Ontdek › Plan

De Muizentrapstraat in De Taaltuin in Spangen

Aangemaakt: 17 mei 2017

Fijne Rotterdamse buitenruimte

De Muizentrapstraat is een nieuw concept voor De Taaltuin in Spangen! Kinderen met of zonder fysieke beperking lopen, rollen, klimmen, klauteren of kruipen over en onder de stijgende en dalende vlonders, waarop ook fragmenten van gedichten staan.

De Muizentrapstraat is een nieuw speelconcept voor De Taaltuin in Spangen!
Kinderen met of zonder fysieke beperking lopen, rollen, klimmen, klauteren of kruipen over en onder stijgende en dalende vlonders, waarop gedichten staan. Je kan over de vlonders lopen of klimmen, maar je kunt je er ook onder verstoppen of samen schuilen voor de regen. En je kunt leren en lezen!
Samen spelen, (taal)leren en elkaars gelijke zijn in kracht en durf, dat is het motto van dit nieuwe speelobject!

De Taaltuin in Spangen heeft als motto: wat je binnen leert, speel je buiten. Alle taalobjecten, zoals de Sringletterpaaltjes, de Woordslang, de Wiskundeboom, de Springdingen en de Onderstebovenglijbaan staan in het teken van samen spelen en (taal)leren.

In De Taaltuin in Spangen is samen spelen en (taal)leren het motto! Voor ieder kind!

Waarom goed voor Rotterdam?

In Spangen, Rotterdam wonen heel veel kinderen. En kinderen hebben de toekomst!
De Taaltuin in Spangen werkt aan hun toekomst, door kinderen uit te dagen samen buiten te spelen, te bewegen, te leren en te lezen, samen met hun ouders. Alle kinderen, met of zonder fysieke beperking, kunnen spelen, bewegen en leren op de Muizentrapstraat!

Waarom vernieuwend?

Samen spelen, l(taal) eren en elkaars gelijke zijn op de Muizentrapstraat, dat is het vernieuwende van dit taalspeelobject!

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Scan 25

Doe mee

Organisatie: De Taaltuin in Spangen

Contactpersoon: Fenneke Hordijk

E-mail: fennekehordijk@gmail.com

Wij zoeken

In Spangen is waterbeheer een noodzaak. Veel groen in de speeltuin dus, zodat het water niet zomaar wegloopt. Maar een waterpunt op deze plek zou heel fijn zijn, voor kinderen en hun ouders. Want water drinken en met water spelen is heerlijk.
Welkom zijn actieve bewoners, die willen meedenken over de groene inrichting van de speeltuin en de wijk! Ook de hulp van de gemeente Rotterdam voor water- en groenbeheer en waterpunten in de wijk, is zeer gewenst!

Gerelateerde Plannen

Bef aft lunetten r

Sociaal lichtfabrikaat voor de stad van idee tot markt

Als lichtarchitecten verbeteren we met visie en techniek openbare ruimten en maken deze aantrekkelijk voor verblijf, wandeling en veilige sociale plek.

Bekijk dit plan
Afbeelding1

Boomtoppers: alle Rotterdammers kunnen de boom in!

Boomtoppers wil een outdoor sportprogramma rond boomklimmen in een stedelijke omgeving ontwikkelen dat geschikt is voor alle doelgroepen.

Bekijk dit plan
2012 800 impressie new web

rotstuin voor de buurt

Even vervallen loods moet worden afgebroken, op de puinhopen maken we samen met de buurt een rotstuin.

Bekijk dit plan
Logo sb

De Stadsboswachter

De Stadsboswachter zorgt voor beheer, behoud en beleven van het stadsbos. Hij bouwt het stadsboswachtershuis als ontmoetingsplek en werkplaats voor de makers, bewoners, ondernemers en beheerders van de stad.

Bekijk dit plan
Sam 5522

Rondje Coolhaven

Bewoners, ondernemers, instellingen, studenten en docenten werken samen aan een strategie om de kades rondom de Coolhaven te vergroenen. Deze plek is een van de weinige plekken van de stad waar je echt dicht bij het water kunt zijn.

Bekijk dit plan
1

Crooswijksebocht ""Groenpoort naar de Rottemeren"'

Een groene Stadspoort naar het natuurgebied de Rottemeren

Bekijk dit plan

Parkeervergunningen wijgen m.b.v. app

Een app waarin je zowel als inwoner als ondernemer binnen Gemeente Rotterdam je parkeervergunning aan/uit kan zetten en wisselen van kentekens

Bekijk dit plan
23137.1587.2b1d 1

Unieke Rotterdamse Zebrapaden

Zebrapaden Uniek Rotterdams maken

Bekijk dit plan
Meer plannen