Ontdek › Plan

Delicious Rotterdam

Aangemaakt: 28 oktober 2018

Veilige stad

Sociale ontmoeting, ontwikkelen van jong talent, en netwerkvorming voor biculturele LHBTI’s.

Delicious Rotterdam is een LHBTI (Lesbian, Heterosexual, Bisexual, Transgender, Intersex) evenementen en activititeiten organisatie in Rotterdam. Wij bevinden ons zelf in deze doelgroep en merken dat Rotterdam ons weinig te bieden heeft op dit gebied. Er is veel vraag naar LHBTI evenementen en activiteiten, wij willen ons evenement graag uitbreiden. Wij weten wat de jongeren willen, hoe we ze moeten bereiken en waar ze behoefte aan hebben. Dit onderzoeken we door middel van een analyse, vragen te stellen en een poll op onze socialmedia kanalen.

Waarom goed voor Rotterdam?

Rotterdam biedt de LHBTI doelgroep te weinig activiteiten en evenementen. Er vinden jaarlijks nog teveel geweldincidenten binnen de doelgroep plaats. LHBTI’s krijgen bijna twee keer vaker te maken met geweld dan heteroseksuelen. Wij als biculturele LHBTI organisatoren willen daar iets aan doen. Wij willen jong en volwassen een plek geven om zichzelf te zijn, zich veilig te voelen en hun netwerk te vergoten. Dit willen wij doen door eens in de 2 maanden een evenement met activiteit te organiseren

Waarom vernieuwend?

Wij willen een platform aan bieden voor het ontwikkelen van jong talent. Bij de meeting kunnen LHBTI’s elkaar leren kennen door middel van een workshop. Het project draagt bij aan het bevorderen van sociale acceptatie en het ontwikkelen van jong talent maar ook om mensen zich gesteund te laten voelen in een veilige omgeving, ze zijn namelijk niet alleen en staan er ook niet alleen voor. Ze kunnen sociale contacten opdoen waar ze eventueel hun verhaal aan kwijt kunnen.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Ban

Doe mee

Organisatie: Delicious Rotterdam

Contactpersoon: Sherida Roumen

E-mail: deliciousrotterdam@gmail.com

Wij zoeken

- Meer kennis over het vergroten van het netwerk.
- Financiële ondersteuning bij het uitvoeren van ons project.

Gerelateerde Plannen

Large city crowd walking down street red slow 1012434

De zorgzame wijk

Wat doe je wanneer je iemand op straat ziet die in psychische nood verkeert of verward gedrag vertoont? We willen trainingen 'eerste hulp bij psychische problemen' voor sleutelpersonen in de wijk en bewoners faciliteren én de effecten hiervan meten.

Bekijk dit plan
Voorbeeld kenteken kenteken bewijs

kenteken bewijs en kenteken plaatje voor de fiets

het onmogelijk maken van gestolen fietsen door te verkopen. Iedere fiets een kenteken en de eigenaar een kentekenbewijs.

Bekijk dit plan
Tourbuzz

Tour-buzz

Met een groeiende groep ondernemende Rotterdammers gaat Voz di Rua de kansen en mogelijkheden voor Rotterdam als superdiverse stad onderzoeken. De resultaten worden in samenwerking met Museum Rotterdam gepresenteerd.

Bekijk dit plan
Schermafbeelding 2018 05 31 om 23.53.44

Maxed Guardian | Rotterdam

Een veiligheidsapplicatie in combinatie met een high-tech armband, waarmee je virtueel begeleid kan worden door je eigen netwerk naar jouw bestemming.

Bekijk dit plan
Sympfonie de veilige straat

Symfonie ‘De Veilige Straat’

Door het opzetten van een nieuw samenwerkingsverband tussen partners op het gebied van veiligheid, onderwijs, radicalisering, welzijn en cultuur, willen we de overlast van jongeren op straat verhelpen en jongeren een nieuwe kans geven.

Bekijk dit plan
1618122 463433943759162 2084847145617161354 o

Van Voedseltuin naar Voedselpark

Méér dan een tuin alleen: de Voedseltuin Rotterdam wordt een park voor iedereen!

Bekijk dit plan
Jellyfish

STRAATManieren

Wij willen bereiken dat iedereen, en vrouwen in het bijzonder, gebruik kan maken van de openbare ruimte zonder te worden lastiggevallen.

Bekijk dit plan
E learning wijwijs

#Jij, Ik & de Wereld. (preventie radicalisering)

Lesmateriaal, Educatieve clips, Foto's en Film in een E-Learning omgeving. Waarbij zowel het gesprek op school als op straat en thuis worden ondersteund en gefaciliteerd.

Bekijk dit plan
Meer plannen