Ontdek › Plan

De Rotterdamse Podcast Fabriek

Aangemaakt: 28 mei 2018

Cultuur als vernieuwende kracht

Dé online en offline locatie voor het produceren, distribueren, informeren en inspireren omtrent het medium podcast.

De inspiratie voor dit plan komt voort uit het project BroodNodig, eveneens gestart met een bijdrage vanuit Citylab010. Niet vanwege hun eerste pivot met de machine die brood omzet in energie, maar de kracht die het losmaakt door mensen op te leiden. De kracht van het onderwijs, het leren van nieuwe skills inspireerde ons. De podcast zien wij als ‘the next big thing’ in de wereld van media. Nederland heeft nog geen community met een zo laag mogelijke drempel; Rotterdam hoort en moet de eerste zijn.

Plan in podcast vorm: https://soundcloud.com/nick-kiran/rotterdamse-podcast-fabriek/s-Eqf39

Waarom goed voor Rotterdam?

We staan aan de vooravond van de ontwikkeling van dit medium in Nederland. Wij geloven dat audio een groot gedeelte van onze medium consumptie zal zijn in de komende jaren. Wij willen doormiddel van ons plan de inwoners van Rotterdam, onderwijsinstellingen en ondernemers stimuleren om dit medium meer te gaan gebruiken door de infrastructuur te bieden die zij nodig hebben.

De wereldstad Rotterdam kan wat ons betreft niet zonder een dergelijke kenniscentrum op het gebied van podcasts.

Waarom vernieuwend?

Door de infrastructuur te bieden met ons plan hopen we dat we een grote groep potentiële nieuwe makers een stem kunnen geven (letterlijk) en deze groep te stimuleren om dit medium te gaan onderzoeken en gebruiken. Hierdoor een geheel nieuwe dimensie geven aan het reeds bestaande medialandschap in de stad en hiermee vooruitlopend zijn op de rest van Nederland.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Schermafbeelding 2018 05 28 om 16.28.55

Doe mee

Contactpersoon: Lorenzo van Galen / Nick Kiran

Gerelateerde Plannen

12144913 493646767476386 4740432954770592212 n

Hackerspace Pixelbar

Een plek om deze community te huisvesten om dingen te veranderen ter verbetering, voor de fun of om ervan te leren.

Bekijk dit plan
Creating on the block

Creating on the Block

Een drietal blockchain experimenten voor zelfstandigen in de Rotterdamse creatieve industrie. Kunnen we met een gedecentraliseerd platform hookups, samenwerking en uitbesteding van werk faciliteren?

Bekijk dit plan
18402183 313462979090328 4514116040855299248 o

MAKERDAM

Makerdam is een makers platform bestaande uit kantoorruimten met een gedeelde Fablab.

Bekijk dit plan

Rotterdams Beeldfonds

Het Rotterdams Beeldfonds heeft het doel heel Rotterdam in beeld te brengen en te houden. Dit doen we door de stad fotografisch te documenteren en bestaand fotografisch materiaal te openbaren.

Bekijk dit plan
Voorkantfoto

Een medialab voor kinderen

Iedere vakantie keuze uit een serie workshops waar creativiteit met digitale media centraal staat. Werken aan je 21e eeuwse vaardigheden was nog nooit zo leuk!

Bekijk dit plan
Samenleven van dale

Op weg naar Samen Stad

Het Nieuwe Instituut wil samen met partners in de stad en met haar achterban van ontwerpers, denkers en makers de ambitie om ‘samen te leven’ in Rotterdam handen en voeten geven. We gaan daarom werken aan een actieagenda voor een 'inclusieve' stad.

Bekijk dit plan
The commune background

TheCommune

The Commune is Rotterdam’s first design community dedicated to social innovation in the city.

Bekijk dit plan
Cover

Multiform

Multiform is an innovative tool to challenge the issue of inclusivity in our 21st century, diverse society. Multiform proposes games in the context of the sport class at school to teach openness and empathy, which will then filter into wider society.

Bekijk dit plan
Meer plannen