Ontdek › Plan

De Rotterdamse Tegelbakkerij

Aangemaakt: 15 mei 2017

Rotterdam economisch vooruit

Dit is onze droom, een echte Rotterdamse tegelbakkerij. Waar we tegels maken van oud stads plastic. Zo maken we de circulaire economie tastbaar, begrijpbaar en praktisch.

Zowel toeristen en Rotterdammers kunnen bij de bakkerij terecht om hun gebruikte drinkflesjes in te leveren. Deze worden direct verwerkt door de tegelbakkers. Het plastic wordt gewassen en versnipperd waarna ze in de ovens tot tegels gebakken worden. De vers gebakken tegels kunnen kunnen digitaal bewerkt worden dmv een lasersnijder met iconische Rotterdamse afbeeldingen en spreuken zoals: ‘Niet lullen maar poetsen’. Ook kan er op bestelling een eigen tekst op de tegel gegraveerd worden. De toeristen kopen hun eigen afval weer terug in de vorm van een iconisch aandenken. Er word veel gesproken over circulaire economie maar hier kan je de circulaire economie in de praktijk gaan ervaren. In deze bakkerij krijgen jongeren en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de kans ervaring op te doen in de productie van tegels en digitale technieken. De bakkerij biedt een platform om getalenteerden uit te dagen door ook tegelzetters te gaan opleiden, waar een tekort aan is.

Waarom goed voor Rotterdam?

Hoe werkt de circulaire economie nou in de praktijk? Dit kunnen wij middenin Rotterdam gaan laten zien aan de Rotterdammers en aan de groeiende stroom toeristen. Rotterdam als stad laten zien waar innovatie aan de slag gaat. Mogelijk gemaakt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt die de kans krijgen zinvol werk aan te pakken en hun talenten te ontwikkelen.

Waarom vernieuwend?

Dit nieuwe marmer is gemaakt van 100% gerecycled plastic maar ook veilig om te produceren en brandveilig om binnenshuis toe te passen. Het biedt niet alleen een oplossing voor de drinkflesjes in de stad maar ook voor de 12.000.000 kilo plastic afval van voedseltrays die op dit moment in Rotterdam ligt opgeslagen omdat niemand het kan verwerken.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Rotterdamse tegelbakkerij

Doe mee

Organisatie: Better Future Factory BV

Contactpersoon: Bart Bleijerveld

Wij zoeken

Wij zoeken Rotterdamse ontwerpers om met de tegeldesigns aan de slag te gaan. En ontwerpen voor het toepassen van de tegels als mozaïek.

Gerelateerde Plannen

Restart Network: We Rise By Lifting Others

In the heart of Rotterdam, we create a world class, tuition-free technology school for refugees and underprivileged people. Restart Network offers an empowering one year long experience and enables people to kickstart a career in the IT industry.

Bekijk dit plan
Vpro tegenlicht   aerofarms in newark 02

Rotterdamse Boerin zoekt Voedselflat

Bloemkool in het Oude Noorden, boontjes in Charlois, tomaten in het Nieuwe Westen

Bekijk dit plan
Screen shot 2018 04 24 at 12.53.49 pm

Tweedehands Rotterdam

We fotograferen tweedehands kleding in Rotterdam en bieden deze gezamenlijk aan op een online platform. Met slimme zoek en aanbeveling technieken maken we Tweedehands Rotterdam het betere alternatief voor een uniek modieus uiterlijk.

Bekijk dit plan
Coders at computer

Days of Code

Coding is the skill of the future. During our bootcamp, you will learn to code and build your own projects.

Bekijk dit plan
Img 0471

Korte keten van bodem tot bord

Direct online producten kopen bij de boer uit jouw regio en afhalen bij een afhaalpunt bij jou in de wijk

Bekijk dit plan
Iam

IAM

Dromenjagers ondersteunen bij het waarmaken van hun dromen met multimedia! Startend met unieke CV video’s of foto portretten en een aansluitend, inspirerend online blog die het gezicht toont van dromenjagers in Rotterdam.

Bekijk dit plan
Rustaurant

Rustaurant Rotterdam

Een akoestisch aangename setting (rust) kan restaurantbezoekers met een gehoorprobleem helpen het sociale karakter van een gezamenlijk etentje op een prettige manier te ervaren.

Bekijk dit plan
Afbeelding voor plan

Een stad zonder gas

De Nederlandse samenleving staat voor een grote opgave bij de verduurzaming van de woningvoorraad en het dagelijkse leven.

Bekijk dit plan
Meer plannen