Ontdek › Plan

De Muizentrapstraat in De Taaltuin in Spangen

Aangemaakt: 17 mei 2017

Fijne Rotterdamse buitenruimte

De Muizentrapstraat is een nieuw concept voor De Taaltuin in Spangen! Kinderen met of zonder fysieke beperking lopen, rollen, klimmen, klauteren of kruipen over en onder de stijgende en dalende vlonders, waarop ook fragmenten van gedichten staan.

De Muizentrapstraat is een nieuw speelconcept voor De Taaltuin in Spangen!
Kinderen met of zonder fysieke beperking lopen, rollen, klimmen, klauteren of kruipen over en onder stijgende en dalende vlonders, waarop gedichten staan. Je kan over de vlonders lopen of klimmen, maar je kunt je er ook onder verstoppen of samen schuilen voor de regen. En je kunt leren en lezen!
Samen spelen, (taal)leren en elkaars gelijke zijn in kracht en durf, dat is het motto van dit nieuwe speelobject!

De Taaltuin in Spangen heeft als motto: wat je binnen leert, speel je buiten. Alle taalobjecten, zoals de Sringletterpaaltjes, de Woordslang, de Wiskundeboom, de Springdingen en de Onderstebovenglijbaan staan in het teken van samen spelen en (taal)leren.

In De Taaltuin in Spangen is samen spelen en (taal)leren het motto! Voor ieder kind!

Waarom goed voor Rotterdam?

In Spangen, Rotterdam wonen heel veel kinderen. En kinderen hebben de toekomst!
De Taaltuin in Spangen werkt aan hun toekomst, door kinderen uit te dagen samen buiten te spelen, te bewegen, te leren en te lezen, samen met hun ouders. Alle kinderen, met of zonder fysieke beperking, kunnen spelen, bewegen en leren op de Muizentrapstraat!

Waarom vernieuwend?

Samen spelen, l(taal) eren en elkaars gelijke zijn op de Muizentrapstraat, dat is het vernieuwende van dit taalspeelobject!

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Scan 25

Doe mee

Organisatie: De Taaltuin in Spangen

Contactpersoon: Fenneke Hordijk

E-mail: fennekehordijk@gmail.com

Wij zoeken

In Spangen is waterbeheer een noodzaak. Veel groen in de speeltuin dus, zodat het water niet zomaar wegloopt. Maar een waterpunt op deze plek zou heel fijn zijn, voor kinderen en hun ouders. Want water drinken en met water spelen is heerlijk.
Welkom zijn actieve bewoners, die willen meedenken over de groene inrichting van de speeltuin en de wijk! Ook de hulp van de gemeente Rotterdam voor water- en groenbeheer en waterpunten in de wijk, is zeer gewenst!

Gerelateerde Plannen

Popupstadspark

Pop Up Stadspark Grotekerkplein

Het toekomstig stadspark Grotekerkplein nu al tot leven laten komen en uitproberen wat voor Rotterdammers het ideale stadspark is.

Bekijk dit plan
Schermafbeelding 2017 04 03 om 13.56.20

Drijvend park

Rotterdam heeft veel ‘oude’ havens die steeds minder gebruikt worden door economische scheepvaart. Door het bouwen van drijvende parken betrekken we de stad bij het water richten we stad optimaal in voor het gebruik door zijn bewoners

Bekijk dit plan
Rattrap

Het Rattenparadijs

Het rattenparadijs is een plan om de rattenoverlast in het groen te verminderen. We doen dit met een nieuwe observatie- en vangmethode waarbij grote aantrekkelijke kooien als observatie- en vangmethode worden gebruikt.

Bekijk dit plan

ketting ruimen

door middel van een ketting brief constructie mensen aansporen een keer per dag een stuks zwerfvuil oppakken en weggooien met hulp van een speciaal ontwikkelde app

Bekijk dit plan
Trp background

TROEP-COUP

Rotterdamse kinderen plegen een coup om een schonere stad te maken.

Bekijk dit plan
Groengoed!

Kansrijke Tuinen

Gezamenlijk tuinieren in de wijk voor een mooie, veilige en kindvriendelijke buitenruimte

Bekijk dit plan
Straatkijkers2

De Rotterdamse Straatkijkers

100 dagen uitkijken op 1 lijn. De straten maken Rotterdam! Deze willen wij in de kijker zetten als onderdeel van de stad!

Bekijk dit plan
Kaartje zuid driehoek

ROAR

Een kunstproject rondom de steunpilaren van metrolijn D/E in Rotterdam Zuid.

Bekijk dit plan
Meer plannen