Ontdek › Plan

De Muizentrapstraat in De Taaltuin in Spangen

Aangemaakt: 17 mei 2017

Fijne Rotterdamse buitenruimte

De Muizentrapstraat is een nieuw concept voor De Taaltuin in Spangen! Kinderen met of zonder fysieke beperking lopen, rollen, klimmen, klauteren of kruipen over en onder de stijgende en dalende vlonders, waarop ook fragmenten van gedichten staan.

De Muizentrapstraat is een nieuw speelconcept voor De Taaltuin in Spangen!
Kinderen met of zonder fysieke beperking lopen, rollen, klimmen, klauteren of kruipen over en onder stijgende en dalende vlonders, waarop gedichten staan. Je kan over de vlonders lopen of klimmen, maar je kunt je er ook onder verstoppen of samen schuilen voor de regen. En je kunt leren en lezen!
Samen spelen, (taal)leren en elkaars gelijke zijn in kracht en durf, dat is het motto van dit nieuwe speelobject!

De Taaltuin in Spangen heeft als motto: wat je binnen leert, speel je buiten. Alle taalobjecten, zoals de Sringletterpaaltjes, de Woordslang, de Wiskundeboom, de Springdingen en de Onderstebovenglijbaan staan in het teken van samen spelen en (taal)leren.

In De Taaltuin in Spangen is samen spelen en (taal)leren het motto! Voor ieder kind!

Waarom goed voor Rotterdam?

In Spangen, Rotterdam wonen heel veel kinderen. En kinderen hebben de toekomst!
De Taaltuin in Spangen werkt aan hun toekomst, door kinderen uit te dagen samen buiten te spelen, te bewegen, te leren en te lezen, samen met hun ouders. Alle kinderen, met of zonder fysieke beperking, kunnen spelen, bewegen en leren op de Muizentrapstraat!

Waarom vernieuwend?

Samen spelen, l(taal) eren en elkaars gelijke zijn op de Muizentrapstraat, dat is het vernieuwende van dit taalspeelobject!

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Scan 25

Doe mee

Organisatie: De Taaltuin in Spangen

Contactpersoon: Fenneke Hordijk

E-mail: fennekehordijk@gmail.com

Wij zoeken

In Spangen is waterbeheer een noodzaak. Veel groen in de speeltuin dus, zodat het water niet zomaar wegloopt. Maar een waterpunt op deze plek zou heel fijn zijn, voor kinderen en hun ouders. Want water drinken en met water spelen is heerlijk.
Welkom zijn actieve bewoners, die willen meedenken over de groene inrichting van de speeltuin en de wijk! Ook de hulp van de gemeente Rotterdam voor water- en groenbeheer en waterpunten in de wijk, is zeer gewenst!

Gerelateerde Plannen

Retrieval platform

Recycled Park: plastic winningsplatform

Plastic zwerfvuil hoort niet in de stadshavens. Recycled Park realiseert een opvangsysteem om zwerfvuil structureel op te vangen.

Bekijk dit plan
Impressie website

Recycled park Rotterdam

Een drijvend landschap, gemaakt van gerecycled plastic. Zo stimuleren we drijvend groen en de circulaire economie!

Bekijk dit plan

Kinderen maken de stad

Een ontmoetingsplek waar generaties samen kunnen spelen en waar sociale barrières worden doorbroken.

Bekijk dit plan
Scan 35

De Taaltuin in Spangen Verrijkt!

De Taaltuin in Spangen wil spelen voor alle kinderen mogelijk maken, met een selectie van 8 nieuwe taalspeelleerobjecten!

Bekijk dit plan
Pieterdehoochbrugbrug impressiecitylab010

OPEN DICHT bruggedichten.

Wachten was nog nooit zo leuk! De onderkant van bruggen over de Delfshavense Schie wordt verfraaid met poëzie en de bijbehorende website met DIY programma overbrugt de weg naar school en thuis.

Bekijk dit plan
Route    initiatieven groen recreatie

De Groene Marathon Rotterdam

De Groene Marathon is een recreatieve natuurroute van meer dan veertig kilometer dwars door Rotterdam die de mooiste stukken stadsnatuur met elkaar verbindt.

Bekijk dit plan
Afbeelding1

Boomtoppers: alle Rotterdammers kunnen de boom in!

Boomtoppers wil een outdoor sportprogramma rond boomklimmen in een stedelijke omgeving ontwikkelen dat geschikt is voor alle doelgroepen.

Bekijk dit plan
Meer plannen