Ontdek › Plan

De Muizentrapstraat in De Taaltuin in Spangen

Aangemaakt: 17 mei 2017

Fijne Rotterdamse buitenruimte

De Muizentrapstraat is een nieuw concept voor De Taaltuin in Spangen! Kinderen met of zonder fysieke beperking lopen, rollen, klimmen, klauteren of kruipen over en onder de stijgende en dalende vlonders, waarop ook fragmenten van gedichten staan.

De Muizentrapstraat is een nieuw speelconcept voor De Taaltuin in Spangen!
Kinderen met of zonder fysieke beperking lopen, rollen, klimmen, klauteren of kruipen over en onder stijgende en dalende vlonders, waarop gedichten staan. Je kan over de vlonders lopen of klimmen, maar je kunt je er ook onder verstoppen of samen schuilen voor de regen. En je kunt leren en lezen!
Samen spelen, (taal)leren en elkaars gelijke zijn in kracht en durf, dat is het motto van dit nieuwe speelobject!

De Taaltuin in Spangen heeft als motto: wat je binnen leert, speel je buiten. Alle taalobjecten, zoals de Sringletterpaaltjes, de Woordslang, de Wiskundeboom, de Springdingen en de Onderstebovenglijbaan staan in het teken van samen spelen en (taal)leren.

In De Taaltuin in Spangen is samen spelen en (taal)leren het motto! Voor ieder kind!

Waarom goed voor Rotterdam?

In Spangen, Rotterdam wonen heel veel kinderen. En kinderen hebben de toekomst!
De Taaltuin in Spangen werkt aan hun toekomst, door kinderen uit te dagen samen buiten te spelen, te bewegen, te leren en te lezen, samen met hun ouders. Alle kinderen, met of zonder fysieke beperking, kunnen spelen, bewegen en leren op de Muizentrapstraat!

Waarom vernieuwend?

Samen spelen, l(taal) eren en elkaars gelijke zijn op de Muizentrapstraat, dat is het vernieuwende van dit taalspeelobject!

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Scan 25

Doe mee

Organisatie: De Taaltuin in Spangen

Contactpersoon: Fenneke Hordijk

E-mail: fennekehordijk@gmail.com

Wij zoeken

In Spangen is waterbeheer een noodzaak. Veel groen in de speeltuin dus, zodat het water niet zomaar wegloopt. Maar een waterpunt op deze plek zou heel fijn zijn, voor kinderen en hun ouders. Want water drinken en met water spelen is heerlijk.
Welkom zijn actieve bewoners, die willen meedenken over de groene inrichting van de speeltuin en de wijk! Ook de hulp van de gemeente Rotterdam voor water- en groenbeheer en waterpunten in de wijk, is zeer gewenst!

Gerelateerde Plannen

Orka

SEA-ECO-LOGIC Blauwe Vinvis Dolfijn Orka Haai Zeehond

Het bouwen van vijf levengrootte beelden van zeedieren die verwijzen naar de zee en de haven.

Bekijk dit plan
Straatkijkers2

De Rotterdamse Straatkijkers

100 dagen uitkijken op 1 lijn. De straten maken Rotterdam! Deze willen wij in de kijker zetten als onderdeel van de stad!

Bekijk dit plan
Bohlogo

Tuin Ben Oude NijHuis

Het inrichten van een veilige tuin voor (dementerende) ouderen met een laag inkomen; een tuin die ook voor buurtbewoners toegankelijk is en waar allerlei buurtactiviteiten gehouden zullen worden.

Bekijk dit plan
Logo sb

De Stadsboswachter

De Stadsboswachter zorgt voor beheer, behoud en beleven van het stadsbos. Hij bouwt het stadsboswachtershuis als ontmoetingsplek en werkplaats voor de makers, bewoners, ondernemers en beheerders van de stad.

Bekijk dit plan
Fullsizeoutput 951e

BTA: De Gezondste Beleef en Leef tuin van Rotterdam

Het opzetten van een organisatie waarbij wij het volgende willen bereiken: De Botanische Tuin Afrikaanderwijk groeit uit tot een (inter)nationaal bekende en financieel onafhankelijke tuin.

Bekijk dit plan

Gezonde Hotspots Delfshaven

Gedurende een jaar transformeren we een openbaar plein in Delfshaven in een helende, stressverlichtende omgeving.

Bekijk dit plan
Sk de kas logo liggend

Stadskwekerij De Kas

De omvorming van een binnenterrein met Kas in hartje Rotterdam tot een multifunctioneel kenniscentrum over ecologisch groen en kleinschalig waterbeheer. We gaan dit doen vanuit onze leidende waarden biodiversiteit, toegankelijkheid en verbinding

Bekijk dit plan
Referenties subsidieaanvraag pag 1

Groen sportpark voor Rotterdam-West

Binnenkort is Rotterdam wet een speel- en urban sportspark rijker. Een buitenruimte die bijdraagt aan een fysiek en mentaal fitte stad.

Bekijk dit plan
Meer plannen