Ontdek › Plan

De Rotterdamse Tegelbakkerij

Aangemaakt: 15 mei 2017

Rotterdam economisch vooruit

Dit is onze droom, een echte Rotterdamse tegelbakkerij. Waar we tegels maken van oud stads plastic. Zo maken we de circulaire economie tastbaar, begrijpbaar en praktisch.

Zowel toeristen en Rotterdammers kunnen bij de bakkerij terecht om hun gebruikte drinkflesjes in te leveren. Deze worden direct verwerkt door de tegelbakkers. Het plastic wordt gewassen en versnipperd waarna ze in de ovens tot tegels gebakken worden. De vers gebakken tegels kunnen kunnen digitaal bewerkt worden dmv een lasersnijder met iconische Rotterdamse afbeeldingen en spreuken zoals: ‘Niet lullen maar poetsen’. Ook kan er op bestelling een eigen tekst op de tegel gegraveerd worden. De toeristen kopen hun eigen afval weer terug in de vorm van een iconisch aandenken. Er word veel gesproken over circulaire economie maar hier kan je de circulaire economie in de praktijk gaan ervaren. In deze bakkerij krijgen jongeren en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de kans ervaring op te doen in de productie van tegels en digitale technieken. De bakkerij biedt een platform om getalenteerden uit te dagen door ook tegelzetters te gaan opleiden, waar een tekort aan is.

Waarom goed voor Rotterdam?

Hoe werkt de circulaire economie nou in de praktijk? Dit kunnen wij middenin Rotterdam gaan laten zien aan de Rotterdammers en aan de groeiende stroom toeristen. Rotterdam als stad laten zien waar innovatie aan de slag gaat. Mogelijk gemaakt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt die de kans krijgen zinvol werk aan te pakken en hun talenten te ontwikkelen.

Waarom vernieuwend?

Dit nieuwe marmer is gemaakt van 100% gerecycled plastic maar ook veilig om te produceren en brandveilig om binnenshuis toe te passen. Het biedt niet alleen een oplossing voor de drinkflesjes in de stad maar ook voor de 12.000.000 kilo plastic afval van voedseltrays die op dit moment in Rotterdam ligt opgeslagen omdat niemand het kan verwerken.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Rotterdamse tegelbakkerij

Doe mee

Organisatie: Better Future Factory BV

Contactpersoon: Bart Bleijerveld

Wij zoeken

Wij zoeken Rotterdamse ontwerpers om met de tegeldesigns aan de slag te gaan. En ontwerpen voor het toepassen van de tegels als mozaïek.

Gerelateerde Plannen

Business succes: jong geleerd, oud gedaan!

Startende ondernemers worden persoonlijk begeleid door ervaren Rotterdamse Ondernemers

Bekijk dit plan
Plaatje

Offcourse: on track towards Coderdam

Opzetten van een gratis toegankelijk fysiek en viruteel platform waar mensen samen komen om te leren programmeren en beter aansluiting te vinden op de arbeidsmarkt.

Bekijk dit plan

Webwinkelstraat

De Webwinkelstraat is een website/mobiele app waar je per winkelstraat precies kunt zien wat het assortiment, de aanbiedingen en de openingstijden zijn van de winkeliers.

Bekijk dit plan
Schermafbeelding 2017 04 06 om 14.21.27

Rotterdam Deelstad

‘Rotterdam Deelstad’ verzamelt alle Rotterdamse deelinitiatieven op een online platform. Zodat met deze kennis delen voor alle Rotterdammers makkelijker wordt en zij hun leven zo duurzamer en socialer maken, en geld besparen.

Bekijk dit plan
Coders at computer

Days of Code

Coding is the skill of the future. During our bootcamp, you will learn to code and build your own projects.

Bekijk dit plan
Spireaux header7 01

Verse Spirulina productie in het centrum van Rotterdam

Het produceren van verse Spirulina in zelf ontworpen, hoog efficiënte, fotobioreactoren in het oude Tropicana zwembad

Bekijk dit plan
Screen shot 2018 04 24 at 12.53.49 pm

Tweedehands Rotterdam

We fotograferen tweedehands kleding in Rotterdam en bieden deze gezamenlijk aan op een online platform. Met slimme zoek en aanbeveling technieken maken we Tweedehands Rotterdam het betere alternatief voor een uniek modieus uiterlijk.

Bekijk dit plan
Logo cyberwerkplaats

De Cyberwerkplaats

De Cyberwerkplaats is een non-profit, collegegeld-vrij initiatief dat het tekort in cybersecurity-expertise op de arbeidsmarkt verkleint door Rotterdamse jongeren 21e-eeuwse ICT-vaardigheden bij te brengen en relevante werkervaring op te laten doen.

Bekijk dit plan
Meer plannen