Ontdek › Plan

De Muizentrapstraat in De Taaltuin in Spangen

Aangemaakt: 17 mei 2017

Fijne Rotterdamse buitenruimte

De Muizentrapstraat is een nieuw concept voor De Taaltuin in Spangen! Kinderen met of zonder fysieke beperking lopen, rollen, klimmen, klauteren of kruipen over en onder de stijgende en dalende vlonders, waarop ook fragmenten van gedichten staan.

De Muizentrapstraat is een nieuw speelconcept voor De Taaltuin in Spangen!
Kinderen met of zonder fysieke beperking lopen, rollen, klimmen, klauteren of kruipen over en onder stijgende en dalende vlonders, waarop gedichten staan. Je kan over de vlonders lopen of klimmen, maar je kunt je er ook onder verstoppen of samen schuilen voor de regen. En je kunt leren en lezen!
Samen spelen, (taal)leren en elkaars gelijke zijn in kracht en durf, dat is het motto van dit nieuwe speelobject!

De Taaltuin in Spangen heeft als motto: wat je binnen leert, speel je buiten. Alle taalobjecten, zoals de Sringletterpaaltjes, de Woordslang, de Wiskundeboom, de Springdingen en de Onderstebovenglijbaan staan in het teken van samen spelen en (taal)leren.

In De Taaltuin in Spangen is samen spelen en (taal)leren het motto! Voor ieder kind!

Waarom goed voor Rotterdam?

In Spangen, Rotterdam wonen heel veel kinderen. En kinderen hebben de toekomst!
De Taaltuin in Spangen werkt aan hun toekomst, door kinderen uit te dagen samen buiten te spelen, te bewegen, te leren en te lezen, samen met hun ouders. Alle kinderen, met of zonder fysieke beperking, kunnen spelen, bewegen en leren op de Muizentrapstraat!

Waarom vernieuwend?

Samen spelen, l(taal) eren en elkaars gelijke zijn op de Muizentrapstraat, dat is het vernieuwende van dit taalspeelobject!

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Scan 25

Doe mee

Organisatie: De Taaltuin in Spangen

Contactpersoon: Fenneke Hordijk

E-mail: fennekehordijk@gmail.com

Wij zoeken

In Spangen is waterbeheer een noodzaak. Veel groen in de speeltuin dus, zodat het water niet zomaar wegloopt. Maar een waterpunt op deze plek zou heel fijn zijn, voor kinderen en hun ouders. Want water drinken en met water spelen is heerlijk.
Welkom zijn actieve bewoners, die willen meedenken over de groene inrichting van de speeltuin en de wijk! Ook de hulp van de gemeente Rotterdam voor water- en groenbeheer en waterpunten in de wijk, is zeer gewenst!

Gerelateerde Plannen

Highresscreenshot00007

recycling robotica

robotica fabrieken die huishoudelijk afval sorteren

Bekijk dit plan
Fullsizeoutput 951e

BTA: De Gezondste Beleef en Leef tuin van Rotterdam

Het opzetten van een organisatie waarbij wij het volgende willen bereiken: De Botanische Tuin Afrikaanderwijk groeit uit tot een (inter)nationaal bekende en financieel onafhankelijke tuin.

Bekijk dit plan
Laat rotterdam je rotterdam vertellen

Laat Rotterdam je Rotterdam vertellen

Kunst, cultuur, stadsgeschiedenis, innovativiteit en techniek komen samen in de vorm van bankjes, tafels, prullenbakken en grondpanelen met een typisch herkenbaar Rotterdams-custom-made design, afgestemd op het stadsgedeelte waar het geplaatst is

Bekijk dit plan
Gezondewijk2

GezondeWijk door VoedselEducatie010

Stichting VoedselEducatie010 rolt een structureel educatief programma uit, over Voedselwijsheid, Gezonde Leefstijl en Taalvaardigheid, voor ouders en kinderen in de wijk Bloemhof.

Bekijk dit plan
Dsc 8506

PleinPark 't Landje Cool-Zuid

Plein 't Landje in Cool-Zuid is nu een stenig en monofunctioneel sport- en speelplein. Stadslab Cool-Zuid wil samen met gebruikers en betrokkenen van plein 't Landje het plein transformeren tot een zachter en groener PleinPark voor de hele buurt.

Bekijk dit plan
Pieterdehoochbrugbrug impressiecitylab010

OPEN DICHT bruggedichten.

Wachten was nog nooit zo leuk! De onderkant van bruggen over de Delfshavense Schie wordt verfraaid met poëzie en de bijbehorende website met DIY programma overbrugt de weg naar school en thuis.

Bekijk dit plan

Botanische Tuin Afrikaanderwijk

We willen graag van onze tuin een plek maken waar ieder mens met al zijn zintuigen natuur kan beleven.

Bekijk dit plan
Rattrap

Het Rattenparadijs

Het rattenparadijs is een plan om de rattenoverlast in het groen te verminderen. We doen dit met een nieuwe observatie- en vangmethode waarbij grote aantrekkelijke kooien als observatie- en vangmethode worden gebruikt.

Bekijk dit plan
Meer plannen