met onder meer interviews met bewoners en ondernemers, een expositie met fotografie en beeldende kunst over Katendrecht, een debat en activiteiten als een beeldpresentatie en een wijkwandelroute. Alle activiteiten benadrukken datgene waar Katendrechters, oud of nieuw, gezamenlijk trots op kunnen zijn. Hun wijk kan als voorbeeld dienen voor veranderingsprocessen zoals die zich ook in andere oude wijken afspelen. Lokaal erfgoed en vernieuwing gaan hand in hand en leiden samen tot een wijk waar het oude wordt gekoesterd maar waar tegelijk ruimte is voor (culturele) vernieuwing.

Waarom goed voor Rotterdam?

Het project is goed voor Rotterdam omdat het op een positieve manier de veranderingen laat zien die een voormalige probleemwijk ondergaat. De resultaten van die verandering, en de wijze waarop we dit met het project vastleggen, kan als voorbeeld gaan dienen. Tegelijk wordt met het project Katendrecht nog nadrukkelijker op de kaart gezet als een gebied met heel veel potentie, zowel cultureel als voor bewoners en ondernemers.

Waarom vernieuwend?

Het project is vernieuwend door het integraal gebruik maken van alle mogelijke media, activiteiten en communicatie, van een tijdschrift tot een beeldpresentatie, wandeling en debat. Centraal bij alle onderdelen staat de vernieuwende kracht die Katendrecht uitstraalt en de wijze waarop dit tot stand komt en een voorbeeld is voor andere stadswijken die in een veranderingsproces verkeren,

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Katendrecht.obr properstock   fenix loodsen vogelvlucht

Doe mee

Organisatie: Stichting Heilige Grond

Contactpersoon: Dik Vuik

Wij zoeken

Subsidie en advies over stedelijke promotie en publiciteit voor de manifestatie. Medestanders op Katendrecht gezocht.

Gerelateerde Plannen

Shooters paradise front

Shooters Paradise

Shooters Paradise is een Rotterdamse galerie die fotografen met een grote online following op socialmedia een platform biedt om hun werk zichtbaar te maken aan de stad.

Bekijk dit plan
161107 abri disclaimer

ABRI: the Future of Making

De nieuwste 3D maaktechnologie wordt levensgroot toegepast in een Rotterdams pioniersproject: een 3D betongeprinte watertaxi halte. Deze revolutionaire, duurzame bouwmethode heeft een grote invloed op de bouw, infrastructuur en architectuur.

Bekijk dit plan
Participatory theater

Actie in De Groene Connectie

We're experimenting with innovative ways to co-create and plan public space with citizens. That's about exploring, playing and taking action together in De Groene Connectie through arts like theater, photography, music, storytelling and dance.

Bekijk dit plan
Sweet spot

From Black Spot to Sweet Spot

10 bedrijven worden gekoppeld aan 10 kunstenaars. Samen onderzoeken ze creativiteit en ondernemerschap.

Bekijk dit plan

FashionLab Rotterdam

Fashion Lab Rotterdam is een innovatieve en creatieve werkplaats voor verschillende doelgroepen om elkaar te versterken, ondersteunen, samen te werken en ervaring op kunnen doen.

Bekijk dit plan
Flow

FLOW

Ontwikkeling een serious game gericht op verlichting van problemen van kinderen met autisme spectrum problemen (ASP).

Bekijk dit plan
Center afbeelding

MEC Center

De jonge creatieve ondernemers krijgen een plek om zich te ontwikkelen in hun vakgebied. Joran en Richard willen met het MEC Center een vriendengroep creëren en zo het beste bij de jonge ondernemers naar boven brengen!

Bekijk dit plan
Cliq jij mee 1 638

CLIQ - Connecting Culture & Business

Een nieuw netwerk voor ‘challengers en game changers’ in cultuur en bedrijfsleven

Bekijk dit plan
Meer plannen