Ontdek › Plan

De Rotterdamse Podcast Fabriek

Aangemaakt: 28 mei 2018

Cultuur als vernieuwende kracht

Dé online en offline locatie voor het produceren, distribueren, informeren en inspireren omtrent het medium podcast.

De inspiratie voor dit plan komt voort uit het project BroodNodig, eveneens gestart met een bijdrage vanuit Citylab010. Niet vanwege hun eerste pivot met de machine die brood omzet in energie, maar de kracht die het losmaakt door mensen op te leiden. De kracht van het onderwijs, het leren van nieuwe skills inspireerde ons. De podcast zien wij als ‘the next big thing’ in de wereld van media. Nederland heeft nog geen community met een zo laag mogelijke drempel; Rotterdam hoort en moet de eerste zijn.

Plan in podcast vorm: https://soundcloud.com/nick-kiran/rotterdamse-podcast-fabriek/s-Eqf39

Waarom goed voor Rotterdam?

We staan aan de vooravond van de ontwikkeling van dit medium in Nederland. Wij geloven dat audio een groot gedeelte van onze medium consumptie zal zijn in de komende jaren. Wij willen doormiddel van ons plan de inwoners van Rotterdam, onderwijsinstellingen en ondernemers stimuleren om dit medium meer te gaan gebruiken door de infrastructuur te bieden die zij nodig hebben.

De wereldstad Rotterdam kan wat ons betreft niet zonder een dergelijke kenniscentrum op het gebied van podcasts.

Waarom vernieuwend?

Door de infrastructuur te bieden met ons plan hopen we dat we een grote groep potentiële nieuwe makers een stem kunnen geven (letterlijk) en deze groep te stimuleren om dit medium te gaan onderzoeken en gebruiken. Hierdoor een geheel nieuwe dimensie geven aan het reeds bestaande medialandschap in de stad en hiermee vooruitlopend zijn op de rest van Nederland.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Schermafbeelding 2018 05 28 om 16.28.55

Doe mee

Contactpersoon: Lorenzo van Galen / Nick Kiran

Gerelateerde Plannen

Voorkantfoto

Een medialab voor kinderen

Iedere vakantie keuze uit een serie workshops waar creativiteit met digitale media centraal staat. Werken aan je 21e eeuwse vaardigheden was nog nooit zo leuk!

Bekijk dit plan
Katendrecht.obr properstock   fenix loodsen vogelvlucht

De Kracht van Katendrecht

Een stedelijke manifestatie op en over Katendrecht als voorbeeld van Rotterdamse vernieuwing, waarin het oude karakter, nieuwbouw en attracties gezamenlijk bijdragen tot een nieuwe culturele hotspot in de stad.

Bekijk dit plan
Stadslab

Duizel Stadslab

Duizel Stadslab gaat samen met kunstenaars, ontwerpers en bewoners toekomstgericht werken aan duurzaamheid. Ons platform is het bruisende festival Duizel in het Park, drukbezocht en opgebouwd in en met Rotterdam Noord

Bekijk dit plan
Whatsapp image 2017 05 24 at 2.46.17 am

The Art Academy

Met actieve artiesten leiden wij jonge talenten op in hun kunst en brengen hen in contact met grote opdrachtgevers uit ons netwerk.

Bekijk dit plan
Schermafbeelding 2016 10 31 om 11.48.36

KunstenLab voor Futurologie

Het Laatste Nieuws over de Toekomst: 10 burgers laten zich een intensieve week lang informeren, inspireren en geven hun eigen visie op de toekomst

Bekijk dit plan
Mhl rotterdam happylist

MyHappyList

Houd jouw lijst bij met activiteiten die jij nog graag wilt doen in Rotterdam, deel deze lijst met je goede vrienden en collega's en beleef de happy momenten samen!

Bekijk dit plan
Unknown

Red De Hef!

Redt het monument De Hef van megalomane architecten en projectontwikkelaars die er een tourist trap van willen maken.

Bekijk dit plan
Meer plannen