Ontdek › Plan

De Rotterdamse Podcast Fabriek

Aangemaakt: 28 mei 2018

Cultuur als vernieuwende kracht

Dé online en offline locatie voor het produceren, distribueren, informeren en inspireren omtrent het medium podcast.

De inspiratie voor dit plan komt voort uit het project BroodNodig, eveneens gestart met een bijdrage vanuit Citylab010. Niet vanwege hun eerste pivot met de machine die brood omzet in energie, maar de kracht die het losmaakt door mensen op te leiden. De kracht van het onderwijs, het leren van nieuwe skills inspireerde ons. De podcast zien wij als ‘the next big thing’ in de wereld van media. Nederland heeft nog geen community met een zo laag mogelijke drempel; Rotterdam hoort en moet de eerste zijn.

Plan in podcast vorm: https://soundcloud.com/nick-kiran/rotterdamse-podcast-fabriek/s-Eqf39

Waarom goed voor Rotterdam?

We staan aan de vooravond van de ontwikkeling van dit medium in Nederland. Wij geloven dat audio een groot gedeelte van onze medium consumptie zal zijn in de komende jaren. Wij willen doormiddel van ons plan de inwoners van Rotterdam, onderwijsinstellingen en ondernemers stimuleren om dit medium meer te gaan gebruiken door de infrastructuur te bieden die zij nodig hebben.

De wereldstad Rotterdam kan wat ons betreft niet zonder een dergelijke kenniscentrum op het gebied van podcasts.

Waarom vernieuwend?

Door de infrastructuur te bieden met ons plan hopen we dat we een grote groep potentiële nieuwe makers een stem kunnen geven (letterlijk) en deze groep te stimuleren om dit medium te gaan onderzoeken en gebruiken. Hierdoor een geheel nieuwe dimensie geven aan het reeds bestaande medialandschap in de stad en hiermee vooruitlopend zijn op de rest van Nederland.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Schermafbeelding 2018 05 28 om 16.28.55

Doe mee

Contactpersoon: Lorenzo van Galen / Nick Kiran

Gerelateerde Plannen

Maasstad Fotowedstrijd

Met de Fotowedstrijd willen fotografen uit heel Nederland oproepen om de Nieuwe Maas, haar oevers, de havens op een creatieve wijze in beeld te brengen.

Bekijk dit plan
Madieke josefien01

Meekit Teams

Makerspaces en scholen verbinden aan jonge makers, zodat zij met techniek en creativiteit aan de slag gaan én aan de slag blijven!

Bekijk dit plan
Stadslab

Duizel Stadslab

Duizel Stadslab gaat samen met kunstenaars, ontwerpers en bewoners toekomstgericht werken aan duurzaamheid. Ons platform is het bruisende festival Duizel in het Park, drukbezocht en opgebouwd in en met Rotterdam Noord

Bekijk dit plan
Dsc 0983 foto

DanceforHealth, internationaal centrum Dans&Gezondheid

Een vruchtbare ontmoetingsplek waar experts op het vlak van dans & gezondheid hun creativiteit, kennis en kunde samenbrengen en in samenwerking met en voor mensen met Parkinson, Reuma, MS innovatieve bewegingsprogramma’s ontwikkelen.

Bekijk dit plan
12144913 493646767476386 4740432954770592212 n

Hackerspace Pixelbar

Een plek om deze community te huisvesten om dingen te veranderen ter verbetering, voor de fun of om ervan te leren.

Bekijk dit plan

ParcFloor

Met plastic afval een mobiel vloersysteem produceren. 100% circulair en voorkomen van schades aan bodem, voor, tijdens na evenementen.

Bekijk dit plan
Stadspodium knitting in the city 28 augustus fotografie joline van den oever dsc 0497

Een Granny's Finest club in iedere wijk van Rotterdam

De handwerkclub en het designermerk van Granny's Finest zijn middelen om ouderen maar ook generaties op laagdrempelige wijze bij elkaar te brengen. Hierdoor wordt eenzaamheid onder ouderen voorkomen.

Bekijk dit plan
Meer plannen