Ontdek › Plan

Delicious Rotterdam

Aangemaakt: 28 oktober 2018

Veilige stad

Sociale ontmoeting, ontwikkelen van jong talent, en netwerkvorming voor biculturele LHBTI’s.

Delicious Rotterdam is een LHBTI (Lesbian, Heterosexual, Bisexual, Transgender, Intersex) evenementen en activititeiten organisatie in Rotterdam. Wij bevinden ons zelf in deze doelgroep en merken dat Rotterdam ons weinig te bieden heeft op dit gebied. Er is veel vraag naar LHBTI evenementen en activiteiten, wij willen ons evenement graag uitbreiden. Wij weten wat de jongeren willen, hoe we ze moeten bereiken en waar ze behoefte aan hebben. Dit onderzoeken we door middel van een analyse, vragen te stellen en een poll op onze socialmedia kanalen.

Waarom goed voor Rotterdam?

Rotterdam biedt de LHBTI doelgroep te weinig activiteiten en evenementen. Er vinden jaarlijks nog teveel geweldincidenten binnen de doelgroep plaats. LHBTI’s krijgen bijna twee keer vaker te maken met geweld dan heteroseksuelen. Wij als biculturele LHBTI organisatoren willen daar iets aan doen. Wij willen jong en volwassen een plek geven om zichzelf te zijn, zich veilig te voelen en hun netwerk te vergoten. Dit willen wij doen door eens in de 2 maanden een evenement met activiteit te organiseren

Waarom vernieuwend?

Wij willen een platform aan bieden voor het ontwikkelen van jong talent. Bij de meeting kunnen LHBTI’s elkaar leren kennen door middel van een workshop. Het project draagt bij aan het bevorderen van sociale acceptatie en het ontwikkelen van jong talent maar ook om mensen zich gesteund te laten voelen in een veilige omgeving, ze zijn namelijk niet alleen en staan er ook niet alleen voor. Ze kunnen sociale contacten opdoen waar ze eventueel hun verhaal aan kwijt kunnen.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Ban

Doe mee

Organisatie: Delicious Rotterdam

Contactpersoon: Sherida Roumen

E-mail: deliciousrotterdam@gmail.com

Wij zoeken

- Meer kennis over het vergroten van het netwerk.
- Financiële ondersteuning bij het uitvoeren van ons project.

Gerelateerde Plannen

Archel

Mijn Rugzak

In de Lampreibuurt en Zalmplaat met verschillende bewoners in contact komen over de actuele onderwerpen die daar spelen.

Bekijk dit plan
Ocolus samsung gear aut vrij

Virtual Buurtpreventie Academy Rotterdam

Om buurtpreventieteams optimaal voor te bereiden op onveilige situaties, ontwikkelen wij een Virtual Reality training. Dankzij deze levensechte en vernieuwende aanpak krijgen teamleden meer zelfvertrouwen en is Buurtpreventie klaar voor de toekomst.

Bekijk dit plan
Pond afbeelding

POND. Power of New Discoveries

POND. wordt wereldwijd het eerste verlichtingsnetwerk dat brandt op circulaire energie terwijl het de stad een stukje veiliger maakt.

Bekijk dit plan
Chance 2 change

Chance 2 Change

De totaalaanpak die overlast van problematische jeugdgroepen laat afnemen en mogelijk verdwijnen door inzet op alle leefgebieden.

Bekijk dit plan
Beukelswij

Verleiden tot veiligheid

Een veiliger en prettiger leefomgeving aan en rond de Beukelsweg en Beukelsdijk door met innovatieve, duurzame maatregelen het gedrag van verkeersdeelnemers te beïnvloeden.

Bekijk dit plan
Sympfonie de veilige straat

Symfonie ‘De Veilige Straat’

Door het opzetten van een nieuw samenwerkingsverband tussen partners op het gebied van veiligheid, onderwijs, radicalisering, welzijn en cultuur, willen we de overlast van jongeren op straat verhelpen en jongeren een nieuwe kans geven.

Bekijk dit plan
Meer plannen